Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä kaupunkilainen
#88802
Ydinkeskustan ratakuilun päälle ehdotetaan rakennuksia – Urbaana-hanke muokkaisi myös suositun fillarireitin uusiksi

SRV on on hakenut aluevarausta Helsingin ydinkeskustasta Urbaana-hanketta varten.

Urbaana-hanke sijoittuisi pyöräilyväylä Baanan yhteyteen, varattava alue käsittää myös osan Pohjoista Rautatiekatua. Aluevaraus tehtäisiin Mannerheimintien ja Malminkadun välisiltä katu- ja puistoalueilta Urbaana-hankkeen tutkimista ja suunnittelua varten.

Hakijan ideasuunnitelmassa varausalueelle esitetään kolmea uutta rakennusta, joiden koko olisi yhteensä noin 50 000 kerrosneliömetriä. Rakennukset sijoittuisivat osittain kansirakenteiden päälle.

...

Kuva
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#88804
Toivottavasti ei ole.

Jos ristiriita löytyy, niin tämä pakottaisi viimeinkin poliitikot tekemään päätöksen keskustatunnelista: onko varaus niin arvokas, että sen vuoksi tulee estää tämän kokoluokan kehittämishankkeen eteneminen, varsinkin kun keskustatunnelin toteutuminen on vähintäänkin epävarmaa.

Samalla myös älyttömien tunnelivarausten todellinen hinta nousisi kerralla pöydälle ja julkiseen tietoon. Nyt on kovin helppo teeskennellä että eihän varautuminen mitään maksa, kun vaihtoehtoiskustannuksen käsite on sekä kansalta että poliitikoilta vahvasti hukassa. Tuollainen 50 000 kemmiä tuolla paikalla on sadan miljoonan euron potti kaupungille.

edit: näköjään UrBaanan luonnoksessa esitetään keskustatunnelin linjauksen vetämistä syvälle kallioon koko matkalta. No, on tuokin parempi linjaus (ja kalliimpi ja epätodennäköisempi) kuin nykyinen.
hmikko, Clepe tykkää tästä
tekijänä Kazaam
#88860
Kuva
Kuva
Skanska

Kyseessä siis se Huopalahdentien varteen Turunväylän kohdille kaavoitettu rakennus. Katutasossa yksi 78,5-neliöinen liiketila.
Clepe tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#88873
Skanska mainostaa tätä tyyliin "Helsingin Rakuunanpuisto tarjoaa uuden kodin toimivuutta ja rauhaa erinomaisella paikalla valmiissa puistomaisessa asuinympäristössä." "Arvostetussa Munkkiniemessä asut erinomaisten liikenneyhteyksien varrella nauttien palvelujen kirjosta ja puistoista." Ja sitä rataa. Munkkiniemi on tietty Huopalahdentien toisella puolella, ja tätä bulevardia ei kai voi kovin rauhalliseksi kehua. Mutta senhän kyllä näkee, kun paikalla käy.

Itseäni tässä(kin) rassaa ulkoasun monotonisuus. Kuka kurja on keksinyt palauttaa muotiin tämän neliömäisten ikkunoiden ruudukon? On varmaan rakennusfirmallekin sopivan huokea ratkaisu. Nyt näitä tuntuu tulevan vastaan kaikkialla. Entäs talon väri. Ei kai sentään harmaa?
tekijänä pallo
#88890
veka kirjoitti: Itseäni tässä(kin) rassaa ulkoasun monotonisuus. Kuka kurja on keksinyt palauttaa muotiin tämän neliömäisten ikkunoiden ruudukon?
Niin, tosiaan jos ei rassaa tetris- tai hipsterimäiset nauhaikkunat niin sitten ongelmaksi muodostuu ikkunaruudukon monotonisuus. Pitäisikö jättää akkunat kokonaan rakentamatta?
tekijänä hmikko
#88891
Eipä tuo nyt ihan niin vaikeaa ole. Helsingissä on viime vuosina saatu aikaseksi mm. tämmöstä, missä aukotus ei mun silmääni ole liian monotonista eikä häiritsevän tetristä. Ilme muuten ehkä karunpuoleinen.
tekijänä shameinyou
#88893
Jos on pitkä, irrallinen, tasainen ja yksivärinen seinä pelkillä ikkuna-aukoilla, niin onhan se oikeastaan mahdoton välttää monotonisuutta. Omasta mielestä noi kehykset on ihan ok näköset ainakin havainnekuvassa, mutta kuitenkin aika pieni juttu eikä millään riitä sen monotonisuuden poistamiseen.

Kyllä tämä kuitenkin sen voittaa että ikkunat olisi sijoiteltu eri linjoihin miten sattuu. Mun mielestä noi ratkaisut on vain sekavia ja levottomia, tässä on sentään jotain hillittyä tyylikkyyttä mukana. Mutta tällaisissa liikaa tulee aina tosi nopeasti vastaan, ja jos tosta viereisestä uudesta rakennuksesta tulee ihan saman näköinen (niin kuin havainnekuvissa näyttäisi olevan), niin kokonaisuuden lopputulos tulee olemaan karu. Pitää toivoa että toisen talon jatkokehityksessä edes rappauksen väri muuttuu.

Yksi helppo tapa saada nämä(kin) rakennukset näyttämään paljon paremmalta olisi se, että ikkunoiden muoto muutettaisiin tästä nykyisestä "lättänästä" neliöstä korkeaan suorakaiteeseen. Tällä saadaan julkisivuun yllättävän paljon jykevyyttä, ja vaikka monotonisuus ei sillä mihinkään häviäkään, on lopputulos silti selvästi hienompi. Näin on tehty tuossa hmikon Kalasataman kuvassakin ainakin jossain määrin, ja myös Jätkäsaaressa on hyvä esimerkki tästä.

___

Töölöntullin korttelin kilpailussa on kolme ehdotusta, kuvat löytyy linkkien takana (ARK-house, H M V, Serum arkkitehdit). Oma valinta oli ainakin tosi helppo. Joskaan ei täydellinen, Serumin suunnitelma on selvästi parasta kaupunkia ja myös ainut ehdotuksista mikä ottaa huomioon naapurin täydennysrakentamisen.
Pyöröovi, jfo, sekovene ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#88900
Hesarin mukaan Kansan taloa kaavaillaan muutettavaksi hotelliksi. Hotellikapasiteetille piisaa näemmä kysyntää. Näitä toimistotalojen muutoksia on ollut viime vuosina useita, ja kokonaan uusiakin hotellirakennuksia pukkaa kaiken aikaa.

Hesarin toimittajalla oli sitten taasen tarve esitellä tietämättömyyttään ja luonnehtia Kansan taloa "Neuvostoliittoa henkiväksi möhkäleeksi". Tuon esikuvat ovat kyllä hyvin selvästi lännessä, eikä hahmo ole möhkäleiden joukossakaan mitään uusiin verrattuna.

Kuva
tekijänä Kazaam
#88901
Melko kaukaa haettua kyllä tässä tapauksessa tuo Hesarin jatkuva neuvostoarkkitehtuuripaasaus.

Kurvissa saavat kyllä mahdolliset tulevat hotelliasiakkaat eturivin paikan tarkkaillakseen suomalaisten päihdeongelmia.
Avatar
tekijänä veka
#88909
Kuvakuva: Helsingin kaupunginmuseo

Tuon "Kansan talon" paikalla oli aikaisemmin näin nätti "Apteekin talo". Olisipa vieläkin.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#88910
Lapsetkin olivat paljon onnellisempia.

Mielestäni Kansan talo on ehdottomasti aikansa arkkitehtuurin parhaimmasta päästä. Hyvä, että löytyy vielä käyttöä.
tekijänä Kazaam
#88914
hmikko kirjoitti:Katajanokan maailmanpyörä sai kolme vuotta lisää vuokra-aikaa (hs.fi)
HS kirjoitti: Helsingin kiinteistölautakunta pidensi Katajanokan maailmanpyörän tontin vuokrasopimusta lokakuuhun 2018 asti. Alun perin vuokrasopimus oli tehty vuoteen 2015 asti.

Maailmanpyörän on tarkoitus nousta Katajanokalle maaliskuussa.
Viis vuotta maailmanpyörää Kanavaterminaalin tontilla. :smt120

Kun Guggenheim saa toiset pakit, niin Eteläranta kympin eteen voidaan vissiin sitten tehdä väliaikainen vuoristorata kymmeneksi vuodeksi.
hmikon yllä oleva viesti on vuodelta 2013.

Nyt kyseistä maailmanpyörää pyörittävä yritys on hakenut poikkeamispäätöstä tämän "tilapäisen" maailmanpyörän rakennusluvan jatkamiseksi aina vuoteen 2023 asti.
Skywheel Helsinki Oy hakee poikkeamispäätöstä jatkaa maailmanpyörätoimintaa vuoteen 2023 saakka. Toiminta ajatus maailmanpyörällä säilyy ennallaan.
--
Maailmanpyörä on itsenäinen rakennelma, josta on muodostunut tärkeä osa Helsingin kaupunkikuvaa niin kaupunkilaisille kuin ulkomaalaisille turisteillekin. Maailmanpyörä rikastuttaa Katajanokan kaupunkimaisemaa ja luo alueelle lisää mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Yhdessä Allas Sea Pool merikylpylän kanssa Skywheel-maailmanpyörä muodostaa kokonaisuuden, joka lisää alueen vetoivoimaisuutta ja tuo sitä paremmin osaksi keskustaa.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#88915
Selvästi Helsingissä on tarvetta saada lisää kaupunkia ihmisten käyttöön. Väliaikaisiksi tarkoitetut rakenteet muuttuvat pysyviksi, kun niihin ensin hetki totutellaan ja lopulta pidetään jo tärkeänä osana siluettia. Minä en vastustaisi vuoristorataa Guggenheimin paikalle, olisipa parkkipaikalle jotain käyttöä sentään.
  • 1
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 207