Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Eeros
#92686
Megahertsi on ollut koko ajan omituisen puolikuollut. Varsinkin yläkerrassa isoja liiketiloja tyhjillään. Toivottavasti uusi on paremmin suunniteltu ja osaavat edes rakentaa kunnolliset kaksisuuntaiset rullaportaat kerrosten välille.
Isojen kauppakeskusten lisääntyvää tiheyttä on moni ihmetellyt syystäkin kun nytkin jo lämmitellään tyhjiä halleja siellä sun täällä. Tulevaisuuden purkajille töitä.
Herttoniemeenkin mieluummin tiheämpää ja korkeampaa ja jätettäisiin edes joku vanha Stadin rantsuskutta (rantametsä) jäljelle. Korvaamattomia kauneusarvoiltaan eikä muutaman kerroksen väljästi heitellut palikat sovi kuin ehkä jonnekin Malmin soille ja pelloille.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#92688
Lisäksi moni herttoniemeläinenkin toivoisi myös jonkilaista muotojen variaatiota, päinvastoin kuin on -ikävä kyllä- vaikkapa näissä Linnanrakentajantien varrella olevissa tympeissä copy paste "Opuksissa".
Muotojen kattokorkeuksien ja värisävyjen variaatioita.
Nyt rakennettu pahimmillaan kuin halvasta kaupunkisimulaatiosta ;)

Kuva
tekijänä hmikko
#92689
Eeros kirjoitti:Megahertsi on ollut koko ajan omituisen puolikuollut. Varsinkin yläkerrassa isoja liiketiloja tyhjillään. Toivottavasti uusi on paremmin suunniteltu ja osaavat edes rakentaa kunnolliset kaksisuuntaiset rullaportaat kerrosten välille.
Isojen kauppakeskusten lisääntyvää tiheyttä on moni ihmetellyt syystäkin kun nytkin jo lämmitellään tyhjiä halleja siellä sun täällä. Tulevaisuuden purkajille töitä.
Kauppakeskusten yläkerrat on klassinen ongelma. Niiden kanssa on ollut vaikeuksia niin kauan kuin on ollut kauppakeskuksia. Siis esim. Italiassa ja Yhdysvalloissa on esimerkkejä yli sadan vuoden takaa siitä, että asiakkaat eivät kulkeudu yläkertaan ja tiloihin tulee muuta käyttöä.

Mutta tosiaan Helsingissä on rakenteilla kapasiteettia niin sanotusti pirusti. Redi ja Tripla ovat molemmat reilusti suurempia kuin Kampin keskus. Hertsin (kiitokset muuten megan ja gigan pudottamisesta nimestä pois) tilanteessa on sekin, että Laajasalon joukkoliikenne suuntautuu tulevaisuudessa raitiotiesillan kautta keskustaan ja Kalasatamaan, ja vähemmän Herttoniemen metroasemalle. Ja pienempi kauppakeskus on rakenteilla Yliskylässäkin.
Avatar
tekijänä Krio
#92698
Rakentaminen on vihdoin alkanut, paalutuskoneet ovat tulleet paikalle. Megahertsin yläkerta tyhjeni vasta tässä kuussa ja siellä on yhä vain apteekki.
tekijänä pallo
#92705
Aika sekavalta vaikuttaa herttoniemen keskusta. Se on kuitenkin lähellä kantakaupunkia ja varmaan kantakaupunki sinne pikkuhiljaa laajenee. Kaipa noita peltomarketteja voi aikanaan purkaakin, jos tarve muuttuu. Kesko ja ässä tuntuu länttäävän prisman tai vastaavan joka risteykseen, mihin sellaisen saa Helsingissä tai Turussa/Mansessa vain laittaa. Onko jotain tutkimusta/tilastoa/mutua/tms riittääkö noihin kauppakeskuksiin todella väkeä? Kampin keskus kun on yksi vilkkaimpia liikennepaikkoja Helsingin seudulla, joten siellä on väkisinkin kulkua mutta esim. redi tai hertsi? En usko, että sinne saadaan millään tempulla samanlaista kuluttajamassaa. Tampereella on sama kehitys, mutta enemmänkin lähiöissä; Ylöjärven ideapark-tyyppisessä elossa on nykyään paljon liiketiloja tyhjillään, vaikka ostari on alta 10v vanha. Ja taitaa lempäälän ideaparkissakin olla nykyään tilaa.
tekijänä hmikko
#92708
pallo kirjoitti:Onko jotain tutkimusta/tilastoa/mutua/tms riittääkö noihin kauppakeskuksiin todella väkeä?
Eiköhän noissa markkinatalous toimi sikäli, että keskusliikkeet ja investoijat jarruttavat jos katsovat tarpeelliseksi. Hertsihän lykkääntyi monta vuotta käsittääkseni juuri tästä syystä, ja mm. Eastonin jatkovaiheet ovat vissiin jäissä. Toisaalta sekä Rediin että Triplaan lisättiin kaupan kerrosneliöitä aika tuntuvastikin suunnittelun aikana. Redistä mm. siirrettiin katettu raitiotiekatu ulos ja sen sisäkadun kavennuttua jäi lisää tilaa kaupalle.

Sekavuudesta sen verran, että Herttoniemen metroaseman ympäristön suunnitelmia on soudettu ja huovattu aika lailla. Hertsin yhteyteenhän piti jossain vaiheessa tulla suht suuri kansi Itäväylän yli, ja se kutistui nyt tuoksi kävelysillaksi. Samaten Keskolla oli suurisuuntaisia suunnitelmia, joissa oli asumista nykyisen marketin tilalla tai kyljessä. Päätyivät sitten vaan laajentamaan markettia. Kaupunki laittoi omalta osaltaan Linnanrakentajantien/Laajasalontien uuden eritasoliittymän jäihin investointikatosta sopimisen yhteydessä. Noin yleisesti ottaen on suunniteltu kalliita kansia ja eritasoratkaisuja, joista on sitten luovuttu ja tehty halvempaa. Kokonaisuus aivan ilmeisesti vähän hukassa.
tekijänä Biosphere
#92710
Oliko S-Marketin tontin kohtalosta vielä mitään tietoa? Oletan siis, että Prisman myötä S-Marketin rötiskö saa tuosta kyytiä. Paikkahan on todella keskeinen ja siihen sopisi tyylikäs torni kuin nenä päähän.
Avatar
tekijänä Urbaani
#92711
hmikko kirjoitti:Samaten Keskolla oli suurisuuntaisia suunnitelmia, joissa oli asumista nykyisen marketin tilalla tai kyljessä. Päätyivät sitten vaan laajentamaan markettia.
Tämän kaavan hyväksyminen oli kaupungilta ison luokan virhe. Alkuperäiset suunnitelmat kun vaikuttivat ihan kelvollisilta, mutta peltomarkettilinjaan päätyminen valtava pettymys. Vähän suhtaudun skeptisesti Helsingin todelliseen tahtotilaan rakentaa asuntoja metroasemien viereen, kun tämä meni läpi.
Avatar
tekijänä Clepe
#92718
Tande kirjoitti:
hmikko kirjoitti:Samaten Keskolla oli suurisuuntaisia suunnitelmia, joissa oli asumista nykyisen marketin tilalla tai kyljessä. Päätyivät sitten vaan laajentamaan markettia.
Tämän kaavan hyväksyminen oli kaupungilta ison luokan virhe. Alkuperäiset suunnitelmat kun vaikuttivat ihan kelvollisilta, mutta peltomarkettilinjaan päätyminen valtava pettymys. Vähän suhtaudun skeptisesti Helsingin todelliseen tahtotilaan rakentaa asuntoja metroasemien viereen, kun tämä meni läpi.
Se totetettava laajennus ei vaatinut kaavamuutosta joten kaupunki ei varsinaisesti hyväksynyt mitään kaavaa vaan antoivat rakennusluvan. Kaava on vuodelta 1993.
Avatar
tekijänä Eeros
#93030
Sam33 kirjoitti:Viimeisetkin tyhjät tontit Herttoniemenrannassa alkavat rakentua tänä vuonna. Nyt keskellä aluetta sijaitsevan parkkipaikan tilalle nousee Saton vuokrakohde. Alunperin ilmeisesti ollut tonttina toimitiloille/kaupoille, mutta alue muutettiin asuinkäyttöön muutama vuosi sitten. Sama tilanne Herttoniemenrannan päädyssä, jossa hotellitontti muutettiin asuinkäyttöön. Tämän alueen käyttö parkkipaikkana päättyy kevään aikana, joten oletettavaa on, että rakentaminenkin sen jälkeen alkaa.

http://www.rakennuslehti.fi/2016/02/sat ... u-ratkesi/

Kuva
______________________________________________________________

Tämäkin tontti on jo jonkin aikaa ollut aidattuna eikä enää parkkiskäytössä.
Luulisi että byggaaminen alkaa pian.
Kuva otettu tuon ylemmän mallinnoksen oikean ylälaidan tien suunnalta tontille päin
(Laivalahdenportilta Laivalahdenkaarelle).
Kuva näpsäisty 20.2.2018

Kuva
hmikko, Clepe, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#93153
Hertsin työmaallakin jopa liikkui muutama haalarihahmo vaikka olikin hieman enemmän pakkasta.
Ja varsin veemäinen blosis. Nopsa puhelinpano.
Tänään, 27.2.2018.

Kuva
veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#93401
Itseltäni on mennyt täysin ohi tämä suunnittelukilpailu. Kaupunki kutsui neljä tekijää ehdottamaan kerrostaloja Herttoniemenrannan hotellitontista asuinkäyttöön muutetulle viimeiselle vapaalle tontille. Ehdotukset ovat olleet kaupungin sivuilla kommentoitavina ja kommentointi on jo suljettukin. Käsittääkseni kilpailua ei ole vielä ratkaistu. Ehdotus "Murikat" sai kansalta tyrmäyksen. Kaupungin sivuilla on ehdotusten aineisto kokonaisuudessaan, tässä vain pari kuvaa. Jako kolmeen taloon oli vissiin ylhäältä annettu. Tontilla on tietääkseni vaadittu suht perusteellista varautumista tulvaan, mm. siksi asuntoja ei sallittu maantasokerroksessa.

https://kerrokantasi.hel.fi/reginankuja ... g=fi#start

Länsiväylä: Arkkitehti piirsi Helsingin paraatitontille "Murikat" – ehdotus saa murskapalautetta


Kuva

MURIKAT

Kuva

Kuva

NIEMI

Kuva

Kuva

REELINGIT

Kuva

Kuva

TETRIS

Kuva

Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#93402
Tonttihan olisi täydellinen paikka ~20-30krs tornitalolle, tai kahdelle! Näkyvä niemekkeen kulmassa oleva tontti jos joku ansaitsee näyttävän huipennuksen. En yhtään epäile, etteivätkö asunnot menisi kaupaksi.
tekijänä hmikko
#93405
Tande kirjoitti:Tonttihan olisi täydellinen paikka ~20-30krs tornitalolle, tai kahdelle! Näkyvä niemekkeen kulmassa oleva tontti jos joku ansaitsee näyttävän huipennuksen. En yhtään epäile, etteivätkö asunnot menisi kaupaksi.
Mä ihan oikeasti meinasin laittaa tän kommentin nimim. Tandelta valmiiks tohon omaan viestiini, mut hyvä että sun refleksien toiminta tuli todettua.
Urbaani tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#93407
Omasta mielestäni tuohon ei sopisi "torni". Ihan totta, ei ne ameriikoista uneksivien mielestä "ältsin mageet" suomi-harmaat vähän korkeammat asuintornitkaan joka paikkaan saa tunkeutua. Murikaa voi ihailla siellä missä se sijaitsee. Eikä Hertsiga mikään helvetin vankuuverkaan ole.
Tornien väsäämisen voisikin laittaa jäihin niin kauaksi aikaa kun osataan suunitella hyviä.
Olen itsekin sillä ajatuksella usein, vuosien kuluessa, leikkinyt - siis torniajatuksella, tuohon. Seutu on hyvin tuttu, lapsena kävin faijan kanssa näillä rannoilla usein saunavihdan teossa ;) ja paljon sukua on täällä asunut ennenkuin alueesta tuli jättömaata. Oli vanhoja puuhuviloita ja luontoakin. Moni ei sitä tiedä.

Tetris on noista, ehdotetuista, tasapainoisimman oloinen kokonaisuus. Ulkonaisesti vähiten häiritsevä.

Toki tontin olisi voinut pitää epämääräisenä hätäparkkiksena ja stemupeltonakin - onhan koirienkin jossain saatava kuseksia?
Pitäähän olla (usein hoettua) "monimuotoisuutta", siihen kuuluvat jopa järjenvastaiset ja selittämättömät ruputontitkin.
Ne ovat vitsikkäitä saarekkeita kaiken tosikkomaisen harmaan kuutiosuunnittelun lomassa.
Viimeksi muokannut Eeros, 08.03.18 23:35. Yhteensä muokattu 8 kertaa.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 21