Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#94080
Agoralle yksi ääni täältäkin. Tai jos ei kelpaa tamperelaisille, niin lähettäkää se Helsinkiin. Eiköhän sille paikka keksitä. Siis jos Agora tosiaan voittaa ja toteutetaan, niin jo sen ja Libeskindin ansiosta Tampere löydetään maailmankartalta.
tekijänä töntsö
#94082
Itse en juurikaan lämpene Agoralle. Tuo kadun puoleinen osa ei mielestäni istu tuohon paikalle tai muutenkaan näytä hirveän hyvältä, ja väristä tulee mieleen lähinnä se Porin 16-kerroksinen talo josta en hirveämmin pidä

Kuva


Oma suosikkini näistä on varmaankin kaikessa yksinkertaisuudessaan tuo Tulli Open Air. Se sopii luontevasti noiden kahden muun tiilitalon väliin, ja näyttää myös hyvältä tuon asemarakennuksen yläpuolella, vaikka tuo näkymä nyt sitten ehkä jonkun 30 vuoden päästä peittyykin. Värisävy tietenkin todellisuudessa olisi muutaman pykälän tummempi. Normaaleissa riveissä olevat ikkunat ovat suorastaan eksoottisia tänä päivänä

Kuva
AQ, hmikko, Pyöröovi ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#94084
Tuo havainnekuva Hämeenkadulta on muuten hyvä pointti. Rakennus tulee näkymän päätteeksi ilmeisesti pidemmälle suoralle kuin Luminary, joka on Hämeenkadun linjasta vähän sivussa. Toki sekin on nyt jo aika hallitseva aseman edustalla.

(Ja olen siis samaa mieltä töntsön kanssa Agorasta - muodot varsin vieraita tuossa ympäristössä. Aiempi heittoni vaan viittasi siihen, että tuommoisilla kurveilla on ollut tapana muuttua suoriksi kulmiksi jatkosuunnittelussa.)
Avatar
tekijänä henkka
#94191
Tullin torni tulee tosiaan peittymään jos Asemakeskuksen rakennusten paikat ja korkeudet ovat edes lähellä selvitysaineiston vastaavia. Asemakeskuksen Ukko-Pekan kiinteistön tilalle tuleva torni on myös huomattavasti Tulli Open Airin tornia massiivisempi tai sitten perspektiivit ja projektiot saavat pääni sekaisin.

Kuva

Muista projekteista Metsonkulma on saanut tiiliverhoilunsa ja se on punainen, todella punainen. Näyttää luonnossa vielä punaisemmalta kuin kuvissa.

Kuva

Tampereen Keitaassa ei juuri näy muutoksia ulospäin, kattoterassia lukuunottamatta mutta saman korttelin Vanha Painotalo kasvaa vielä korkeutta.

Kuva
Kuva
hmikko, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä grendy
#94210
LeBaron kirjoitti:Tullin alueen eteläreunaan osoitteeseen Kalevantie 3 on myös tiedossa lähivuosina uusi rakennus, jonka tieltä nykyinen vanhentunut punatiilimörskä jyrätään. Kohteeseen kaavaillaan toimitilojen lisäksi myös asuntoja.

https://www.google.com/maps/@61.4948608 ... 312!8i6656
Onko tästä jossain jotain julkaisukelpoista infoa?
tekijänä LeBaron
#94228
grendy kirjoitti: Onko tästä jossain jotain julkaisukelpoista infoa?
Ei ole vielä. Tiloissa toimivan organisaation vuokrasopimus päättyy kuitenkin ensi vuonna eikä huonokuntoisten tilojen remontointi ole järkevää.
Avatar
tekijänä grendy
#94430
Kuva

Vaikka liittyykin ratikkaan osaltaan niin kuitenkin oma projektinsa, eli Hämeensillan purku ja uudelleenrakentaminen käynnissä. Uudelta väliaikaiselta kävelysillalta napattu kuva josta saa seurata aitiopaikalta tätä projektia.
veka, Tlahti tykkää tästä
tekijänä hmikko
#94470
^ Mun silmääni "Tullin hallien" renderi ei näytä kovin epärealistiselta valojen ja materiaalien suhteen, ts. rakennus voisi hyvinkin tehdä tuommoisen vaikutelman kuin kuvassa, jos - JOS - toteutuksesta ei tingitä. Tuommoisesta minimalistisessa suoraviivaisessa julkisivussa kaikki puutteet ja halpuuttamiset ottavat silmään. Siis tyylin Redin Majakan ilmastointiventtiilit tohon pökäistynä jne. Etäisesti epäilyttää myös tiilisten holvikaarien toteutus (vrt. PMK-tornin ja Ranta-Tampellan "tiilet").
AQ tykkää tästä
tekijänä jusa-masa
#94471
piparjuuri kirjoitti:”Tullin hallit” voitti Tullikamarin aukion suunnittelu- ja toteutuskilpailun.

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupun ... 018_2.html

Kuva
Rehellisesti myönnettynä paras voitti. Toi alaosa on jopa äärimmäisen kaunis. Yläosa taas - no hieman erilainen, mutta jos ei lähdetä halvimmalla mahdollisella tavalla toteuttaan sitä niin sopii nätisti paikoilleen.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#94476
hmikko kirjoitti:^ Mun silmääni "Tullin hallien" renderi ei näytä kovin epärealistiselta valojen ja materiaalien suhteen, ts. rakennus voisi hyvinkin tehdä tuommoisen vaikutelman kuin kuvassa, jos - JOS - toteutuksesta ei tingitä. Tuommoisesta minimalistisessa suoraviivaisessa julkisivussa kaikki puutteet ja halpuuttamiset ottavat silmään. Siis tyylin Redin Majakan ilmastointiventtiilit tohon pökäistynä jne. Etäisesti epäilyttää myös tiilisten holvikaarien toteutus (vrt. PMK-tornin ja Ranta-Tampellan "tiilet").
Torniosassa nousee ongelmaksi äkkiä katsoen paloturvallisuus. Kahden päällekkäisen palo-osaston (eli tässä tapauksessa kerroksen) ikkunoiden välissä pitää olla metrin verran palonkestävää materiaalia. Normaali ikkunalasi ei tällaista ole.

Vaihtoehdot ovat käytännössä a) ikkunajako sommitellaan uudelleen siten, että jokaisen ikkunan yläpuolella on seuraavan kerroksen umpiosa, eli shakkiruudukko, tai b) ikkunan ylä- ja alaosaan tehdään kaista umpimateriaalia tai palolasia. Teoriassa koko julkisivu voitaisiin tehdä palolasista, mutta se on niin kallista, että kukaan ei siihen suostu.

Edelleen mahdollisuutena on tehdä tuosta kerrosten välisestä listasta riittävän syvä uloke: ulokkeessa syvyys lasketaan mukaan siihen vaadittuun metriin, eli jollain noin puolimetrisellä ulokkeella voisi päästä vaadittuun suojaavuuteen.

Mutta tuollaisenaan sitä ei saa rakentaa kuin palolasista, ja sitä taas ei kukaan todennäköisesti suostu tekemään.

Lisäksi tornin alin ja ylin vaakalista näyttävät molemmat liian ohuillta. Räystäällä tuon voisi varmaankin feikata tuollaiseksi nostamalla ylimmän lasin korkeutta yläpohjarakenteen verran, alhaalla on vaikeampaa.

Mutta kyllä siitä hyvän saa tehtyä, ja munkin mielestäni paras voitti.
hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 151