Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä arkkinikkari
#90826
Joo en minäkään tarkoittanut, että elementtien pitäisi olla tasakokoisia. Elementtien (tai näennäisten elementtien mikäli käytetään erilaisia urituksia tai materiaaleja) tulee vain olla mielekkään muotoisia, tyypillisesti suorakulmaisia, ja jaon tulee olla mielekäs. Eli tässä tapauksessa luonteva elementtijako olisi ikkunat + ikkunoiden väliset mustat välikkeet + valkoiset osat jaettuna kerroksittain jollain logiikalla. Siis sen sijaan että mustat osat on jaettu tarpeettomasti kahtia ja valkoisissa osissa on ylimääräisiä saumoja jotka eivät näytä "välttämättömiltä".

Eli julkisivun tulisi näyttää siltä, että se on koottu "puhtaista", suunnitelluista kappaleista, ei siltä, että alunperin mietitty sommitelma on jälkikäteen jaettu rakentamista varten neliönmuotoisiksi elementeiksi joista jokaisessa on vähän mitä sattuu.
tekijänä pallo
#91049
Mun mielestä on suuri harmi, että Luminaryn muotoilu muuttui huonompaan suuntaan. Ensimmäiset renderit lupasivat niin paljon.
Avatar
tekijänä grendy
#91124
kilonet kirjoitti:Luminary on oikein vaikuttava massiivisuudessaan ja sopii hyvin paikalleen.
Kyllähän se joo sulautuu hienosti taustalla näkyvään elementti-Tammelaan :D.. Olisi toivonut jotain vähemmän elementtimäistä, mutta tätä nyt tulee ja toivotaan vaan että lopputulos on mahdollisimman hyvä.
tekijänä Dietrich
#91149
Saumojen välit voisivat olla jotain muuta kuin mustaa, joka kontrastina valkoiselle antaa ikävän perusfiiliksen talon ulkomuodolle. Ne voisi esim. maalata valkoisiksi, joka muuttaisi asiaa todella paljon, mutta kyseisestä operaatiosta varmasti syntyisi väh. 40 000 euron operaatio, joka kaiketi on näin 50-100 vuotta paikaillaan pysyvälle talolle liian paljon, nykymaailmassa.
Avatar
tekijänä henkka
#91153
Dietrich kirjoitti:Saumojen välit voisivat olla jotain muuta kuin mustaa, joka kontrastina valkoiselle antaa ikävän perusfiiliksen talon ulkomuodolle. Ne voisi esim. maalata valkoisiksi, joka muuttaisi asiaa todella paljon, mutta kyseisestä operaatiosta varmasti syntyisi väh. 40 000 euron operaatio, joka kaiketi on näin 50-100 vuotta paikaillaan pysyvälle talolle liian paljon, nykymaailmassa.
Elementtien välejä ei ainakaan vielä pari viikkoa sitten oltu saumattu. Ainakin havainnekuvissa saumat olivat valkoiset mutta tulevat ne silti erottumaan.
tekijänä Laniitti
#91166
Tiesin että tuohon tulee jäämään näkyvät saumat julkisivuelementteihin. Aivan käsittämätöntä, ei voi muuta sanoa. Esimerkiksi Kalevan Prisman viereen valmistui juri uusia kerrostaloja. Niissä on mallikkaasti häivytetty julkisivuelementtien saumat ja eheä ulkoseinän pinta. En ymmärrä, miksei tässä Luminaryssä voitu menetellä samalla tavalla? Etenkin kun huomioi Luminaryyn tulevien kämppien hintatason.

Niissä havainnekuvissa silloin kun taloa markkinoitiin, ei todellakaan ollut elementtisaumoja, yllättäen.
tekijänä Janne76
#91168
Tiesit? Milloin sait tiedon?
tekijänä katomato
#91173
Laniitti kirjoitti:Niissä havainnekuvissa silloin kun taloa markkinoitiin, ei todellakaan ollut elementtisaumoja, yllättäen.
Mitäs vaihtoehtoisten faktojen huutelua tämä on? Kyllä Skanskan markkinointimateriaaleista löytyvissä kuvissa on saumat juuri niillä paikoilla kuin ne ovat oikeassa elämässäkin. Ja kuten yllä todettiin, ei elementtejä ole vielä saumattu, mutta sauman väri on sama, kuin nyt jo näkyvillä olevissa valesaumoissa. Täällä toitotettu huoli mustista saumoista on siis täysin aiheeton.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Urbaani
#91176
Kuinkakohan paljon olisi loppujen lopuksi maksanut, mikäli taloon olisi tehty rehellisesti valkoinen rappaus? Siis oikeasti. Olen viimeiset puoli vuotta seurannut päivittäin yhden hyvin tavallisen kahdeksankerroksisen kerrostalon edistymistä Keravalla. Ja... Kyseiseen taloon on tulossa tyylikäs rapattu julkisivu. Jos kerta Helsingin "pahamaineisessa" esikaupungissa pystytään, niin luulisi, että Tampereen ydinkeskustassakin.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#91179
Riittävän korkeassa talossa rappaaminen ja rappauksen ylläpito muuttuu todella kalliiksi. 8 kerrosta korkea rakennusteline on vielä ihan normikamaa, 20 kerrosta korkea ei niinkään.

Mikä on taas yksi syy siihen, miksi tornitaloissa ei oikeastaan ole yhtään mitään järkeä...
jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Joggi
#91185
Juurikin näin: jonnekin 10...12 kerrokseen vielä yltää maan pinnalta jollain kurottajalla tai satelliitilla, mutta siitä ylöspäin alkaa todelliset haasteet.

Haastetta myös voisi olla näille rappaus-fanaatikoille vaikkapa siinä, että etsisivät esimerkkejä, siis ihan mistä tahansa maailmalta, siis rapatuista "tornitaloista"?
jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#91187
Onneksi rappareiden ei tarvitse yltää maan pinnalta mihinkään saakka. Tornitaloissa tulevat yläkautta katolta köysien varassa riippuvilla vaunuilla, joita käytetään myöhemminkin rempoissa ja ikkunoiden pesuissa. Niitä varten on kiinnitykset katolla valmiina. Olen katellut tätä toimintaa Yhdysvalloissa vierestäkin. Siellä yleinen rakennustapa tornitalojenkin julkisivuissa on harkoista muurattu seinä, joka voidaan peittää levyillä tai tasoittaa ja maalata.
Klazu tykkää tästä
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27