Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#74965
Ympäristö- ja rakennusjaosto on myöntänyt rakennusluvan Tampere-talon laajennukselle. Rakennuslupa koskee siis vain Tampere-taloon tehtäviä muutoksia, ei hotellin rakentamista.

Kalevantien sillan purkamisesta kuulin ohimennen Tullin alueen vision esittelytilaisuudessa. Nykyisen sillan viereen rakennettaisiin uusi silta, jonka jälkeen vanha silta puretaan ja korvataan uudella. Näin ollen uusi silta kokonaisuudessaan olisi nykyistä leveämpi. Visiossa oli myös piirretty Tullin alla olevan parkkiluolan sisäänkäynti Kalevantien sillan alle.
#75662
Laajennuksen rakennustyöt ovat lähteneet käyntiin.
tampere-talo.fi kirjoitti:Tampere-talon uudisrakentaminen polkaistiin virallisesti käyntiin kesäkuun lopulla, kun uusien kokous- ja monitoimtitilojen perustustyöt alkoivat talon Kalevantien ja Viinikankadun puoleisessa kulmassa.
Kuva
#79198
Näin paljon Tampere-talon laajennus on noussut kuukaudessa. Luultavasti ja toivottavasti laajennuksen seinät eivät jää ihan pelkiksi teräskaseteiksi.

Kuva
Kuva

Tampere-talon sivuilla on joitain kuvia uusista sisätiloista. Ihan tyylikäs yksityiskohta tuo Sorsapuistoon aukeava auditorio.

Kuva

http://www.tampere-talo.fi/talouudistuu
#91447
Vanhat havainnekuvat ovat ketjusta jo hävinneet mutta hotelliosan ulkoasu on muuttunut. Muoto on pysynyt suurin piirtein samana mutta ikkunat ovat nyt näkyvillä. Laskin vain 11 kerrosta.
Tampereen Marriott-hotelliin on suunnitteilla yhteensä 226 hotellihuonetta sekä ravintola- ja kuntosalipalveluita. Hotellin tontin Tampereen kaupungilta ostaa Keva, ja kaupunki saa tontista käyvän, kaupallisen hinnan. Hotellin rakentaminen alkaa heti rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Hankkeen oletettu rakennusaika on 18 kuukautta.
Kuva
Kuva

https://tampere-talo.fi/marriott/

Tässä vielä kuva kaavan havainnemateriaaleista. Hotelli osa on leventynyt kun luultavasti kerrosalaa on pitänyt poistetuista kerroksista sijoittaa jonnekin. Onko kerrosten vähentäminen sitten ollut arkkitehdin, rakennuttajan vai rakentajan päätös, sitä en tiedä.

Kuva
#91448
No ohhoh. Matalasta vielä matalammaksi. Olisivat saaneet kyllä leikata mieluummin leveydestä kuin korkeudesta niin olisi ollut varaa sitten laajentaa tarpeen tullen tulevaisuudessa.
#91461
Todellinen hupijuttu on lueskella "maailman matkaajien" ainaista dissaamista, aivan sama mikä Suomi-aihe on kyseessä. Kyllä se sama aurinko täälläkin paistelee kuin Whistlerin kevät lumilla. Juu on tullut oltua sielläkin muutaman kerran... eikä jaksa alkaa saivartelemaan, että eikö sielläkään mitään muuta keksitä kuin Alppi Gluh winien kopsaaminen. Kyllä se silti on mukava paikka.

Itse pidän Marriott-ketjun tuloa Suomeen merkittävän asiana, en niinkään yhden yksittäisen kolmen tähden hotellin kannalta, vaan että täällä yleensäkin on kansainvälisesti tunnettuja ketjuja ja nyt saadaan yksi lisää. Hotellien taso Suomessa kyllä kestää vertailun esimerkiksi väsyneisiin perus-Hilttoneihin mennen tullen. Osalle matkaajista tutut ketjut ja loyalty programmit (Marriotilla ilmeisesti yli 100 miljoonaa) vain vaikuittavat, lähdetäänkö viikonlopuksi Göteborgiin vain Tampereelle... Tampere-talolle saman katon alla oleva kansainvälinen ketju on varmasti merkittävä asia konffaneuvotteluissa. Kaiken kaikkiaan kaikki isommat ja pienemmät "kansainvälistymisaskeleet" palvelevat koko Suomen asiaa, vaikka otsikossa vähän Amerikka-lisää olisikin.

Arkkitehtuuri on aika tasapaksua paikasta johtuen ja parin kerroksen pudotusta ei oikein ymmärrä. Sinänsä siitä ei paljoa enää pulssi nouse, koska alueella alkaa olemaan puolitusinaa korkeampaa rakenteilla ja tusina piirrustuspöydällä. Toivottavasti tässä ei rakenneta (taas) mitään elementtiveivausta, sisätilat ovat varmasti taattua Marriott-laatua. Courtyardit ovat yleensä viihtyisiä, mutta jotain neljän tähden palveluita puuttuu. Bonuksena mahdollinen yhdyskäytävä yliopistolle.
James, hamppari, Janne76 tykkää tästä
#91462
Lehdistömateriaaleihin/kuvapankkiin on tullut uusi kuva, jossa kuvakulma on (lähes) sama kuin kaavan havainnemateriaalin (arkkitehtikilpailun) kuvassa. Kuvia vertailemalla huomaa rakennuksen massan levenneen Tampere-talolle päin mutta samalla Yliopistonkadun puoleinen pääty on kaventunut. Näyttäisi siltä, että alin kerros olisi 1,5/2-kerroksinen, jolloin kerroksia olisi ~12.

Kuva
Kuva
#91465
Kyllä se valinta Tampereen ja Göteborgin kesken tehdään halvan lennon ja kaupungin muun kiinnostavuuden mukaan - ei 3-tähden hotellin perusteella. En ole itse ikinä suunnitellut matkaa ja kohdetta hotellin perusteella, ellei kyseessä ole sitten joku eksklusiivinen 5-tähden resortti. Esimerkiksi J.W. Marriott tasoisen hotellin saaminen kaupunkiin nostaa jo profiilia (Vancouverin J.W. avautui viikko sitten).

En epäile etteikö Tampereella ole tarvetta uudelle hotellille, mutta tästä tehdään nyt jotain merkittävämpää kuin mitä se on. Burger Kingin saantikin oli merkittävämpi juttu, vaikka ei silläkään yhtään mitään oikeaa merkitystä ollut.

Harmi että kerrosmäärää on leikattu, sillä juuri halpahotellille Tampereella on varmasti kysyntää.
#91471
Pääpointtini lähinnä oli, että muki voi olla puoliksi täynnä tai tyhjä. Tosin onhan se huvittavaa lueskella asiapostausten ohella maailman tähtivalojen loisteen reportaasia (ja Suomi-projektien johdonmukaista dissaamista), kun itse ei jaksa aivan jokaisella Karibian matkalla keulia. Kaikesta ankeudesta huolimatta Suomi on viime aikoina kaiken kaikkiaan saanut mukavaa pöhinää matkailuunkin. Lappi on koko ajan tapeetilla, Helsinkikin maailman vilkkain risteilysatama ja muukin maa alkaa heräilemään. Ja onneksi täällä Suomen päässä ollaan vähitellen päästy eroon "anteeksi että olemme olemassa"-syndroomasta.

Enkä lähde miekkailemaan itämaantietäjän (vai länsimaan...) kanssa enempää matkakohteen valintaan vaikuttavista tekijöistä. Hieno homma, että ketjun viiden tähden hotelli vaikuttaa kaikilla matkaajilla valintaan/nostavat profiilia, mutta muut ketjun muut kohteet eivät, varsinkaan jos niitä ei ole ollenkaan. Vancouveria on tietysti helppo suositella kaikille, oli sielä J.W. taikka ei. Itse viihdyin siellä parikin kertaa ihan siinä halvemmassa tavis Marriott Pinnaclessa.

Sarkasmi on taasen tyylilaji, joka kannattaa jättää sen taitaville. Eipä muuta tästä aiheesta tällä kertaa.
Janne76, James, 16valve tykkää tästä
#91472
Jos on tarpeeksi järee kanta-asiakaskortti niin kyllä se hotelli voi merkitä paljonkin. Kivempi olla samaan rahaan sviitissä kun standard-huoneessa.

Hieno homma että Tampereella tapahtuu. Kyllä tämä on selkeästi postiivinen juttu. 2018 pitää taas varata Panorama-sauna Tampellasta ja mennä porukalla laskemaan nostokurkia. Taitaa olla enemmän kun tänävuonna :) :)
Janne76, 16valve tykkää tästä
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7