Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä SdeS
#696
Jape kirjoitti:Joo, torniksi ei tuota nyt voi mitenkään kutsua, mutta kuitenkin ihan hienolta näyttää - kuten renderöinneissä aina. Kun näitä uutisia seurailee, niin kyllä noita ihan suht korkeita taloja on alkanut Suomessakin putkahdella, etenkin PK-seudulla. Vielä kun saisivat rakennettua ne lähemmäksikin kun 10km päähän ydinkeskustasta... :wink:
Tai keskittää tornit yhteen paikkaan, vaikka esikaupunkialueelle. Keskustaan tullaan tuskin rakentamaan minkäänlaista tornitalokeskittymää. :)
Kunhan ne olisivat vain rykelmässä, eikä hajallaan ympäri pk-seutua.
tekijänä Devi
#719
Nojooh, ei tuo nyt kovin ihmeelliseltä näytä tuo renderöinti. Ja harmi tuo korkeuden tiputus tietenkin... mutta kiva oli lukea tuota suunnitelman lainausta. Alueesta voi tulla todella näyttävä jos tuo "suurimittakaavaisuus" ja "futuristisuus" toteutuu kunnolla.
Avatar
tekijänä H.C.
#728
Tutkiskelin tässä jälleen tota kaavamuutoksen selostusta ja siinä olleita piirustuksia ja jollen nyt täysin väärin sitä ole tulkinnut niin rakennusken korkeus, 13 kerroksesta huolimatta, olisi lähes 57 metriä, eli korkeampi kuin esimerkiksi 17-kerroksinen Kielotorni. Korkeuden pieni tiputus alkuperäisestä johtui lentokentän läheisyydestä. Ilmeisesti rakennus tulee sen verran lähelle kaakosta laskeutuvien/kaakkoon nousevien koneiden reittiä että alunperin esitetty 90 metrin korkeus merenpinnasta piti pudottaa 84:ään metriin.
Avatar
tekijänä H.C.
#791
Tänään tuli Vantaan Sanomat uutisoiden tota parkkia. Rakentaminen pyritään aloittamaan syksyllä ja siitä pari vuotta eteenpäin niin rakennus olisi valmis. Lehden mukaan hotelliin tulee 15-kerrosta, joten en nyt sitten ole varma tästä kerrosmäärästä kun tiedot taas vaihtelevat, mutta väliäkö tuolla?

vähän tietoja:
- investoinnin arvo reilusti yli 100 miljoonaa euroa
- kokonaiskerrosala 50 650 m2
- vesipuisto ja wellness-osa.
- hotelliin lähes 300 huonetta
- kuuden salin elokuvateatteri, yksi suuri ja viisi pienempää
- ravintoloita, myymälöitä ja toimistotilaa

Hotellin yrittäjää ei vilä ole julkaistu mutta kiinnostuneita on löytynyt sekä koti- että ulkomaisia ja yksi on kuulema varmistumassa.
tekijänä SdeS
#792
P. Catani kirjoitti:Tänään tuli Vantaan Sanomat uutisoiden tota parkkia. Rakentaminen pyritään aloittamaan syksyllä ja siitä pari vuotta eteenpäin niin rakennus olisi valmis. Lehden mukaan hotelliin tulee 15-kerrosta, joten en nyt sitten ole varma tästä kerrosmäärästä kun tiedot taas vaihtelevat, mutta väliäkö tuolla?

vähän tietoja:
- investoinnin arvo reilusti yli 100 miljoonaa euroa
- kokonaiskerrosala 50 650 m2
- vesipuisto ja wellness-osa.
- hotelliin lähes 300 huonetta
- kuuden salin elokuvateatteri, yksi suuri ja viisi pienempää
- ravintoloita, myymälöitä ja toimistotilaa

Hotellin yrittäjää ei vilä ole julkaistu mutta kiinnostuneita on löytynyt sekä koti- että ulkomaisia ja yksi on kuulema varmistumassa.
Kiitti ilmoituksesta, kuulostaa hyvältä. :)
Saattaa olla että torniin tulee 14 kerrosta teknisen kerroksen kanssa. Useinhan kaupungin viranomaiset eivät ota sitä mukaan laskuihinsa.
En sitten tiedä mistä se 15-kerros siihen tulee, varmaan maanalainen kerros?
Avatar
tekijänä H.C.
#889
Vähän lisää näistä Kehä III:n varrelle Vantaanporttiin suunnitelluista rakennuksista. Kehä III:n kaupunkikuvaa paraantaamaan asetettiin jokin aika sitten tavoitteet, mutta harmi kyllä tota selvitystä ei enää löydy kokonaisuudestaan Vantaan sivuilta. Tässä kuitenkin voi vähän hahmottaa aluetta lentokentäntieltä Tuusulanväylälle:

Kuva

Tässä näkee kehätien ja lenoasemantien liittymän luoteis ja koillis puolelle kaavoitetut Siriukset (kerrosluku XV), koillispuolelle myös hahmoteltu 9 kerroksista rakennusta siihen viereen. Kaakossa Jumbon torni (XVI) ja lounaassa vielä toistaiseksi kaavoittamaton kaksois torni (XV) HK:n tehtaan yläpuolella sekä sen luoteispuolella jo kaavoitettu rivi kymmenkerroksisia rakennuksia.
Kuva

Tämä kuva kehätien ja tuusby-motarin luoteisnurkasta jonne olisi tavoitteena kaavoittaa joukko 7-10 kerroksisia taloja.
Kuva

Täytyy vaan toivoa että tämä Aviapolis hanke lähtee toden teolla käyntiin, tämä kun on vasta alkua...
tekijänä Toni
#890
*sydän pysähtyy*

4 IX
4 X
4 XV
XVI

Missasinko jotain?
Avatar
tekijänä OlliMolli
#896
Oberleutnant kirjoitti:*sydän pysähtyy*

4 IX
4 X
4 XV
XVI

Missasinko jotain?
En tiedä, mutta itse ainakin olen jotain jättänyt huomioimatta. En kyllä ymmärrä miten voi olla mahdollista, että korkein noista on "vain" XVI, vaikka selkeämpää maamerkkiä ehkä tarvittaisiin tuollaisessa ympäristössä. Ehkä jotain XXII. Nyt taitaa tulla vähän turhan monta samankorkuista tornitaloa. Toivotaan että tuossa korkeimmassa on ainakin jonkilainen kärkikartio, tai masto. Tuskin.
Avatar
tekijänä H.C.
#897
^^
Olen samaa mieltä että joku XXII sinne pitäis saada kunnon maamerkiks. Pitää kuitenkin ottaa huomioon että aluetta hallitsee edelleen matalat varasto/tuotanto rakennukset eikä tässä vielä ole kuin vähän hahmoteltu suuntaa. Jumbo parkkia oli tossa kaavoitettu alunperin 11 kerroksiseks toimistoks, mutta nyt kun siihen tosissaan jotain alettiin suunnittelemaan niin siitä tehdäänkin niin korkea kuin vain lentoreitit mahdollistavat. Tuleva Aviapoliksen juna-aseman ympäristö on tällä hetkellä metsää ja se tulee jäämään selkeästi kauemmaksi lentoreitestä, muutenkin lentoasemantien länsipuolelle voisi olettaa korkeamman kerrosluvun olevan mahdollista, tilaa siellä kyllä riittää. Jos Itä-aasia tai Yhdysvallat saadaan kiinnostumaan Aviapoliksesta voisi toivoa että ulkomaisten yritysten rantautuminen alueelle kasvattaisi paineita korkeamman rakentamisen puolesta ja jo valmiiksi korkea (10-15 krs.) rakennuskanta vähentäisi vastustusta. Rahaa ja tehokasta markkinointia tarvittaisiin nyt ja alueen kehitys pitaisi ottaa koko Suomen asiaksi, ei vain pitää sitä Vantaan pyrkimyksenä kohentaa imgoaan, olisihan siitä hyötyä koko maan taloudelle.
Avatar
tekijänä grendy
#899
Ohhoh vaikuttaapas isolta Suomen mittakaavassa todellakin!.. En nyt vaan tiedä sit tosta maamerkki-periaatteesta, se jotenkin kuseekin suomen ajattelutavassa. Yksi maamerkki ja se riittää? Oon kyllä sitä mieltä että toi vaikuttaa erittäin hyvältä kun tulee paljon keskivertoa korkeempia taloja, vaikka ei mitään superkorkeeta tietenkään. Skyline luodaan monella talolla eikä yhdellä :)
tekijänä Devi
#907
Moolio kirjoitti: Toivotaan että tuossa korkeimmassa on ainakin jonkilainen kärkikartio, tai masto. Tuskin.
Hei haloo nyt puhutaan Suomesta, kärkikartiot ja muut millään tavalla koristeelliset elementit on täällä saatanasta... Mahdollisimman karua ja vaatimattomannäköistä laatikkoa vaan kehiin niin kaikki on taas tyytyväisiä. :twisted:
tekijänä Toni
#930
lähde: http://www.rakennuslehti.fi/lehdet/arti ... kkeli=7235


Liike- ja toimistohankkeet Aviapoliksessa

Kauppakeskus Jumbon laajennus
Valmis 2005 lopulla
Leija yrityskeskittymä
Ympäristöalan yrityksille
I vaihe valmistui 2001,
II-III vaiheet koemarkkinoinnissa
Polar Kiinteistöt Oyj, 17 900 k-m²
Sirius
Kaksi 16-kerroksista toimistotalohanketta
Valmiudet käynnistää
Sponda Oyj, 30 600 k-m²
Gate Center
Kolmivaiheinen
Business Park
CM-Urakointi Oy, 40 000 k-m²
Airport City West End
Business Center, kuusi toimistotaloa
Valmistuu 2006-2010
ABB Current Oy, 67 000 k-m²
Turvalaakso
I kohde valmistunut
Loput toteutetaan 5-7 vuoden aikana
Turvalaakso Kiinteistöt Oy/Skanska, 60 000 k-m²
Formica
Toimistotalo
Valmiudet käynnistää, ei päätöksiä
NCC Finland Oy, 10 000 k-m²
Datateema
Toimisto- ja liiketilaa valmistuu 2005, 5 500 k-m²
Airport Plaza
Business Park
IV vaihe tekeillä
Uusi hanke käynnistyy 2005
NCC Finland Oy, 21 600 k-m²
Business Park
Avia Forum
I Vaihe valmistui 2002, toinen markkinoinnissa
YIT-Yhtymä Oyj, 40 000 k-m²
Avia Centre
Aloitus vuonna 2006
YIT-Yhtymä Oyj, 10 000 k-m²
Technopolis
Helsinki-Vantaa
IV vaihe käynnistyy 2005
Technopolis Oyj, 64 000 k-m²
Aero Business Park
Aloitusvalmius 2005, ei päätöksiä.
Oy Alfred A. Palmberg Ab, 30 000 k-m²
Kuriiri
Aloitusvalmius 2005, ei päätöksiä.
Oy Alfred A. Palmberg Ab, 10 000 k-m²
Pikku Jumbo
Kylpylä, elokuvateatteri, ravintoloita
Aloitusvalmius 2005

Lähde: Aviapolis -alueen markkinointi/Vantaan kaupunki
Avatar
tekijänä OlliMolli
#931
^
Kun luettelet kaiken tuollaisena yksityiskohtaisena listana, saa sellaisen kuvan kun sinne oltaisiin rakentamassa jotain Vantaan keskustaa, siis siinä mielessä kun Helsingillä tai vaikka Tampereella on keskusta. :)

Näyttää hyvältä mutta harmittaa kyllä, että edes noin merkittävään hankkeeseen ei olla saatu sitä ikuisuustoiveeksi noussutta 100m tornia. Tuohan on kaukana Helsingin historiallisesta- (lue:tabu-) keskustasta. Se, että edes 70m tornia ei olla saatu työnnettyä tuonne on jo vähän outoa. Ei ne lentokoneet edes noin lähellä kenttää nyt missään 100m todellakaan lennä, ja mikäli jotain on koneessa vialla, niin miten siihen enää ympäröivien rakennusten korkeus vaikuttaa? Sikäli kun minä tiedän (korjatkaa jos olen väärässä), niin nuo rakennukset eivät ole sitä paitsi ristissä koneiden nousu- ja laskeutumis linjojen kanssa. Se nyt olisi tietenkin jo aika kummallista kaavasuunnittelua tuolla alueella.
tekijänä Toni
#932
Totta. :) (luettelo suoraan kopiotu tuosta linkistä)

Nopea kämäinen "renderöinti" tosta alueesta:

Kuva
tekijänä late-
#935
Moolio kirjoitti:^ja mikäli jotain on koneessa vialla, niin miten siihen enää ympäröivien rakennusten korkeus vaikuttaa?
Juu. Pannaan saman tien naapurista pari taloakin matalaksi, kun kerran kone on jo rikki :) Normaalien laskeutumislinjojen lisäksi on kuitenkin pidettävä tyhjänä aika paljon varavaihtoehtoja.

Korkeat rakennukset tuppaavat myös olemaan ns. tutkan signaalien edessä. Saattaa hieman vaikeuttaa lennonjohdon töitä ja koneiden yrityksiä löytää kiitoradoilleen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21