Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Foorumin tiedotteet ja ohjeet. LUE ENNEN REKISTERÖITYMISTÄ!
Avatar
tekijänä sw
#82359
KATKOS PALVELUISSA 23.4.-25.4.2016

Palveluntarjoajamme Webhotelli.fi:n palvelimilla on ollut kovaa meistä johtumatonta kuormitusta viikonlopun aikana. Tämä on aiheuttanut meille paljon haittaa ja tietokantapalvelumme on ollut erittäin epäluotettava. Jouduimme sulkemaan Talon tämän epävakauden vuoksi, jotta välttyisimme isoimmilta vahingoilta. Olemme olleet yhteydessä palveluntarjoajaamme ja he ovat ryhtyneet korjaustoimenpiteisiin vastaavan tapahtuman estämiseksi tulevaisuudessa, mm. siirtämällä tietokantamme uudelle palvelimelle.

Mitä nyt?
Emme ole tyytyväisiä tähän ratkaisuun ja olemmekin päättäneet vaihtaa palveluntarjoajaa kokonaan. Tämä tarkoittaa, että siirrämme koko Talo-sivustomme täysin uuteen paikkaan. Uudeksi Talon "kiinteistönhuoltajaksi" olemme valinneet kotimaisen Zoner Oy:n.

Sivuston siirron ei pitäisi aiheuttaa katkoksia Talon toiminnassa. Siirto aloitetaan välittömästi.

Jatkamme sivuston kehittämisprojektia, kun olemme varmistaneet Talon onnistuneen muuton Zonerin palvelimille.
Avatar
tekijänä sw
#82396
Tilannetietoa:

Olemme aloittaneet palveluiden siirron uudelle palveluntarjoajalle. Useat tausta-palvelut olemme jo siirtäneet ja tapahtuma on ollut onnistunut.

Jäljellä on vielä itse taloforum.fi ja pilvenpiirtaja.fi sivustojen siirrot. Yritämme välttää suurempia katkoksia palveluissa, mutta taataksemme onnistuneet tietojen siirtämisen, joudumme sulkemaan Talon varsinaisen siirron ajaksi. Näin vältämme siirron aikana kirjoitettujen viestien häviämisen. Tiedotamme asiasta pian.

:smt024
Avatar
tekijänä sw
#82413
Olemme siirtäneet Talon uudelle palveluntarjoajalle. Siirron aikana voi vielä esiintyä "outouksia", sillä kaikkien maailman palvelimien päivitys kestää yhteensä 24h. Tämä tarkoittaa, että osa käyttäjistä voi vielä joutua vanhalle sivustollemme, mikä on suljettu. Jos kuitenkin näet jo tämänkin viestin, olet tutussa Talossa - uudella maaperällä.
Avatar
tekijänä sw
#82427
Talon muutto on nyt suoritettu onnistuneesti! Sijaitsemme nyt uudella palveluntarjoajalla, joten toivottavasti jatkossa vältymme epämääräisiltä katkoksilta ja yhteyksien hidastelulta. :smt020

Olemme nyt jatkaneet uuden Talon kehitystyötä taustalla.
Tässä hieman tilannepäivitystä:
- uusi ulkoasu tulee korostamaan viestien sisältöä, enemmän tilaa viesteille, enemmän tilaa kuville ja videoille
- sivulatausten nopeutta on nostettu, sivut latautuvat nopeasti kevyen rakenteen ansiosta
- sivujen responsiivisuutta parannettu huomattavasti

Uusia ominaisuuksia
- tykkäykset viesteissä
- bannerikaruselli, uusi tapa esitellä upeat bannerit käyttäjiltämme

Työstettäviä ominaisuuksia
- portaali: sivu on valitettavan huono yhteensopivuudeltaan, erittäin huonosti tuettu ja aiheuttaa paljon ongelmia. Joudumme poistamaan Portaalin kokonaan
- huutoikkuna: nykyinen huutoikkuna on erittäin huonosti toteutettu ja aiheuttaa paljon ongelmia. Joudumme poistamaan nykyisen ratkaisun. Tutkimme vaihtoehtoja saada chattiominaisuus Taloon myös uudistuksen jälkeen.
Avatar
tekijänä sw
#82529
Uusi ominaisuus:
- mahdollisuus rekisteröityä ja kirjautua käyttämällä Facebook-tunnuksia. Kirjautumissivulla löytyvällä Facebook-napilla voi kirjautua nopeasti ja turvallisesti. Olemassa olevat käyttäjätunnukset on mahdollista linkittää Facebookin kanssa jokaisen käyttäjän omassa profiilissa. Tulemme lisäämään myös muiden eniten käytettyjen sosiaalisten medioiden kirjautumismahdollisuudet pian.
Avatar
tekijänä sw
#82657
Olemme avanneet Chattiin Tuki-huoneen, missä voi kysyä apua ylläpidolta ja saada vastauksia lähes reaaliajassa, pidäthän kysymyksesi pois yleisestä chatista selvyyden vuoksi. Tässä ketjussa kerromme vain virallisia tiedotteita. :smt024
Avatar
tekijänä sw
#87901
Tapatalk-tuki poistettu käytöstä Talossa. Tapatalk on todettu turvattomaksi ja aiheutttaa paljon yhteensopivusongelmia, joten olemme päättäneet poistaa kyseisen lisäosan kokonaan käytöstä. Tapatalkin käyttö on ollut myös äärimmäisen marginaalista.