Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä hmikko
#86926
Uutisjuttu Applen uudesta kampuksesta nykyisen lähellä Cupertinossa. Tän pitäisi valmistuman keväällä:

http://www.digitaltrends.com/mobile/app ... -campus-2/

Kuva

Apple on luemma pingottanut suunnittelussa ja vaatimuksissa samaan tyyliin kuin tuotteidensa kanssa. Hankkeella hintaa tässä vaiheessa 5 miljardia ja alkuperäiset urakoitsijat Skanska ja DPR Construction ovat häippäisseet jo jokin aika sitten.

Perinteisesti suuryrityksille on ruvettu ennustamaan nopeasti lähestyvää tuhoa siinä vaiheessa, kun ne keskittyvät enemmän pääkonttorin uusin ovenkahvoihin ja ennätyskokoisiin kaareviin lasipintoihin kuin tuotteisiinsa. Toisaalta Applen tuhoa on ennustettu aina, ja nykyisellään firmalla on rahaa pankissa sen verran, että viiden miljardin pääkonttori ei paljon tunnu eikä tartu.
Janne76, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#86937
Iso tönö, ja isoja ovat muutkin luvut. Työpaikkoja tuonne näyttäisi tulevan 14 000, mutta parkkipaikkoja talon alla oleviin halleihin ainoastaan 2000. Niistä taitaa tulla vielä kova kisa. San Josen keskustaan on matkaa vain kymmenisen kilometriä, ja jonkinlainen bussiyhteys kai sinne on tulossa myös. Se ei kuitenkaan paljon auta, koska porukka asuu omakotitaloissaan siellä täällä. Piilaakson liikenteen arvioidaan jo olevan pahemassa jamassa kuin Los Angelesin.

http://www.mercurynews.com/2016/11/02/j ... sing-woes/
Avatar
tekijänä MindW
#87129
Tukholman väliaikainen kauppahalli vanhan remontin ajaksi. Ajatus samatapainen siis kuin Hakaniemessä.
Kuva
Kuva
Lähde ja kuvat: Domuksen juttu
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#91150
Luulisi että tämmöisiä löytyy lähinnä jostain Saksan ja Puolan rajamailta. Tai tosiaan uuden Bond-leffan loppukohtauksesta. Tönö näyttää sijoittuneen entiselle sotilasaluelle Gotlannin pohjoispäässä, mikä kai selittää muotokielen. Aika kovahermoinen täytyy olla, jos tuolla ei luhistu ihan itekseen. Hienoja kuvia löytyy linkin takaa. Vaan kenellä riittää kanttia tämän palkitsemiseen? Onpas mielenkiintoista.
Avatar
tekijänä veka
#92086
Saarisen ikoninen terminaali on mielestäni suomalaisen (vaikka olikin myös amerikkalainen) arkkitehtuurin merkittävin työ maailmalla. Fantastinen juttu, että se saadaan samalla kuntoon ja taas käyttöön osana uutta lentokenttähotellia. Kannattaa käydä katsomassa ja pian kai käymässä sisälläkin, jos jää luppoaikaa JFK:n kentällä. Sinne on näköjään tulossa myös jonkinlainen museo. TWA-terminaalirakennus löytyy JFK:n Terminal 5:n (Jet Blue) vierestä. Sinne pääsee muualta kätevästi kenttää kiertävällä terminaalijunalla.
tekijänä hmikko
#92108
Jatkoa osastolta tähtiarkkitehdit: Jean Nouvelin Louvre Abu Dhabi on avattu. Tämä on tähän mennessä ainoa toteutunut Saadiyat-saarelle suunnitelluista kulttuurirakennuksista, jotka on tilattu kerää koko sarja -tyyliin nimekkäiltä arkkitehdeilta (Guggenheim Abu Dhabi / Frank Gehry, National Museum / Norman Foster, merimuseo / Tadao Ando, teatteri- ja konserttitalo / Zaha Hadid). Hankkeet hyytyivät finanssikriisin jälkimainingeissa ja muut eivät ole lähteneet liikkeelle.

Louvre Abu Dhabi: Jean Nouvel's spectacular palace of culture shimmers in the desert (The Guardian, lisää kuvia ja videonpätkä)

Kuva

Kupoli siilaa päivänvaloa tolleen.
Kuva
veka, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#93651
Uutta Hilton-hotellia puuhataan Ranskan Metziin. Jutun voisi ottaa helposti vitsinä, mutta kun suunnittelija on Philippe Starck, tämä onkin nerokasta surrealismia ja suurta taidetta. Siis on minunkin mielestäni. Starck on elossa olevista designereista vissiin nimekkäin. Kaikki tietävät ainakin hänen Alessille suunnittelemansa ikonisen hämähäkin näköisen sitruunanpuristimen. Itelläni on kotona yksi Starckin suunnittelema lavuaarin hana ihan vain kunnioituksesta taiteilijaa kohtaan. Katolla oleva mökki on tietysti hotellin ravintola, ja kerroksia hotellilla kerrotaan olevan 14. Metz on tämän jälkeen kiinnostavien kohteiden maailmankartalla.

https://www.dezeen.com/2018/03/16/phili ... tz-france/

http://www.starck.com/en?i=maison-heler ... ty-of-metz

Kuva
Pyöröovi, 16valve tykkää tästä
Avatar
tekijänä Krio
#93656
Tulee mieleen se Hämähäkkimies-leffa, missä Norman Osbornilla/Vihreällä Menninkäisellä on kartano pilvenpiirtäjän katolla.
Urbaani tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#95668
Saksa kun on kyseessä, niin onko kyse tuhoutuneen rakennuksen rekonstruktiosta (modernilla vivahteella), vai täysin paikalla ennennäkemättömästä rakennuksesta? Mutta tosiaan. Itse diggaan paljon. Vastaava tyyli sopisi erinomaisesti myös Helsinkiin.
tekijänä shameinyou
#95680
Tande kirjoitti:Saksa kun on kyseessä, niin onko kyse tuhoutuneen rakennuksen rekonstruktiosta (modernilla vivahteella), vai täysin paikalla ennennäkemättömästä rakennuksesta? Mutta tosiaan. Itse diggaan paljon. Vastaava tyyli sopisi erinomaisesti myös Helsinkiin.
Ei ole käsittääkseni rekonstruktio. Tietty pommitukset jotain tältä paikalta tuhosi, mutta tämä rakennus on ihan omansa. Voitti julkisen arkkitehtuurikilpailun.

Mielenkiintoista on se miten Saksassa ylipäänsä kohdellaan rakennusten julkisivuja. Tässäkin tapauksessa puhutaan siitä mikä toimisto suunnitteli nimenomaan rakennuksen julkisivun, ei rakennuksen yleisesti, ja jopa annetaan kaksi eri päivämäärää rakentamisen aloittamiselle; toinen sille kun lapiot lyödään maahan ja toinen kun julkisivun kokoaminen alkaa (ja vielä kolmas sille kun julkisivu on valmis). Se painoarvo ja huomio mitä tälle rakennuksen oikeasti näkyvälle osalle annetaan on ihan eri planeetalta verrattuna esim. Suomeen, missä julkisivu on vain osa projektia siinä missä putkenvedot ja muut näkymättömät insinööriratkaisut. Läiskitään vaan jotain tehostevärejä ja tetrisikkunoita, kyllä se siitä.

Ollaan kyllä pahasti jäljessä mitä tulee esteettisyyden, arvokkuuden ja tyylikkyyden palauttamiseen tähän arkkitehtuurin näkyvimpään osaan, eli fasaadiin. #MAGA (Make Architecture Great Again!)
tekijänä hmikko
#96039
hmikko kirjoitti:Pistin taannoin Mökin puolelle ketjun Tukholman tulevasta NobelCenteristä, mutta se taisi mennä vähän väärälle osastolle Talossa. Arkkitehtuurikilpailun on nyt voittanut David Chipperfield kumppaneineen.

Kuva
NobelCenter-suunnitelma kaatui tuomioistuimessa keväällä, perusteena se, että se olisi tärvellyt kansallisesti merkittävää ympäristöä. Tuo lainaus ja arkkitehtikilpailu ovat vuodelta 2014. Tukholman kaupungilla olisi ollut mahdollisuus valittaa päätöksestä, mutta ilmeisesti poliittiset tuulet ovat kääntyneet siihen asentoon, että NobelCenteria ei tule tuolle paikalle Blasieholmenille. Jotkut päättäjät ovat valmiita tarjoamaan suunnittelukilpailun voittaja Chipperfieldille muuta paikkaa.

Myös Kungsträdgårdeniin kaavailtu Apple Store on ilmeisesti hyllytetty. Hanke näytti voimakkaasti siltä, että kaupunginisät yrittivät jollain lehmänkaupalla ja pikakäsittelyllä saada nimekkään arkkitehdin isokokoisen föönikaupan puistoon.

Svenska Dagbladetin juttu NobelCenterista ja politiikan muutoksesta : Rivstart för en ny stadsbyggnadspolitik (maksumuuri)

Juttu on osittain luettavissa Arkkivahdin blogissa: Suunnanmuutos @ Stockholm?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10