Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Jary
#85925
veka kirjoitti:Miksi rehkiä sinne ylös vain yhden näkymän takia? Jos rannasta saisi jonkinlaisen köysiratavirityksen mäen päälle, tilanne voisi muuttua. Vai muuttuisiko sittenkään? Vieressä on kuitenkin Kaivopuisto, paljon isompi ja monin tavoin kiinnostavampi.
Köysirata yes!
Sitä on ehdotettu aikaisemminkin, tosin ei Tähtitorninmäelle.
(kuva ei liity tähän)

Kuva
Avatar
tekijänä veka
#85930
Perustetaan uusi Finnheim-elämysmuseo

Julkaistu: 3.12. 2:00

Perustetaan Suomeen elämysmuseo, jonka olemassaolosta ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja. Se on epätodellinen yhdis­telmä kokemuksia, jotka ovat ihan todellisuutta suomalaisille. Erilaisissa elämyshuoneissa voisi kokea suomalaiset vuodenajat. Vaikkapa seuraavasti:

Suomen kevät: syö mämmiä, sihauta simat ja munkit. Suomen kesä: mökki, puucee, savusauna, sade, ukkonen, juhannus, hyttyset, eukonkanto, suojuoksu, sahti ja salmari. Suomen syksy: pimeä, kylmä, märkä huone, näet vain muiden museovieraiden vilkkuvan heijastimen. Suomen talvi: lunta, kolausta, auton ikkunoiden raaputtamista jäästä, hiihtä­mistä, avantouintia, pipareita, glögiä, joulupukki.

Koe suomalaisen lähijunavaunun tunnelma, opi tanssimaan letkajenkkaa ja käy katsomassa, ovatko kaikki muumit laaksossa. Mitä kaikkia elämyksiä museoon voisikaan rakentaa turisteille ja itsellemme!

Suomessa osattaisiin markkinoida ja brändätä Finnheim-museo maailmalle. Myös rahoitusta tuntui löytyvän isollekin hankkeelle, jos vaan halutaan.

Vesa Kirjavainen

filosofian maisteri, Helsinki

http://www.hs.fi/paivanlehti/03122016/a ... 91738.html
Hesarin Mielipide-sivuilla julkaistiin jännä ehdotus, joka ihmeellisesti läpäisi seulan ja pääsi printtilehteen saakka. Huumoria vai ei? Omasta mielestäni huumoria, ja aika taitavasti kirjoitettu.

Enpä itse keksi enää muuta kuin palaaminen lähtöruutuun miettimään, mitä oikeastaan tarvitaan ja halutaan. Tontin myyminen eniten tarjoavalle ja komeimman talon rakentavalle lienee yhtä kaukana todellisuudesta kuin tuo Finnheim-ehdotus. Tuleeko mieleen mitään väliaikaista ratkaisua, joka ei ole nykyinen parkkipaikka tai lisää kaljaterasseja?
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#85934
En havainnut kirjoituksessa viittauksia ironiaan. Guggenheimin arkkitehtuurikilpailun yksi "finalisteista" jopa ehdotti eri lämpötilaeroja huoneisiin jne. Minulle ainakin suomalaiset perinteet ja erikoisuudet koostuvat pitkälti kirjoituksessa mainituista aiheista. Etelän turisteille suojuoksu, syksyn pimeys ja ikkunoiden raaputtaminen talvella saattavat todella olla hyvin eksoottisia, vaikka suomalaisina ne voivat tuntua rasittavilta tai hävettäviltä. Kyse on pitkälti Talossakin mainitusta brändinrakennuksesta, jossa suomalaiset ovat jääneet jälkeen muita.

Edelleenkin pidän kuitenkin pikku kopiota Muumilaaksosta parhaana ideana ;). Katutaso täyteen pikku rihkamaa japanilaisille ja kassakone olisi valmis.
tekijänä hmikko
#85943
Pyöröovi kirjoitti: Edelleenkin pidän kuitenkin pikku kopiota Muumilaaksosta parhaana ideana ;). Katutaso täyteen pikku rihkamaa japanilaisille ja kassakone olisi valmis.
Ei muuten ole itsestään selvää, että muumien lisensointia hoitava Tove Janssonin veljentytär (ja ketä hommassa lienee nykyään) suostuisi tuohon. Naantalissa on jo Muumimaailma, ja perinnön vaalijat eivät välttämättä halua enempää. Janssonit eivät aikanaan suostuneet myymään muumeja Disneyllekään, ja kysyntää ilmeisesti oli ja tarjous muhkea. Nalle Puh toimi vissiin varoittavana esimerkkinä. Lisensointifirma mainittiin muuten taannoin Suomen kannattavimmaksi yritykseksi. Työntekijöitä oli silloin vissiin tuo yksi veljentytär ja lisenssituloja melkoisesti.
tekijänä pakolaishallitus
#85959
Joku Suomikeskus ehdottomasti jatkoon, mutta ei Kirjavaisen ehdotuksen mukaan. Yhtä väsynyttä kuin Tuntematon itsenäisyyspäivänä. "Höhö, maistatellaan mämmiä ja salmiakkia ulkomaalaisille ja viedään ne saunaan, tosi hauskaa hei!" Todellisuus on kiusallinen hiljaisuus ja "vai niin" -asenne.

Suomeen tulevat turistit ovat lähinnä Länsi-Euroopasta, Venäjältä, Kiinasta ja Japanista. Kyllä he tietävät miten ikkunoita skrabataan ja puuceessa istutaan. Moni kiinalainen kävi lapsuudessaan joka päivä paskalla sellaisessa. Espanjassa ja Italiassa on viime päivinä satanut yhtä paljon kuin Helsingissä koko vuoden aikana, onko sade muka heille eksoottista? Britanniasta tulee turisteja joiden päivä on keskitalvella jopa tunnin pidempi! Tosi eksoottista ja originellia!

Noi Kirjavaisen ehdotukset on niin kliseisen väsyneitä, etten ihmettelisi mikäli hän pitäisi Sami Hedbergia hauskana. Keskitytään mieluummin siihen oikeaan korkeakulttuuriin mitä meillä on, joka muuten on ihan huippuluokkaa ja unohdetaan ne ruisleivät ja eukonkannot.
Avatar
tekijänä Jary
#85960
Theme Park yes yes :smt023

Tontin pienuuden takia se olisi segmentoitu enemmän lapsiperheille, kuten esim. a`la Kunnaksen koiramäki, Niko, Lumikuningatar, Röllipeikko, Ironsky...
onhan noita menestyneitä suomalaishahmoja muitakin kuin Muumit ja Angry Birds.

Ton köysiradan vois vetää siitä sitten Tähtitorninmäelle!

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#85963
Ei kyllä todellakaan mitään Muumilaaksoa tuohon! Se olisi karsean näköistä. Sen sijaan Gugiksen voittanut ehdotus Kansallismuseon jatkeeksi olisi aika mainio! Vaikkapa erityinen Suomalais-Ugrilainen etnografian/kyseisten kansojen kulttuuria käsittelevä museo olisi ihan jännä ja vetäisi turisteja varmasti Unkarista(kin) asti. Mutta ei sentään mitään tekosuota tai lunta museon sisätiloihin o_O
Avatar
tekijänä veka
#85993
Kuva
Kuvakuvat: Huttunen-Lipasti-Pakkanen Architects

Katajanokan Kauppatorin puoleiselle kulmalle asettunut 'väliaikainen' Allas -ravintola-uimala kasvaa uusiin mittoihin, kuten jo tiedetään. Tuoreimpien tietojen mukaan uuteen päärakennukseen tulee ravintolapaikkoja 550 ja terassipaikkoja lisäksi 1500. En saanut selvää, ovatko luvuissa mukana nykyisen ravintolan paikat vai onko kaikki tuo lisäystä. Oli miten oli, kyseessä lienee ainakin Suomen suurin terassiravintola. Lisäksi rakennukseen tulee kaikille avoin Itämerikeskus-niminen infopaikka. Valmista pitäisi olla vappuun mennessä, ja jo alkaneiden rakennustöiden ajaksi koko Allas on suljettu.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#85996
En tiedä ravintolapaikkojen määrää, mutta Altaasta oli artikkeli uusimmassa ARKissa

Kuva

Pohjoisreunan huoltorakennus sekä itäpään pukuhuoneet ovat olemassa jo nyt; uudisrakennus tulee pukuhuoneista itään ja pukuhuonerakennuksen päälle.
tekijänä hmikko
#96888
Katajanokanrannan osallistumis- ja arviointisuunnitelma lautakunnan listalla.

https://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/oas/1396-01.pdf
Alueen suunnittelun tavoitteena on vahvistaa keskustan merellisyyttä sekä liittää Katajanokan ranta-alueet ja matkustajasatama tiiviimmin osaksi kävelypainotteista keskustaa. Tarkoituksena on luoda uutta merellistä kaupunkitilaa rantabulevardeineen ja vetovoimaisine toimintoineen. Osana kokonaisuutta tutkitaan uudisrakentamisen paikkoja. Keväällä 2019 valmistellaan alueen suunnitteluperiaatteet päätöksentekoa varten.
Kuva
Pyöröovi, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96892
Mainiota! Eipä tuota aluetta voisi oikeastaan huonompaan päin muuttaa, joten odotukseni ovat korkealla. Helsinki kaipaa lisää vastaavia laajoja yhtenäisiä suunnitelmia, en nyt ole esimerkiksi erityisen vakuuttunut tulevan Hernesaaren ja rakenteilla olevan Telakkarannan kaistaleista, joita valtava telakka-alue rikkoo aika karulla tavalla (toki keskeneräistä on helppo pilkata). Joka tapauksessa olen aina nauttinut Katajanokassa kävelemisestä ja tulevat muutokset toivottavasti houkuttelevat hieman turhan tyhjille kaduille enemmän poppoota jakamaan nautintoa.
Avatar
tekijänä veka
#96893
Samaa mieltä. Tuosta OjaA-suunnitelmasta ei kylläkään selviä yhtään, mitä halutaan. Jos jonkinlaista ideakilpailua ja museoviritystä on jo ollut ihmeteltävänä, joten en nytkään ole kovin toiveikas. Lisää asuntoja on tietysti konkreettinen tavoite, mutta kyllä tuolla paikalla pitäisi olla noin maailman hienoin rantabulevardi, vähintään Telakkarannan tasoinen. Sen pitäisi jatkua saman tien vastarannalle eli Siljan puolelle, joka on jähmettynyt ikäväksi isoksi parkkikentäksi näköjään ikuisiksi ajoiksi. Jos omat eväät eivät riitä laadukkaaseen suunnitteluun, ei ole häpeäksi hakea apua maailmalta.
tekijänä hmikko
#96895
veka kirjoitti:pitäisi olla noin maailman hienoin rantabulevardi
Edellyttäis vähintään sataman raskaan liikenteen siirtämistä Vuosaareen, ja mieluummin tuntuvan osan (mutta ei ehkä kaikkea) henkilöautojen laivaamisesta myös. Tähän tarvittais aika selvää ja voimakasta poliittista tahtoa. Satama kun tietysti katsoo vain omasta vinkkelistään.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18