Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä hmikko
#96477
Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan listalla on "Teollisuuskadun akselin kaavarungon periaatteet", tarkoituksena kehittää Teollisuuskatua urbaanimpaan suuntaan. Katutasosta pitäis tulla "elämyksellinen". Yleiskaavassa Teollisuuskadulle on merkitty runkoreitti-raitiotie.
Junatien alueesta järjestetään liikennesuunnittelukilpailu erilaisten vaihtoehtojen kartoittamiseksi, pääpainona liikennevirtojen ohjaamisen skemaattinen tarkastelu. Tavoitteena on muutta nykyinen väyläympäristö eritasoliittymineen kaupunkimaiseksi ympäristöksi, vapauttaa tilaa muille toiminnoille, parantaa jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä sekä selkiyttää reittejä ja liikennejärjestelyjä.
Tää ois nyt se usein mainittu 'toinen keskusta'. Saapi nähdä. Teollisuuskadun molemmissa päissä on kohta iso kauppakeskus (Tripla valmistuu), mikä voisi olla tämmöiselle 'elämykselliselle' pääkadulle hyvä juttu, mutta tässä tapauksessa molemmat ovat jonkun eritasohärdellin takana, ja niin jättimäisen suuria, että imuroivat liikkeet sisäänsä kadun varrelta. Tai siis tässä tapauksessa saattavat ehkäistä niiden perustamista Teollisuuskadun varteen.

Lautakunnan lista

Teollisuuskadun akselin kaavarungon periaatteet (PDF)

Kuva
Avatar
tekijänä MindW
#96479
Teollisuuskadun alue on siitä hyvä paikka "uudelle keskustalle", että korttelikaupunki jatkuu ainakin teoriassa joka suuntaan toisin kuin Pasilassa, joka on oma saarekkeensa.