Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tampereen tyylikkäin?

Tornihotelli (2014)
6
17%
Kannen tornit (Libeskind)
21
58%
Luminary (2019)
6
17%
TOAS Espantorni (2015)
1
3%
Hervannan Matrix-kortteli (2011-2014)
Ei ääniä
0%
Ilves (1986)
2
6%
Amurinlinna V "Impilinna" (1954)
Ei ääniä
0%
#77866
EPILOGI.

Nyt kun vuosi 2015 alkaa pikkuhiljaa painautua ehtoopuolelle ja viimeinen tämän yhtämittaisen viisivuotisen rakentamisjakson rakenteilla oleva tornitalo Tampereella on tulossa valmiiksi (Zirkoni), voidaan valaa lyhyt katsaus menneeseen ja syytä on lienee todeta että tämä Tampereen "Supertall Era" ;) on ollut kerrassaan hieno ja poikkeuksellinen 5 vuoden aikajakso! Kruununa tietysti saatu Suomen korkein tornitalo ja vieläpä ydinkeskustaan!

En usko että Luminary ehtii käynnistyä enää tämän vuoden puolella ja siinäkin ensi sävelet käydään joka tapauksessa puskutraktorin kera Rastin parissa, mikä vie varmastikin vähintään vuoden päivät, joten ehkä se on jo sitten (toivottavasti) uuden 5-vuotisjakson alkupamaus (vol. 2) jonka jälkeen ei pelkästään Luminary, mutta myös muut kuola suupielessä odotetut *krhm*Libeskind!*krhm* kohteet olisivat nähneet päivänvaloa ja muuttaisivat yhä enemmän Tampereen keskustan ilmettä ja skylinea. :)

Täältä vahvan ennakkosensuurin ja iänikuisen huutoikkunabannin takaa haluankin siis nyt toivottaa Tampereelle ja kaikille tampereenmielisille onnea menneestä ja tsemppiä tulevaan!
Näitä projekteja on ollut hieno seurata (osin omakätisestikin työstää) ja tulevien kuolaamiseenkin vielä vanhalla riittää intoa!

Siispä, nokka kohti vuotta 2020 ja 100 metrin kattokorkeuslukemia!

:smt026 :smt026 :smt026
#82610
Aamulehdessä kohtalaista settiä Tampereen tornitalobuumista ja muusta:

Pitäisikö hotelli Ilveksen kurottaa vielä korkeammalle? Korottamista on mietitty viimeksi syksyllä
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/pitaisi ... -syksylla/
Moro tavoitti rakennustöissä runkomestarina olleen Kauno Salosen. Hän on jo eläkkeellä, mutta muistaa Ilveksen rakentamisen hyvin.

– Vastuullani olivat raudoitukset ja betonivalut. Mielestäni hotelli saisi olla 4–5 kerrosta korkeampi. Viidennessä kerroksessa on isot esijännitetyt palkit läpi talon, joten 3–4 lisäkerrosta olisi mahdollista rakentaa, Kauno Salonen sanoo.
Kuva

Ja ihan hauskaa läppää...
Onko Näsinneulan pidentämisestä koskaan puhuttu, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä?

– Pidentämisestä on puhuttu ainoastaan ravintolan aukioloajan osalta.
Joggi tykkää tästä
#96789
Tein vielä loppuvuoden status-päivitykset eritoten nyt kun Luminarykin saatiin valmiiksi eli toinen keskustan merkittävä torni on sitten paketissa. Hienoa.

"Horny" ja "Rasti" - Musta ja valkoinen - Yin ja Yang.
:smt023

Enää en jaksa tätä listausta päivitellä enkä karttakuvaa fiksailla. Itselläni on aika, motivaatio sekä fokus muissa asioissa varsinkin nyt kun nämä tärkeimmät lasikaton rikkoneet tienraivaajahankkeet on saatu maaliin.

Libeskindin tornit varmasti jollain aikataululla perässä tulevat, suhdanteista huolimatta, koska lätkäareena ja mm-kisat niitä osaltaan puskevat eteenpäin. Ainakin eteläkannen tornien osalta alkuvaiheessa. Ja hyvä niin.
Pahaa pelkään että muiden hankkeiden osalta suhdanteet ehtivät taas kerran kääntyä ja Tullin alue, Ranta-Tampella sekä muut visiot joutuvat vuosikymmeneksi taas jäähyaitioon. Mutta hyvä että edes jotain on jo saatu pystyyn ja kuten sanottua, Keskusareenan tornit ovat SE juttu, eli jos ne saadaan niin aivan sama vaikka muuta ei tulisikaan (!). :D

Tampereella kun siinä vaiheessa on kuitenkin jo hienoin skyline mitä Suomesta löytyy. Kalasatamaan ei varmasti tule kahta tornia enempää kymmeneen vuoteen ja vaikka tulisikin niin se ei paljoa Helsingin keskustaan liity. Pasila voinee toteutua useamman tornin voimin mutta sekin on pitkä prosessi ja yhtä pitkällä ydinkeskustasta. Keilaniemeen pitääkin ottaa jo "tunnin" junamatka. Eli Tampere ja nimenomaan Tampereen keskusta on jo nyt ja jatkossa vielä enemmän Suomen ykkösydin skylinen ja tornitalojen osalta.

Siispä, joku innokas saa nyt vapaasti ottaa tämän listaukseni ja karttakuvani pohjaksi ja jalostaa eteenpäin ja päivitellä vaikka tähän topikkiin jos haluaa ja jaksaa. Ei siinä mitään.

ps.
Ainoa asia mikä edelleen vähän kaihertaa kaiken tämän hienon Tampere-buumin osalta tornitaloissa on se, että ne Tornihotellin paloportaikkonurkan "keskeneräiset" ikkuna-aukot ovat surkean näköiset. Niihin ei olisi teknisesti eikä rahallisestikaan ollut iso asia laitattaa jotkin siistit teräsriteliköt. Joko harvempaa tai tiheämpää mallia, aivan sama. Ropattuna niihin betonikarmeihin. Asennus toteutettuna vaikka ikkunanpesuhissin avulla. Kuten toisaalle laittamistani havaintodemoistakin huomasi niin se parantaisi NIIIIIIIIIIN paljon sitä yleisilmettä joka nyt on jollain tavalla keskeneräisen näköinen. Ne isot sivuviisteet ylä- ja alaosassa on ookoo eikä niihin helpolla mitään verhousta saisikaan, mutta ainakin ne normikoon ikkuna-aukot siis nyt oikeasti kondikseen! Kunnolla vaan kaikki laittamaan ideaa ja lobbausta Ässälle niin ehkä se saataisiin hoidettua lähivuosien aikana...?
:smt023
AQ tykkää tästä
tekijänä hmikko
#96792
Koppelo kirjoitti: Libeskindin tornit varmasti jollain aikataululla perässä tulevat, suhdanteista huolimatta, koska lätkäareena ja mm-kisat niitä osaltaan puskevat eteenpäin.

[...]

Kalasatamaan ei varmasti tule kahta tornia enempää kymmeneen vuoteen
Jos SRV pysyy firmana pystyssä, niin vois luulla, että sen on jonkun verran pakko toteuttaa sekä Tampereen että Kalasataman tornit, että hankkeet saadaan tuottamaan. Noiden varma hittituote on kuitenkin asunnot, ei kauppakeskus tai areena. Tietty rakennusliikkeen konkurssi ei nyt ole mikään ihan ennenkuulumaton tapaus.
Avatar
tekijänä henkka
#101210
Yliopistonkatu 56:n kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nyt nähtävillä. Kaavan tavoitteena on säilyttää Yliopistonkadun varressa oleva punatiilinen rakennus ja purkaa Åkerlundinkadun varrella oleva osa. Purettu osa korvattaisiin 12 - 13-kerroksisella uudisosalla. Samalla muutetaan tontin käyttötarkoitus pääasiassa asumiselle.

Säilyvässä osassa on 3 380 kem ja uudisosassa 3 950, eli yhteensä 7 330.

Kuva
Neva Arkkitehdit

https://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8818
16valve, hmikko, Pyöröovi ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä Juspep
#101213
Komea lisäys vanhaan rakennukseen tuo torni! Punatiilisyydessään tuo mieleen romaanisen arkkitehtuurin. Hehkutusta suitsii suunnittelun ilmeinen kipukohta, se että kerroksissa 1-6 on 65-neliöinen yksiö, jossa on yksi ikkuna...
henkka tykkää tästä
Avatar
tekijänä grendy
#101215
Tässä näyttäisi olevan potentiaalia renderöinnin perusteella, mutta koska ollaan vasta kaavan alkuvaiheessa niin on niin monta mahdollisuutta halpuuttaa toteutus enemmän pilaamaan kuin komistamaan ympäristöä, joten odotellaan ja pelätään rauhassa :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9