Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#85474
Ikuisuudelta tuntunut naapurin vaalisirkus on viimeinkin ohitse ja Kanadassakin sulatellaan nyt eilistä vaalitulosta. Suurimmat kysymysmerkit ovat NAFTA:n, ympäristösopimusten sekä NATO:n tulevaisuus, joista talous kaikkein merkittävimpänä. Tuskinpa paljoa tulee kuitenkaan muuttumaan juuri Yhdysvaltojen ja Kanadan välillä, joille kahdenkeskinen kauppa on erittäin merkittävä asia.

Nettifoorumit ovat myös aamulla täyttyneet Kanadaan muuttoa suunnittelevien kommenteista, vaikka muutto ei tapahdu sormia naksauttamalla. Kanada nosti juuri tuntuvasti työperäisen maahanmuuton kiintiöitään, mutta amerikkalaisille ei ole olemassa mitään pikakaistaa. Sorry. :roll:

Kuva
#95132
Kanadan talous jatkaa vahvaa kasvuaan ja työllisyyslukemat parantumistaan. Vuodessa uusia työpaikkoja on syntynyt 246 000 ja työttömyysprosentti laskenut puolella prosenttiyksiköllä 5,8% lukemaan, mikä on alhaisin lukema sitten 70-luvun.

Tarkempaa tietoa sekä myös vertailua etelänaapuri Yhdysvaltoihin täällä.

Kuva
Urbaani tykkää tästä
#95137
Työllistettyjen ja työttömien yhteen laskettu määrä on merkillisen alhainen, vain 71%. Haiskahtaa jopa siltä, että tilastoja laaditaan siellä ja täällä eri periaatteiden mukaan.
#96412
Sattui silmiin tämmöinen The New York Timesin juttu: Justin Trudeau’s Official Home: Unfit for a Leader or Anyone Else

Kanadan pääministerin virka-asunto on siis ollut jo pitkään käytännössä asuinkelvottomassa kunnossa, eikä Trudeau asu siellä, mutta kukaan pääministeri eikä ilmeisesti juuri muukaan poliitikko halua käyttää verorahaa remppaan, koska se näyttäisi poliittisesti pahalta. Osa poliitikoista mieluummin purkaisi talon ja tekisi tilalle modernia Kanadaa edustavan tönön.
#96429
Tande kirjoitti:Trudeaulla luulisi riittävän pätäkkää kustantaa remontti vaikka omasta takaa ja saattaisi jopa toimia yhtenä irtopisteenä.
Juu ei. Kustannusarvio jutun mukaan luokkaa 40 miljoonaa kanadalaista taalaa, mikä on reilusti enemmän kuin Trudeaun omaisuus julkisten tietojen mukaan.
Urbaani tykkää tästä
#97378
Kanadan väestönkasvu on jotain uskomatonta ja kotiprovinssimme väkiluku ylitti loppuvuodesta 5 miljoonaa asukasta. Täällä asumiemme seitsemän vuoden aikana British Columbian väkiluku on kasvanut yhden Helsingin kaupungin verran ja koko Kanadan noin 4 miljoonaa!! :o

Kanadassa syrjäseutujen pikkukaupungitkin kasvavat, mutta suurin kasvu keskittyy silti voimakkaasti maantieteellisesti pienelle alueelle.

Kuva
Urbaani, veka tykkää tästä
#97379
Kanada on lisäksi maantieteellisen sijaintinsa, kielensä ja talouselämänsä kannalt tilanteessa, että pystyy periaatteessa kuorimaan kermat päältä (mitä ei toki yksinomaan tee) mitä tulee maahanmuuttoon. Halukkaita, koulutettuja ja työhaluisia on käytännössä rajaton määrä. Ikävähköä ilmastoa ja muutamia "1st world problem"ita lukuunottamatta ei ihme. Uskomaton maa joka tavalla.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18