Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Etika
#92948
Eikös Elielinaukion pysäköintihalli ole myöskin heti pinnan alla. Tietenkin Elielinaukio itsessään ei ole varsinainen tori.
Avatar
tekijänä Krio
#93273
Roihuvuoren keskustassa entisen baari- ja moskeijarakennuksen tilalle on noussut talot harjaansa. Ei vaan lupaa mitään hyvää tuo ulkonäkö, nimittäin projektikylteissä talot ovat tuon värisiä.

Kuva

Kuva

Kuva

En tiedä, tuleeko tuonne kolmas talo taakse, koska perustukset ovat tehty ja tilaa olisi. Tai sitten se jää betonikanneksi, jonka alla on jo parkkihallit ja muut. Joku outo pylväs sinne on kuitenkin pykätty pystyyn.
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Clepe
#93290
Nyt on kyllä todella retroa, vai pitäisikö sanoa että pastissi!
Avatar
tekijänä Urbaani
#93294
Vaikka sairaalanvalkoista rakennetaan edelleen liikaa, olisi sekin ollut vähän piristävämpi, kuin tunkkainen harmaa kuosi. Todellakin. Varsinainen Kekkoslovakia-pastissi.
Avatar
tekijänä veka
#93331
Kaartin poliisitaloa (ent. Valmetin pääkonttori) Punanotkonkadun ja Kasarmikadun kulmassa on Hesarin uutisen mukaan vihdoin alettu purkaa. Paikalle nousee Ilmarisen asuinvuokratalo, kaiketi äveriäämmästä päästä. Kuten täälläkin aikanaan kerrottiin, uudisrakennuksen suunnittelukilpailun voitti 2011 Arkkitehtitoimisto Ulpu Tiurin "Pinot Noir" -niminen ehdotus. Projektia lähdettiin kuitenkin viemään eteenpäin toiseksi tulleen NRT Arkkitehtien ehdotuksen pohjalta. Tuoreimmassa kuvassa sen julkisivuvärit ovat muuttuneet vaaleammiksi ja ikkunatkin vaihtaneet kokoa.

Omasta mielestäni jatkotyön pohjaksi olisi pitänyt ottaa kilvan voittaja eli Pinot Noir. Se olisi näyttänyt paremmalta tässä vaativassa paikassa, väreiltään ja muutenkin. NRT:n uudisrakennus on taas uusi esimerkki nykyarkkitehtien ylimielisyydestä. Sama se, minkä näköisiä rakennuksia ympärillä sattuu olemaan.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005590880.html

PS. Viereinen arvorakennus (ns. Ohranan talo) Punanotkonkadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa on parhaillaan kuoriutumassa huppunsa alta ts. remppa on valmistumassa. Se lienee nyt Helsingin komein asuintalo.

KuvaTuleva Punanotkonkatu 2. Kuva: NRT Arkkitehdit

Kuva NRT Arkkitehtien suunnitelman edelliset värit

Kuva2011 suunnittelukilpailun voittanut "Pinot Noir". Kuva: Arkkitehtitoimisto Ulpu Tiuri
hmikko tykkää tästä
tekijänä hmikko
#93333
En nyt NRT:n ylimielisyydestä tiedä. Mun mielestä tuo julkisivu on vaan ruma, ja olisi sitä Jätkäsaaressakin. Haulikolla ammuttuja pikkuaukkoja on näköjään karsittu edellisestä versiosta, mutta se ei paljon auta sekavuuteen ja tympeyteen. Vähän yllättävääkin kokeneelta ja nimekkäältä toimistolta minusta.
Avatar
tekijänä Clepe
#93334
Aika vaatimattomat periskoopit, onneksi tetrisaukotus ja pandaikkunat pelastaa paljon... Ei toi Pinot Noir mikään huippu ollut, mutta olisi sentään sopinut paremmin paikalle.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#93337
Samaa harmaata mitäänsanomattomuutta kuin vastaavissa uudisrakennelmissa lähiseuduilla. Onneksi korkeutta sentään löytyy, joten tehot eivät ainakaan vähene. On vain jälleen käsittämätöntä, miksi purettavaa rakennusta ei voinut uusia kenties pienellä korotuksella.
tekijänä hmikko
#93338
Pyöröovi kirjoitti:On vain jälleen käsittämätöntä, miksi purettavaa rakennusta ei voinut uusia kenties pienellä korotuksella.
Tosta oli muistaakseni juttua, että siinä oli toimistorakennuksen perusongelmia asunnoiksi muuttamisen kannalta. Runko syvä ja portaikkoja niukasti jne. Tietty rahalla aina saa tehtyä, mutta rakennusliike pistää panostuksen mieluummin uuteen.
Avatar
tekijänä veka
#93344
Satun asumaan melko lähellä tätä Ilmarisen ja NRT:n taloa, ja se on alkanut jo vähän kylmätä. Tuonko kanssa joutuu sitten elämään... Ehkä siinä häiritsevintä on lopulta se, ettei se näytä alkuunkaan kotoisalta asuintalolta, johon palaa mielellään joka päivä. Tunnelmaltaan se näyttää lähinnä virastotalolta tai vankilan toimistosiiveltä.

Saiskohan väreillä vielä jotain aikaiseksi? Harmahtavan beigen ja ikkunanreunojen likaisen valkoisen sijaan kokeilisin jotain lämmintä, vaikkapa Pinot Noirin punaista (perinteisen punatiilen väri, monissa naapuritaloissa) ja mietoa keltaista. Jälkimmäistä löytyy Kasarmikadun puoleisesta naapuritalosta. Tai Engelin keltainen (Helsingin keskustan suosikkiväri) + kermanvalkoinen.
Pyöröovi, OssiS, Clepe tykkää tästä
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 207