Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#79652
Bernheart kirjoitti:
Klazu kirjoitti:Sopii hyvin Espooseen.
Hmmjooh..tosin Vantaa nyt pahin slummi on :D
Espoon ja Vantaan välillä ei tosin ole niin isoa eroa, mitä tulee esim. asukkaiden varallisuuteen, toisin kuin yleensä ajatellaan.
#79657
Bernheart kirjoitti:Voi olla. Tosin kovin on erilaista porukka Tiksissä ja Tapiolassa, noin kun katukuvaa katsoo.
Tapiolan ympärillä sattuu olemaan aika monta top 15 varakkainta asuinaluetta keskituloiltaan Suomessa, joten eipä tuo sinäänsä yllätys ole.
#79674
Tande kirjoitti:
Bernheart kirjoitti:
Klazu kirjoitti:Sopii hyvin Espooseen.
Hmmjooh..tosin Vantaa nyt pahin slummi on :D
Espoon ja Vantaan välillä ei tosin ole niin isoa eroa, mitä tulee esim. asukkaiden varallisuuteen, toisin kuin yleensä ajatellaan.
^^ Espoossa sattuu vain olemaan eteläosiltaan paikoin vauraan populaation asuttama; tämä ja "mallialue" Tapiola antavat leiman koko Espoolle vain "rikkaiden" (Suomessa 3000 nettoava on rikas härski riistäjä") kuntana. vaikka vaikkapa Suvela, Soukka tai Olari vetävät "meiningiltään" vertoja erittäin tasa-arvoisesti Vantaan ongelma-alueiden kanssa. Pahimmat mestat löytyvät tosiaan sekä pohjois-Hgistä (Mosa, Malmi, Puistola, Tapuli) ja sitten Vantaalla on Havukoski, Korso, Hakunila ja Mikkola. Mutta Vantaaltahan löytyy myös Tammistoa ja Kartanonkoskea sekä Kivistöä ;) Eiköhän näille alueille ole usein yhteistä (köyhille siis) tiiviys ja raideliikenne (tosin ei eristetyssä Hakunilassa), eli jostain muusta kiikastaa..
#79681
RV kirjoitti:Pahimmat mestat löytyvät tosiaan sekä pohjois-Hgistä (Mosa, Malmi, Puistola, Tapuli)
Näistä yksikään ei ole millään sosioekonomisilla mittareilla Helsingin huonoimpia alueita. Korkeimmat työttömyysprosentit, alhaisimmat keskitulot yms. löytyvät Jakomäestä, Itäkeskuksesta, Meri-Rastilasta ja Kivikosta, eli idästä ja koillisesta.
#80583
Kuvat perjantailta. Kauppakeskuksen laajennusta puuhaillaan:
Kuva

Tour Pomme:
Kuva
#81145
Niinpä, metroasemalla sentään ollaan.

Maisemakuvissa näkyy Matinkylän ehkä isoin ongelma, mielestäni. Tässä on tehoja jo niin valtavasti, että mukaan olisi pitänyt saada enemmän arkkitehtuuria, ilmeikkäämpiä rakennuksia ja huolellisempaa viimeistelyä. Nyt lähes kaikki talot nousevat maasta mittoihinsa samanlaisena elementtiseinänä ja samanlaisina parvekeriveinä. Onneksi tuohon torniin on näköjään tulossa vähän tuunausta muutamalla virkistävällä parvekkeella. Onko rappaaminen niin kallista, että se kannattaa jättää tekemättä?

Ero Länsiväylän toisella puolella näkyvään Olariin on suuri. Siellä tietty miljöön pelastaa väljempi rakentaminen rivareineen, jolloin vihreälle ja vehreälle on enemmän tilaa. Mutta on sillä puolella enemmän yritystä ollut myös kerrostaloissa.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14