Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä jusa-masa
#7966
Kattelin tänään tota pendolino rakennusta ja totesin, että vaikka se ei järin hieno ole, mutta fiksuna ideana on se, että se on samanvärinen kun tullintori samalta reunalta missä tullintori on ja vuorostaan tullikamarin puolelta se sopii taas maastoon punatiilisyydellään kuten tullinkamari ja sen vieressä oleva sevillan talo on.
Ei paha loppupeleissä väritykseltään. Jakaa alueen väritykseltään tullintorin pääoven edestä menevän tien kohdalta kuten 2-sivulla näkyvästä kuvasta huomaa.
Avatar
tekijänä 16valve
#9339
Tänään Aamulehdessä oli juttua matkakeskustunnelin (asematunnelin) rakentamisesta. Tunneli rakennetaan rautatieaseman ja Pendolinon väliin radan ali. Tunneli valmistuu maaliskuussa 2008. Samalla laitureille rakennetaan uudet hissit ja liukuportaat. Kustannusarvio on n. 9 miljoonaa, siis puolet enemmän alkuperäisestä arviosta. Kustannuksista Tampereen kaupunki maksaa 70% ja loput 30% Ratahallintokeskus.

Liite Aamulehden jutusta 20.12.06:
http://www.16valve.net/talo/Tampere2006 ... skus01.jpg
tekijänä Ozie
#13265
Lisäksihän on puhuttu vielä Pendolinotunnelista joka tulisi tuon matkakeskustunnelin jatkoksi johon tulisi vielä vähän liiketilaa. Jännä nähä miten käy kun itse suunnittelu etenee.

EDIT: Näköjään tuossa edellisen postauksen linkissä näkyykin jo tuo Pendoliinotunneli.

Tuo matkakeskustunnelihan ei sinänsä ole tunnelia ihmeellisempi jossa vaan rullaportaat ja hissit. Siitä taidettiin loppujen lopuski tehdä myös lämmin tila, kun alunperin oli suunnitelmissa puolilämmin.
Avatar
tekijänä 16valve
#13412
Tullin businessparkin tontilla näytti tänään tältä. Ensimmäisiä ikkunoitakin on jo asennettu :) Toivottavasti tämä projekti antaa vauhtia myös Radisson SAS hotellin rakentamiselle! ;)

Kuva
Kuva

Kuva rautatien toiselta puolelta
Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#13415
Sanotaan näin että ihan sama rakennetaanko Radissonia vai ei niin alueesta kokonaisuutena tulee kyllä ihan hieno ja urbaani, mutta Radisson tietysti räjäyttäis potin :)
Avatar
tekijänä 16valve
#14084
Tässä pari kuvaa Tullin Businessparkin rakennustyömaalta tältä päivältä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Joggeri
#16429
Höh... Ei ole sitten vähään aikaan tullut päivityksiä Tampereen keskustan rakennustyömaiden edistymisestä. Eikö paikan päällä ole tapahtunut moneen kuukauteen? Vaikkei hotellitorni paikalle vielä nousekaan, niin onko siellä muutenkin joku välivaihe menossa?
Avatar
tekijänä grendy
#16431
Joggeri kirjoitti:Höh... Ei ole sitten vähään aikaan tullut päivityksiä Tampereen keskustan rakennustyömaiden edistymisestä. Eikö paikan päällä ole tapahtunut moneen kuukauteen? Vaikkei hotellitorni paikalle vielä nousekaan, niin onko siellä muutenkin joku välivaihe menossa?
Kyllähän toi Tullin business park koko ajan rakentuu :).. Kun vaan kerkeis niin vois käydä kuvaileen alueella taas. Muualla nyt ei tapahdukkaan tietääkseni muuta kun Tuulensuun uus pytinki Hämeenkadun varrella näytti olevan harjassa ellen väärin katsonut klo 04.00 la-su yönä sitä :roll:

Nää ilmatkin on niin ankeet että kiinnostus lähtee pyöriin ulos on aika lailla nollassa :(
Avatar
tekijänä 16valve
#16432
grendy kirjoitti:Nää ilmatkin on niin ankeet että kiinnostus lähtee pyöriin ulos on aika lailla nollassa :(
Näin just. Kunhan aurinko pilkahtaa, otetaan kamera taas käyttöön ;)
Avatar
tekijänä grendy
#16677
Kuva
Iltakuva NCC:n business parkista U/C ;)
tekijänä bitterfly
#16685
Ihan tyylikkään ja näyttävän näköistä. Tuo on sijainniltaan ja asettelultaan aika paljon Turun Kupittaan kaltainen. Idässä ja rautatieaseman lähettyvillä. Loistava paikka bisnesalueeksi. Ja eikös Tampereen matkakeskus tulisi lähemmäs tuota, vai miten se on?
Avatar
tekijänä grendy
#16688
bitterfly kirjoitti:Ihan tyylikkään ja näyttävän näköistä. Tuo on sijainniltaan ja asettelultaan aika paljon Turun Kupittaan kaltainen. Idässä ja rautatieaseman lähettyvillä. Loistava paikka bisnesalueeksi. Ja eikös Tampereen matkakeskus tulisi lähemmäs tuota, vai miten se on?
Ei Tampereelle oo tulossa yhtenäistä matkakeskusta ainakaan lähitulevaisuudessa. Aikoinaan päädyttiin hajautettuun malliin, eli rautatieasema on rautatieasema ja linja-autoasema on linja-autoasema. Tiedän, paska ratkaisu! Rautatieaseman "kehitys" on aivan jäissä, uusi katos saadaan ehkä 10 vuoden päästä laitureille, linja-autoaseman rumilus (arguments? ;)) on sentään remontissa parasta aikaa ja toivottavasti lopputulos saa mutkin jollain tavalla edes pitämään kyseisestä puljusta :)
tekijänä bitterfly
#16693
Aijaa? Luulin, että Tampere olisi Turun tapaan suunnittelemassa matkakeskusta, kun sellainen pikaraitiotie kaavoissa näkyi? Noh ikävää, jos hanke on laitettu odottomaan tuulia suotuisempia.

Tuo Tampereen bussiasema on kyllä aika järkky tapaus, verrattuna muuhun rakennuskantaan. Eikä se rautatieasemakaan ihan säväyttänyt, mutta sitäkin enemmän ihmetytti palveluiden taso. Ei 24h burgereita tai kahviloita missään lähellä. Koskikeskushan menee kiinni suhteellisen aikaisin ja busseja kuitenkin Helsinkiin läpi yön. Selvä heikkokohta.

Jos vertaa esim. Turkuun, jossa on sekä hese ja mäkki aivan tuntumassa. Toisaalta Turussa taas rautatieasemalta puuttuu vaikka mitä. Siinä vieressä on kyllä puisto, jossa on grilli tms.

Jos ei muuta, niin Tampereen bussiaseman tuntumaan toivoisi siis hieman lisää elämää. Ehkä nämä hankkeet sitä lisäävätkin. :) saa nähdä miltä näyttää, kun tulen seuraavan kerran mittailemaan Tampereen katuja. Edellinen käynti nyt viime syksynä.
Avatar
tekijänä 16valve
#16711
bitterfly kirjoitti:Jos ei muuta, niin Tampereen bussiaseman tuntumaan toivoisi siis hieman lisää elämää. Ehkä nämä hankkeet sitä lisäävätkin. :) saa nähdä miltä näyttää, kun tulen seuraavan kerran mittailemaan Tampereen katuja. Edellinen käynti nyt viime syksynä.
Toivottavasti sitä elämää syntyy. Ainakin Ratinan kauppakeskus voisi auttaa tilannetta. Sen rakentaminen alkanee vuoden loppupuolella, jos oikein muistan.
tekijänä Sasu K
#16712
Eihän se rautatieaseman kehitys nyt missään jäissä ole. Uutta asematunnelia rakennetaan ja VR:n toimistotalo remontoitiin. Ympäristössäkin tapahtuu jatkuvasti: Pendoliino rakennettiin, Tulli Business Parkia rakennetaan, Technopolis alkaa kohta nousta, ehkä myös tornihotelli, Attila remontoitiin, Sähkötalo on menossa remontiin ja sitä laajennetaan samalla, Scandic Tampere City suunnittelee jo toista laajennusta, Postitalon laajennusta suunnitellaan, Rastin talon eteen on tulossa uusi hotelli... Ei kai se elämä nyt yhdestä lasikatoksesta ole kiinni? Sietäisi sen tietysti tulla, mutta kun kyse on "valtion" katoksesta, niin saadaan odotella...

Linja-autoasema on puolestaan remontissa ja se saadaan sen myötä arvoiseensa kuntoon. Linja-autoaseman ympäristössä aletaan pian myös rakentaa uutta kauppakeskusta.

Elämää on luvassa.