Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#96486
LKH-ryhmässä osui silmiin tämmöinen kommentti Jannen hienoon kuvaan:
Pekka Toikkanen kirjoitti:Tuossa saattaa mennä koko julkisivu uusiksi teknisten ongelmien takia. En tosin ole siitä mitään varmistettua tietoa saanut. Lasielementit lämmenneet liikaa julkisivulasin takana ja pamahdelleet rikki lämpölaajenemisen takia.
Avatar
tekijänä veka
#96487
Kuvat eivät kerro koko totuutta, havainnekuvat varsinkaan. Mutta toivossa on niin kiva elää... Jäin pähkäilemään Loiston nettisivujen avauskuvaa. Siinä tornien terassikerroksen yläpuolella olevat muutamat kerrokset näyttävät poikkeavan alempana olevista, ulkoseinät varsinkin, ja ikkunointikin. Ja onhan myös lippa (jos siitä tulee noin siro) kuin eri rakennuksesta ja antaa koko tönölle uuden ilmeen. Toiveuni siis: Jospa yläkerrosten seinät ovatkin kokovalkoisia. Ja saumattomia. Sopisi Majakan ja Loiston henkeen oikein hyvin. Pitkän harmaan tolpan päässä on valkoisena loistava majakkavalo. Juhlapäivinä tuodaan terassille vahva valonheitin, joka valaisee lipan valkoisen alapinnan. Koko Helsinki saa nauttia ainutlaatuisen komeasta uudesta maamerkistään... Mukavaa viikonloppua kaikille tornitalojen ystäville!

https://www.srv.fi/asuminen/helsingin-redin-loisto/

Kuva
Janne_H, apollonkatu tykkää tästä
Avatar
tekijänä Jary
#96488
Majakka on siis joten kuten jo pystyssä, hyvä. Sitten vain odotellaan kunnes Loisto, Kapteeni, Luotsi, Kartta ja Kompassi valmistuvat... ja sitten vielä ne kaksi tornia, kahdeksanhan niitä tulee.

Kyllä varmasti Redikin sitten porukkaa vetää, kun ovat kaikki pystyssä ja asukkaita täynnä.

Maltti on valttia sano :shock:
Darkmage7280 tykkää tästä
#96489
No, ei Majakka nyt varsinaisesti tosiaankaan hivele silmää, mutta ei se nyt ihan sellainen Beelsebuubin dildo ole kuin mitä olemme siitä povanneet.
#96495
hmikko kirjoitti:
Darkmage7280 kirjoitti:Beelsebuubin dildo
Mikä on pitkä ja neliskanttinen ja sisältää teräviä kulmia matkan varrella...
Ostan vokaalin "A".
Avatar
tekijänä veka
#96497
hmikko kirjoitti:LKH-ryhmässä osui silmiin tämmöinen kommentti Jannen hienoon kuvaan:
Pekka Toikkanen kirjoitti:Tuossa saattaa mennä koko julkisivu uusiksi teknisten ongelmien takia. En tosin ole siitä mitään varmistettua tietoa saanut. Lasielementit lämmenneet liikaa julkisivulasin takana ja pamahdelleet rikki lämpölaajenemisen takia.
Kun tällaista juttua laittaa liikkeelle, on parasta olla faktat kohdallaan tai paksu lompakko. Rakennusfirmoilla ja asunnon ostaneilla lienee jokin suoja virheelisen tiedon levittämistä vastaan.
tekijänä hmikko
#96499
^ Kuulostais aika uskomattoman alkeelliselta kämmiltä, jos julkisivuelementit eivät tuon vertaa kestä säteilykuormaa. Tai sitten pahalta laadunvarmistuksen mokalta, jos muuten oikein suunnitellussa tuotteessa on tuommoista päässyt läpi. Ja noita ei kai voi kovin paljon korjailla paikalla, kun koko seinäelementti on yhtä pakettia.
#96500
https://www.rakennuslehti.fi/2018/10/sr ... aatuvirhe/
"Rakennuslehdelle SRV:n johtaja Antero Nuutinen sanoi, että kyse oli valmistusvirheestä, joka ilmeni vauriona 10-15 lasi-alumiinilevyrakenteisessä elementissä. Vastaavanlaisia elementtejä julkisivussa on reilut sata. Kaikkiaan erilaisia elementtejä on pari tuhatta.

”Elementeissä oli suunnitelmissa jätetty varaa alumiinilevyn lämpölaajenemiselle, jota tapahtuu lämpötilan vaihtelujen takia. Valmistuksessa vara oli kuitenkin jäänyt pois. Siksi alumiinilevyt pääsivät pullistumaan ja painamaan sisälasia, joka meni säröille. Näistä säröistä huomasimme ongelman”, Nuutinen sanoo."

Rakennuslehden uutisesta (maksumuurin takana) ja SRV:n kommenteista lienee lähtenyt huhut, että koko julkisivussa olisi ongelmia. Kyse on ollut pienestä osasta julkisivua (SRV:n mukaan toki). Mutta aikataulun kannalta joka tapauksessa katastrofaalista, kun vasta työmaalla huomataan, ettei nämä olekaan sitä mitä piti ja asennukset keskeytyy. Tiedä sitten kuinka paljon virheellisiä ehdittiin asentaa paikalleen vaiko ollenkaan.

Tietenkään mitkään vastoinkäymiset eivät ainakaan helpota kyseisen projektin julkisuuskuvaa, ollaan jo aika kaukana siitä, että kaikki julkisuus olisi hyvää julkisuutta.
#96562
Lieneeköhän toimittaja Malmbergilla joku henkilökohtainen tarve "ristiretkelle" Rediä vastaan, vai onko kyse ihan kohun lietsomisesta klikkien toivossa... Kaiken kaikkiaan HS:lta todella ikävää uutisointia kuukaudesta toiseen.
Avatar
tekijänä MindW
#96563
Ihan aiheellista uutisointia kaupunkilaisten kannalta. SRV:n osakkeenomistajat toki eivät ole tyytyväisiä, mutta parempi että hesari palvelee kaupunkilaisia.
tekijänä hmikko
#96564
Juttuun lienee taas otsikkotoimittaja pökäissyt otsikon. Malmbergin teksti itsessään on aika simppeliä aritmetiikkaa. Ekan tornin valmistumisvauhdilla SRV ei jatkossa pysy sovituissa aikatauluissa, eipä tuossa sen kummempaa. "Mahdoton urakka" otsikossa antaa ymmärtää, että rakennuksia ei saada aikaiseksi ollenkaan, mistä ei tietenkään ole kyse.

Itelle tulee tuosta mieleen, että näillä reunaehdoilla muutokset myöhempien tornien julkisivumateriaaleihin tai ikkuna-aukotuksiin kuulostavat juurikin semmoisilta viivästyksiltä, joita SRV ei halua, kun ovat saaneet "tuotantolinjan" pystyyn ekan tornin kanssa.
#96565
Joo siis paperihesarista löytyy usein paljon miedompia otsikkoja samoille jutuille, joita hesarin rasittavassa nettiversiossa sitten muunnetaan houkuttelevammaksi klikkien toivossa. Minun on vaikea nähdä mitään väärää leipätekstin uutisoinnissa alueen ongelmista, sillä massiivisen kokoluokan projekteilta pitää voida myös odottaa suuria. Toimittajien tehtävä on tuoda tosiasiat kaupunkilaisille tiedoksi, vaikka ne eivät välttämättä miellytä kuulijaa.
MindW, arbs, Jary tykkää tästä
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 102