Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#87557
Ehkä olisi parempi tehdä kerralla viihtyisä kävelykatu, eikä toistuvasti tehdä minimaalisia muutoksia, joiden vaikutus on lähes olematon. Mielestäni katu tarvitsisi ehdottomasti penkkejä ja istutuksia, jotka saisivat ihmiset pysähtymään ja houkuttelisivat paikalle hieman iäkkäämpääkin väkeä ja lapsiperheitä. Kummasti ihmiset ryhtyvät kunnioittamaan ja kohtelemaan siististi ympäristöään, kun sille annetaan ohituiskaistaa parempi tarkoitus. Nykyisellään Roba on yksinkertaisesti vastenmielinen katu, jonka läpi en koskaan kulkisi, ellei sen varrelta löytyisi muutamia houkuttelevia putiikkeja ja ravintoloita.

Kööpenhaminassa ollessani ihailin tapaa elävöittää alueita. Vaikkei nyt kävelykatu olekaan, tässä esimerkkinä ottamani kuva:
Kuva

Edit. En tosiaan huomannut penkkejä. Silti uskon, että paljon parempaankin pystyttäisiin, jos tahtoa riittäisi.
Viimeksi muokannut Pyöröovi, 08.03.17 18:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä hmikko
#87558
Rambollin tiedotteesta:
Kadun kaupunkikuvallista laatua kohennetaan luonnonkivipäällystein ja kadulle sijoitetaan kivipaasia, tuoleja, pyörätelineitä ja varaudutaan tapahtumasähköön. Peruskorjauksen yhteydessä kadulle palautetaan myös Viheltävä helsinkiläinen -veistos. Painuneet katurakenteet ja kuivatus uusitaan täysin ja huonosti voivat puut korvataan uusilla. Säilyvien katupuiden elinolosuhteita parannetaan muun muassa kasvualustan vaihdolla ja laajentamisella. Esteettömyys on huomioitu kalusteiden ja pintamateriaalien suunnittelussa.
Että kyllä istuimiakin pitäisi olla tulossa. Tuo kaavakuva on kadunrakennussuunitelma, johon ei vissiin siirrettäviä kalusteita merkitä.
Avatar
tekijänä veka
#87562
Pyöröovi kirjoitti:Ehkä olisi parempi tehdä kerralla viihtyisä kävelykatu, eikä toistuvasti tehdä minimaalisia muutoksia, joiden vaikutus on lähes olematon. Mielestäni katu tarvitsisi ehdottomasti penkkejä ja istutuksia, jotka saisivat ihmiset pysähtymään ja houkuttelisivat paikalle hieman iäkkäämpääkin väkeä ja lapsiperheitä. Kummasti ihmiset ryhtyvät kunnioittamaan ja kohtelemaan siististi ympäristöään, kun sille annetaan ohituiskaistaa parempi tarkoitus. Nykyisellään Roba on yksinkertaisesti vastenmielinen katu, jonka läpi en koskaan kulkisi, ellei sen varrelta löytyisi muutamia houkuttelevia putiikkeja ja ravintoloita.
Olen tasan samaa mieltä. Eikä kyse ole vain suunnittelun epäonnistumisesta. Huomattavan iso haitta Roballa on valvonnan puute. Kun sitä ei käytännössä ole, autoja makailee kadulla aina eikä vain huoltoajon sallimina aikoina. Porukka on täysin tottunut ajamaan kadulle asioilleen aina kun tarvetta on. Auton voi kätevästi jättää mihin vain kuka tahansa.

Minusta Roballe pääsy autolla pitäisi tehdä luvanvaraiseksi. Puomi aukeaa tai tolppa laskeutuu vain sallittuina aikoina ja silloinkin ainoastaan erikseen anottavalla kaukosäätimellä.