Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Sam33
#81992
sekovene kirjoitti:Kaupunginvaltuusto vahvisti maanantaina yhden asemakaavan lisää Kivistöön. Kivistön keskusta-asuminen 5.

Alue sijaitsee aseman kaakkoispuolella.
Tämä kaava ja ostoskeskuksen kaava on yllättäen jumiutunut valitusten takia. Syykin löytyy ja tällä kertaa ollaan "huolissaan" uusien asukkaiden puolesta lentomelusta. Kaupunki on näköjään viime kuussa kuitenkin asettanut kaavat muilta osin voimaan eli ostoskeskuksella ja katualuella pitäisi olla voimassa oleva kaava (en löytänyt vahvistusta). Vastaava valitus kuin Kalasatamassa, eli kun oikeaa syytä vastustamiselle ei löydy, niin ollaan sitten huolissaan uusien asukkaiden puolesta erinnäisistä asisoista. Toivottavasti tälläiseen nyt puututaan tosissaan, kun kaavoitusta uudistetaan.

Kaupungit aika harvoin käyttää tuota osittaista voimaan saattamista, jolla varmasti jotain hankkeita saataisiin nopeutettua. Useinhan valitus koskee juuri yhtä rakennusta/asiaa kaavassa. Laajasalossa on kanssa yksi vastaava tapaus, jossa vain kaksi valituksen kohteena olevaa rakennusta jätettiin hallinto-oikeuden ratkaistavaksi ja muut saatettiin voimaan normaalisti.
tekijänä Purkki^
#81994
Käsittääkseni valituksen taustalla on joku omakotiyhdistys jostain ihan muualta kun Kivistöstä. :D Valittanut ennenkin asioista joten kai siellä joku eläkeläinen yrittää tärkeillä vanhuuden höperöissään.
Avatar
tekijänä RV
#82105
Silti hyvin vaatimatonta ja munatonta arkkitehtuuria. Nyt niitä kerroksia edes neljästä kahdeksaan :roll: En jaksa muistuttaa karseimmasta esimerkistä... Nämä ainakin tuhotaan 2060-luvulla tehottomina.

Pääkatu on ihan hyvä. Saisivat nyt ruveta rakentamaan sitä Colosseumia ja HMLVäylän laajentamista sen sijaan että pitävät okt-asuntomessuja jossain ihme ristoräppääjä-ympäristössä!
tekijänä ZZZ
#82564
Ymmärsin että Vehkala kuuluu Kivistöön? Siinä on ainakin skutsia, saas nähdä mitä saavat siihen pykättyä. Kehärataa rullaillessa tulee fiilis, että mihinkäs korpeen sitä nyt on eksytty. No sehän on totuus koko PK-seudusta.
tekijänä Sam33
#82565
ZZZ kirjoitti:Ymmärsin että Vehkala kuuluu Kivistöön? Siinä on ainakin skutsia, saas nähdä mitä saavat siihen pykättyä. Kehärataa rullaillessa tulee fiilis, että mihinkäs korpeen sitä nyt on eksytty. No sehän on totuus koko PK-seudusta.
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... n-otaniemi

Alle vuoden vanha juttu Vehkalasta. Visioitahan aina on, mutta taitaa vielä olla tosiaan tyhjänä koko alue. Rakennuslupa on hiljattain myönnetty muotitoimintaa palvevalle tukkuliike/toimisto-rakennukselle, johon vissiin tulossa myös pieni outlet-myymälä, muusta toiminnasta en ole kuullut. Jos tuota länteen päin oltaisiin laajentamassa, niin silloinhain se voitaisiin asuinalueeksikin laajentaa, mutta taitaa Vantaan rahat olla vielä pitkään kiinni Kivistön keskustassa ja täydennysrakentamisessa.

Aseman vieressä sijaitseva koulukin on HS:n uutisen mukaan saamassa purkutuomion ja korvaavat tilat rakennettaisiin juuri Kivistöön nopeutetussa aikataulussa. Kartasta kun katsoo, niin koulu on sijainnut vähän hassussa paikassa.
Avatar
tekijänä MindW
#82780
Kenen rakennuttama tämä alimmassa ja toisiksi alimmassa kuvassa vasemmalla näkyvä tiilijulkisivuinen talo on? Näyttää sen verta laadukkaalta, joten en usko olevan gryndaustuotantoa.

E: Aivan oikein arveltu. On Asuntosäätiön / Asokotien asumisoikeustuotantoa. Esite.
Viimeksi muokannut MindW, 24.05.16 22:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Sam33
#83178
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... a-oma-itis

Nyt pitää antaa isot propsit Helsingin hallinto-oikeudelle, joka hylkäsi valitukset alle 6 kk niiden hyväksymisestä. Kaava läpi joulukuussa, valitukseen vastaus maaliskuussa, päätös kesäkuussa. Samalla aikataululla toimittiin myös Martinlaakson vanhan ostarin sekä toisen Kivistön kaavan kanssa. Harmi, että aina ei olla näin ripeitä. Luulin lukeneeni, että valitukset käsitellään siinä järjestyksessä kun ne saapuvat. Mutta tuntuu, että Helsingissä on useita ikuisuusvalituksia, jotka eivät ratkea. (mm. Meri-Rastilan osayleiskaava vuodelta 2013 sekä Koivusaaren kaava tammikuulta 2015, josta en ole kuullut edes ensimmäistä päätöstä.)

...toki näiden valitusten perusteena oli lentomelusta murehtiminen uusien asukkaiden puolesta, että suoraan romukoppaan tuollaiset.
Avatar
tekijänä weba
#83404
Muutama nopea räpsy Keimolanmäeltä parin viikon takaa, näyttää samalta edelleekin.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Se mikä pisti silmään, niin nämä ensimmäisen rakentamis-aallon talot ovat poikkeuksellisen laadukkaan oloisia.
Huolestuttavasti näyttivät käytännössä kaikki olevan vuokra-asuntoja, mitenhän käy tämän metsälähiön viihtyisyydelle tulevaisuudessa...
hmikko, veka, sekovene tykkää tästä
#83406
Toivottavasti lainsäädäntöä muutetaan jatkossa siten, että vuokralla asuminen on verotuksellisesti järkevää myös muuten kuin tuettuna tai väliaikaisesti. Noin laadun kannalta vuokra-asunnoiksi rakennettavat talot ovat lähes lähtökohtaisesti gryndikohteita laadukkaampia, niissä kun rakennuttaja ja omistaja on sama taho. Laadusta kannattaa maksaa jos tuotto talosta tulee pitkällä aikavälillä, eikä vastuu lopu viiden vuoden takuuaikaan.
veka tykkää tästä
tekijänä pispala
#83455
arkkinikkari kirjoitti:Toivottavasti lainsäädäntöä muutetaan jatkossa siten, että vuokralla asuminen on verotuksellisesti järkevää myös muuten kuin tuettuna tai väliaikaisesti.
Miten ajattelit sen toteuttaa?
#83456
Asumistulon verotus, vuokratulon verottomuus, kiinteistöveron säätäminen, vuokramenojen verovähennysoikeus... Vaihtoehtoja on aika monta.

Perusongelma on siinä, että nykyään omistusasumista verotetaan huomattavasti vähemmän kuin vuokralla asumista, mikä johtaa kaikenlaiseen tehottomuuteen kiinteistömarkkinoilla.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19