Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#85104
kilonet kirjoitti:Kuinka usein Aurajoki ja joensuu muuten tulvii? Tuli vaan mieleen, kun vedenpinta maailmalla nousee..
Ei taida Telakkarannan alueella tulvia lainkaan? En ainakaan ole kuullut koskaan että telakalla rautakourat olisivat joutuneet kulkemaan kalastussaappaat jalassa. Satamassa on tulvinut joskus kovan etelämyrskyn vuoksi.
tekijänä Sisu
#85108
Pilarin päällä olevasta palkkirakenteesta päätellen tässä ja ylemmässä asunnossa on ulokeparvekkeet, eli parvekkeella ei pilaria tms. Toki tuollaisen pilarin kohdalla seinä on vaikea viimeistellä ja paskaa kertyy väliin, neliöpilari seinään kiinni olisi parempi ratkaisu.
Avatar
tekijänä Kantti
#85224
Turun Sanomien uutinen.
Uusi kerrostalo Aurajoen varrelle Turun Telakkarantaan

Kuva
Havainnekuva Kuunarinrannasta.

Skanska rakentaa Turun Telakkarantaan uuden kerrostalon. Kuunarinrannaksi nimetyn kerrostalon rakentaminen alkaa ensi keväänä Unioninkadulla ja uusien asuntojen on tarkoitus valmistua kesällä 2018.

Aurajoen varteen rakentuvaan kerrostaloon tulee yhteensä 33 omistusasuntoa 34-neliöisestä kaksiosta 121,5-neliöiseen kolmioon. Telakkarantaan on tarkoitus rakentaa yhteinen merellinen pihakansi laiturimaisine kulkureitteineen ja heinikkomaisine kasveineen. Pihakannen alle sijoitetaan autohalli, johon tulee 31 myytävää autopaikkaa. Rakennuksen julkisivu tulee olemaan muurattua punatiiltä.

– Telakkarannan suunnittelussa on alusta asti vaalittu historiallisesti arvokkaan alueen alkuperäistä ja ainutlaatuista tunnelmaa. Alueen historia näkyy ja välittyy niin uusien talojen julkisivuista kuin vanhoista suojelluista telakkanostureistakin, jotka säilytetään uusien rakennusten rinnalla, kertoo Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki tiedotteessa.

Martinmäen mukaan Telakkarannan kaltainen alue kantakaupungin läheisyydessä on harvinaisuus.

– Vanha teollisuusmiljöö on jalostunut moderniksi asuinalueeksi, joka antaa rouheutta ja ryhdikästä ilmettä Aurajokisuun rantamaille. Myös suora yhteys Airistolle on tulevaisuudessa yksi alueen ainutlaatuisia valtteja, sanoo Martinmäki.

Telakkaranta on kaavoitettu vuonna 2005 pidetyn arkkitehtikilpailun voittajaehdotuksen mukaisesti. Alueen rakentaminen kestää noin kymmenen vuotta. Kaiken kaikkiaan Telakkarantaan nousee noin 20 rakennusta ja niihin noin 600 uutta asuntoa. Vuonna 2013 Telakkarantaan valmistui Skanskan rakentama As. Oy Turun Paraatiranta, vuonna 2014 Andronoksenranta ja 2015 Turun Telakanportti. Skanskan mukaan asuinalue on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja kaikki Skanskan rakentamat asunnot on myyty.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/29 ... kkarantaan
tekijänä kilonet
#85228
"kaikki Skanskan rakentamat asunnot on myyty"
Skanskan asunnot menneet paremmin kaupaksi kuin Lemminkäisen tai SRv:n. Miksi?
Avatar
tekijänä Kantti
#85229
Skanska on alkanut Telakkarannalle rakentuvan uuden kohteen, As Oy Kuunarinrannan markkinoinnin. Muutama kuva Skanskan ko. sivuilta.

Kartta tonttialueesta. Rakentamatta on alarivistä oikean reunan As Oy Föörmanni ja vasemman reunan As Oy Parkinranta. Aloitettava, As Oy Kuunarinranta, on siinä Parkinrannan oikealla puolella
Kuva
Tämän lohkon valmistuttua, Telakkarannan kaavan keskustan puoleinen osa on valmis! Pari kohdetta tulevan Kuunarinrannan jälkeen siis vielä tekemättä.

Ilmakuvan alareunaan on sijoitettu Parkinranta ja Kuunarinranta. Föörmanni takaa puuttuu. Kuvan yläreunassa on keskeneräisen Loft-tehtaan kattokerroksen teko. Vastaava kuin jo valmiissa osassa.
Kuva

Virtuaalinen parvekenäkymä jostain 3 kerroksen korkeudesta. Ihan kiva... sanoisin.
Kuva

Vähän korkeammalta, ja jo valmiin naapurirakennuksen parvekkeelta. Ei paha.
Kuva

Sisäkuvarenderi.
Kuva
http://kodit.skanska.fi/asuntohaku/turu ... /tab/Kuvat


Loppujen lopuksi, aika hyvin Telakkaranta on puksuttanut eteenpäin rakentumisessa. Alkamatta on enää keskiosa kalliojyrkänteen kohdalta. Olisivatpa jättäneet sen terassin ja vanhan asetyleenitehtaan vain paikalleen...
veka tykkää tästä
tekijänä Sisu
#85230
kilonet kirjoitti:"kaikki Skanskan rakentamat asunnot on myyty"
Skanskan asunnot menneet paremmin kaupaksi kuin Lemminkäisen tai SRv:n. Miksi?
Muistelisin että Skanska teki Satolle talon-kaksi? Jolloin Sato myi asunnot.
Niistäkin on jo muutamia vuosia aikaa, aika tavaran kaupitsee ja mitä pidempään asuntoja on myymättä sen herkemmin hinta putoaa.
Avatar
tekijänä Kantti
#85674
Matalalla paistava iltapäiväaurinko valaisi Viimeisen Rovon rivitalotyömaata sunnuntaina.
Kuva

Kuva

Turun linnan tornit näkyvät liimapalkkien alta
Kuva
hmikko, veka tykkää tästä
tekijänä Luukie
#86014
Telakkarantaan, mutta toiselle puolelle tunnelia on noussut kyltti ja varmaan kohta nosturikin. En ole kuukausiin tuosta ohi mennyt joten en tiedä kauanko kyltti tuossa ollut. Ihan mukava lisä Telakkarannan kokonaisuuteen, vaikkei mitenkään yhtä hyvällä paikalla kuin muut tönöt.

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#86017
kilonet kirjoitti:No niin, Turun Sataman Loiste on pistetty ennakkomarkkinointiin ja..tadaa: 16/36 asuntoa on jo varattu! :smt026
http://www.lemminkainen.fi/asunnot/asun ... an-loiste/

Hinnat näyttävät suorastaan romahtaneen. Vastaava alimman kerroksen yksiö kuin naapuritalossa maksaa nyt 4 818,18€ /m2, kun 1-2v. sitten 5254€ /m2!!

:smt022
Kappas vaan! Voisiko Kakolan alueen kilpailu vaikuttaa asuntojen neliöhintoihin, vaikka sijainnit ovatkin aivan erilaiset? Kakolassa on ollut selvästi edullisemmat neliöt, esimerkiksi Pohjola Rakennuksen Turun Linnanpuiston neliöhinnat ovat jossakin 3500€/m² paikkeilla.

Sattumoisin käväisin tänään Telakkarannassa ja katselin juuri mm. tätä Lemminkäisen kohdetta, todeten ettei tätäkään ole vielä aloitettu. Lemminkäisen ilmoituksessa ei näkynyt talon valmistumisaikaa? Kai se vuodenvaihteen jälkeen alkaa nousta?
Kuva

Turun Linnanrannan rivari rakentuu keskustaan päin vähä vähältä. Oikeanpuoleinen rakennelma on lämmönjako jne tiloja?
Kuva

Rivarien laituritaso.
Kuva

Kuopan alue joen vastakkaiselta puolelta, Idäntien hinaaja Ajaxin näkökulmasta.
Kuva

Korppolaismäen toisella puolella, Unionintunnelin vieressä Stålarminkadun kulmauksessa, Veritaksen vuokratalo alkaa kohta kohota. Melko hitaasti on edennyt, tontti parturoitiin puustosta jo heinäkuussa.
Kuva

Kuva

Aikaa on tainnut kulua rinteen kivipengerryksiiin?
Kuva
Ehkä vuoden kuluttua talo on valmis?
paavali tykkää tästä
tekijänä kilonet
#86021
Tulevassa Turun Sataman Loisteessa on näköjään paljon enemmän pienempiä asuntoja. Ilmeisesti ovat huomanneet kaupan käyvän paremmin niillä? Ainakin varaustilanne näyttää jo hyvältä.

Kuvittelisin saavan kaupantekovalmiuden nopeasti. Vaaditut varaukset ovat jo melkein kasassa.
Avatar
tekijänä Kantti
#86024
kilonet kirjoitti:Tulevassa Turun Sataman Loisteessa on näköjään paljon enemmän pienempiä asuntoja. Ilmeisesti ovat huomanneet kaupan käyvän paremmin niillä? Ainakin varaustilanne näyttää jo hyvältä.

Kuvittelisin saavan kaupantekovalmiuden nopeasti. Vaaditut varaukset ovat jo melkein kasassa.
Jahas, sinnekö muuttamassa? :)
tekijänä kilonet
#86027
Kantti kirjoitti:
kilonet kirjoitti:Tulevassa Turun Sataman Loisteessa on näköjään paljon enemmän pienempiä asuntoja. Ilmeisesti ovat huomanneet kaupan käyvän paremmin niillä? Ainakin varaustilanne näyttää jo hyvältä.

Kuvittelisin saavan kaupantekovalmiuden nopeasti. Vaaditut varaukset ovat jo melkein kasassa.
Jahas, sinnekö muuttamassa? :)
I wish! :smt003
Toisaalta, miksei?
Avatar
tekijänä Kantti
#87088
Kävin Boren kannelta parit kuvat ottamassa. Viimeisen Rovon rivitalon toinen kerros alkaa olla pystyssä. Täytyy joku kerta käydä lähemmin katsomassa.
Kuva

Erikoinen talvi oli muodostanut erikoisia kuvioita jään sisään, kuin puiden lehtiä. Aila on käynyt avaamassa Förille liikkumatilaa pakkasyön jälkeen. Takana Telakkarannan ensimmäisenä aloitetun korttelin pari viimeistä rakennusta on jo tekeillä, jonka jälkeen kortteli 49 (muistaakseni) on valmis.
Kuva
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 28