Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä zeizei
#88470
Tuossa on kuitenkin jo valmiiksi aika tehokasta rakentamista, että jos päädytään purkamaan, toivottavasti tämä nähtäisiin mahdollisuutena jatkaa kantakaupunkia.
Avatar
tekijänä Urbaani
#88533
Viisi kerrosta olisi kyllä iso pettymys. Todella harvinainen tilaisuus rakentaa tyhjälle paikalle ihan ydinkeskustaan, joten toivoisin todella näyttävää rakentamista. Ihan naapurissa kun on jo neljä 12-kerroksista tornia, niin mittakaava voisi olla vähintään samaa luokkaa. Mallia vaikka Berliinin Potsdamer Platzista.

Kuva
veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#88534
Potsdamer Platz ja Oslon Barcode voisivat mennä tässä vaiheessa ihan viittauksella, nää kuvat on nyt postattu joka ketjuun pariin otteeseen.

Terveyskeskuksen ei varmaan ole tarvis eikä järki olla 20-kerroksinen. Jos siihen halutaan asuin- tai toimistotorni päälle, niin kaupungilla pitäis vissiin olla intoa ruveta ajamaan semmoista hanketta ja hankkia siihen osallistujat. Arvatenkin pelkän terveyskeskuksen rakentaminen on aika paljon helpompaa.
tekijänä Kazaam
#88594
HS.fi 4.5.2017 kirjoitti:
Helsinki aikoo jyrätä Kallion Linjojen virastotalot – Kasvisravintola Silvopleen Satu Silvo järkyttyi: ”Sijoitimme remonttiin 400 000 euroa”

Kuva
Helsingin Kallioon suunnitellaan uutta rakentamista. Samalla vanhat virastorakennukset Siltasaarenkadun ja Toisen linjan kulmassa saisivat väistyä.

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta käsittelee tänään torstaina ehdotusta, joka koskee osoitteita Toinen linja 7 ja Siltasaarenkatu 13. Aikeissa on järjestää kilpailu, jonka kautta molemmille tonteille olisi mahdollista löytää ”kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen, toiminnallisesti tehokas ja toteutuskelpoinen ratkaisu”.

Nykyisille rakennuksille ja niiden tonteille on tarkoitus etsiä uusi omistaja, joka purkaa rakennukset ja rakennuttaa niiden tilalle kaksi uutta toimitilarakennusta.

Osoitteissa Toinen linja 7 ja Siltasaarenkatu 13 sijaitsee tällä hetkellä muun muassa rakennusvalvontavirasto, HKL, päiväkoti Kaleva, Helsingin kaupunginkanslian henkilöstöosasto sekä kasvisravintola Silvoplee.

Kiinteistöviraston mukaan suunnitelman toteutuessa kaupunki tarjoaa päiväkodille ja muille kaupungin omille toiminnoille korvaavat tilat, ja pyrkii mahdollisuuksien mukaan avustamaan myös yksityisiä toimijoita tilojen etsinnässä.
--
Kaupungin selvitysten mukaan nykyiset virastorakennukset ovat teknisesti ja toiminnallisesti vanhanaikaisia, ja tonttien rakennusoikeutta on mahdollista kasvattaa.

Alustavana tavoitteena on, että uudisrakentaminen Siltasaarenkadun talon paikalla voisi alkaa vuonna 2020 ja Toisella linjalla mahdollisesti jo aikaisemmin.
Ei tule ikävä.
Kilpailuohjelmaluonnoksesta:
5.3. Suunnittelun kaavalliset lähtökohdat ja ehdottomat vaatimukset

Kaupunkisuunnitteluvirasto on laatinut kilpailun pohjaksi alustavan luonnoksen kiinteistöjen mahdollisesta kaavaratkaisusta. Alustava luonnos on tämän kilpailuohjelman liitteenä 2. Kilpailija voi poiketa suunnitelmassaan alustavan luonnoksen ratkaisuista.

Kilpailijan kilpailuehdotuksen tulee täyttää kuitenkin seuraavat ehdottomat vaatimukset (lihavoidut kohdat):

Kiinteistöille suunniteltavat rakennukset tulee rakentaa kiinni katuun.

Kiinteistöille suunniteltavien rakennusten räystäskorkeudet tulee sovittaa ympäröivään rakennuskantaan.

Kiinteistöjen pääkäyttötarkoitus on toimitilarakentaminen (KTY).

Kiinteistölle saa sijoittaa asumista/asuntoja enintään 10 % kiinteistölle osoitet-
tavasta kokonaisrakennusoikeudesta.
Jos kiinteistölle esitetään asumista, sille on myös esitettävä asumista palvelevat tilat.

Kiinteistöille saa sijoittaa hotellin.

Hotellitoiminnaksi ei hyväksytä asuntolaa, asuntohotellia eikä muuta asumiseen verrattavaa toimintaa, jonka tarkoituksena on kiertää edellä sanottu asumista koskeva 10 prosentin enimmäismääräys.

Kummankin kiinteistön katutasoon (kivijalkaan) tulee sijoittaa liiketilaa.

Rakennuksiin tulee sijoittaa liike-, kahvila- tai muita asiakaspalvelutiloja.

Kiinteistöillä nykyisin sijaitsevat molemmat rakennukset puretaan kokonaan tai lähes kokonaan.

Suunnitelman on täytettävä tässä kilpailuohjelmassa sanotut metron ja sähköaseman sekä tulevan Pisararadan vaatimukset kaksivaiheinen kilpailu huomioon ottaen.

Kiinteistöillä maanalaiset liiketilat ovat sallittuja edellyttäen, että tässä kilpailuohjelmassa sanotut metron, raitioliikenteen, sähköaseman ja Pisararadan vaatimukset täyttyvät.

Suunnitelmassa kiinteistöjä ei saa laajentaa nykyisille katualuille. Kiinteistöihin liittyviä terasseja saa esittää Siltasaarenkadulle niin, että kävelykatu säilyy tasokkaana julkisena yhteytenä.


Rakennusoikeuteen ei lasketa pihakannen alaisia pysäköinti-, huolto-, varasto, teknisiä tiloja eikä metron, raitioliikenteen, sähköaseman ja tulevan Pisararadan vaatimia tiloja.

Rakennuksen katot suunnitellaan pääosin kattoterasseiksi ja/tai viherkatoiksi.

Rakentaminen on arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti sekä materiaaleiltaan keskustarakentamisen laatutason mukaista. Mahdollisen tiilijulkisivun tulee olla paikallaan muurattua.

Parvekkeiden tulee olla sisäänvedettyjä.
tekijänä janne7
#88616
Tuohon Kallion virastotalojen kohtaa tämä Potsdamer Platz vasta sopisikin oikein hyvin vähän pienemmässä mittakaavassa.
jfo tykkää tästä
tekijänä Sam33
#88625
Kuva

Laakson uuden sairaalan asemakaavoitus lähtenyt käyntiin, ehdotus kuitenkin tarkoitus esitellä vasta vuonna 2019. Tarveselvitys on tarkoitus esitellä HUS:n hallituksessa jo tänä keväänä. Hinta-arvio koko sairaalalle on 635 miljoonaa euroa, joka tekee hankkeesta rahallisesti Suomen suurimman yksittäisen sairaalahankkeen. Kokonsa puolesta se ylittää reilusti Meilahden uuden Siltasairaalan sekä Keski- Suomen uuden keskussairaalan, joka taitaa tällä hetkellä olla suurin yksittäinen sairaalahanke (411 miljoonaa euroa). Tuusula ja ympäryskunnat varmasti vastustavat hanketta edelleen Kellokosken osalta, mutta HS:n mukaan Helsinki, Espoo ja Vantaa haluavat siirtää paikat omalle työssäkäyntialueelleen, sillä nämä kaupungit tilojen käytöstä suurimmalta osin maksavat.

Sairaalahanke kattaa:
- Laakson nykyiset toiminnot
- Uuden läntisen terveysaseman, joka korvaa usean pienemmän terveysaseman.
- Töölön psykiatriakeskuksen (poistunee sairaalakäytöstä kokonaan)
- Auroran alueen (asumiskäyttöön)
- Kellokosken sairaala Tuusulassa
- Suursuon sairaala (poistuu sairaalakäytöstä alustavan suunnitelman mukaan)

Hankkeen esittely HUS:n sivuilla.
veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#88686
Lautakunta hyväksyi eilen jonkun verran harvinaisen tiivistyskaavan Kruununhaassa. Umpikorttelin sisäpihalta puretaan Frosterus & Gripenbergin suunnittelema liikuntahalli ja pajarakennus vuodelta 1923 ja rakennetaan tilalle kaksi asuinrakennusta. Viitesuunnitelma Lahdelma & Mahlamäki.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Urbaani
#88692
Kerroskorkeus vähän ihmetyttää tuossa toisessa talossa. Sisäpihalle voisi hyvin rakentaa 8-10 kerroksisen.
Avatar
tekijänä veka
#88694
Jos tulee harjakatot ja muutenkin talot istutetaan sopimaan ympärillä olevaan, suurkiitos. Tämähän ei ole mikä tahansa paikka, vaikka sisäpihan puolella ollaankin.
Avatar
tekijänä hylje
#88704
Tande kirjoitti:Kerroskorkeus vähän ihmetyttää tuossa toisessa talossa. Sisäpihalle voisi hyvin rakentaa 8-10 kerroksisen.
Kruununhaan neliöt ovat Suomen kalleimmat, joten tarkoituksenmukaisinta olisi rakentaa suoraan pilvenpiirtäjä. Parempaa paikkaa ei Suomesta Herran vuonna 2017 sellaiselle löydy.
tekijänä hmikko
#88780
LKH-ryhmästä bongattua päivitystä Katajanokan merimiesten talon tontilta.

Ennen ennen:
Kuva

Ennen:
Kuva

Jälkeen:
Kuva

Kuva

Aika hyvinhän se istuu tuohon. Havainnekuvissa rappaus taisi olla valkoista, mutta ehkä parempi näin.
16valve, James, Kantti tykkää tästä
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 207