Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä bitterfly
#43148
Jo loppuu se scheißen jauhanta, nyt takaisin topicciin!

http://www.ts.fi/online/kotimaa/288568.html
Turun Vaasanpuiston talojätti olisi liki tuhannen ihmisen koti
Turun Sanomat 13.12.2011 20:31:24

Jos Turun entisen jätevedenpuhdistamon paikalle Vaasanpuistoon suunniteltu 35-kerroksinen jättiläistalo toteutuu, siitä tulisi korkeampi kuin yksikään nyky-Suomen asuintaloista. Arkkitehtisuunnittelusta vastaava helsinkiläinen Pekka Helin ei kuitenkaan usko, että se milloinkaan yltäisi tilastoykköseksi, sillä Helsingin Kalasatamaan ideoidut tornitalot valmistunevat Turun tornia ennen.

Joka tapauksessa tiedossa on iso kolossi, sillä asukkaita Turun taloon mahtuisi melkein tuhat. Lisäksi sinne sijoittuisi liike- ja toimistotiloja sekä mahdollisesti kattotasolle ravintola. Asiakkaille avautuisi melkoisia näkymiä.

– Katolta näkyisi hyvällä säällä varmaan Sottungaan ja Kökariin asti, Helin uskoo.

Turun ympäristö- ja kaavoituslautakuntaan tiistaina tuotu Vaasanpuiston kaavaluonnos puhuu 60 000 kerrosalaneliön rakennusoikeudesta. Tuloksena voi Helinin mukaan olla yksi torni, joka on jäsennelty kahteen osaan. Taloon tulisi 2–4 hissiä työpaikkojen määrästä riippuen. Julkisivumateriaalia ei ole lyöty lukkoon, mutta tavoitteena on jotakin ”vaaleaa ja ilmavaa”.

Vaasanpuiston asemakaavaluonnos jäi vielä tuoreeltaan ympäristö- ja kaavoituslautakunnan pöydälle. Käsittelyä jatketaan vasta tammikuussa.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TURUN SANOMISTA
tekijänä Luukie
#43149
Työpaikoista riippuen, eli rakennus tulisi toimisto ja asumiskäyttöön. Miten hemmetissä sinne tungettaisiin tuhat ihmistä asumaan. 2-4 hissiä asukkaiden ja sitten toimistolaisten käyttöön. Joopa joo.
tekijänä Urbane
#43185
Luukie kirjoitti:Työpaikoista riippuen, eli rakennus tulisi toimisto ja asumiskäyttöön. Miten hemmetissä sinne tungettaisiin tuhat ihmistä asumaan. 2-4 hissiä asukkaiden ja sitten toimistolaisten käyttöön. Joopa joo.
Veikkaan että kehitystyössä ollaan otettu myös väenpaljoudet huomioon...
tekijänä bitterfly
#43193
Hissien tarpeeseen vaikuttaa määrän lisäksi myös olennaisesti kapasiteetti ja nopeus. Yhden hissin on tarkoitus kerätä kaikki alas tai ylös menevät yhdellä pyyhkäisyllä, tämä onnistuu jos kapasiteetti riittää.
tekijänä Luukie
#43204
No niin totta. Laskeskelin, että yhdessä kerroksessa asuisi ainakin 30 ihmistä. Riippuen tietenkin paljon toimistotilaa rakennukseen tulisi. Oli eilisessa Turun sanomissa taas kivasti asiavirheitä. Ymmärrän jos linkkitornia sanotaan rakennukseksi, mutta että putkinosturi olisi rakennus niin toimittajalla logiikka pettäny. Ja 42-kerroksinen oli piirretty niin että se olisi se 35-kerroksinen ja 35-kerroksinen oli siinä kiinni matalempana rakennuksessa. Ja sellaisen käsityksen sain, että ne rakennukset olisivat kiinni toisissaan ja samaa rakennusta siis. Mikä nyt ei pidä paikkaansa. Tais asiantuntijana olla joku Helsinkiläinen ketä ei varmaan kauheasti kiinnostanut ottaa asiasta selvää.
Mutta positiivisen paljon on tänä vuonna lehdessä ollut juttua tuosta Vaasanpuistosta. Tosin auttaisi asiaa jos niitä torneja ei pilvenpiirtäjiksi kutsuttaisi. Bitteri nyt laski että korkeampi voisi olla sen yli 150 metrin, mutta enpä usko että se koskaan toteutuu.

Taitaa olla niin, että 10 vuotta joudutaan turussa aina odottamaan ennenkuin tulee uusi tornitalo. Voihan niitä tornitalo-ideoita putkahdella vuoden parin päästä. Ikituurikin nousi suht nopeasti siitä kuin ekan kerran kuultiin asiasta. TYSsillä jo kaksi tornia, toivotaan että sieltä suunnalta tulisi se uusi lähivuosina.
tekijänä MW
#56515
On mennyt ohi meikäläiseltä, jos on puhetta foorumilla ollutkaan, mutta Pansiontie 1:een on aloitettu uusi projekti.
Hakukone löytää heikosti mitään aiheesta, mutta on ilmeisesti 16-kerroksinen vuokratalo. Urakoitsijana toimii Hartela ja rakennuttajana TVT.

http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/no ... 13-010073/
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/245187 ... +oikeuteen
http://www.turku.fi/Public/download.asp ... 4946461%7D


Niin, ja terve foorumille! Eka viesti. :smt023
tekijänä bitterfly
#56521
Melkoinen aloitus, jos on tosiaan totta, että 16-kerroksinen? En nopeasti katsottuna löytänyt mitään vahvistusta.

Anyway.. Tervetuloa Taloon!
Avatar
tekijänä Kantti
#56523
Tuolla siitä on aikaisemmin ollut maininta http://taloforum.fi/viewtopic.php?f=23&t=223&start=2013
Olen nähnyt tulevasta rakennuksesta havainnekuvankin, julkisuudessa en ainakaan vielä ole sitä nähnyt. Epäilen vahvasti tätä 16 kerrosta, muistelen kuvassa olleen talonvaikuttavan melko normilta noin 8-10 -kerroksiselta talolta.

Niin, ja tervetuloa vain omastakin puolesta!
tekijänä MW
#56536
En löytänyt itsekään vahvistusta kerrosmäärälle, mutta tieto tuli sen verran uskottavasta lähteestä, että uskalsin lähteä sitä huutelemaaan. No aika sen näyttää...
Avatar
tekijänä Kantti
#56546
MW kirjoitti:En löytänyt itsekään vahvistusta kerrosmäärälle, mutta tieto tuli sen verran uskottavasta lähteestä, että uskalsin lähteä sitä huutelemaaan. No aika sen näyttää...
Jos siihen on 16 kerrosta nousemassa, niin ei paha! Sopii varsin mainiosti koska kaupunki on aina luontaisesti laajenemassa myös keskusta-alueen reunoista, ja uudelleen asuintarkoitukseen kaavoitetulle entiselle teollisuusalueelle tällainen uuden ajattelun kerrosluku istuu hyvin. Jos pikaratikka toteutuu tulee talo olemaan sen vieressä! Ehkä tämänkin mahdollisuuden ennakoinnilla on vaikutusta talon kerrosmäärään?

Positiivista joka tapauksessa keskustan kehityksen näkökulmasta!
tekijänä Darre
#56560
No se on ainakin fakta, että tämä alue on vajaakäytössä nykyisellään ja mitä tahansa siihen tulee niin se on aina plussaa. Kyllä aika on tehnyt tehtävänsä ja suuri osa Pansiontien teollisuusaluesta tuntuu nykyään lähinnä ränsistyneeltä jäänteeltä, joka on esteenä keskusta-alueen laajentamiselle ja kehittymiselle. Tämän tyylinen pienteollisuushan on siirtynyt jo vuosikymmenet sitten kauemmas keskustasta. On myös hyvä, että radan varteen uskalletaan rakentaa rohkeammin asuntoja. Itse suhtaudun epäillen tähän tornitalohankkeeseen, mutta aika näyttää. Toivottavasti toteutuu.
Avatar
tekijänä Ukilainen
#87690
Hiljaista on.

Nyt on kuitenkin Turussa saatu aikaan virallinen selvitys siitä, mihin tornitaloja olisi soveliasta aikanaan rakentaa:
Selvitys: Korkeat talot soveltuvat Turussa parhaiten kuudelle alueelle

Kaupungin teettämän selvityksen mukaan korkeille rakennuksille soveltuvat hyvin Länsikeskus, Paalupaikka, Runosmäki, Kupittaa-Itäharju, Skanssi ja Varissuo.
http://yle.fi/uutiset/3-9513132

Yksittäisiä lähiötorneja siis odotettavissa? Ihan niinkuin kenelläkään olisi halua rakentaa Varissuolle.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#87692
Kupittaa on jo aika täyteen rakennettu etenkin electrocityn alueelta eli sinänsä missattu mahdollisuus. Itäharjun vanha teollisuusalue olisi hyvä paikka muutamille yli 30 kerroksisille ja niiden ympärille yli 20 ja vähän matalempia torneja. Jos Kupittaata haluttaisiin jatkaa voitaisiin Helsingin valtatietä kattaa lisää ja siihen sitten taloja päälle.
tekijänä hmikko
#87694
Ukilainen kirjoitti:Ihan niinkuin kenelläkään olisi halua rakentaa Varissuolle.
Tuntuu olevan selkeä, vaikka ehkä ääneen lausumaton, valinta kaupungin ja päättäjien taholta jättää Varissuo kehittämättä. Kasvua on ohjattu joka paikkaan muualle. Itäkeskuksen nykyisen tornin vieressä on parkkikenttää joka suunnalla.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 32