Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#77693
pispala kirjoitti: Kuvassa toki näkyy parkkitalo eikä varsinainen Anttilan tavaratalo.
Tulee mieleen epäilys, että parkkitalo on kannattavampi ja pysyvämpi bisnes kuin Anttila.
Avatar
tekijänä 16valve
#77700
pispala kirjoitti:
Kantti kirjoitti:Syke erottuu kyllä edukseen katukuvassa. Eka kuvassa oleva Anttila jättää matalamielisen ajatuksen takaraivoon.
Eiköhän Anttilan tarina alla olla taputeltu. Lieneekö Keskon omistuksessa? Kesko saa kuitenkin riittävästi myymälätilaa Ratinan uuteen kauppakeskukseen, joten mahtaisiko aika olla kypsä Anttilan talosta luopumiseen?
Jatketaanpa vielä hieman tätä off topikkia. Anttila myytiin maaliskuussa saksalaiselle sijoittajalle, joten tuskin vaikuttaa Keskon toimiin enää juurikaan.
http://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-ti ... nvestille/
Avatar
tekijänä henkka
#78438
Sykkeen (Syken?) keltaiset huomiovärit ovat saapuneet, eivätkä ne näyttäneet ihan samoilta kuin havainnekuvissa. Värialueiden reunoilla näkyy joitain kiinnikkeitä, joiden tarkoituksesta en osaa sanoa. Ehkä värialueiden päälle tulee levy, joka saa aikaan paremman efektin kuin nykyiset värilevyt. Myös parvekkeiden kulmaan on tullut hieman sopimattoman näköiset lasiseinät, luultavasti meluesteiksi.

Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä henkka
#79201
En olekaan nähnyt keltaisia rännejä pitkiin aikoihin. Myös värialueiden kiinnikkeiden tarkoitus selvisi, niihin on kiinnitetty levyjä, jotka siloittavat Satakunnankadun julkisivua. Tuleeko levyihin myös keltainen tehosteväri ulkopuolelle? Kuninkaankadun parvekkeita on lasitettu.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#79202
Edelleen järkyttävää kuinka autoliikenne voi määrätä asuntojen ikkunoiden määrän, parvekkeiden sijainnin ja yleensäkin ihmisten kotien valoisuuden.
tekijänä hmikko
#79204
grendy kirjoitti:Edelleen järkyttävää kuinka autoliikenne voi määrätä asuntojen ikkunoiden määrän, parvekkeiden sijainnin ja yleensäkin ihmisten kotien valoisuuden.
No, tuo Satakunnankadun puoli on pohjoiseen ja sisäpihan puoli etelään. En usko, että tuolla pimeydestä kärsitään ihmeemmin.
Avatar
tekijänä henkka
#80833
Satakunnankadun puoleiset levytykset on nyt pinnoitettu ja samalla niiden väliset aukot on lasitettu. Luultavasti vain melun takia, levyjen takana ei ole parvekkeita, ainoastaan tyhjää tilaa. Myös valkoisille seinille on aseteltu korostusvärejä. Jossain vaiheessa pitäisi kyllä osata lopettaa elementtien lisääminen, koska korostusvärilaatat eivät näytä mitenkään hyviltä.

Kuva

Kuva
tekijänä hmikko
#80836
Ovatpas nuo lumiesteet katolla pahan näköiset. Keskellä, sisäänvetojen välissä olevassa jyrkässä osassa näyttäis jopa syntyvän pieni optinen harha, ikään kuin katon kaltevuus muuttuisi esteen kohdalla.
Avatar
tekijänä henkka
#81256
Syke on osittain muuttovalmis, ylimmän kerroksen parveke on vielä keskeneräinen. Ensimmäisiä asukkaita muutti taloon viikonloppuna.

Kuva
Kuva

Satakunnankadun puoleiset viisteet ovat siis sisältä avoimet ja toimivat siis luultavasti melulta suojaavasti.

Kuva

Katutason keltainen levytys jatkuu myös sisäpihalle johtavaan porttikongiin. Sisäpiha itsessään on melko pieni ja vielä toistaiseksi erotettu aidalla naapuritonttien sisäpihoista. Toivottavasti tällekin korttelille saadaan joskus korttelisuunnitelma, jolla sisäpihat avataan puolijulkisiksi tiloiksi.

Kuva
Kuva
Kuva