Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#87375
Ratamestarinkadun päässä oleva tönö on sen ikäistä ja laatuista toimitilaa, että sen vois kuvitella tulevankin puretuksi. Eri asia sitten, rupeasiko kaupunki oikomaan katuverkkoa. Kuka mahtaa omistaa tontin? Siinä on myös ratikan kannalta aika reipas korkeusero ainakin StreetView-kuvissa. Mihin korkoon lienee Teollisuuskatu muotoiltu sen jälkeen.
#87473
Särelän ehdotuksesta kyllä huomaa, että vaalit ovat tulossa. Jos oikein sain selvää, uusia asuintaloja ehdotetaan 150 kpl ja asukkaita niihin 10 000. Hauskin on Lintsin vesitornin reunustaminen asunnoilla. Ehdotukseen kuuluu myös uusi pikaratikkayhteys (?) Hakaniemestä tuonne ja Töölööseen. Helsinginkadun juna-asema ilmeisesti asettuisi kokonaan raidetason yläpuolelle. Silläkään tavalla en saa sitä mahtumaan tuolle paikalle.
#87474
Lähiliikenteen laiturit on varmaan ihan madollista laittaa tuohon samalla tavalla tasoon kuin muilla asemilla, mutta tilaahan se veisi ja edellyttäisi kallioiden louhimista, mistä Linnunlaulussa tulisi varmasti älämölöä. Kuvassa rata-alue näyttää saman levyiseltä kuin nykyään. Tuossa on sitten vielä laitettu raitiotie Ensi linjan päästä Helsinginkadulle, mikä on samassa kallioleikkauksessa. Tosiasiassa vois tulla ahdasta, mutta raitiotielle on muitakin vaihtoehtoja (kuten kuvasta näkyy). Rakennuksista omaan silmääni pisti nuo Ensi linjalla melkein Kaupunginteatterin seinään kiinni laitetut. Menis varmaan teatterin logistiikka uusiksi ja tulis älämölöä merkkirakennuksen (suojelukohteen?) blokkaamisesta.

Noi Sturenkadun ja Helsinginkadun varren rakennukset sais kyllä toteutua asemasta riippumattakin ihan vaan sekavan kaupunkikuvan eheyttämisen nimissä.
#87480
Laiturit leventäisi rataa noin 7 metriä kummallakin puolella eli yhteensä 14 metriä. Urban Helsinki ei muuten ollut ryhmänä mukana tekemässä tätä, vaikka yksi sen jäsen oli.
#87625
Kyllä ne 3d-aineistot aukeaa, mutta koko Helsingin rakennukset on pilkottu aika moneen osaan. Ja tosiaan nuo Sketchup-aineistot ovat yksinkertaisia palikkataloja ilman maanpintaa. Kätevämpää on nappaa Sketchuppiin sijainti karttatyökalulla. Kartan avulla oman mallinnoksen voi tehdä haluttuun sijaintiin. Lopuksi mallinnoksesta voi exportaa ulos Google Earthin ymmärtävän KML-tiedoston ja näin omia malleja voi katsella Googlen 3D-aineiston seassa. Tuo Googlen fotogrammetriaan perustuva mesh-malli on hiukkasen parempilaatuinenkin kuin Helsingin kaupungin itse teettämä teksturoitu mesh-malli. Lisäksi Googlen aineisto kattaa jo useimmat Suomalaiset suuret kaupungit.