Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä henkka
#91066
grendy kirjoitti:Kuka ton kutsukilpailun järjesti siis, kaupunki? Jos VTS jne vasta neuvottelee tontista? :D
Lehdistötiedotteesta ja Vuokratalosäätiön vastauksesta saa sellaisen käsityksen, että kilpailun järjestivät VTS ja Kotilinnasäätiö. Lehdistötiedotteessahan sanotaan että nyt kilpailutettiin ainoastaan tontinkäyttösuunnitelma, josta taas saa sen käsityksen että lopullinen ulkomuotokin saattaa muuttua. Tontinkäyttösuunnitelman pohjalta sitten neuvotellaan kaupungin kanssa.
Avatar
tekijänä henkka
#91191
Osassa Näsinkeulan parvekkeista on kaiteet.

Kuva

Ykköspurjeessa on ensimmäinen kerros osittain pystyssä ja päädystä voi erottaa pienen palan tulevaa tiiliverhoilua. Se ei ole samanlainen kuin Näsinkeulassa, laastisaumat ovat tummemmat eivätkä tiilen pinnan tasossa. Myöskin tiilet vaikuttavat matalammilta. Samoin rantajulkisivun aukotus on erilainen kuin Näsinkeulassa. Eli vaikka rakennuttaja on sama ja julkisivuvaatimukset samat, niin jotain eroa rakennusten välille näyttäisi tulevan.

Kuva

Tampereen Försti on kolmannessa kerroksessa, takana oleva Styyri ei ole juuri kohonnut.

Kuva

Paasikivenkadun uusi linjaus laskeutuu Näsinsillalta alas kohti Verstaankadun ja Ranta-Tampellan kadun risteystä.

Kuva

Kanavanvahdin kansipihan reunalla olevat rivitalot ovat harjassa.

Kuva

Ahdinrännin pohjoisseinässä on näkyvissä Pakkalansillan ja Kiiskisaarensillan välille tulevan oleskelutason madallus. Oleskelutason reunaan on rantarakenteiden, kanavien ja siltojen yleissuunnitelman mukaan myös kelluva laituri.

Kuva

Kuva

Verstaansilta on kaiteita lukuunottamatta valmis, ainakin jos vertaa yleissuunnitelman kuviin. Ellei sitten suorassa rivissä olevia tankoja ole muutettu hieman vinksallaan oleviin.

Kuva

Kuva
hmikko, grendy, veka ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#91599
Näsinkeulan ja Ykköspurjeen välillä ei aukotuksessa ole rannan puolella juurikaan eroa.

Kuva

Ykköspurjeessa näyttäisi olevan kulkuaukko sisäpihalta Kiiskisaarenpuistoon.

Kuva

Tampereen Förstissä on jo useampia kerroksia ja se on selvästi erilainen jos verrataan Näsinkeulaan.

Kuva

Kanavanvahdissa on muurattu tiiliverhoilua.

Kuva

Paasikivenkadun linjaus Näsinsillalta Verstaankadun risteykseen on päällystetty mutta linjaus kulkee tällä hetkellä pohjoiselle Näsinsillalle. Pohjoiselle Näsinsillalle on suunnitelmien mukaan oleskelu- ja liikunta-alue, liikenne kulkee eteläistä Näsinsiltaa pitkin. Reitti on todennäköisesti väliaikainen, sillä länsipäässäkin pohjoiselle sillalle on tehty väliaikainen reitti eteläiseltä kaistalta. Järjestely johtunee eteläisen sillan saattamisesta liikennöitävään kuntoon.

Kuva
huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#91845
Tampereen Förstissä rakennetaan seitsemättä kerrosta. Muistaakseni on tähänkin tulee 9 kerrosta, kuten Näsinkeulaankin.

Kuva

Tampereen Ykköspurjeessa on puolestaan viisi kerrosta. Siihenkin tullee 9 kerrosta.

Kuva

Kanavanvahdissa muurataan tiiliverhoilua ja siihen on asennettu hätäpoistumistien kierreportaat.

Kuva

Yrjan käsittelyssä on tänään rakennuslupa osoitteeseen Koelaitoksenkatu 4, Kanavamestari, joka on Kanavanvahdin viereen nouseva talo. Mitään suurempia muutoksia kaavaan verrattuna ei rakennusluvassa ei ole:
Rakennustapaohjeesta poiketen radan suuntaisesti sijaitsevaa kaksikerroksista rakennusosaa ei ole suunniteltu luhtikäytävällisenä, julkisivujen pitkissä sivuissa ei ole suosittu vaaleita sävyjä ja parvekkeen etusivu ylittää julkisivupinnan yli kahdella metrillä.
albertobroccoli tykkää tästä
tekijänä hmikko
#91849
^ Alue on kyllä todella dystooppisen näköinen junan ikkunasta tällä hetkellä, kaamoksessa ja tihkusateessa. Näkymät tulevat tietysti muuttumaan täysin, mutta enpä taitaisi haluta olla ensimmäisten asukkaiden joukossa tuolla.
Avatar
tekijänä henkka
#92522
Vasemmalta oikealle: Näsinkeula, Tampereen Ykköspurje ja Tampereen Försti; kaikki näyttäisivät olevan ainakin lähes harjassa. Jokaisessa on yhdeksän kerrosta. Kaikkien eteläpuolelle tulee myös rakennuksia, siksi paljaat seinät. Förstin itäisen naapurin vastainen seinä on tosin päällystetty puulla, ehkä naapuri antaa odotuttaa itseään. En tiedä onko naapuri edes Peabin myös, vai rakentaako sen joku muu.

Kuva
Kuva

Förstin Näsijärven puoleinen julkisivu on ainakin hieman erinäköinen kuin Näsinkeulan tai Ykköspurjeen julkisivut. Mutta ehkä siihenkin tulee vielä punatiiliverhoilu.

Kuva

Kanavanvahdin alimpien kerrosten liiketilojen seinät on kehystetty mutta lasit eivät ole vielä paikoillaan.

Kuva

Kanavavahdin Kanta-Tampellan puoleiseen seinään on muurattu kaksi valkoista aluetta, joiden tarkoituksesta en ole ihan varma. Tai siitä, että näyttävätkö ne hyviltä. Toisaalta jos niiden kohdalle tulee taidetta, niin mikä ettei.

Kuva
hmikko tykkää tästä
tekijänä piparjuuri
#92529
henkka kirjoitti:En tiedä onko naapuri edes Peabin myös, vai rakentaako sen joku muu.
"Peab rakentaa uudelle Ranta-Tampellan alueelle Näsijärven rantaan upean viiden kerrostalon muodostaman Aaltokorttelin."
henkka kirjoitti:Vasemmalta oikealle: Näsinkeula, Tampereen Ykköspurje ja Tampereen Försti;
Sinun kuvassa oikealla on Tampereen Fokka ja sen eteläpuolelle rakennetaan Tampereen Försti.

https://peabkoti.fi/siteassets/tampere/ ... 6.2017.pdf

https://peabkoti.fi/siteassets/tampere/ ... 202017.pdf

Kuva
Avatar
tekijänä henkka
#92530
Ranta-Tampellan numerointi ei sitten ole looginen? Jos talot numeroitaisiin järjestyksessä, niin Försti olisi Ranta-Tampellan katu 15 ja Fokka 17. Nyt ne ovat 17 ja 19.

edit: Näköjään numerointi ei ole looginen ja olen puhunut rakennuksista väärillä nimillä. Kaupungin mukaan Kiiskisaarenpuistolla pitää olla katuosoite ja se on Ranta-Tampellan katu 13.
Avatar
tekijänä henkka
#93702
Kanavanvahdin valkoiset laikut saavat kehykset ympärilleen. Ok.

Kuva

Rannan kolmikko ei juuri ole muuttunut. Försti alkaa nousta Fokan eteen.

Kuva

Ahdinränni rakentuu Verstaansillalta kohti Tammerkoskea.

Kuva

Kuva

Samalla on aloitettu työt Otto Gustafssonin puistosta ratasillan alitse Telakan puistoon kulkevalla väylällä. Samoin kuin Ahdinrännin Tammerkosken pää on eristetty koskesta maavallilla, niin luultavasti myös ratasillan alittavan väylän kohdalla on kyse työnaikaisesta vallista. Yleissuunnitelman mukaan ratasillan alittava väylä on lähes parveke sillan maatuen kyljessä.

Kuva

Kuva
Kuva
grendy, hmikko, veka ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#93842
Verstaankatu on auennut tonteille ajoa sekä jalankulun ja pyöräilyn läpikulkua rantaan varten.

Kuva

Radan varressa talojen takana kulkeva Helmisenraitti on leveämpi kuin kuvittelin sen olevan.

Kuva

Ranta-Tampellan katu

Kuva

Verstaansillalta länteen Ahdinrännissä on vasta eteläseinä mutta itään päin on molemmat seinät olleet pystyssä jo hetken.

Kuva
Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#94032
Edessä Peabin Tampereen Fokka, vieressä nousemassa Tampereen Försti ja Förstin vieressä Tampereen Styyrin työmaallakin tapahtuu jotain. Oikeassa reunassa YIT:n Tampereen Ykköspurje, jonka jatkoksi on alkanut rakentua Tampereen Aallonharja. Siksi tontilla on uusi nostokurki.

Kuva

Ahdinrännin länsipää on saanut pohjoisseinän ja kanavan mutkan kohdalla näytetään lohkottavan kalliota.

Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#94192
Försti on kasvanut yhden kerroksen.

Kuva

Aallonharja alkaa myös nousta.

Kuva

Ahdinrännin Tammerkosken puoleisessa päässä tehdään Myllysaarensillan perustuksia ja muokataan eteläisen Näsinsillan itäpäätä Ahdinrännin reunan kävelyreittiä varten.

Kuva
Kuva

Tähän kohtaan Ahdinrännin ja Takomon väliin tulee rakennus aivan kanavaan kiinni. YIT rakentaa senkin. Kaavassa kortteli on merkitty "Liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi, jolle saadaan rakentaa myös asuntoja sekä julkisten palvelujen tiloja." Kaavaselostuksen mukaan "Niille voidaan sijoittaa sekoitettuja toimintoja tai käyttää yksinomaan edellä mainittuihin tarkoituksiin." Voisin veikata että pelkkiä asuntoja. Kaavan määrittämien lattian räystään korkeuden perusteella puhutaan viisikerroksisesta rakennuksesta.

Kuva

Ratasillan alittavan reitin perustusten rakentaminen on myös alkanut.

Kuva
Janne76 tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#94374
Förstissä on yksi uusi kerros.

Kuva

Fokan etelänpuoleinen tiiliverhoilu on viimeistä kerrosta vaille valmis. Verhoilu on tiiltä rakentamistapaohjeen mukaisesti mutta hieman tummempaa kuin Näsinkeulassa tai Ykköspurjeessa.

Kuva

Kanavanvahdin parvekkeiden kehykset saavat saman valkoisen kehyksen kuin eteläseinän koristealue.

Kuva

Ahdinrännin länsipää.

Kuva
Tlahti, Janne76 tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#95812
Försti on harjassa ja sen sekä Styyrin välinen matalampi osa on rakentumassa Kiiskisaarenpuiston oikealla puolella. Vasemmalla puolella Aallonharja on harjassa ja Pohjoisviitan tontilla paalutetaan.

Kuva

Ranta-Tampellan katua rakennetaan loppuun.

Kuva

Myös Ahdinrännin Tammerkosken puoleista päätä rakennetaan kohti Tammerkoskea. Ratasillan alittava väylä on saanut kannen ainakin osittain.

Kuva

Ahdinrännin itäpäässä ollaan käännytty jo kohti Näsijärveä.

Kuva
Janne76, Tlahti, AQ tykkää tästä
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48