Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä RV
#77902
Onko tuo kasvojenkohotus kaiken 50-60 vuotta vanhan purkaminen, etenkin persoonallisimman? Veikkaisin niin. Että nautin eläkepäivinäni kun 2010-luvun-paikoin-hirveää-moskaa puretaan.
Avatar
tekijänä Urbaani
#77911
Herttoniemen sairaala puretaan – tilalle asuntoja 500–700 ihmiselle

Kuva

Herttoniemen sairaalan tilalle suunnitellaan asuinkerrostaloja. Huonokuntoisen sairaalan toiminta lopetetaan ja sen osastot siirretään Malmin sairaalaan.

”Sairaalarakennukset puretaan. Rakennusten korjaaminen ei ole kaupungille mielekästä”, projektipäällikkö Antti Varkemaa Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta kertoo.

Rakennusten purkaminen tulee Varkemaan mukaan ajankohtaiseksi aikaisintaan vuonna 2018. Helsingin kaupunginsairaala muuttaa Malmille jo tämän vuoden lopussa, mutta tiloihin jää vielä muutamaksi vuodeksi Husin ja sosiaali- ja terveysministeriön palveluita.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kaavailuissa sairaalan tilalle ja sen ympäristöön rakennettavat kerrostalot olisivat korkeintaan kahdeksan kerroksisia ja niihin mahtuisi 550–720 asukasta. Asuinrakennusten lisäksi alueelle suunnitellaan päiväkotia.

Kaupunkisuunnitteluvirasto on laatinut Herttoniemen sairaala-alueen rakentamisesta neljä erilaista suunnitelmavaihtoehtoa. Kahdessa vaihtoehdoista uusi asuinalue muodostuisi pistetaloista ja kahdessa alueen korttelirakenne olisi lähempänä kantakaupungista tuttua umpikorttelimallia.

Varkemaan mukaan eri vaihtoehtojen likimääräiset korttelitehokkuudet vaihtelevat 1,2:n ja 1,6:n välillä. Korttelitehokkuus kertoo rakentamisen tiiveydestä. Esimerkiksi tiiviisti rakennetun Jätkäsaaren kortteleiden tehokkuudet liikkuvat välillä 1,6–1,8.

Kaupunkilaisten toivotaan kommentoivan vaihtoehtoja Herttoniemen kirjastossa tai Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

http://www.metro.fi/uutiset/a1387815177106
Avatar
tekijänä MindW
#80561
Hyvältä vaikuttaa. Näemmä lautakunta sai tahtonsa läpi, sillä korttelin koko alalle on suunniteltu asuinrakentamista toisin kuin aiemmassa suunnitelmassa. Mutta mitä tuo tummanharmaalla merkitty pysäköintialue tekee tuolla ylälaidassa? Vie rakennuksen paikan.
Avatar
tekijänä Kantti
#80564
Melko puhdas toimisto/teollisuus/liiketoiminta-alue. Havainnekuvista näyttäisi asuintalojen määrä olevan merkittävä osa tulevaa rakentamista! Monesti tämänkaltaisilla tonteilla on jouduttu saastuneen maa-aineksen kanssa tekemisiin, joka viivästyttää rakentamista?

Mukava todeta Lorellan rakennuksen säilyvän uusiokäyttöön.
Avatar
tekijänä Urbaani
#80565
Olisi kyllä hienoa, mikäli koko Herttoniemen teollisuusalue kehitettäisin tähän tyyliin. Parhaimmat vanhoista teollisuurakennuksista säilyttäen ja tiivistä asumista.
Avatar
tekijänä MindW
#80566
Ei tule tapahtumaan hetkeen. Poliittisesti liian arka aihe, koska työpaikat ja yhteisöverot. Etenkin Planmeca.
tekijänä Sam33
#80944
Viimeisetkin tyhjät tontit Herttoniemenrannassa alkavat rakentua tänä vuonna. Nyt keskellä aluetta sijaitsevan parkkipaikan tilalle nousee Saton vuokrakohde. Alunperin ilmeisesti ollut tonttina toimitiloille/kaupoille, mutta alue muutettiin asuinkäyttöön muutama vuosi sitten. Sama tilanne Herttoniemenrannan päädyssä, jossa hotellitontti muutettiin asuinkäyttöön. Tämän alueen käyttö parkkipaikkana päättyy kevään aikana, joten oletettavaa on, että rakentaminenkin sen jälkeen alkaa.

http://www.rakennuslehti.fi/2016/02/sat ... u-ratkesi/

Kuva
tekijänä hmikko
#80947
Käsittääkseni tuossa oli varaus mm. kirjastolle, mitä kaupunki ei sitten tehnyt.
tekijänä hmikko
#84903
LKH-ryhmästä bongasin, että virasto esittelee suunnitelmia megagigahertzin viereisille tonteille. Hankekortti. Nyt viimein tehot lähestyy sitä luokkaa, mitä metroaseman vieressä pitäisikin olla. Luonnoksessa on nykyiselle tyhjälle tontille osoitettu 35 000 k-m2, millä tuon tontin tehoksi tulisi n. 3,0.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#84909
Näyttää ihan asialliselta! Helsingin pitäisi kyllä jättää nämä kauppakeskuskompleksit hamaan tulevaisuuteen ja kaavoittaa metroasemien ja kaupunkiratojen asemien läheisyyteen asuntoja niin tehokkaasti, kuin normit sallivat.

Meitsi buljaa muutaman sadan metrin päässä Keravan steissistä, josta matka isolle kirkolle vie vain 20minuuttia. Onhan se jotenkin tragikoomista, että monien ihan virallisesti helsinkiläisen matka keskustaan on pidempi kuin meitsillä, joka siis buljaa de facto landella. Lisää asuntoja kävelymatkan päähän asemista siis. Kovasti stressataan metron liityntäyhteyksistä, mutta, mikäli kaavoitetaan rittävästi asuntoja kävelymatkan päähän metro-/paikallisjuna-asemista, niin ei näistäkään täydy näin isossa määrin stressata.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#84910
Jes, nyt ollaan oikeissa kerroslukemissa. Seuraavaksi saisivat mennä metron pohjoispuolelta tiivistämään, mutta ei kai tule tapahtumaan minun elinaikanani.
RV tykkää tästä
Avatar
tekijänä RV
#85021
Todella hyvän näköistä! Kuitenkin vanhat hienot teollisuusrakennukset tulee ehdottomasti suojella ja integroida vaikkapa Mansen tornihotellin tyylisesti uusiin rakennuksiin; pohjoisen hieno 50-luvun kokonaisuus on myös ehdottomasti sellaisenaan suojelun arvoinen eikä sitä missään nimessä tule "täydentää"Leinelällä. Kaikki tämä lisärakentaminen myös vaatii tunnelin kiirehtimistä; Linnanrakentajatie on jo nyt hyvä esimerkki siitä, miten hirveää epäviihtyisyyttä ja toimimattomuutta "bulevardit" luovat. Toki halpa ratkaisu olisi ihan vain leventäminen. Joka tapauksessa hieno suunnitelma ja todella asiallinen arkkitehtuuri.
tekijänä hmikko
#86002
Nuo Työnjohtajankadun korttelit ovat nyt lautakunnan listalla, ja vasta hahmotin, että koko Itäväylän puoleinen sivu on parkkilaitosta, vaikka siihen on tuossa piirretty eri korkuisia osia vähän eri kulmissa. 300 metriä parkkitalon seinää, mutta suunnilleen yhtä pitkä teollisuushalli siinä on nytkin, tosin matala ja puiden takana suht huomaamaton. Luemma parkkilaitoksen seinä on tarkoitus elävöittää mainoksin.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21