Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä henkka
#93128
engineerix kirjoitti:Tietääkö joku muuten kuinka korkea Luminary on merenpinnasta?

Torni hotellin huippu on 183,5 metrin ja baari 173,4 metrin korkeudella merenpinnasta.
Kaavan mukaan katon korkeusasema on 166 mpy. Rakennuslupa ei ole enää netissä, enkä muista tuliko korkeusasemaan muutosta siinä yhteydessä. Jos tuli niin tuskin mitenkään merkittävää.
Avatar
tekijänä engineerix
#93132
henkka kirjoitti:
engineerix kirjoitti:Tietääkö joku muuten kuinka korkea Luminary on merenpinnasta?

Torni hotellin huippu on 183,5 metrin ja baari 173,4 metrin korkeudella merenpinnasta.
Kaavan mukaan katon korkeusasema on 166 mpy. Rakennuslupa ei ole enää netissä, enkä muista tuliko korkeusasemaan muutosta siinä yhteydessä. Jos tuli niin tuskin mitenkään merkittävää.
Lienee aika tarkalleen oikein tuo 166 mpy. Vaikka eroa on siis näiden tietojen mukaan vaivaiset 7,4 m Luminaryn katosta Tornin baarin lattiaan, niin tuo reilun kahden kerroksen ero on yllättävänkin paljon tornien ollessa vain parin korttelin päässä toisistaan.
tekijänä Heikki K
#93189
pallo kirjoitti:En uskonut sanovani tätä, mutta hämpiltä Stokkan nurkilta radan yli katsottuna tää torni näyttää ihan komealta ja massiiviselta.
Erityisesti pidän siitä, että kun katsoo Stokkalta kohti rautatieasemaa, Luminary ikään kuin ilmaisee, että kaupunki jatkuu siellä radan takana. Aiemmin siinä oli enemmän sellainen fiilis, että rautatie on keskustan loppu.

Luminary näkyy yllättävän hyvin myös monesta paikasta Keskustorin seudulta ja Kauppakatua pitkin Hämeenpuistosta asti.
Lurkkeri tykkää tästä
Avatar
tekijänä engineerix
#93216
henkka kirjoitti:Rasti on siis harjassa.
Minulle ei ole ihan täysin selvää koska saa sanoa, että rakennus on harjakorkeudessa, mutta mielestäni Luminary ei vielä ole. Taloon kun tulee vielä puolen kerroksen verran kattorakenteita.
albertobroccoli tykkää tästä
tekijänä Dietrich
#93755
Kyllähän toi melkoinen, kulmikas DDR-talo on, epäesteettisesti törröttää erityisesti Hämeenkadulta katsottaessa. Tuntuu myös että valkoinen väri yhdistettynä laatikkomuotoihin ei ollut se paras valinta. Mut ei voi mitään, ehkä fiilis paranee kun alueelle tulee lisää korkeampia taloja.
tekijänä AQ
#93762
Dietrich kirjoitti:Kyllähän toi melkoinen, kulmikas DDR-talo on, epäesteettisesti törröttää erityisesti Hämeenkadulta katsottaessa. Tuntuu myös että valkoinen väri yhdistettynä laatikkomuotoihin ei ollut se paras valinta. Mut ei voi mitään, ehkä fiilis paranee kun alueelle tulee lisää korkeampia taloja.
Mikä tuosta tekee erityisesti DDR-talon? Tuollaisia ne korkeat talot nyt yleensä ovat. Itse tykkään, hauskasti kontrastissa mustan Tornin kanssa.
tekijänä Domo
#93767
Olipa taas osuva vertaus. En tiedä Dietrich mistä päin DDR:ää olet kotoisin, mutta itse en kylläkään ole DDR:ssä nähnyt yhtä hienoja yritelmiä, vaikka sattumoisin olin paikalla Berliinissä 2.7.1990 valtion viimeisenä käyttöpäivanä, siis tuohon päivään mennessä ei ainakaan ollut nähnyt, ja sen jälkeen rakennetut ovat jo saksalaisia.
Avatar
tekijänä 16valve
#96666
Luminary on muuttovalmis.
Tamperelainen kirjoitti:Tampereen korkein asuinrakennus avautui asukkaille – Luminary II:n muuttopäivä tänään

Tampereen korkein asuinrakennus Luminary valmistuu hyvissä jouluksi, ja ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon jo 27. marraskuuta. Luminaryn valmistuessa katutasoon avautuvat myös tornitalon ensimmäiset liiketilat ja aulatilat palveluineen. Matalamman, 7-kerroksisen As. Oy Tampereen Luminary I:n muuttopäivä oli 27. marraskuuta ja 21-kerroksisen torniosan, As. Oy Tampereen Luminary II:n muuttopäivä on 13. marraskuuta.

– Luminary on Tampereen korkein asuinrakennus ja edustaa uudenlaista kaupunkiasumisen palvelukokonaisuutta. Luminaryn palveluntarjonta asukkaille sisältää muun muassa sisäisen wlan-verkon, yhteiskäyttöauton ja Smartpost-pakettinoutopisteen. Rakennuksen alakertaan on suunniteltu liiketiloja, joihin ensimmäisenä ovensa avasi Bistro-Café Hygge, kertoo Skanska Kotien yksikönjohtaja Toni Tuomola.

Luminaryn liiketiloista on vuokrattu jo yli puolet, ja seuraavaksi alakertaan avaa sushiravintola Itsudemo vuoden 2019 alussa. Keskusta-asumisessa korostuu palveluiden lisäksi myös sujuva joukkoliikenne. Ratikkapysäkki valmistuu sadan metrin päähän ja rautatieasemalle kävelee minuutissa.

– Laadukas ja helppo keskusta-asuminen selvästi kiinnostaa ja Luminaryn asunnoista 162 on jo myyty. Muutamia asuntoja on vielä vapaana, mutta kyllä pian viimeisiä viedään, Tuomola sanoo.
https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/ ... iva-tanaan
Avatar
tekijänä huopa
#96690
"..valmistuu hyvissä jouluksi.." .. onhan toi luminary nyt selvästi hyvissä.. Nomut, ihan kohtuullinen torni tästäkin tuli vaikka noi elementtisaumat kyllä vähän häiritsee. On ainakain sopivan kokoinen noin keskeiselle tontille.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27