Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#96605
Oma ketju Martinkadun ja Itäisen Rantakadun kulman Herkules-tontin projektille. Alustuksena Turun projekteista aikaisemmin postattu viesti keväältä. Myös Turkulaisen postaus asiasta alhaalla. Surkea havainnekuva! Pistetalot on tämän mukaan hylätty ja Martinkadun reunaan on tulossa pitkä, mutta sakarainen talo jossa kerroskorkeudet vaihtelevat 5 ja 10 kerroksen välillä. Tämän mukaan 8-kerroksen turkulainen lasikatto olisi puhkaistu mikäli tämä korkeus toteutuu?
Muistelen Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsasen ehkä vuosi takaperin sanoneen Vaasanpuiston kaavoituksen pistetyn naulakkoon odottelemaan. Entiseltä jätevedenkäsittelyalueelta on jo aikaisemmin kipattu saastunutta maata muualle, sitä lienee siellä edelleen. Ehkä juuri muiden kohteiden kiihekä työstäminen tämän lisäksi, on johtanut siihen, ettei Vaasanpuiston kaavaa tällä hetkellä edistetä?

Tämän päivän TS kertoi Martinsillan edessä, Itäisen Rantakadun ja Martinkadunkulmassa olevan, Senaattikiinteistön omistaman tontin olevan parhaillaan kaavoittajan pöydällä.
Kuva

Nopeasti ajatellen, seitsemän pistetaloa, lähiö tulee ekana mieleen...

Työnimi on Herkules.
http://ympto.turku.fi/ympakaavi/sivut/K ... e=Tunniste

Googlen viistokuva tontista nyt.
https://goo.gl/maps/58ssJwPBttH2

Muutama kuva tontin purettavista rakennuksista pari vuotta sitten. Martinkadun reunan pitkä, suht kivan näköinen rakennus, joka on ollut pois käytöstä kosteusvaurioiden vuoksi.
Kuva

Kuva

Martinkadun talo pihalta.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Kaavaluonnosta on käsitelty kaupunkiympäristölautakunnassa, jossa se jäi pöydälle. Kaavaluonnos antanee kuitenkin suuntaviivoja siitä, millainen kokonaisuudesta on tulossa?
Viitesuunnitelma tontista. Melkoisesti pientä 30m²-60m² kämppää, tähtäimessä asuntosijoittajat?
http://ah.turku.fi/kylk/2018/12040301/I ... 668497.pdf

Martinkadun varteen tulossa uusia kerrostaloja
Kuva
Havainnekuva taloista. Turun kaupunki

Herkules-niminen asemakaavanmuutos on tuomassa uusia kerrostaloja Martinkadun ja Itäisen Rantakadun kulmaan. Uudet rakennukset ovat 4-10-kerroksisia taloja.

Luonnoksessa esitetään, että Itäisen Rantakadun varrella sijaitseva puinen yksikerroksinen rakennus suojellaan. Autopaikoitus on sijoitettu rakenteellisen pihatason alle. Tonttiliittymä on Itäisellä Rantakadulla.

Suunnittelualueen kokonaisrakennusoikeus on 17 500 kerrosneliötä, josta liike- ja toimistotilaa on vähintään 2650 kerrosneliötä. Alueelle arvioidaan tulevan noin 450 uutta asukasta.

Asemakaavan laadinta perustuu maanomistajan Senaatti-kiinteistöjen aloitteeseen.

Kaavaluonnos jäi vielä pöydälle kaupunkiympäristölautakunnassa.
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/72 ... rrostaloja
hmikko tykkää tästä