Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Kivenhakkaaja
#96315
Tuossa "vihreän" tornin parvekejulkisivussa on muuten mielenkiintoiset valaistukset. Ne on upotettu noihin kolmen kerroksen korkuisiin vihreisiin osiin saman korkuisina nauhoina. Hieman vaikea selittää, mutta joku nohevampi voisi käydä kuvaamassa pimeällä.
Avatar
tekijänä Urbaani
#96331
Valaistus näyttää todellakin upealta ja toivoisin trendin yleistyvän. Vielä on matkaa Aasian suurkaupunkien väri- ja valoloistoon, mutta maassa, missä on puolet vuodesta pimeää, ovat tämäntyyliset hillityt valoteokset mahtava piristys kaupunkikuvaan. Myös niinikään uudessa Korson tornissa vähän samaa tyyliä.
Avatar
tekijänä MindW
#96350
Onnetonta. Iso osa rakennuksesta voitaisiin havainnekuvan perusteella säilyttää kun kerran pastissia on suunniteltu sen tilalle.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96355
Taitaa arkkitehti olla vähän vanhan liiton kavereita. Kunnon halli autoille ja asukkaat pihakatokselle nauttimaan reippaasta ulkoilmasta. Kaavan selostus keksii valitella ainoastaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ostoskeskuksen purkamista, mutta tyrmää vaihtoehtoiset suunnitelmat vanhan rakennuksen säilyttämisestä. No, sopii ainakin ympäristöönsä, jos ei muuta....
Avatar
tekijänä Urbaani
#96357
Todellakin vahvat 60's-70's vibat kyllä iskee. Joo sulautuu hyvin ympäristöönsä ja naapureiden vastaaviin "liikesiipiin", mutta vähän rohkeampaa ja modernimpaa visiota näkisin paikalla mieluummin. Ottaen lisäksi huomioon tontin sijainnin ihan keskellä lähiötä olisi mahdollisuus ollut toteuttaa alueen profiilia merkittävästi nostava jopa maamerkkimäinen kokonaisuus.
tekijänä Sam33
#96799
Vantaalla kaksi uutta hotelliprojektia, joista molemmat on aika mielenkiintoisia. Molemmilla jo rakennuslupa. NREP rakentaa Myyrmäkeen pitkään kaavaillun yli 300 huoneen hotellin, joka tarjoaa sekä lyhytaikaista että pitkäaikaisempaa majoitusta. Myyrmäen hankkeeseen uskon vasta kun rakentaminen oikeasti alkaa.

Tämän lisäksi Primehotels rakentaa Koivuhakaan 200 huoneen hotellin Marriott ketjulle. Tämä on erityisen kiinnostava hanke, sillä kyseessä pääkaupunkiseudun ensimmäinen Marriott ketjun hotelli, joka tulee uudisrakennukseen. Itseäni ainakin mietityttää tuo sijainti - Kehä III varressa, mutta keskellä ei mitään. (SIJAINTI KARTALLA)

Sijaintinsa puolesta se voisi toimia lentokenttähotellina, mutta on kuitenkin niin kaukana, että miksi ei rakennettu Aviapolikseen? Julkisilta yhteyksiltään myös äärimmäisen huono. Yksi bussilinja hotellin edestä Tikkurilaan ja Pakkalan suuntaan.

Kuva Myyrmäen hankkeesta:
Kuva
Kuva: Avarrus Arkkitehdit Oy
hmikko, H.C., veka tykkää tästä
tekijänä Sam33
#96991
Pari projektiuutista Vantaalta.

Ensimmäisenä Tikkurilassa Lumon kohde, joka on ollut kaavassa jo vuosia, mutta kohteesta piti tehdä autopaikaton ja normaalia edullisempi asukkaille, mutta jälkimmäinen ehto poistettiin kaupungin puolelta rahaa vastaan niin Lumo viimein halukas rakentamaan. Alkuperäinen idea oli, että kohde on noin 10% halvempi, kuin viereinen Lumon iso asuntokohde. Tässä ei ole kyllä mitään järkeä, että yksityiseltä toimijalta lähdetään vaatimaan keinotekoista hinnanalennusta harvoille asukkaille ja vielä niin, että naapuritontilla on varmasti kalliimpaa.

Mutta rakentaminen alkanut tässä kuussa. 169 asuntoa ahdettu aika pieneen 6-kerroksiseen taloon.

Kuva Kuva: Pallas Rakennus

Asolassa rakentamaton toimitilatontti Koivukylän Citymarketin vieressä muuttuu neljäksi 9-kerroksiseksi taloksi. Yli 300 uutta asukasta. Tulossa vasta nähtäville, mutta selostuksen mukaan tavoitteena aloittaa rakentaminen heti kun mahdollista. Oli myös alkuvuodesta kaupunkikuva lautakunnassa käsittelyssä rakennuslupaa varten, vaikka kaava vielä hyväksymättä.

Kuva Kuva: Vantaan kaupunki
veka, Pyöröovi tykkää tästä
tekijänä Purkki^
#96994
Vihdoin tuohon Asolan tontille lähdetään tekemään. Ihmeen kauan saanut olla tontti tyhjillään kun miettii et 200m päässä on asema ja citymarket naapurissa.
Sieni tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#97009
:smt023

Vastaavantyylistä kehitystä näkisin mielelläni esim. Pitäjänmäessä ja Herttoniemessä.
tekijänä Sam33
#97459
Purkki^ kirjoitti: 28.08.18 23:07 Kuva
Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen

Tästä näkee hyvin koko tulevan korttelin.
Tikkurilan hanke tullut asemakaavoitusvaiheeseen. Hankkeen ulkoasu hieman uudistunut ja omaan silmään ainakin parempaan suuntaan:

Kuva
H.C. tykkää tästä
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 83