Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä Luukie
#78406
Itsekkin lukeudun näihin ketkä olivat siltaa vastaan. Pyöräilijän kannalta aika turhassa kohdassa koska kauppatorilta tullessa pakko kääntyä teille missä on jo silta. Kävelijänä ei nyt ole paha kiertää tai kuka edes kävelee tuohon kohtaa jos haluaa mennä tois pual jokke. Täällä puolen jokea ei oikein ole mitään sellaista miksi silta olisi pitänyt rakentaa(en muista onko Tuomiokirkko vai Vanha Suurtori syy miksi tämä nimitys Kantti voi tietää. Asun itse Telakkarannan lähellä ja silta on ylitetty ehkä jopa alle 10 kertaa. Autolla mentäessä tietenkin ei tule kysymykseen ja kävellessä/pyöräillessä on jo valinnut ne tutut reitit.

Tietenkin Talolaisena oli mielenkiintoista seurata rakentamista ja onhan silta kaunis(Myllysillan romahdus ja rakentaminen oli jotain niin mielenkiintoista). Eihän se nyt tuossa paikassa mitenkään minua haittaa. Kyllähän sitä käytetään, mutta mielummin olisin rakentanut jonnekkin yo-kylän lähelle sillan vaikken siellä pahemmin käy. Not in my back yard- fiilis tuli silloinkin. Tavallaan ymmärtää heitäkin paremmin kun itsekkin jotain ollut omaa nykyistä kaupunkia vastaan. Miten moni oli Teatterisiltaa vastaan kun se rakennettiin. Nykyään ei voisi kaupunkia miettiä ilman sitä. Omalla kokemuksella sanoisin, että parissa vuodessa kun asutaan niin kaupungista tulee se oma. Jos Kakolaan rakennetaan se torni niin kuka sitä mollaisi 10 vuoden päästä. Fibonacci Sequence 1–55 on hyvä esimerkki siitä.

OlliMollin rajauksista olen samaa mieltä, mutta toi kuvakoko? Tuleehan sitä Taloa seurattua 6 tuumaiselta näytöltä kännykästä. Mutta jos koneella on niin aika pieneltä näyttävät noi kuvat. Kokeilin jopa vanhalla 19 tuumaisella katsoa. Kantti vissiin joskus samasta asiasta valittanut kun netti ei jaksa ladata kuvia.

Tuli yli 6kk oltua ilman järkkäriä. Nyt taas innostuttu, toivottavasti saadaan hyviä kuvia taloon. Nämä kuvat kännykällä. Kakolanmäestä mikä nyt ollut keskustelussa Fölikulaarin takia.
Kuva





Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#78650
Kirjastosillassa on viime aikoina toteutettu pari teemvalaistusta. Ensimmäinen liittyi Pariisin terrori-iskuun ja toinen kansainväliseen keskoslasten päivään. Huomenna on teemana masailmanlaajuinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamispäivä jolloin sillan väri on oranssi. Ehkä tulee mentyä kameran kanssa katsomaan illalla.

TS:n juttussa lisäksi selvitetty erikoisvalaistusten periaatteita.
Kirjastosilta saa huomenna oranssin valaistuksen

Turun Kirjastosilta valaistaan huomenna keskiviikkona oranssiksi maailmanlaajuisena naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavana päivänä.

Kirjastosilta loistaa oranssina puoli viidestä iltapäivällä puoleen yöhön saakka.

Valaisun järjestää YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin Turunmaan paikallistoimikunta yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Kirjastosillan erikoisvalaisuja on hyödynnetty viime aikoina myös muina teema- ja erikoispäivinä. Viime viikolla silta valaistiin Pariisin terrori-iskun uhrien muistamiseksi sekä keskoslasten päivänä. Tänä vuonna silta valaistaan vielä itsenäisyyspäivänä sekä uudenvuoden aattona.

Kirjastosillan erikoisvalaisu on Turun kaupungille uusi kaupunkikuvallinen elementti. Tämän vuoksi sen ja myös muiden kaupungin merkittävien rakennelmien ja rakennusten valaisuperiaatteet ja toimintamalli määritellään loppuvuoden aikana. Samalla päätetään myös valaisuille hinnat ja se, miten kaupunki osallistuu valaisun kustannuksiin osana kaupunkimarkkinointia. Tähän asti tehdyistä valaistuksista kaupunki ei ole perinyt maksua. Keskoslasten päivänä sillan valaisun sponsoroi Turku Energia. Trikolorin ja YK:n oranssin päivän valaisu maksetaan kiinteistöliikelaitoksen budjetista osana valaistuksen testaamista. Kirjastosillan valaisusta on syntynyt kuluja arviolta tuhat euroa kultakin kerralta.

– Periaatteet tuodaan Turun kaupunginvaltuuston päätettäviksi alkuvuodesta 2016. Samassa yhteydessä määritellään myös ne juhlapäivät ja yleishyödylliset tapahtumat, joiden yhteydessä siltoja ja julkisia rakennuksia valaistaan, kertoo Turun infrapalveluiden johtaja Tapio Siirto.

Turun kaupunki tulee esittämään, että siltoja ja rakennuksia valaistaan vain yleishyödyllisissä tarkoituksissa, eikä kaupalliseen käyttöön.
http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/83 ... laistuksen
Avatar
tekijänä Kantti
#79956
Kupittaan puiston lapsille tarkoitettu patsaspuisto saneerattiin, vanhat patsaat purettiin ja alue uudistettiin. Turun Sanomissa oli aiheesta artikkeli.
Patsaspuisto sai uuden nimen

Kuva
Patsaspuiston avajaisiin oli saapunut suuri yleisö, josta kuitenkin osa lähti pois avajaisten venyessä turhan pitkiksi

Lasten uusivuosi otettiin vastaan perinteisesti Seikkailupuiston juhlissa. Tänä vuonna puistolla oli kuitenkin aivan erityistä syytä juhlaan, sillä uusi patsaspuisto vihittiin käyttöön. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja Vuokko Puljujärvi-Seila sai kunnian paljastaa puiston uuden nimen, joka valittiin 276 ehdotuksen joukosta.

Uudesta patsaspuistosta tuli Papu.

Sen vetonaulana on kaupungin ja viiden taiteilijan yhteistyössä toteuttama toiminnallinen taideteos. Puiston avajaisissa kuultiin juhlapuheen lisäksi myös acappella-yhtye Mumbo Jumbon puistolle omistama laulu, jonka nimi oli tietenkin Papu.

Myös Turun taideakatemian sirkuslinjan opiskelijat esiintyivät avajaisissa ja loivat tummenevaan talvi-iltaan tulishow´n.

Avajaisjuhlallisuuksien jälkeen puistoa ympäröineet aidat avattiin ja lapset pääsivät leikkimään taideteokseen. Moni perhe ehti kuitenkin lähteä paikalta pettyneenä pois, sillä tilaisuuden esitykset kestivät oletetun 20 minuutin sijaista reilusti yli 40 minuuttia.

Moni poislähteneistä koki ajan liian pitkäksi huomioon ottaen yleisön nuoren iän.
Kuvan prykä näytti kovasti tutun oloiselta. Tuttuhan se olikin. Kävin 2011 entisellä Laivateollisuuden alueella nuuskimassa, sieltä bongasin Singöland -nimisestä laivasta irroitetun ohjaamon.
Kuva

Kuva

Kuva

Messin keittiönurkka.
Kuva

Kuva

Pölyä kertynyt.
Kuva

Kumlingen alueen kompassivirheen korjaustaulukko vuodelta 1988!
Kuva

Ruori on poissa. Onkohan ollut joku vanha kunnon kaunis tammiruori joka on myyty? Mielenkiintoinen vanha prykä suoraan 1900 -luvulta, joka on saanut erikoisen ja arvokkaan jatkoroolin Kupittaan puistossa. :smt024
Kuva
tekijänä kaseiini
#80107
Kiva nähdä kuvia tuosta laivanhytistä, olin mukana yhden toimittajan hommissaa tuossa ötökkä-projektissa, mutta siinä vaiheessa kun näin hytin ekan kerran se oli jo maalattuna kupittaalla.
tekijänä Luukie
#80113
Jotenkin ankean näköinen on näin talvella. Muksua uskaltanut päästää tuonne, itse kävin ohjaamossa ja liukasta oli. Kauan oli tyhjillään niiden dinosauruksien purkujen jälkeen. Keinuja/hiekkalaatikoita itse olisin tuohon enemmän kaivannut. Ehkä tämä oli sitten hyvitystä sille kun aikaisemmat ¨taideteokset¨ lanattiin maan tasalle. Ymmärrän että monet eivät tykänneet lapsuuden muistojen tuhoamisesta. Itsellä näitä muistaja ei ole ja olihan ne omalta osaltaan hieman vaaranlaisen oloisia. Hienoa uusiokäyttöä kyllä hytin kohdalla. 40minuutin show..useat lapset 2-6v. Joku nyt mennyt siinäkin asiassa pieleen. Lapsi varmasti jaksaa sen 30min katsoa valoshowta, mutta jos idea on odottaa 30minuututtia että pääsee leikkimään.

Turun kaupungin sivuilta otettu kuva.
Kuva

Talvi saapunut Turkuunkin, lunta saisi olla pikkaisen enemmän. Suomen suurin, vanhin ja laajin kaupunkipuisto kuvassa. Mitä vanhoja ilmakuvia katsellut niin ennen ollut enemmän selvää puistoa. Nykyään jäähalli, jalkapallostadion, 9:n? jalkapallokenttää. Kupittaan Kotka on kohta puoliin valmistumassa. Vielä yksi kerrostalo niin ollaan valmiita.
Nykyään kun Kiinanmyllynkatua pitkin lähtee Vasaramäkeen päin tuo Kupittaanpuiston tönöt mukavaa urbaania meininkiä. Näyttää keskustan jatkuvan pidemmälle, mitä ei kuitenkaan tee ja ei tee jatkossakaan koska ei puistoon lisää rakennuksia voi/saa/pidä laittaa.
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#80933
Old Bank eilen, Linnankadun puolelta.
Kuva
kaseiini tykkää tästä
tekijänä Luukie
#82909
Kaipaisi tämäkin kylä parempia kuvia. Puolustuisvoimain paraati Turussa. Ei ketään kiinnosta oikeasti, paitsi äitini miestä.
Kuva
Jonkun toisen ehdoilla silti mentiin.

Kuva

Kuva

Kuva

Harmi tämä uudistus, kuvien linkkailukin tehty mahdollisimman vaikeaksi.
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#83143
Juhannusaaton kaupunkikierros.

Julkisivukunnostettu vanha Kauppaopiston talo.
Kuva

Kuva

Liike ja sen nimi, josta kaikki tietävät mitä siellä myydään!
Kuva

Näköala Lönrotin puistosta Aurajoen yli Tuomiokirkkopuistoon
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Linnanfältin alueen (Amiraalistonkatu) vaatimaton reklaami ja aikaa nähnyt valomainos, sivukadun hiljaisuudessa juhannusaattona. Hieno homma!
Kuva
hmikko, James, kaseiini tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#84508
Muraalit.

Kuva

Kuva

"Juhlavuoden muraalien lisäksi Turussa toteutetaan syyskuun puolivälissä maalaus Ursininkatu neljään Upea16-katutaidefestivaalien aikana. Työn toteuttavat bulgarialaiset Arsek & Erase, Jelio Dimitrov ja Georgi Dimitrov."
https://www.turku.fi/uutinen/2016-08-12 ... amaalausta
hmikko, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#84537
Onkos kellään tietoa mikä ihmeen parkkihalli on Eerikinkadulla, Samsung Storen vasemmalla puolella (poispäin torilta)? Onko jokin huoltotunneli vai Hansan työtekijöiden halli vai mikä? Hieno paint kuva jos ketään auttaa:

Kuva

Googlen autot eivät ole tuosta ohi ajaneet, ja kuvaa missä ramppi näkyisi, en löytänyt.

Linkki alkuperäiseen kuvaan: goo.gl/W7Phuh
Avatar
tekijänä Kantti
#84545
TurkuCubed kirjoitti:Onkos kellään tietoa mikä ihmeen parkkihalli on Eerikinkadulla, Samsung Storen vasemmalla puolella (poispäin torilta)? Onko jokin huoltotunneli vai Hansan työtekijöiden halli vai mikä? Hieno paint kuva jos ketään auttaa:

https://postimg.cc/image/xdsedtnun/
Googlen autot eivät ole tuosta ohi ajaneet, ja kuvaa missä ramppi näkyisi, en löytänyt.

Linkki alkuperäiseen kuvaan: goo.gl/W7Phuh
Veikkaan sen liittyvän Hansakorttelin toimipaikkoihin ja siellä työskenteleviin, firmoilla on siellä autopaikkoja henkilökunnalle? Lisäksi korttelin jäte- ja roskienkeräyssäiliöt ovat alakerrassa. Ainakaan yleistä parkkitilaa ei siellä ole.
Avatar
tekijänä Kantti
#84546
Vanhan Kivipainon päätyyn tehty muraali valmistui. On Kyllä Hieno!

Kuva
Näitä lisää harmaisiin likaantuneihin kulahtaneisiin tyhjiin talonpäätyihin!
Avatar
tekijänä Kantti
#84554
Kakolan iltarusko.

Kuva

Kuva
kaseiini tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#85503
Pohjoismaisen tie- ja liikennefoorumin siltajaosto on myöntänyt Turun Kirjastosillalle palkinnon. Nordic Bridge Prize 2016. Messinkikyltti tästä palkinnosta on ilmestynyt sillan kaidetolppaan, länsipäähän, aikaisemman palkintoplakaatin alle. Jo toinen saatu palkinto!

Kuva

Tolppia joesta nykäistiin ylös torstaina. Talvi saapuu. Jokeen jäi yksi vene, keulasta kiinni laituriin. Toivotaan omistajan pitävän kiirettä veneensä kanssa.

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#85567
Loppukesästä muutamia talonseiniä koristeltiin muraaleilla.

Työväenopiston välikössä, Mustainveljestenkujan reunassa. Vähän geometrisen makuista kuviota
Kuva

Kuva

Luostarinkadulla, entisen Tekun pääty.
Kuva

Tämä uudempi pätkä Tekua on huonommassa kunnossa kuin vanha 1909 rakennettu talo. Pääty onkin maalattu ennen muraalin tekoa.
Kuva

Kupittaalla muraalin aiheita on sinne keskittynyt toiminta, urheilu ja ankkalammikko, seikkailupuisto jne. Takana Kupittaan rakenteilla olevat talot
Kuva

Kuva

Biocityn paikkeilta löytyi myös yllättäen seinämaalauksia!
Kuva

Pansiossa, Merimiesten eläkekassan vuokratalojenparissa pesubetonipäädyssä
Kuva

Kuva

Pernossa, Metsäaron pumppaamotunnelin suulla, on tehty kesän aikana melko suuri työ.
Vaikuttava Vuorenpeikon temppeli loppusuoralla

Kuva

Taiteilija Mauri Kosonen maalaa parhaillaan Metsäaron pumppaamon suulle kaukolämmön uutta ympäristötaideteosta ”Vuorenpeikon temppeli”. Työ on massiivinen, yksinomaan peikon sormetkin ovat kolme metriä pitkiä. Työ valmistuu näillä näkymin syyskuun lopussa.
http://www.valopilkku.fi/uusimmat/uutis ... ralla.html

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ursininkadun Vanhan Kivipainon päädyn muraalin kuvia jo postaitliin aikaisemmin.
sw, veka tykkää tästä
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 88