Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#95151
Etäisesti pöljä ratkaisu mun silmään tämä. Puutaloja on aika monessa kohtaa Turkua säästetty antamalla rakennusoikeutta tontin perällä, mistä syntyy sitten tämmöinen puolitoista kerrosta kadun varressa, seitsemän tontin perällä -typologia, mikä ei minusta ole kaupunkikuvan kannalta kovin siunauksellista. Tässä tapauksessa ei edes saada vanhaa taloa säilytettyä, mutta silti rakennetaan uudet perse edellä puuhun.
Ruutukaava peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#95172
Satuin tänään kävelemään Koulukadulla Strandellin talojen ohitse. Koulukadun rakennus oli purettu, mutta graniittinen kivijalka oli jätetty ainakin toistaiseksi paikalleen.
Kuva

Samoin kivijalkaosuudessa olleet graniittiset koristelohkot oli siirretty erikseen omaan paikkaansa. Voisiko tämä tarkoittaa niiden hyödyntämistä uudessa paikalle rakennettavassa replicassa?
Kuva

Hippasen jopa pientä toivoa läikähtää sisällä jostakin paremmasta! :) Pettymykseen kannattaa silti varautua... :|
Avatar
Tekijänä Kantti
#95209
Turun Sanomien uutinen päivän aviisissa.
Eerikinpihan korttelin rakentaminen alkaa Turussa – valituksesta parin vuoden viivästys

Kuva
Paikalliset Turun Sanomat 10:29 0

Keskustakortteli Eerikinpihan rakentaminen on alkamassa lokakuussa. Kortteliin on tulossa 127 uutta asuntoa, ja niiden rakentaja Skanska arvioi asuntojen olevan muuttovalmiita vuoden 2020 keväällä.

Eerikinkadun ja Koulukadun kulmaan nousevan Eerikinpihan asemakaavan vahvistuminen kesti pitkään, ja valituksen jälkeen rakentaja kertoo muokanneensa kaavaa.

Koulukadun varteen valmistuu kolmikerroksinen rivitalo, johin rakennetaan ranskalaiset parvekkeet. Pihan toiselle puolelle, Eerikinkadun varteen, rakennetaan kahdeksankerroksinen kerrostalo.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/40 ... +viivastys
Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä JaniAntti
#95219
Ihan hienoja. Mutta eikös tuon Koulukadun vieressä olevat kärsi jo vähän melusta. Ei ikkunoita ainakaan kovin houkuttelevaa olisi pitää auki.
Avatar
Tekijänä Kantti
#95224
JaniAntti kirjoitti:Ihan hienoja. Mutta eikös tuon Koulukadun vieressä olevat kärsi jo vähän melusta. Ei ikkunoita ainakaan kovin houkuttelevaa olisi pitää auki.
Joo, tuskin kukaan asukkaista ryhtyy kadun puolen ikkunoita auki pitämään, Koulukatu ja Puistokatu muodostavat Turun vilkkaimman väylän. Ainakin työmatkaliikenteen aikana. Kaipa äänieristys tulee olemaan järeää luokkaa rakennettavassa vanhan talon korvaavassa rakennuksessa? Pihasta voi tulla sievä ja varmasti talo muodostaa muurin kadun äänille. Turun pääpaloasema on kuitenkin kadun toisella puolella, joten pillien ujellus sävyttää kyllä asumista vuorokaudenajasta riippumatta.
Avatar
Tekijänä Kantti
#97361
Jospa laittaisi tämän postauksen myös tänne jonne se oli alkujaan tarkoituskin... :)
Rakennettavaa tonttia kuvaillaan tässä osana ympäristöään, rakennuksissa ei vielä ole paljoa kuvattavaa.

Turun ruutukaava-alueen täydennysrakentamista. Strandellin puutalojen tontille nousemassa olevat Turun Blanca ja Turun Hermanni.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva