Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä jenni.särkilampi
#88399
Kahlasin läpi Tampereen taidemuseon laajennus kilpailun satoa. Mikä urakka! Jossain sadannen kohdalla olin jo luovuttamassa. Melko hirveitä Lenin mausoleumeja suurin osa. Musta taidemuseon tulis olla jotain ihan muuta kuin laatikko. Mun suosikki on toi" Diamonds and rust" (117), jossa on jotain hienoo lennokkuutta ja Pyynikintorilla iso riemukaari. Olis mieletön maamerkki Tampereelle ja todellakin jotain uutta ja mielenkiintosta. Tässä varmaan ajateltu linja-autoasema maan alle, kun busseja ei näy?

Kuva
16valve tykkää tästä
Avatar
tekijänä grendy
#88404
Nyt vasta muuten huomasin tossa kuvan oikeessa reunassa olevan tontin kuulumisen kilpailualueeseen. Aika rähee torni tossa yllä olevassa riemukaaressa :)
Heikki K tykkää tästä
tekijänä Heikki K
#88409
jenni.särkilampi kirjoitti:Kahlasin läpi Tampereen taidemuseon laajennus kilpailun satoa. Mikä urakka! Jossain sadannen kohdalla olin jo luovuttamassa. Melko hirveitä Lenin mausoleumeja suurin osa. Musta taidemuseon tulis olla jotain ihan muuta kuin laatikko. Mun suosikki on toi" Diamonds and rust" (117), jossa on jotain hienoo lennokkuutta ja Pyynikintorilla iso riemukaari. Olis mieletön maamerkki Tampereelle ja todellakin jotain uutta ja mielenkiintosta. Tässä varmaan ajateltu linja-autoasema maan alle, kun busseja ei näy?

Kuva
Bussien suhteen on myös sellaisia ajatuksia, että ylipäänsä keskustassa seisovia vuoroja yritetään vähentää muuttamalla linjoja heilurimaisiksi, jolloin odotusajat bussi seisoo jossain kaukana keskustasta. Se tietysti edellyttää sopivan vastinparin löytymistä, joten aivan kaikkia ei varmaan saada keskustasta pois. kuitenkin näkisin, että pitkällä aikavälillä sekä keskustorin, että Pyynikintorin suuresta bussiterminaalista päästään eroon. osaltaan tähän auttaa ratikka, joka korvaa valmistuttuaan ehkä neöjänneksen busseista.
Avatar
tekijänä DR
#88429
Underground Bus Terminal beneath the Pyynikintori Square (Linja bussi maanalla).
Here is some note worthy background information not visible in the official competition site (Underground traffic arrangements).

Kuva

Kuva
huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä grendy
#88439
^Thanks! Looks really awesome but I'd guess it's too expensive with all the underground spaces, but we'll see!
DR tykkää tästä
tekijänä Dankos
#89336
Kuva
Otavalankadun ja Tuomiokirkonkadun kulmaan purkutuomion saaneen jugendtalon paikalle suunnitellaan korkeimmillaan 8-kerroksista uudisrakennusta:
Aamulehti kirjoitti:
Tällaista taloa sovitellaan sädesienen tuhoaman talon tilalle Tampereella – kolme kertaa nykyistä isompi

Kati Kalliosaari
Aamulehti
Yksi Tampereen keskustan kauneimmista arvotaloista, Bertel Strömmerin suunnittelema liki satavuotias Otavallanhovi, aiotaan korvata modernilla uudisrakennuksella.

Otavalankatu 8:n asemakaavaluonnos on parhaillaan nähtävillä. Siinä Otavallanhovin paikalle, Otavalankadun ja Tuomiokirkonkadun kulmatontille on suunniteltu asuin- ja liikerakennus, jonka rakennusoikeus on 6 850 kerrosneliömetriä eli lähes kolminkertainen nykyiseen rakennukseen verrattuna.

Projektiarkkitehti Marjut Ahponen Tampereen kaupungilta toteaa, että rakennusoikeus ei itse asiassa kasva näin paljon.
–Nykyisessä, vuodelta 1957 olevassa kaavassa tontilla on rakennusoikeutta 4 770 kerrosneliömetriä, mutta kaava ei ole toteutunut täysimääräisenä.
Uudisrakennuksessa on enintään kahdeksan kerrosta, pohjakerros on osittain maan alla.

Nykyisessä, vuonna 1925 valmistuneessa talossa, on kolme asuinkerrosta ja korkea ullakko. Rakennuksessa on 21 asuinhuoneistoa ja yksi liikehuoneisto, kerrosala on noin 2 300 kerrosneliömetriä.
Asemakaavaluonnoksessa Tuomiokirkonkadun puolella on viisi ja Otavalankadun puolella kuusi täyttä kerrosta. Lisäksi on kaksi viistettyä yläkerrosta, jotka ovat rakennuksen alaosaa kapeampia. Tontille saa rakentaa myös maanalaisia tiloja kahteen tasoon.
Yläkerrosten kavennuksella on pyritty varmistamaan, että rakennus sopii katukuvaan eikä varjosta viereisiä rakennuksia liikaa. Korttelin muut rakennukset ovat 1950- ja 1960- luvuilla valmistuneita asuin- ja liikerakennuksia.
Alueen korttelisuunnitelmassa myös naapuritaloihin on kaavailtu lisäkerroksia.

Julkisivu rapataan
Kaavamääräysten mukaan rakennus pitää rapata. Julkisivumateriaaleina ovat valkoinen tiili, kirkas lasi sekä metallipintainen komposiittilevy.
Kuvissa uusi rakennus on valkoinen, mutta se ei välttämättä ole sen lopullinen väri.
–Nämä ovat vasta alustavia havainnekuvia, väriä ei ole sen tarkemmin vielä suunniteltu, Ahponen toteaa.
Kadunpuoleisilla sivuilla parvekkeet ovat sisäänvedettyjä. Katutasoon tulee sijoittaa liike-, toimisto- ja palvelutiloja.
Aloitteen asemakaavan muuttamisesta on tehnyt kiinteistön omistaja Asunto Oy Otavallanhovi. Yhtiö omistaa sekä tontin että nykyisen rakennuksen.
Tampereen kaupungin rakennusvalvonta myönsi heinäkuussa 2016 rakennukselle purkuluvan, koska sädesieni on pesiytynyt talon rakenteisiin.
Osakkaiden tavoitteena on korvata nykyinen rakennus uudisrakennuksella, jonka rakennusoikeuksista he saisivat edes pienen korvauksen menetyksistään.

Taloyhtiö ei kommentoi
Taloyhtiön painajainen alkoi putkiremontin yhteydessä syksyllä 2015, kun kerrostalon välipohjista löytyi 38 erilaista sienilajia. Ongelma koskee koko rakennusta. Lukuisten selvitysten ja tutkimusten jälkeen osakkaat päätyivät hakemaan rakennukselle purkulupaa alkuvuodesta 2016.

Otavallanhovin taloyhtiön hallituksen edustajat eivät halua kommentoida asemakaavaluonnosta julkisuudessa ennen kuin se on esitelty yleisötilaisuudessa, joka järjestetään maanantaina 5. kesäkuuta kello 16–18 Galleria Nottbeckissa.

Kaavan valmisteluaineisto on nähtävillä 15. kesäkuuta asti. Sen jälkeen kuullaan palautteet, ja kaavan suunnittelijat jatkavat työtään. Asemakaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto yhdyskuntalautakunnan ja kaupunginhallituksen esityksestä.
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tallai ... 200170188/
Havainnekuvasta suunnitelmat voivat (onneksi) vielä muuttua, mutta ainakin massoittelu näyttää hyvältä, onneksi ei olla tekemässä enää uutta sisäänvetoa. Viiste sopii hyvin yläkerroksiin. Parasta olisi, jos uusi rakennus muistuttaisi vanhaa tyylillisesti, mutta taitaa olla turha toive. :roll:
hmikko tykkää tästä
tekijänä Dankos
#91446
Kuva
Kolmen Tammelan täydennysrakennuskaavan kaavaluonnokset ovat valmistuneet, ja täytyy sanoa että hyvältä näyttää. Varsinkin ylläolevan korttelin toteutuminen olisi melkoinen kaupunkikuvan parannus, varmaan Tampereen ensimmäinen kokonaan uusi umpikortteli vuosikymmeniin? Kerroslukukaan ei pudonnut viitesuunnitelmasta kuin yhdellä. Tammelan täydennysrakentaminen lienee pääsemässä kunnolla vauhtiin lähivuosina. :smt023
https://www.tampere.fi/tampereen-kaupun ... 017_1.html
Janne76, hmikko, Pyöröovi tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#93003
DR kirjoitti:Underground Bus Terminal beneath the Pyynikintori Square (Linja bussi maanalla).
Here is some note worthy background information not visible in the official competition site (Underground traffic arrangements).

Kuva

Kuva
This is one of the best development plans I have seen for any Finnish city for a while. Looks great!
Avatar
tekijänä henkka
#94050
Tampereen kaavoituksen aluetilaisuuskiertue päättyy tänään etelään ja mainoksessa oli itselleni uusi kuva näkemyksistä etelään. Kuva oli näköjään kaavoituskatsauksen taustakuvana. Ratapihan sekä jätevedenpuhdistamon alue näyttävät melko tehottomilta ja Viinikan liittymä liian isolta.

Kuva
hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15