Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä ThePKH
#8320
Torihovi tänään.

Kuva

Kai tuo ihan hyvältä tulee lasiseinämänä näyttämään, vaikka jokin muu vaihtoehto olisi itseäni "kiihottanut" enemmän.
tekijänä okl
#8973
ThePKH kirjoitti:Torihovi tänään.
http://i96.photobucket.com/albums/l190/ ... G_7765.jpg
Kai tuo ihan hyvältä tulee lasiseinämänä näyttämään, vaikka jokin muu vaihtoehto olisi itseäni "kiihottanut" enemmän.
Itse pidän rakennusprojektista hyvin paljon, ensinnänkin se on umpikortteli ja toisekseen se on kantakaupungissa! Tykkään muutenkin toria ympäröivästä alueesta paljon, ja tämä projekti vain nostaa sen urbanisiutta!

Tässä pari kuvaa eiliseltä:

Kuva

Rakennus sopii hyvin muiden uusien/hyväkuntoisten taloyhtiöiden sekään.

Kuva

Työvoimatoimisto on myös edistynyt mukavasti mutta tähän hätään ei ole kuvaa siitä.
tekijänä okl
#9159
Tässä lupailemani lehtileike:

http://img187.imageshack.us/img187/2316 ... misel9.jpg

Kekus sijoittuisi etelä-keljoon

Keltainen pallukka= keskusta
Mustat pallukat = kauppakeskittymän mahdollinen sijainti
Vaaleanvihreä pallukka = rakas Keltinmäkeni 8)
Violetit pallukat = isoimpia asuinalueita
Vihreistä ja punaisista pallukoista ei kannata välittää, ne ovat 2007-2009 kaavoitettavia kohteita.

Kuva

Kartta on kieltämättä hieman sekava.
Avatar
tekijänä RV
#9162
Ohhoh, onpas tuolla kokoa :shock: . Toivottavasti ainakin rakennetaan lähemmäs keskustaa, ettei tarvitse ajaa 30 kilometriä Ideaparkin tapaan. Toivottavasti ne valitsee keskustaa lähemmäs olevan sijaintivaihtoehdon.
Avatar
tekijänä grendy
#9164
RV kirjoitti:Ohhoh, onpas tuolla kokoa :shock: . Toivottavasti ainakin rakennetaan lähemmäs keskustaa, ettei tarvitse ajaa 30 kilometriä Ideaparkin tapaan. Toivottavasti ne valitsee keskustaa lähemmäs olevan sijaintivaihtoehdon.
Edelleen Ideapark on 12km Tampereelta etelään...

Ja muutenkin tollasta retail-park tyylistä aluetta on vähän vaikea verrata Ideaparkiin joka on kuitenkin kauppakeskus yhden katon alla...
Avatar
tekijänä Klazu
#9170
Huh huh, kylläpäs Keski-Suomesta kajahtaa! Aika mahtavan kokoinen suunnitelma, ei voi kieltää. Mitenköhän se Ideapark ja monet muut Etelä-Suomen keskuksensa tulee täyttämään ne "ostosmatkailusta" rakennetut suunnitelmansa tulevaisuudessa, kun pian puolen neliökilometrin kokoisia halleja on joka puolella. Pudotuspeli tulee olemaan todella ankaraa.

Tässä on todellakin suunnitteilla monen rakennuksen kokonaisuutta, jota on todella vaikea käsittää yhtenä kokonaisuutena vaikka yhden nimen alla menisikin. Mutta hiton paljon liiketilaa silti. Luulisi, että pelkästään tuossa olisi riittävästi koko Jyväskylälle, mutta että vielä lisäksi ja vain eteläosan tarpeisiin. Huh! :shock:

Jenkkil...eiku suomalainen ostoskeskus rakentaminen jatkaa vain minun hämmästyttämistä. Höpö höpöä ovat tutkimukset, joiden mukaan Suomi ei olisi edes kovin rikas maa, sillä pakko sitä hilloa on väellä olla että tuollaiset mammutit tulevat elämään. Aivan uskomatonta siis!

Tämä on ehdottomasti silti hyvä projekti, sillä se tulee Keski-Suomeen eikä sinne iänikuiseen etelään. Jyväskylässä on meininkiä ja ehdottomasti Suomen parhaita kaupunkeja! Vielä kun pääkaupunkistatus siirrettäisiin Jyväskylään, kuten joskus on ehdotettu... 8)

Ja mitä tulee Ideaparkin etäisyyteen niin 30km:hä (= paljon) sitä tulee matkalle pituutta kun pitää ajaa suuntaansa 12km ja vielä 6km hehtaariparkkipaikoilla etsiä parkkipaikkaa Corollalle. :D
Avatar
tekijänä Iggy.P
#9172
Klazu kirjoitti:Tämä on ehdottomasti silti hyvä projekti, sillä se tulee Keski-Suomeen eikä sinne iänikuiseen etelään. Jyväskylässä on meininkiä ja ehdottomasti Suomen parhaita kaupunkeja! Vielä kun pääkaupunkistatus siirrettäisiin Jyväskylään, kuten joskus on ehdotettu...
Tuo on kaikkien aikojen junttimaisin suunnitelma. Tiedän tuon paikankin hyvin sillä veljeni asui Myllyjärvellä.
Avatar
tekijänä Klazu
#9178
[viimeisen kerran off-topic]
Iggy.P kirjoitti:Tuo on kaikkien aikojen junttimaisin suunnitelma.
Äläs nyt, kyllähän Oulukin on ajanut itsestään Suomen 2. pääkaupunkia tai "Pohjois-Suomen pääkaupunkia". Ihan virallisestikin ollut lehdissä aina välillä. Kyllä Jyväskylä olis ihanteellinen paikka Pääkaupungille. Keskellä Suomea.

Jyväskylä on kaunis paikka ja siellä voisi hyvin kuvitella asuvansa. Oulussa tuo kauneus puuttuu minusta.

[/viimeisen kerran off-topic]

Aiheeseen:

Kiintoisaa jos tuo projekti toteutuu ja sinne saadaan esim. "pyhä" Ikea. Jokohan se pian menettäisi sen statuksen, joka sillä Suomessakin on (ihmiset matkustaa sinne 300km ostaakseen sitä rojua).
Avatar
tekijänä Iggy.P
#9181
Klazu kirjoitti:Äläs nyt, kyllähän Oulukin on ajanut itsestään Suomen 2. pääkaupunkia tai "Pohjois-Suomen pääkaupunkia".
Ei siinä ole mitään vikaa että Jyväskylän asema vahvistuu, vaan
siinä ettei tätä rakentamista suunnata keskustaan. Näin yritykset aiheuttavat lisää päästöjä säästäessään itse tonttienhinnoissa ja maksu siitä kohdistuu aluksi kuluttajien ja autonomistajien kukkarolle. Myöhemmin Valtiolle ja Jyväskylän kaupungille. Suomen valtio joutuu maksamaan päästövähennykset rahalla, lisäksi Jyväskylä menettää tonttituloina huomattavasti. Hyöty tästä jää yksin kauppaketjuille.
Avatar
tekijänä RV
#9182
Tässä olen täysin samaa mieltä Iggyn kanssa. Tuollaiset kauppakeskittymät pitäisi rakentaa lähemmäksi keskustaa, jottei ihmisten tarvitsisi ajaa pitkiä matkoja vain päästäkseen kauppaan. Ja vois rakentaa mieluummin monikerroksisena tavaratalona/kauppakeskuksena eikä tuollaisen kauppahallimattona. Onkohan Helsingin Itäkeskus jo muuten menettänyt asemansa Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksena Ideaparkin rakentamisen myötä?
tekijänä Toni
#9185
Klazu kirjoitti:Äläs nyt, kyllähän Oulukin on ajanut itsestään Suomen 2. pääkaupunkia tai "Pohjois-Suomen pääkaupunkia". Ihan virallisestikin ollut lehdissä aina välillä. Kyllä Jyväskylä olis ihanteellinen paikka Pääkaupungille. Keskellä Suomea.
Jyväskyläistyneenä eteläsuomalaisena en yhtään pidä tästä projektista. Tällä hetkellä keskusta joutuu taistelemaan kahden lähellä sijaitsevan automarkettialueen kanssa eikä tilanne ainakaan yhtään helpotu, jos tuonne tulee jotain muuta kuin pelkästään näitä Ikean ja Bauhaussin tyyppisiä kauppoja, jotka oikeasti toimivat paremmin etäämpänä. Tuo ostoskeskusalue voi hyvinkin tappaa elämän Kauppakadulla, jolloin se jäisi pelkästään opiskelijoiden ja mummojen kansoittamaksi. Sen toteutuminen on pahin uhka Suomen eräälle parhaalle kadulle.

Toivottavasti tämä projekti ei toteudu. Olen täysin Iggyn kanssa tuosta junttimaisuudesta; tämä on juurikin sellainen "vaimo ja mies sekä kaksi lasta sullotaan farmari-Volvoon perjantai-iltapäivällä, autolla markettiin, kassit täynnä takasin kotiin, joka on ruma maalaisromantiikkaa tavoitteleva paketti-omakotitalo, joka sijaitsee keskellä metsää olevalla erittäin kuolleella ja hiljaisella parin viime vuoden aikana rakennetulla asuinalueella missä ei ole mitään palveluilta" - tyyppinen homma. Ai niin, unohtui vielä mainita kotona odottava Rekku-koira. Siinä suomalainen unelma mallia 2006.
Viimeksi muokannut Toni, 17.12.06 16:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#9186
RV kirjoitti:Onkohan Helsingin Itäkeskus jo muuten menettänyt asemansa Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksena Ideaparkin rakentamisen myötä?
On, Kööpenhaminan Field's Örestadissa on ollut isompi jo parin vuoden ajan. Se on isompi myös kuin Ideapark.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#9188
Toni kirjoitti:Ikean ja Bauhaussin tyyppisiä kauppoja, jotka oikeasti toimivat paremmin etäämpänä.
Tästä olen hieman erimieltä. Asun itse keskustassa ja käytän usein rautakauppojen palveluita. Kaikki rautakaupat ovat täällä keskustan ulkopuolella teollisuusalueilla tai jopa niiden takana. Starkki, K-rauta..etc. etc. Kesäisin ne tavoittaa hyvin pyörällä mutta talvella täällä ei tee mieli paljon pyöräillä, on sen verta kylmää ja tuulista. No, luonnollisestikaan bussit ei kovin tiuhasti kulje alueille jossa ei asu ketään. Eli teollisuusalueille. Oulussa näille kaupoille kyllä onneksi pääsee myös bussilla(tai siis sinnepäin pääsee) mutta linja ei kulje kuin harvakseltaan. Odottamaan joutuu sietämättömän kauan eikä siellä mitään valonäyttöjäkään luonnollisesti ole. Eli aika umpimähkäistä värjöttelyä se on.
Olenkin toivonut jo pidemmän aikaa että Ouluun tulisi keskustoissa palvele Claes Ohlson ketju mutta eipä tuota ole näköpiirissä. Mutta kumminkin, Bauhaus kiristää aina kilpailua tullessaan ja tekee näin pienempien toimijoiden olon hankalaksi. Ja usein nämä pienemmät toimijat ovat lähempänä. Siksi Bauhausin kuuluisi minusta olla ehdottomasti kävelyetäisyydellä keskustasta. Korkeintaan kilometrin päässä Jyväskylän/Oulun kokoisista keskustoista, Helsinki tietenkin eriasia. Tällainen pakottaisi siihen että Bauhaus joutuisi rakentamaan tilansa 2 tai jopa 3 kerroksisiksi. Se ei olisi ongelma vaikka suuria tavaroita joutuukin liikuttelemaan kerroksesta toiseen koska hissit voi rakentaa tilaviksi. Minusta rakennus tulisi sijoittaa kaupungin sisääntuloväylän varteen, mutta lähes kiinni "kaupunkiin".
Avatar
tekijänä Klazu
#9208
Minusta on luonnollista Ikean (roju mööbeleitä) ja Bauhaussien (rautanaulaa ja lastulevyä) kaltaisten toimijoiden sijoittua hehtaarihalleihin keskustoiden ulkopuolelle. Ei sen tyylisiä kauppoja ole missään keskustoissa. Mutta se että kaikenmaailman Seppälöitä ja Coffee Houseja sun muita keskustaan soveltuvia pienempiä myymälöitä sijoitetaan hehtaarihalleihin, se on perseestä. Tai ehkä yksi sellainen voi menetellä, mutta tämä nykyinen tahti julkistaa uusia ja uusia halleja on ihan päätöntä ja se valitettavasti ohjailee voimakkaasti ihmisten ostoksia.

Ei ole montaa vuotta kun kohistiin Isosta Omenasta. Sen jälkeen on tullut isoja tekijöitä Jumbo, Sello, Ideapark, Kampinkeskus (kuka edes muistaa enää tämän olemassaoloa?). Ja kaikki nämä viidessä vuodessa, plus muiden laajennukset! Ei ole järkeä toihussa ja ihmiset kiittää ja ajelee Corolloillaan 30km kauppamatkoja. Hah, ihan sama siis asuuko cityssä vai maalla, kauppamatka on silti yhtä pitkä! :D
Avatar
tekijänä Iggy.P
#9212
Klazu kirjoitti:Minusta on luonnollista Ikean (roju mööbeleitä) ja Bauhaussien (rautanaulaa ja lastulevyä) kaltaisten toimijoiden sijoittua hehtaarihalleihin keskustoiden ulkopuolelle.
Eli on mielestäsi ihan ok että tullessaan Ouluun(7km päähän keskustasta) Bauhaus kiristää alan kilpailua niin, että nyt 1-2km päässä keskustasta toimivat kilpailijat eivät pysty korkean tonttivuokran takia yhtähalpoihin hintoihin kuin Bauhaus, vaan siirtyvät nekin lähemmäs 10km päähän keskustasta tai lakkaavat olemasta. Eli mielestäsi on ihan luonnollista ja hyvä asia että rautakaupat siirtyvät ko. etäisyydelle keskustasta?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 60