Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Bernheart
#94629
Oulussa on selvästi liikaa 1800-luvun alun rakennuskantaa, kun arvokas kivitalo joutaa purettavaksi. Kertoo aika paljon oulaisten asenteista, jos asia olisi näin.

Löysin tällaisen:
https://www.oululehti.fi/uutiset/10-vuo ... cc8a31b0b1
Avatar
tekijänä Urbaani
#94630
Siis valaiskaa tyhmää, mikä tuon talon case siis on? (Liian laiska lukemaan threadia taaksepäin). Ihan linjakas jugend-rakennus, mutta onko siis niin huonokuntoinen tjsp, että purkaminen on välttämätöntä?
Krio tykkää tästä
tekijänä Biosphere
#94633
Ja rakennusta ei tosiaan pelkästään pureta, vaan sen julkisivu rakennetaan uudelleen entistä vastaavaksi, jonka lisäksi rakennuksen kylkeen tulee uusi lisärakennus. En tiedä minkälainen meininki Oulussa nykyään on, mutta aikoinaanhan Oulun arkkitehtuurilaitos erottautui juurikin "Oulun koulukunnalla", joka oli jonkinlainen irtautuminen modernismista (ja jonka rakennukset yleensä miellyttävät ainakin itseäni).
tekijänä t1mo
#94659
Siilon viereinen kenttä alkaa täyttymään Laptin toimesta.

Kuva

Salmen toiselle puolelle rakentaa JanPro ensimmäistä kolmesta samanlaisesta rakennuksesta.

Kuva

Kuva
veka, hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä jfo
#94670
Tuon siilon muuttaminen asuintaloksi taisi olla kokonaisuudessaan aika ongelmallinen projekti, mutta täytyy kyllä sanoa että erottuu todella hyvin edukseen viereen rakentuvasta bulkkilaatikosta! Noita voisi muuttaa asuinkäyttöön enemmänkin, jos maksukykyisiä asukkaita vaan löytyy.
tekijänä hmikko
#94671
jfo kirjoitti:Tuon siilon muuttaminen asuintaloksi
Sitä ei muutettu, vaan purettiin pois ja tehtiin elementeistä tuommoinen etäisesti siilon muotoa muistuttava uusi tilalle.

Ite olen täällä rutissut aiemminkin siitä, että asuintalon sijoittelussa siilon paikan mukaan ei minusta ole mitään itua, jos kerran siilo purettiin kuitenkin. Lopputulema yksinään tuulisella kentällä harittava uusi pistetalo. No nyt näkyy olevan naapureita tulossa, tosin luvalla sanoen eivät ihan asuintalotypologian riemuvoittoja nekään.
Pyöröovi tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#94678
Minusta tuo "näköissiilo" on erittäin onnistunut ainakin kuvien perusteella, tyylikäs viittaus paikan historiaan ja samalla taidokas yhdistelmä vanhaa ja uutta. Luulenpa, että asukkaat ja naapuritkin ovat samaa mieltä. Vaihtoehto tässäkin olisi kai ollut pelkkää peruslootaa koko valtava kenttä täyteen. Kaikki vähänkin sivistyneet poikkeamat valtavirrasta ansaitsevat aina kiitoksen. Ihme ettei näitä siiloja tai muita kaarevia muotoja viljeleviä asuinrakennuksia tehdä enemmän.

En muista on siiloista ollut täällä aikaisemmin kuvia - ? Tässä muutama PAVE Arkkitehtien sivuilta:

https://www.pavearkkitehdit.fi/fi/proje ... in-siilot/

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Biosphere, Kantti ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#94680
Jos vertaa tätä normilaatikkoon, on helppo arvata kumpi jää ihmisten mieleen tulevaisuudessa. Tässä on karaktääriä, erottuvuutta ja silta aikaisempaan. Rohkeutta pitäisi esittää muuallakin kuin nyt tämä Oulussa. Uuden rakentamisessa.
Iggy.P, Tlahti, Lurkkeri tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#94787
komppaan edellistä, siilo on ehdottomasti yksi paremman pään asuintaloprojekti suomessa. Piti ihan paikan päällä käydä katsomassa. Sitä lisää.
tekijänä järvellä nukkuva
#95083
Tuli käytyä viikonloppuna Oulussa. Tässä jotain räpsyjä.

Aseman viereen nousee tällainen. Tosin paljon massiivisempi ilmestys ensimmäisen asematornin muodossa vaikutti jo olevan pystyssä myös melkein vieressä, en vain tajunnut ottaa kuvaa... Muutenkin projekteja on menossa ilmeisesti paljon enemmän kuin mitä tässä tuli kuvattua.

Kuva

Limingantien varren uutta tuotantoa. Heinäpään Puistovahti on aika lähellä.

Kuva

Kuva

Kuva

Rautatien viereen on noussut tällaistakin uutta peruslaatikkoa.

Kuva

Kuva

Kasarmintieltä.

Kuva
Viimeksi muokannut järvellä nukkuva, 14.08.18 21:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
hmikko, apollonkatu, Jary tykkää tästä
tekijänä TeppoTulppu
#95091
Hienoa, että pitkästä aikaa kuvia Oulun projekteista :smt023

Laskin itse eräs päivä Joutsensillalta katsoen Oulun keskustan läheisyydessä olevan tällä hetkellä vähintään 10 nostokurkea, eli rakentamisen tahti keskustassa on melkoista.

Keskustan tämän hetken mielenkiintoisin projekti on mielestäni Mannerheimin puiston viereen rakennettava Marskinpuisto, joka rakennetaan vanhan, purettavan toimistorakennuksen tilalle. Uusi asuin-/liikerakennus on 12-kerroksinen, joten tulee erottumaan selkeästi ympäristöstään (se on vielä kysymysmerkki, onko erottuminen positiviista vaiko negatiivista)

http://www.marskinpuisto.fi/
apollonkatu, Jary, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Jary
#95532
Hämmentävä uutinen tämän päivän Kalevassa :roll:
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kaup ... oa/805315/

Jutussa ei ole jostain syystä kuvaa itse rakennuksesta, mutta oletan kyseessä olevan tämän. Joku nykyinen oululainen varmaan korjaa, jos olen käsittänyt väärin.

Toivottavasti kaupunkilaiset panevat stopin tälle jutulle?!? Käsittämätöntä!

Kuva
veka tykkää tästä
tekijänä Margaya
#97314
Kirkkokadun ja Albertinkadun kulmassa ollut talo on saatu purettua. Tähän nousee Lehdon rakentama Oulun Marskinpuisto, joka on mielestäni erittäin hyvä parannus vanhaan.

Ennen
Kuva

Nyt
Kuva

Jälkeen
Kuva
Kantti, hmikko, Biosphere ja 5 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69