Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#87160
No, tässä vaiheessa tää ei ollut enää yllätys. Se Järvenpään tornitalohan on about samasta muotista ja moni muukin, joten ainut mitä tässä vaiheessa voi enää toivoa on se, että elementtisaumojan edes yritetään peittää. Mutta eipä sekään tee itse elementeistä hienoja.

EDIT: Onneksi se on niin kaukana omasta kämpästä että ei erota tuollaisia rumuustekijöitä, eli näyttää hyvältä skylinessä anyway ;)
Avatar
tekijänä henkka
#87210
Tammelan täydennysrakentamisen sivustolle on nyt laitettu näkyville tilaisuuden esityksien materiaaleja. Jo mainitut julkisivumateriaalit ovat BST-arkkitehtien esityksessä: http://www.tampere.fi/tiedostot/etb4hfb ... 2017_p.pdf

http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunk ... minen.html
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#87213
"Hiottu valkobetoni" ei ole sama asia kuin valkoinen pesubetoni. Hiottu betoni on oikeasti aika hieno materiaali, ja jos käytetty kiviaines on oikeasti valkoista, niin näyttää lähinnä joltain marmorilta.
Avatar
tekijänä henkka
#88268
Nouseehan se. Näkyvimmät elementit ovat aukiolla olevan kahvilan/liiketilan taustaseinältä vaikuttava valumuotti ja Murtokadun varressa olevien kolmen pylvään raudoitukset.

Kuva
Kuva
Kuva

Lamelli on rakentunut pois kaivetun monttuun johtaneen luiskan tilalle.

Kuva
albertobroccoli tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#89576
Ja tältä se näyttää ihan katutasosta.

Ensimmäiset pinnoitteita esittelevät elementit ovat jo paikoillaan: valkoista hiottua betonia aukion laidalla ja luultavasti mustaa pesubetonia sisäpihan puolella.

Kuva
Kuva
Kuva

En ole vielä tajunnut miksi sisäpihalla on ikkunat pihatasoon asti. Havainnekuvissa kyseisessä ikkunoissa on verhot mutta epäilen että siihen olisi asuntoja tulossa, koska ensimmäiset myytävät asunnot ovat kolmannessa kerroksessa, pihatason kerros on toinen kerros. Siihen voi tulla liiketiloja, joihin on käynti nostokurjen kohdalta syvennyksestä. Lamellin porrashuoneet sijaitsevat alimman kuvan vasemmassa laidassa ja musta seinän oikeassa reunassa.

Murtokadun puolella ensimmäinen maanpinnan yläpuolinen kerros on jo osin valmis. Se on itse asiassa toinen kerros, kun katsotaan lamellia sekä torniosaa yhtenä rakennuksena ja lasketaan kerrokset Itsenäisyydenkadulta. En muista muutettiinko rakennuslupaa siten että asuntoja saa rakentaa jo seuraavaan, kolmanteen kerrokseen. Sisäänvedon edessä olevien kolmen tolpan raudoitukset näkyvät valumuottien takana. Sisäänveto on kahden kerroksen korkuinen.

Kuva

Myös torniosan sisäpihalla ensimmäinen elementti paikoillaan.

Kuva
grendy, albertobroccoli tykkää tästä
tekijänä kilonet
#89600
Miten se menee: nousee hitaasti mutta varmasti ..

Mutta eikö maan alla olevien kerrosten kuuluisi olla nimeltään "kellarikerros"? Esim. -1, 1,2. :smt017
En ymmärrä miten ensimmäinen asuin kerros on kolmas kerros, jos maan päällä on vain yksi kerros sen alla (tornitalo). :smt021
Eihän ennnenkään kellarikerroksia ole laskettu :smt018
Avatar
tekijänä henkka
#89614
kilonet kirjoitti:Miten se menee: nousee hitaasti mutta varmasti ..

Mutta eikö maan alla olevien kerrosten kuuluisi olla nimeltään "kellarikerros"? Esim. -1, 1,2. :smt017
En ymmärrä miten ensimmäinen asuin kerros on kolmas kerros, jos maan päällä on vain yksi kerros sen alla (tornitalo). :smt021
Eihän ennnenkään kellarikerroksia ole laskettu :smt018
Se saattaa tuntua oudolta mutta tässä tapauksessa se johtuu siitä, että lamellissa ja torniosassa kerrokset on ainakin myyntiesitteen perusteella numeroitu yhtenäisesti. Lamellissa ja torniosassa samalla kohdalla olevat kerrokset on numeroitu samoin. Se onko numerointi oikein on eri asia, koska pääsisäänkäynnit eivät ole Itsenäisyydenkadulla tai Murtokadulla katutasossa vaan pihan puolella, nykyisen numeroinnin mukaan toisessa kerroksessa.

Kuva
Luminary.fi

Torniosan ensimmäinen asuinkerros on Murtokadun puoleisen sisäänvedon ylempi kerros.
tekijänä kilonet
#89621
Erikoista on. Ovat vielä eri taloyhtiötkin..

No, näyttäähän se komeemmalta myyntiilmoituksessa jos asunto on 3 krs. eikä 2 krs. (oikea kerros).
Avatar
tekijänä Kantti
#89623
Kyllä Luminarysta hieno tulee, vaikka se - muistaakseni - eka renderi oli tyylikkäin!
Avatar
tekijänä grendy
#89624
Kantti kirjoitti:Kyllä Luminarysta hieno tulee, vaikka se - muistaakseni - eka renderi oli tyylikkäin!
Samoista Legoista se on koottu kuin monet muutkin vastaavat, mutta aikansa tuotos sekin siis. Toivottavasti näyttäisi edes laadukkaalta ulkoapäin kun on valmis.
Avatar
tekijänä henkka
#89764
Ensimmäiset elementit ovat paikoillaan. Itsenäisyydenkadun puolella kadun suuntaiset elementit ovat yhtenäisiä kokonaisuuksia, naapuritaloa vasten olevaa mustaa pesubetonielementtiä lukuunottamatta. Elementtisaumat ovat parvekkeiden kulmauksissa.

Kuva
Kuva

Pihan puolella elementtisaumoja on myös keskellä suoria seiniä.

Kuva
Kuva

Torniosassa edetään hitaasti ylöspäin.

Kuva
Janne_H tykkää tästä
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 27