Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä Rickard
#88355
Samivi kirjoitti:
hmikko kirjoitti:^ Tuo harmaaksi jätetty osa siis edellyttää yhden olemassa olevan kerrostalon purkamista.
Tarkoittanet tätä:

Paljonkohan SSR tarjoaa noille ko. taloyhtiön osakkaille, että suostuvat purkamiseen ja uuden rakentamiseen? Saakohan siitä vastineeksi vastaavan kokoisen asunnon uudisrakennuksesta vai miten tuollaiset asiat yleensä hoidetaan?
Vajaa kuukausi takaperin verkko-Ilkassa oli juttu liittyen "Larvataloon" ja Kauppakadulla sijaitsevaan "Sofian tupaan". Lemminkäinen on lunastanut tuon punatiilisen talon osakkeet ja se puretaan ensi kesänä kaksiosaisen 8-kerroksisen talon tieltä. Kauppakadulla Patruunakorttelin vieressä sijaitseva kerrostalo puretaan vuoden 2018 alussa ja tilalle rakennetaan 6- ja 9-kerroksiset talot.
hmikko tykkää tästä
tekijänä Rickard
#88657
Keskustorin ja yleisesti keskustan kehittymistä seuraavalla Meidän Seinäjoki -sivustolla on ansiokkaasti koottu yhteen melkein kaikki rakenteilla tai vireillä olevat ydinkeskustan rakennushankkeet.

http://meidanseinajoki.fi/tuoreimmat-ku ... ta-49.html

Kuva

Ilkassa on alkuvuoden aikana ollut juttua yllä olevan kuvan projektien lisäksi parista vireillä olevasta hankkeesta. Tuoreempi artikkeli on vielä maksumuurin takana. Kyse ei ole siis Vapaudentien vieressä sijaitsevasta Terveystalon kiinteistöstä, vaan Kauppakadulla sijaitseva kiinteistö on joutumassa moukarin alle.

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunt ... -1.2277097

https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/l ... -1.2201032
tekijänä hmikko
#88658
^ Suapi nähdä, tuleeko keskustaan eloa. Noista uusista kerrosneliöistä suuri valtaosa on asumista, mikä tietysti tuo asiakkaita keskustan palveluille. Kauppa vaan on hajaantunut aika totaalisesti hypermarketteihin ja niiden ympäristöön (Hyllykallion Prisma, Sittarit Päivölä ja Jouppi). Itse välillä suorastaan hätkähdän Seinäjoella käydessä, että asiointi ohjaantuu ikään kuin itsestään peltomarketteihin ja niiden naapureihin, ellei erikseen varta vasten mene keskustaan. Tietty sukulaisten rempassa autellessa rautakaupat ovat olleet aika rajusti yliedustettuna omassa kulkemisessa.
tekijänä Jukki
#88669
^Onneksi sentään erikoiskauppa on vielä jokseenkin edistettuna pelkästään keskustassa, eikä ympäröiviltä pelloilta löydy juurikaan kauppakeskuksia, ainoastaan hypermarketteja kuten sanoit.
tekijänä hmikko
#88670
Niin no, noissa kolmessa hypermarketissa on kaikissa myös liuta pikkukauppoja, ja sijainti tuntuu olevan niille parempi siellä kuin keskustassa. Päivölä toki uneliaan puoleinen ja liiketiloissa taitaa olla tyhjääkin. Kuvaavasti paikkakunnan virallinen Apple-jälleenmyyjä on Sittarin sisällä pellolla, ei keskustassa.
tekijänä Rickard
#89781
Asemanseudun yleissuunnitelmaluonnos julkaistiin viime viikolla: http://meidanseinajoki.fi/tuoreimmat-ku ... sa-59.html

Sinällään suunnitelmassa oli ihan hyviäkin ideoita ja ehdotuksia, mutta noita nykyisen asemarakennuksen/postin/matkahuollon tilalle ehdotettuja mökkejä lukuun ottamatta koko suunnitelma koostuu lähinnä 4- ja 5-kerroksisista taloista. Eivät nuo nyt varsinaisesti edusta sitä, mitä itse toivoisin "Seinäjoen käyntikortin" edustavan, kuten tätä hanketta ollaan jossain kutsuttu. Erityisesti tuo toimistokortteli vaikuttaa todella laiskasti suunnitellulta, vaikka tuossa on kyseessä todella keskeinen pätkä varsinaisen keskustan ja radan välissä.
hmikko tykkää tästä
tekijänä hmikko
#91113
Rickard kirjoitti: Vajaa kuukausi takaperin verkko-Ilkassa oli juttu liittyen "Larvataloon" ja Kauppakadulla sijaitsevaan "Sofian tupaan". Lemminkäinen on lunastanut tuon punatiilisen talon osakkeet ja se puretaan ensi kesänä kaksiosaisen 8-kerroksisen talon tieltä. Kauppakadulla Patruunakorttelin vieressä sijaitseva kerrostalo puretaan vuoden 2018 alussa ja tilalle rakennetaan 6- ja 9-kerroksiset talot.
Oli tarkoitus laittaa tästä maininta jo monta viikkoa sitten, mutta tuo punatiilinen kerrostalo on tosiaan kadonnut näkymästä. Aika vauhdilla meni purkaminen. Miten harvinaista lienee Suomessa, että omistusasuntoja sisältävä kerrostalo ostetaan ja puretaan kokonaisuudessaan? Tuossa lienee ratkaisevaa ollut sijainti, eli rakennusliike on ollut valmis tarjoamaan reilun hinnan, kun tilalle saadaan selvästi enemmän kerrosneliöitä keskelle kylää.
Avatar
tekijänä veka
#91810
Näyttää neliöikkuna-arkkitehtuuri saavuttaneen myös Seinäjoen koko voimallaan. Hyvä että kaupungin nimi laitetaan näkyviin, muuten voisi kuvitella olevansa vaikka Helsingissä. Eikö muuta enää osata tai haluta?
tekijänä hmikko
#91813
veka kirjoitti: Hyvä että kaupungin nimi laitetaan näkyviin
Tuo on siis ilmeisesti rautatieaseman pääsisäänkäynti.

Ite vähän ihmettelen intoa purkaa nykyinen asema ja matkakeskus. Tuon korttelin alle siis jäisi myös nykyisen kaukoliikenteen bussiaseman kenttä ja bussit laitettaisiin sisälle kompleksiin. Se olisi suht kallis tapa rakentaa siihen nähden, että asuinkortteleille on tuossa ympärillä tilaa matkakeskusta purkamattakin (alueesta pidettiin juuri laajempikin suunnittelukilpailu).
tekijänä Sam33
#94563
Itse olin jo hetken toiveikas, kun muutama ankkuriliike (mm. elokuvateatteri) ilmottautui vetäytyvänsä hankkeesta. Toisaalta tämä hanke ei ole ihan niin pellolle kuin jossain muualla, mutta kyllä se keskustan tehokkaasti pystyy tyhjentämään.
tekijänä hmikko
#94569
Itsekin ehdin jo toivoa, että hanke tuli kuopatuksi.
Sam33 kirjoitti: Toisaalta tämä hanke ei ole ihan niin pellolle kuin jossain muualla, mutta kyllä se keskustan tehokkaasti pystyy tyhjentämään.
Kyllä se kaupunkirakenteessa on ihan pellolla, kirjaimellisestikin. Keskustaan tulee matkaa 2,5 km, josta suuri osa maantieympäristössä. Ei tuota käytännössä kukaan kävele ostosreissullaan. Sukari ja kumppanit puhuvat keskustan vilkastuvan siinä sivussa, mikä nyt on ilmiselvää kukkua, etenkin Seinäjoella, missä kaupat ovat jo siirtyneet peltomarketteihin muutenkin. Aika kuvaavasti Ylen jutussa Sukari kehuu, että Seinäjoella pääsee neitseelliseen maaperään, kun kauppakeskuksia ei vielä ole. Keskustan Torikeskusta ja Epstoria ei siis pidetä yhtään minään. Ehkä syystä.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8