Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#91489
paavali kirjoitti:Minusta ei pitäisi liiemmin valitella jos kaupunki/valtio laittaisikin tuohon rahaa. Valtio kyllä tunkee sitä rahaa paljon paljon turhempiinkin asioihin, tämä hanke toisi paljon työllisyyttä ja elämää Turkuun, ja sitä kautta myös rahaa. Katsojaluvut tulevat uudessa hallissa olemaan aivan uutta luokkaa, kun ei enää tarvitse alkaa lähtemään artukaisiin ja miettimään autojen parkkeeraamista tai muutakaan. Kynnys peliin lähtemiseen pienenee huomattavasti kun halli on lähellä.
Mikä on nyt vain todistetusti roskaa, suoraan sanottuna. Jääkiekko ei ole Suomessa bisnestä, eikä lähitulevaisuudessa tule muuttumaankaan sellaiseksi. Mielestäni on täysin käsittämätöntä että taju rahan arvosta menetetään täysin kun kyseessä on Pyhä Lehmä jääkiekko ja lupaus MM-kisoista. Jotka tulevat nekin tekemään tappiota.
Muut joukkuelajit kuten jalkapallo, koripallo ja lentopallo - puhumattakaan yleisurheilusta - elävät kädestä suuhun vuosi toisensa jälkeen mutta mammuttitaudista kärsivän jääkiekkoon voidaan laittaa hyvin puoli-vitun-miljardia. Tuolla rahalla saataisiin juniorivalmentajia tuhansia eri lajeihin, tai esim Turkuun raitiotie.

Suomessa on 250 keppitappeluareenaa, ja yhdenkin megakompleksin lisärakentaminen on liikaa. Yhtäkään pysyvää työpaikkaa ei tule syntymään, se on jo julkisesti todettu Tampereella että työpaikkatoiveet ja käyttäjämäärät ovat täysin liioiteltuja, jopa utopistisia. Turhempaan asiaan ei voi Suomessa laittaa rahaa. Tampereen Kummola-mausoleumia on suunniteltu nyt 9 vuotta, ja rahat puuttuvat edelleen, koska se nyt vain on niin käsittämättömän huono sijoitus.

Jos 3000 ihmistä ei jaksa mennä katsomaan Tepsiä Artukaisiin niin kyse ei ole hallista tai sen sijainnista, vaan että tuote on rikki, ja tuotteen esikuvat ovat nisti elämäm koulu Kamalahti, sirkuspelle Don Tami ja neekerihuorista vitsailevat pelajaat, mikäli nyt aivotärähdyksistään johtuen osaavat enää puhua. Yhtäkään penniä yhteiskunnan rahaa ei tule laittaa mihinkään suljettuun höpö-höpöliigaan joka kiinnostaa suurta yleisöä joka vuosi vähemmän, ja joka saa joka vuosi yhä enemmän vastenmielisiä piirteitä ja lieveilmiöitä.
jfo, JTunkki tykkää tästä
#91493
Melkoinen purkaus. Vaikka kendo olisikin aivan perseestä ja junttien touhua niin pelkästään jo lisääntyvän kovan luokan artistitarjonnan takia kaupungin kannattaa kustantaa alueelle infra vaikka se maksaisi kymmenenkin miljoonaa. Sellaiset pikkusummat tulevat pelkästään jo kaupungin saamasta näkyvyydestä takaisin nopeasti. Yksityisessä omistuksessa oleva halli ei edes persnettoa pääse kaupungille tuottamaan. Tietysti ottaisin minäkin mielummin Supercell miehiltä raitiotien kuin hallia, mutta bisnestähän kaverit valitettavasti haluavat tehdä.
Avatar
tekijänä grendy
#91496
Kertoo kaiken tuo Tampereen areenaa kohtaan osoitettu tietämättömyys siitä, että aikamoista huuhaata oli kirjoitus. En itsekään mikään lätkäjätkä ole, mutta odotankin kaikkia muita tapahtumia lätkän lisäksi Tampereelle mitä täältä on puuttunut. Tosin erona on se, että Turussa näitä tapahtumia on jo ollut vaikka halli onkin huonolla sijainnilla, eli sitä perustelua ei voi Turussa käyttää. Suhtaudun ehkä tämän takia juuri melko skeptisesti tämän toteutumiseen, mutta en sentään vastusta sitä.
Avatar
tekijänä Kantti
#91497
Elämyskeskus tullee olemaan monipuolinen keskittynyt alue jossa on tarjontaa erilaisille kiinnostuksen kohteille. Se tulee olemaan myös koko ajan enemmän keskustaa kaupungin laajetessa ratapihan ja junaraiteiden toiselle puolelle, jonne asutusta on tulossa koko ajan lisää Pukkilan kaakelitehtaan alkaessa rakentua. Logomon kanssa on vahva combo konserttien ja tapahtumien isona vetovoimaisena kenttänä uuden ison hotellin kera, jäkis on vain osa pakettia joka kyllä kannattaa tähän settiin ottaa mukaan koska yhteydet muualta suoraan paikanpäälle ovat ihanteelliset, myös kaupungin sisällä tavoitettavuus on Artukaista parempi. Matkakeskuksen sijainti saattaa myös siirtyä Elämyskeskuksen suuntaan? Jos nyt jättää kiekkoareenan tekemättä tähä pakettiin, asia voi jälkeenpäin kaduttaa ja tilaisuus menetetään samoin kuin Kakolan tornin tapauksessa keskustan näköalaravintola, jota ei enää voi toteuttaa. Koko homma on aikaansaamassa hyvää pöhinää Turkuun ja uudenlaista tarjontaa, enkä nopeasti keksi olisiko tässä jotakin erityisempää haittaa Turulle, mitä se voisi olla?
Tlahti tykkää tästä
tekijänä paavali
#91499
Artukaisten hallissa ei mitään isompia konsertteja Hartwallin valmistumisen jälkeen ole ollut. Tarkoitukseni ei ollu pelkän jääkiekon puolesta puhua, vaan ihan kaiken toiminnan jota areenalla voi harjoittaa. Ulkopaikkakuntalainen tulee paljon mieluummin Turkuun junalla johonkin tapahtumaan, oli se sitten konsertti tai MM-kiekkopeli, kun hän voi suoraan jäädä junasta aseman vieressä. Artukaisiin kyllä menevät kiskot, mutta ei sinne usein liikennöidä. Junasta voit jäädä suoraan uuden hallin vieressä pois. Eikä tässä hankkeessa tosiaan ole ainoana asiana pelkkä halli, vaan hotelli ja "elämyskeskus". Mitä tuo elämyskeskus sitten pitää sisällään, tiedä häntä. Messukeskus tulisi myös siirtää artukaisista johonkin lähemmäs.

Joka tapauksessa tällaiset hankkeet tuovat Turkuun rahaa, eikä valtio/kaupunki ole tähän sanonut rahaa laittavansa. Jos oletettaisiin että kaupunki/valtio tähän vaikka 25% laittaisi, olisi hanke silti sen arvoinen ja se rahamäärä kyllä saataisiin takaisin suurempana. Pari vuotta sitten puhuttiin paljon Turun keskustan näivettymisestä. Tälläiset hankkeet ovat juuri niitä, jotka torjuvat näivettymistä.

Toivottavasti tuo hotelli menisi läpi. Muistaakseni korkean rakentamisen suunnitelmassa ei tuota paikkaa suositeltu korkeaan rakentamiseen, voin tosin olla väärässäkin. Joka tapauksessa ratapihalle sopii hyvin korkeampikin rakennus, ei ole sodassa vanhan rakennuskannan kanssa. Hotellia tarvitaan todenteolla, jo nyt on pulaa hotelleista. Ratapihankadulle kyllä suunnitellaan hotellia, samoin Marinan laajennusta ja Kakolan hotellia, mutta kilpailu on aina hyväksi, jotteivät huoneiden hinnat ole ryöstöä.

Ja kyllä, paljon turhempaan asiaan voi Suomessa rahaa laittaa, ja on laitettukin ja tullaan laittamaan. Raitiotien vertaaminen tähän projektiin ei oikein sovi, koska raitiotietä ei kannata eikä voi yksityisellä rahalla tehdä, siinä tulee olemaan kaupunki ja valtio maksajana, kuten tuleekin. Ratapihan alue on näivettynyt ja seissyt pitkään paikallaan. Se on oikea suunta kaupungille laajeta, vaikka paljon se ei kuitenkaan pysty Kähärin vuoksi tuohon suuntaan laajenemaan. Matkakeskus tulisi ottaa mukaan tähän suunnitteluun, jotta saataisiin toimiva kokonaisuus. Linja-autoaseman suunnalla on paljon kehitettävää.

Liigan suosion lasku johtuu pitkälti siitä että isot herrat ovat päättäneet siirtää kiekon maksukanaville, jotka ovat vieläpä kovin kalliita. Tässä ketjussa ei kyllä ollut jääkiekosta tarkoitus puhua, joten jääköön siitä puhuminen tähän.
Tlahti, Läntinen pitkä tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#91601
Yhdelle pöydällepanon jälkeen hanke on ottanut seuraavan askeleen. Vassarit tosin heti vastarannan kiiskeinä vastustamassa. Toivoisi että hanke etenesi suunnitelmien mukaisesti ja arkkitehtikilpailua päästäisiin järjetämään ensi vuonna.
Ratapihan suurhanke nytkähti eteenpäin
Turun ratapihan elämyskeskus- ja asuinaluesuunnitelmat ottivat maanantaina askeleen eteenpäin.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina hyväksyä äänestyksen jälkeen kumppanuussopimuksen kaupungin, VR Groupin sekä CS Holding 58 Oy -yhtiön välillä ja valtuuttaa kaupunginjohtaja Minna Arven (kok) allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös syntyi äänin 12–2. Jaakko Lindfors (vas) esitti Johannes Yrttiahon (vas) kannattamana, että Turku ei sitoudu sijoittamaan hankkeeseen. Lisäksi Lindfors esitti, että kaavoitus ei saa häiritä jo aloitettuja ja investointisuunnitelmassa olevia hankkeita.

Kumppanuussopimus mahdollistaa kehitys- ja kaavoitushankkeen aloittamisen.

Ratapihalle on suunniteltu lähes 500 miljoonan euron kokonaisuutta, joka sisältäisi tapahtuma-areenan, pelillisen perhematkailukohteen, hotellin, liikuntatiloja, nuorten syrjäytymistä ehkäisevän Me-talon sekä palveluita ja asumista.

Suunnitelmien taustalla on yksityinen CS Holding 58 Oy -yhtiö, joka on vaihtamassa nimeään Turun Ratapihan Kehitys Oy:ksi.

Yhtiön taustalla ovat ex-jääkiekkoilija Saku Koivu, Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja, jääkiekkovaikuttaja Timo Everi ja kiinteistökehittäjä Ilkka Kilpimaa.

VR Group Oy on mukana hankkeessa kiinteistönomistajana.

Kumppanuussopimus on periaatepäätös. Sen toimenpiteet eivät velvoita kaupunkia muihin päätöksiin kuin mahdollisiin kaavoitus- ja maankäyttösopimuspäätöksiin. Sopimuksella ei sovita asemakaavan sisällöstä.

Sopimuksen hyväksymisellä käynnistyvän kehitys- ja kaavoitushankkeen kustannuksista vastaavat kaupungin kumppanit eli VR Group ja CS Holding 58 Oy.

Kehitysvaiheen aikana kaupunki päättää mahdollisesta kiinteistöyhtiösijoituksesta ja kulttuurin ja liikunnan palveluiden ostamisesta.

Alustavien arvioiden mukaan ratapihalle rakentuvan elämysalueen laajuudeksi tulee 150 000 neliötä. Asuntoja tulisi noin 700 asukkaalle ja työpaikkoja alueelle on kaavailtu 790.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/37 ... +eteenpain
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#92541
Turun ratapihan kaavoitus etenee vauhdilla – arkkitehtikilpailu käydään jo ennen kesää
Turun kaupunki valmistelee nyt vauhdilla ratapiha-alueen asemakaavaa.

Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen kertoo, että kaavaluonnoksesta tehdään tietoisesti hyvin väljä, jotta arkkitehtikilpailulle jää tilaa.

– Ajatus on se, että kaavaluonnos käsitellään ennen arkkitehtikilpailua, jotta keskeisimmille reunaehdoille saadaan poliittinen tuki. Yleensä kaavaluonnokseen laitetaan jo katujen ja talojen paikkoja ja talojen korkeuksia, mutta tässä niitä ei määritellä niin tarkasti, jotta arkkitehtikilpailusta saadaan mahdollisimman paljon hyötyä, Hintsanen kertoo.

Tarkoituksena on, että arkkitehtikilpailu käydään vielä ennen kesää ja että se saataisiin ratkaistua joko ennen kesää tai välittömästi sen jälkeen.

VR Group ja yksityinen kehittäjäryhmä esittivät viime kesäkuussa suunnitelman, jonka mukaan Turun ratapiha-alueelle rakennettaisiin Suomen suurin elämys- ja tapahtumakeskittymä.

Keskus sisältää alustavissa suunnitelmissa tapahtuma-areenan, pelillisen perhematkailukohteen, hotellin, liikuntatiloja ja muita tiloja, kuten palveluita ja asumista.

Alustavissa arvioissa hankkeen laajuus on 150 000 neliötä ja kokonaiskustannuksiksi arvioitu vajaat 500 miljoonaa euroa.

Turun kaupunginhallitus hyväksyi marraskuussa ratapiha-alueen kumppanuussopimuksen. Sopimus merkitsee sitä, että kaupunki käynnistää kehitys- ja kaavoitusvaiheen.

VR Groupin ja kehittäjien ryhmä on sitoutunut maksamaan kaupungille aiheutuvat kustannukset.

Hintsanen sanoo, että alustavassa suunnitelmassa on paljon sellaisia elementtejä, jotka tekevät Turulle hyvää.

– Keskustan tuntumaan tulee vahva toiminnallinen keskittymä, joka tuo keskustan tuntumaan uusia asioita, kuten monitoimiareenan ja pelillisen elämyskeskuksen. Korostaisin perhematkailua. Turusta on puuttunut tällainen perhematkailukohde. Se on ehkä kaikkein isoin asia tässä, hän puntaroi.

Keskuksella on kunnianhimoinen aikataulu. Ajatuksena on, että Turku voisi toimia vuonna 2022 jääkiekon MM-kisojen toisena näyttämönä.

– Sovitulla kaavoitusaikataululla tähdätään siihen. Koko kokonaisuus ei välttämättä ole silloin valmis, mutta kaikkien keskeisten osien pitäisi olla hyvin pitkällä.
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/60 ... n-jo-ennen
Kaavahakuunkin on jo ilmestynyt hanke työnimellä ''Turku ratapiha'' (kaavatunnus 2/2018)
tekijänä jusa-masa
#92551
Tämä ja Kupittaa-Itäharju sommitelmat alkaa nyt vaikuttamaan siltä, että Turulle tuli hitonmoinen kiire olla ennakkoluuluton ja jotenkin "muka cool" kun Helsinki ja Tampere meni jo ensimmäisessä pikajunassa.

Pitää olla tamperelaisena tyytyväinen kun länsirannikolla asuva pienemmäksi jäänyt isoveli tulee samoilla ajatuksilla perässä hiihtäen kun pikkuveli kasvoi ohitse joka suhteessa ikää lukuunottamatta. :lol:
grendy tykkää tästä
tekijänä jusa-masa
#92554
Ruutukaava kirjoitti:Olipa kaukaa haettu, eikä edes paikkaansa pitävä.
Ehkä kaukaa haettua, ehkä ei, mutta sellaisen kuvan siitä nyt valitettavasti saa. Kommenttini on oma mielipiteeni ja perustuu ihan puhtaasti omaan mielikuvaani näistä kahdesta projektista. Tiedon paikkansa pitävyys on omassa mielipiteessäni vankka salaliittoteoria, joten siihen et pysty sanomaan onko paikkansa pitävä vai ei. Ihan vain pilke silmäkulmassa sanon, että on ehdottomasti paikkansa pitävä. ;)

Ihan hienoja projekteja kuitenkin jotka jopa toivoo toteutuvankin, enkä kirjoittanut mielipidettäni, että kenenkään turkulaisen pitäisi siitä mieltään pahoittaa. :) Turulla nyt on vain valitettavasti maine näissä asioissa, että kaikesta uudesta ja erilaisesta nillitetään eniin kauan ettei mitään saada lopulta aikaiseksi. Ehkä nämä projektit + jo hyväksytty vaatimattomampi ruusukortteli avaa hieman tätä lukkoa.

Saa sitten elämyskeskuksen valmistuttua Tutokin oman ison areenan nakkikattilasta itselleen kun Tps siirtyy uuteensa ja Marli jää niin pieneksi (tämä oli kirjoittajan loppukevennys, eikä pidä todellisuudessa paikkaansa ja perustu todellisiin faktoihin).
tekijänä jusa-masa
#92556
Ruutukaava kirjoitti:Aiheesta olisi mukavempaa keskustella, jos väitteet perustuisivat tosiasioihin, eikä mielikuviin ja mielipiteisiin.
Joskus on hyvä sanoa myös mielipiteensä ja pahoittelen jos tykkäät keskustella pelkkiin faktoihin perustuvia tekstejä haluamatta kuulla muiden ihmisten ajatuksia, mielipiteitä tai ehdotuksia asioihin. Se ei tee asioista mukavempia tai epämukavempia. Mutta jätetään tämä asian vierestä menevä touhu nyt tähän niin ei mene tosiaan mielensäpahoittamiseksi. :D Keskitytään itse ketjun projektiin ja siitä keskusteluun faktojen, mielipiteidenkin ja muiden kommenttien pohjalta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10