Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä huopa
#91301
Pistetään muutama kuva Tallinnan uudemmista torneista. Tässä ei ehkä ihan niin uusi (2009), mutta koska se on aika kaukana keskustasta niin ajattelin nyt pistää ihmeteltäväksi.
Rocca Al Mare Büroohoone, Rocca Al Maren ostarin vieressä.. tänne pääsee ilmaisella bussilla satamasta (siksi tuli mentyäkin, eksyttiin bussiin vahingossa.. alkoholilla ei ollut osuutta asiaan).
Kuva
https://en.phorio.com/rocca_al_mare_b%C ... n,_estonia

Sitten tämä viimeisin Maakri Torn, juuri valmistumassa oleva tötterö. Harmisti mun kuva kesältä on aika surkea, auton ikkunan läpi otettu kun eivät matkakumppanit oikein malttaneet pysähtyä. Ei mitään kovin ihmeellistä, mutta ihan kiva lisä Tallinnan keskustan torneihin.
Kuva
https://en.phorio.com/maakri_torn,_tallinn,_estonia
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#91347
Jotenkin tulee vähän Sunny Car Center mieleen noista puheista. "Pohjoismaiden Las Vegas", sijoittajat jo olemassa vaikkakaan nimiä ei voida mainita, valmista on jo parin vuoden kuluttua...
Avatar
tekijänä huopa
#91727
Tallinnassa on näemmä alettu pykäämään taas Lasnamäen ja Mustamäen tyyppisiin pistetornilähiöihin lisää torneja. Tässä yksi uusimmista, jonka satuin ikuistamaan ihan sattumalta ohi mennessä Lasnamäeltä, Virbi 10:
Kuva
Avatar
tekijänä Urbaani
#91867
Tallinnaan on noussut näitä n. 14-kerroksisia pikkutorneja aika monta viime vuosina. Nyt rakenteilla oleva "WoHo" on myös ihan veikeä.

Kuva

Kuva

Hakaniemeen jotain tämäntyylistä vaikka! :) (Ilman aukiota/puistoa tietty.)
huopa tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#92338
huopa kirjoitti:Tallinnassa on näemmä alettu pykäämään taas Lasnamäen ja Mustamäen tyyppisiin pistetornilähiöihin lisää torneja. Tässä yksi uusimmista, jonka satuin ikuistamaan ihan sattumalta ohi mennessä Lasnamäeltä, Virbi 10:
Kuva

Eipä paljoa energiamääräykset paina. Onhan siellä tietysti huomattavasti lämpimämpää, kuin suomessa. Ei siis pakkolasituksia parvekkeille.
veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#92401
Klazu kirjoitti:Tallinnan tornit sijaitsevat harmillisen hajallaan. Tulee mieleen Franfurt, jossa myös tornit sijaitsevat pitkin poikin keskustaa.
Tuo kilpailuvoittaja ja Viru mukaanluettuna kaikki n. 800 x 500 x 500 m kolmion sisällä, eli eivät kovin kaukana kuitenkaan. Toki mitään järin kaunista klusteria nuo eivät muodosta, kun harittavat arkkitehtonisesti. Tornirakentamisesta tehtiin heti itsenäistymisen jälkeen 90-luvulla Maakrin alueelle yleissuunnitelma, jota ei vissiin koskaan vahvistettu kaavoituksessa, eikä sitä ole noudatettu, vaan tornit ovat tupsahdelleet vähän mikä minnekin.

Mun silmääni pahin vika on se, että katutaso on tuolla alueella aikalailla mitä sattuu, eikä tuo uusi kompleksikaan sitä auta. Katutasosta todella näkee, että laajempi ote on puuttunut.
Avatar
tekijänä Klazu
#92408
Jep, tuo aukio tuossa juurella näyttää todella ankealta, ollen täysin elotonta tilaa suuren risteyksen kyljessä. :(

Virossa on kyllä kaikkineen meneillään paljon hyvää. Oli kiintoisaa tyynenmeren saarella katsoa hotellin telkkarista singaporelaista uutiskanavaa, josta tuli dokumentti How Estonia became Tomorrowland eli miten Virosta tuli tulevaisuuden edelläkävijämaa. Dokumentissa esiteltiin Viron e-kansalaisuutta, erittäin aktiivista start-up ympäristöä sekä yleensäkin yritysystävällistä ilmapiiriä. En myöskään tiennyt, että Virossa tehdään runsaasti tutkimusta robotiikan saralla ja alan yksi suurimpia messuja järjestetään vuosittain Tallinnassa.

Aika upea juttu pieneltä Virolta!
Avatar
tekijänä Eeros
#95980
^Toivottavasti ei koskaan tule - ainakaan Helsinkiin - Tuollaista oksettavaa köyhän miehen bling blingiä. Harmaakin parempi. Tuo näyttää kuin olisi koko tornitalo valjastettu vitosluokan tissibaariyökerho -käyttöön. Äärettömän mautonta. Hyi helv...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10