Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä Arska
#84348
Positiivista tässä on myös se että alueelle ei ole vielä asukkaita, joten tällä kertaa on historiallisen hyvät mahdollisuudet selvitä ilman nimby-valituksia. Valtuusto hyväksyi jo kaavamuutoksen, joten jos valituksilta vältytään Jyväskylän korkein asuinrakennus alkaa todennäköisesti nousta jo ensi keväänä!
tekijänä Smithers
#85204
Syksyisiä tuulia Jyväskylästä. Rakennusprojekteja on mukavasti meneillään eri puolilla kaupunkia ja ensi vuonna alkamassa läjä uusia mm. Hämeenkadulla, Kankaalla ja Keskustassa (kauan odotettu Yliopistonkadun ja Väinönkadun kulmaus).

Kauppakeskus Sepässä on osassa rakennusta jo aloitettu sisätilatyöt. Prisman kulmalla tehdään vielä runkotöitä. XXL avaa liikkeen ensi keväänä ja muilta osin kauppakeskus avataan syksyllä 2017.

Kuva

Aholaidassa viimeinen kolmesta talosta on harjakorkeudessa.

Kuva

Tehtaan ruusu on pikapuoliin kokonaan valmis ja seuraavaa taloa varten on jo tuotu nosturi paikalle.

Kuva

Kankaan alueellakin alkaa olla jotain eloa. Talot ovat saaneet tiilipintaa ja harjakatot. Saapa nähdä missä vaiheessa pääsee lähelle kuvaamaan.

Kuva

Kankaalla alkaa lisäksi hahmottua katujen paikat. Mielenkiintoisesti uusi kokoojakatu ei sijoitukaan lainkaan niin syvälle monttuun kun olin ajatellut. Kadun viereen tuleva 16-kerroksinen Koas Towerkin tulee siis varmasti näkymään kauas.

Kuva

Vapaudenkadullakin edistytään, valmista pitäisi tulla ensi kesänä. Jo nyt alue tuntuu paljon urbaanimmalta kun parkkipaikan päälle on saatu täytettä.

Kuva

Kivelänrannan käärmetalollakin on ahkeroitu. Menee useampi vuosi ennen kuin koko rivistö saadaan kasaan.

Kuva

Kuva

Pisarakorttelissa taas näyttää jo valmiimmalta. Yksi talo neljästä on kokonaan valmis ja näin esittelypäivänä tien varrella oli niin paljon autoja että hyvä kun kadun perälle asti edes pääsi.

Kuva

Mannisenmäelle nousee kerrostaloja kuin sieniä sateella.

Kuva

Kuva

Kuva

Myös aivan markettien vieressä oleva talo on saamassa nosturista päätellen seuralaisen.

Kuva

Palokan keskustan seniorikorttelin ensimmäinen talo kolmesta on niinikään harjakorkeudessa.

Kuva
veka, wab tykkää tästä
Avatar
tekijänä wab
#85208
Kankaalla lähdössä taas puolenvuoden sisään ainakin 5 uutta taloa rakentumaan.

Skankan tampuuri
Kuva

YIT aloittaa Asunto Oy Jyväskylän Fredrikinpuiston ja Koas Towerin rakentamisen keväällä.
Kuva
Kuva

JVA rakennuttaa vanhusasumisen huippuyksikön
Kuva
Kuva

Lisäksi Skanka ja YIT rakentavat myös yhdessä 7 kerroksisen parkkitalon paperitehtaan viereen. Varmaan keväällä pääsee lähemmäksi tutkimaan kun Raina valmistuu 3/2017.
tekijänä drc
#85245
Olihan kattava päivitys Smithersiltä, kiitos! :smt023

YLE uutisoi että valtiontalon viereisen tontin rakentaminen voisi ehkä alkaa jo ensi keväänä. Tontille olisi jutun mukaan rakenteilla 8 kerrosta, joista 4 ylintä olisi asuntoja ja alemmat kerrokset liiketilaa.
Lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9252694

Jännä nähdä että mikä tämän Valtiontalon kohtalo tulee sitten olemaan.
tekijänä Arska
#85279
Joo erittäin hyvältä näyttää ainakin vielä havainnekuvissa. Kun sijainti on noinkin keskeinen voi lopputuloskin olla laadukas.
tekijänä pakolaishallitus
#85958
Jarski kirjoitti:Vapaudenkadulla julkisivu alkaa olla valmis:

Kuva
Mukavan selkeälinjaista. Harmi että tällaistakin pitää kutsua raikkaaksi loputtomien epäsymmetristen tetris-ikkunoiden ja akvaarioparvekkeiden jälkeen. Tässä eripariranskalaisparvekkeet näyttää päinvastoin kivalta.
NikkeHD tykkää tästä
tekijänä Arska
#86279
Näin ennen vuoden vaihdetta hyvä päivittää tuoreimpia uutisia.

Joulukuun lopulla voimaan tuleita kaavoja on useita.

Savelaan Rummakkon tontille on valmistunut kaava joka mahdollistaa 8 ja 4-5kerroksiset kerrostalot.

Haukkarannan koulun entiselle tontille on hyväsksytty kaava joka mahdollistaa yli 20 000km2 rakennusoikeutta pääasiassa 4-kerroksisiin kerrostaloihin.

Keskustassa Väinönkadun ja yliopistonkadun kulmaus on viimein saanut lainvoiman ja luultavasti vanha rakennus saa vaihtua uuden tieltä jo alkuvuodesta:

Kuva

Vanha Ortopedia Hannikaisenkadun ja Vaasankadun kulmassa on jo markkinoinnissa. Tontti sisältää niin vanhan puutalon peruskorjauksen asunnoiksi kuin myös uudisrakentamista sisäpihalle.

Vaaajakosken keskustassa parinkin korttelin kaavoitus on meneillään ja sielläkin suunnalla voi jotain jo ensivuonna alkaa tapahtua.

Mielenkiintoista on myös nähdä mihin ratkaisuun Kankaan keskuskorttelin osalta päädytään.

Kuten Smithers aiemmin mainitsi on äänestys aikaa 10.1. saakka. Itse peukutan vahvasti Modus Fabrikan puolesta. Siinä yhdistyy mielestäni parhaiten Riittävän tiivis ja korkea rakentaminen eloisa katutila. Myös toteuttaminen voisi onnistua rakennusliikkeiltä kun 90 asteen kulmia on suosittu riittävästi =)

Ennakkomarkkinointiin on Skanskan mukaan tulossa kerrostaloja Ainalanrannan ja Ylistönrinteen väliin. Muuten mahdolliset uudiskohteet sijoittunevat pääasiassa alueille joille rakennettiin enemmän jo kuluvanakin vuonna eli Mannisenmäkeen, Lutakkoon ja enenevissä määrin myös Kankaalle.

Tulevana vuonna on myös mielenkiintoista nähdä miltä Kivelänrannan ensinmäinen käärmetalonpätkä alkaa näyttää ja kun pian myös kankaalle muuttaa ensinmäiset asukkaat aukeaa myös mahdollisuus seurata Kankaan kehitystä lähempää.

Keskusta-alueelle Kuullaan toivottavasti vähintään aloituspäätös Valtiontalon ja viereisen kulmatontin osalta ja jotain toivoisin näkeväni myös yläkaupunki/hämeenkadunalue akselilla tapahtuvan nyt kun uutta rakennusoikeutta on/ollaan alueelle kaavoitettu/kaavoittamassa useiden kaavamuutosten osalta (KOAS/Seurakunta, Vanhapappila, Vanha Ortopedia, Hämeenkadun alue)

Suuremmista hankkeista vuonna 2017 Valmistuu Kauppakeskus Seppä. Uusi Keskussairaala on jo alulla ja se muokkaa vahvasti maisemaa etekin tulevan vuoden aikana. Kaavoitus ja rahoitus kuvioita selvitellään puolestaan Hippoksen kehityshankkeen osalta joten vuodesta 2017 tulee varmasti mielenkiintoinen myös Jyväskylässä!
tekijänä Smithers
#86977
Pieni päivitys Kankaan alueelta. Myöhemmin keväällä ja tämän vuoden aikana alueelle nousee paljon lisää taloja.

Kuva

Kankaan sydänkorttelien kilpailun voitti "Kankaan kaupunkipuutarhat". Ei mielestäni paras kilpailuehdotuksista mutta ei onneksi huonoimmastakaan päästä. Ja tästäkin suunnitelmasta löytyy 15-kerroksinen tornitalo tuon pian aloitettavan Koas Towerin kaveriksi.

Kuva

Muita uutisia:

- Valtiontalon viereiselle tontille tulevan Reimarin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa loppukesästä ja valmista tulisi vuonna 2019
- Hämeenkadulle aletaan hyvinkin pian rakentaa, KOAS sai opiskelijatalojen rakentamiseen rahoituksen
- Täydennysrakentamista luvassa keskustaan, Sokoksen rakennukseen suunnitellaan lisäkerrosta. samoin kuin osoitteeseen Vapaudenkatu 75 Scandic hotellin vieressä
- Rajakadun pääkampukselle suunnitellaan täydennysrakentamista, ja kadun toisella puolella oleva puutalo (osoitteessa Puutarhakatu 19) on tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle 5-6 kerroksinen kerrostalo, alla kuva nykyisestä.

Kuva
sw, wab, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä wab
#86991
Varsinkin kankaalla rankennetaan tänä vuonna paljon. 9 kohdetta aloitetaan pelkästään tämän vuoden aikana. Lisäksi keljon koulun korttelia pitäisi alkaa rakentamaan tämän vuoden aikana kun kaava vahvistuu. Seppälässä srv suunnittelee aloittavansa kauppakeskuksen rakentamisen tai ainakin jonkun osan siitä kevään aikana. Keskuksen kaavaa ollaan parhaillaan muuttamassa mikä sallisi myös asuntorakentamisen samaiseen kortteliin.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 60