Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#93321
^ Tuosta oli aikanaan täällä tai jossain keskustelua. Toteutuminen viivästyi muistaakseni sen takia, että uuden kaavan mukaan yhdelle koulujen käytössä olleelle urheilukentälle rakennetaan kortteli, ja sille pantiin ehdoksi, että uusi kenttä on rakennettava puistoon ennen kuin vanha poistuu. Liikuntavirastolle, tai mikä instanssi onkaan, ei kuitenkaan ollut osoitettu rahoja uuden kentän rakentamiseen. Ja vissiin maapohjatkin oli jotenkin ongelmallisia. Ts. kaupunki ei varmaan halua enempää viivästyksiä tuon kanssa, vaikka olisikin tahtoa palauttaa kaava (mitä vissiin ei ole muutenkaan).
tekijänä hmikko
#93786
LKH-ryhmästä bongattua: lisää patolaa Patolaan.

Patolaan nousee jo jopa kuusi asuinkerrostaloa Raide-Jokerin äärelle

Eivät järin lähellä Raide-Jokerin pysäkkiä ole kuitenkaan. Eriväristen tiilien sommitelma julkisivussa on mun silmääni melko huti. Sinänsä tykkään kyllä materiaaleista, mutta olis ne voinut laittaa kauniistikin. Puolivalmista ei kylläkään passaisi arvostella.

Kuva
tekijänä hmikko
#94918
Sarjasta LKH-löytöjä: Mauri Vidovic postasi pari kuvaa Maunulan uusitun ostoskeskuksen / Maunulatalon viereen valmistuneista uusista kerrostaloista, joissa on liiketiloja kivijalassa.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä MindW
#95341
Tälläinen täydennysrakentamiskohde tuli vastaan. 60-luvun kulmatalot käytännössä kieltäneen rakennusjärjestyksen* aikaan rakennetun liikesiiveellisen lamellitalon kulma rakennetaan kiinni.
Kuva
http://albertinkatu8.fi/optin-2144800922613149
Google Streetview
* Rakennusjärjestys määräsi kulmatonteille saman rakennusoikeuden kuin muillekin tonteille.
hmikko, Kantti, Pyöröovi ja 5 muuta tykkää tästä
tekijänä syksy
#95352
Tämä on todella jees. Kallio lienee vastaavia nurkkia täynnä, ja Pitkäsillan eteläpuoleltakin näitä tosiaan löytyy. Tahtoo lisää!
tekijänä bonk
#95373
no toi yllä oleva albertinkatu 8 on just toi. Itekkään en tajunnu vaikka naapuritalossa oon ennen asunut. Tottunut tohon vähän "ilmavampaan" risteykseen
tekijänä Punavuori
#95464
Juuri näin. Tanden mainitsemaan risteykseen rakennetaan parhaillaan muutamaa lisäkerrosta. Samalla Albertinkadusta tulee vähän kaupunkimaisemman oloinen. Taloyhtiö myi rakennusoikeuden Lehdolle, ja sai samalla rahat perusteelliseen remonttiin. Vaikuttaa osakkaiden, rakennuttajan ja kaupunkilaistenkin näkökulmasta win-win-win -diililtä.

Vastaavia helposti rakennettavia matalia kulmauksia ei juuri Rööperistä löydy. Lähimpänä ovat Albertinkadun alkupäässä Sepänkatu 7:n matala pihasiipi: https://www.google.com/maps/place/Alber ... 24.9398813 ja Pursimiehenkatu 8:n liiketila.

Jostain syystä siipirakennukset on jätetty tuossa korttelissa mataliksi, kahden-kolmen kerroksen korkeuteen. Samoissa kortteleissa Sepänkadun varren talot kohoavat 7-kerroksisiksi ja sisemmällä Punavuoressakin 5-6 kerrokseen. Kauneus on toki katsojan silmässä; omasta mielestäni nuo autokorjaamoja muistuttavat epämääräiset pihasiivet voisivat hyvin väistyä tiiviimmän ja tarkoituksenmukaisemman rakentamisen tieltä.

Eräs syy voi olla kaavoitus, jonka ansiosta Kankurinkadulle rakennettiin joitakin vuosia sitten "Punavuoren ensimmäinen rivitalo". Nyt yksi taloyhtiö on saanut luvan laajennushankkeelle: kiinnostavaa nähdä, seuraavatko muut perässä.
Avatar
tekijänä Urbaani
#95878
Varsin masentava uutinen perjantaille. Yksittäinen NIMBY sai tahtonsa läpi.
PUHEENAIHE
12.10.2018 06.20

Hallinto-oikeus romutti Helsingin päätöksen: 5-kerroksinen talo ei sovi suojellulle pientaloalueelle

https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... uojellulle
Espoo on saanut paljon aiheellista kritiikkiä tehottomasta rakentamisesta Länsimetron asemille, mutta ei Helsinkikään näytä haluavan ottaa kaikkea irti Raidejokerista, vielä kun tällaistakin tapahtuu...
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#95887
Ai joo, tuosta risteyksestä pyöräilin ohi viime kesänä ihmetellen surkeaa suunnittelua. Alueen kokonaiskuvaa kohentaisi huomattavasti, jos päätielle rakennettaisiin ympärillä olevaa pientaloaluetta korkeammalle ja tiiviimmin, kuten kaavassa ehdotetaan. Hieman hassua nähdä autoja palvelevassa Pirjontiessä jotakin valtakunnallisesti arvokasta nykyisellään. Ehdotus on aika varovainen ja jättäisi nimenomaan sen pientaloalueen rauhaan.
Avatar
tekijänä Urbaani
#95891
Jep jep. Mielestäni suunnitelmat olivat hyvinkin varovaiset ja ottivat huomioon alueen luonteen ja historian. Tornitalot tai oikeasti massiiviset lamellitalot eivät välttämättä allekirjoittaneenkaan mielestä olisi tuolle paikalle sopineet. Toisaalta ei Puu-Vallilankaan arvoa vähennä se, että ihan naapurissa on massiiviseen tyyliin rakennettu Teollisuuskatu, pikemminkin päinvastoin. -Kontrasti naapureiden välillä on luonut oikeasti mielenkiintoista kaupunkikuvaa.

Helsingissä tulee riittämään vastarannankiiskiä, perus NIMBY:jä ja yleisesti kaupungin kasvua vastustavia, mutta toivon että kaavoituksesta vastaavilla virkamiehillä ja poliitikoilla riittää rohkeutta kohdata muustosvastarinta perääntymättä, vaikka joku saattaisikin pahoittaa mielensä. -Varaa täydennysrakentamiselle kun on valtavasti.
Avatar
tekijänä hylje
#95904
Kyllä ne isot talot sinnekin sopivat kun silmä niihin tottuu. Puu-Vallila pitäisi siirtää johonkin Vantaalle ja rakentaa kivikaupungiksi.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#95910
hylje kirjoitti:Kyllä ne isot talot sinnekin sopivat kun silmä niihin tottuu. Puu-Vallila pitäisi siirtää johonkin Vantaalle ja rakentaa kivikaupungiksi.
Olen vahvasti eri mieltä. Kaupunkia pitää kehittää aina paikallisten näkökulma huomioon ottaen, mikä voi toki olla rasittavaa tehokkaan idealistin silmissä. Ei mitään Puu-Vallilaa voi vain siirtää paikasta A paikkaan B ja nauraa valittajille. Tai toki voi, mutta tuloksena epäluottamus ja kodittomuus vain lisääntyvät. Terveessä kaupungissa rakentamalla koetetaan parantaa asukkaiden elämää, sairaassa kaupungissa rakentamisella pyritään vain luomaan monumentteja.
hylje tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#95911
Onneksi 1800-luvun lopulla ei vielä syntynyt kansanliikettä estämään kantakaupungin puutalokortteleiden korvaamista kivisillä kerrostaloilla. ;)

En nyt varsinaisesti ole ajamassa omakotitaloalueiden purkutalkoita, mutta erityisesti kaikista kriittissimmillä paikoilla, -raskasraideasemien välittömässä läheisyydessä voisi tutkia ratkaisua korvata pientalot tehokkailla kerrostaloilla. Ymmärtäneekseni tätä on tehty muunmuassa Vancouverissa. Ymmärrän luonollisesti asian herkkyyden, enkä itsekään lähtisi kaikista arvokkaimpia kokonaisuuksia, kuten Puu-Käpylää lanaamaan, mutta jokainen perus rintamamiestalo tai 90-luvun pakettitalo ei ole rakennustaiteellisilta arvoiltaan säilytettämisen arvoinen tuleville sukupolville.
tekijänä hmikko
#95913
^ Tuossa on kyse myöskin yksityisen omaisuuden suojasta. Helsingin suurin puolue Kokoomus on pitänyt sitä jokseenkin pyhänä arvona ja pakkolunastusta on käytetty äärimmäisen vähän jos lainkaan. Omakotitalojen lunastamisesta suuremmassa määrin tulisi haloo.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18