Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä pekka_kana
#86144
^ Kivikukko naurattaa. Pikkumaisempaa periaatekysymystä saa hakea.

Muuten tuo suunnitelma näyttää ihan hyvältä, toki tuttua ja turvallista .
tekijänä August
#86581
Tämän päivän Kalevassa alettiin mainostaa seuraavaa YIT:in Resiina-korttelin kohdetta, Pillipiiparia. Rakennusyhtiön sivullekin se on ilmestynyt: http://www.yitkoti.fi/yit_koti/hakutulo ... llipiipari. Täydennystä saa siis tämä Rautatienkadun maisema, josta muuten vasemmalla näkyvät puurakennukset on suunniteltu siirrettäväksi Toppilaan, myös vastajulkaistun Asemakeskussuunitelman mukaan, tehdäkseen tilaa asuinkerrostaloille – oikealla näkyvä punatiilinen asuintalo taas puolestaan on mielestäni Oulun hienoimpia 60-luvun rakennuksia:
Kuva

Siltavahti Värtössä näyttää tällä hetkellä samalta kuin mikä tahansa korttelitalo Etu-Lyötyn tyyliin:
Kuva
Kuva
Kuva
Tässä se silta jota sen pitää vahtia.

Kuva
Näkymä Oulun kasarmilta. Tämäkin hieno puutalomiljöö saa reunamalleen vahtijan.

Puistovahti Heinäpäässä ei sen sijaan ole ehtinyt nousta vielä näkyville:
Kuva
Tässä Isokadun puolelta...

Kuva
...ja tässä Uudenkadun puolelta, Puistokadulle päin.
sam tykkää tästä
Avatar
tekijänä Iggy.P
#89632
Ase­ma­tor­neil­le myönnettiin rakennusluvat Oulussa, rakentaminen alkaa heti

OULU 21.6.2017 KARI SANKALA

Rakennuslautakunta myönsi Lemminkäinen Talo Oy:n Rautatienkadun varteen sijoittuville asunto-osakeyhtiöille rakennusluvat.

Rakennusluvat myönnettiin kolmelle 12-kerroksiselle asuntoyhtiölle Oulun Asematorni I:lle, II:lle ja III:lle.

Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Marko Palonen sanoo, että asematornien rakentamisesta yhtiössä on päätös. Kohteiden lanseeraus on edessä lomien jälkeen.

Rakennustyömaa lähtee liikkeelle Saaristonkadun puoleisesta tornista välittömästi. Palonen kertoo, että kaikki kolme asematornia ovat pystyssä ja valmiina vuonna 2021.

Kuva

Asematornien rakentaminen ei kuitenkaan varmista sitä, että oululaiset saisivat samalla Hallituskadun itäpäähän uuden matkakeskuksen.

– Matkakeskus-osio odottaa asemanseudun ratkaisuja, Palonen sanoo.

– Omistajat hakevat kaupungin kanssa sitä isoa kuvaa. Tontinomistajat katsovat kaupungin kanssa, miten matkakeskus ja sen rakentaminen linkittyvät asemanseudusta käytyyn arkkitehtikilpailuun.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/asema ... ti/763407/
Avatar
tekijänä atr
#89641
Lemminkäisen sivuilta pari havainnekuvaa. Toivottavasti varsinainen matkakeskus toteutuu aikanaan Raksilan puolen huomioonottaen (mikä on edelleen mahdollista).

edit. renderi olikin jo ylempänä

Kuva
Avatar
tekijänä atr
#89666
Jostain olen ymmärtänyt, että Raksilaan päin ei haluttu liian leveää rakennusmassaa peittämään näkymiä keskustan suuntaan.
tekijänä TeppoTulppu
#90247
Lisää tornitaloprojekteja suunnitteilla.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/konti ... oa/767881/

Kuva

Mielenkiintoista projektissa on, että kerroskorkeutta on nostettu aiemmin suunnitellusta. Tornit itsessään eivät näiden kuvien perusteella vaikuta kummoisilta. Siirtämällä tornit toistensa kanssa ristiin, ne sopisivat mielestäni jostain kumman syystä paremmin ympäristöihinsä.

Ensimmäinen viesti :smt024
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#90407
Oulussa on aika monta projektia tässä tulossa lähivuosina ja aika monta on juuri saatu valmiiksi. Minun silmiini tuo punatiilinen torni voisi olla ihan mukavakin, mutta en nyt tuosta pienestä havainnekuvasta osaa vielä varmaksi sanoa.
tekijänä hmikko
#96201
Aivan huutavan kauhia, sanon. Katutasoltaan ankea, ja vielä ruma pakkotetriskin. Selostuspaperissa on esitetty korttelista aiemmin tehtyjä tutkielmia, joissa on minusta aivan päteviäkin ehdotuksia, joiden massoittelu ja korttelin julkisivu jatkaisi suojeltavan Talousseuran talon linjaa. Tää nyt esitetty pistää pasmat aivan sekaisin. Sinänsä hyvä, että 60-luvun ruman laatikon ja parkkipaikan tilalle rakennetaan.
MindW tykkää tästä
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28