Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Kazaam
#72622
Tämäkin projekti on nytkähtämässä eteenpäin, ainakin siltä osin, että tällä kertaa Ruotsin Puolustusvoimat eivät ole pistämässä seinää pystyyn toisin kuin Tukholmassa. Lopulta siis 75 kerrosta ja noin 265 metriä, mikä tekisi tornista Lontoon The Shardin jälkeen Euroopan toiseksi korkeimman (Venäjää en laske Eurooppaan). Rakennuttajan tavoitteena on, että torni lähtisi nousemaan syksyllä 2016 ja vuonna 2019 valmiina. Lienee optimistinen arvio, mutta pian se selviää.

Kuva

di.se
Avatar
tekijänä Urbaani
#72623
Melkoinen pytinki. Ottaisin kyllä riemuiten vastaan myös Helsinkiin.
tekijänä zeizei
#72632
Itse en kyllä tiedä mihin Helsingissä sijoittaisin.. Yksittäisenä tornina ovat melkoisen yksinäisiä.
Avatar
tekijänä Janne_H
#72633
zeizei kirjoitti:Itse en kyllä tiedä mihin Helsingissä sijoittaisin.. Yksittäisenä tornina ovat melkoisen yksinäisiä.
Hernesaaren kärkeen! :walk: Tai Espoossa uuden Finnoon maamerkiksi merenrantaan.
Avatar
tekijänä Klazu
#72649
Ei tule tapahtumaan meidän elinaikana tämän kokoluokan rakennusta Helsinkiin. Mahtaako toteutua Göteborgiinkaan. Itse en niin perusta näistä yksittäisistä korkeista torneista, vaan pidän enemmän klustereista. Vancouverin keskustan korkeimmaksi tämä kyllä sopisi, mutta vain koska ympärillä olisi jo satoja muita torneja. Jonnekin uuteen kaupunkikeskukseen en tällaista yksinäiseksi toivoisi.
tekijänä Kazaam
#72650
Samaa mieltä itsekin olen, että tällaiset yksittäiset tornit ovat usein aika irvokkaan näköisiä. Göteborgissa kuitenkin on paljon kunnianhimoisia suunnitelmia, eikä ole lainkaan pois suljettu ajatus, että tämänkin läheisyyteen nousisi ensi vuosikymmenen aikana pienimuotoinen klusteri. Pitää vain muistaa se, että jonkin tornin on joka tapauksessa oltava ensimmäinen - miksei sitten tässä tapauksessa sen korkeimman.
Avatar
tekijänä veka
#79055
Tuleva (?) Pohjoismaiden korkein on nykyään nimeltään Karlatornet. Projektin alkuperäinen nimihän oli Karlavagnstornet (Kaarlen vaunujen torni eli Otavatorni).

Kuva
Kuvalähde: Karlatornet.se

Tuoreinta tietoa kertoo Göteborgs-Postenin uutinen syyskuun lopulta:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.284 ... arlatornet

Hypetys on näköjään todella mittavaa edelleenkin. Kiinnostuneita on jo tuhansia, mutta sehän ei vielä maksa mitään. Asuntojen markkinoinnin alkamisesta ei ole vielä tietoa, mutta tarkoitus on päästä rakentamaan jo vuodenvaihteessa 2016-2017.

Rakentamista ei aloiteta, ennen kuin sementoituja (käsirahalla) varauksia on vähintään 70%. Se on tiukka vaatimus ja osaltaan kertonee, kuinka tarkoilla tässä ollaan. Alustavaksi neliöhinnaksi mainitaan 50000 kruunua eli noin 5500 euroa ja siitä sitten ylöspäin. Huipulla neliöhinnan arvellaan olevan kolminkertainen.

Karlatornetin uudet kotisivut:

http://www.karlatornet.se
Avatar
tekijänä RV
#79080
Noh, Göteborg on muutenkin Pohjoismaiden mini-Amerikka ;) Kuitenkin hiukan groteskina jo pidän tuota korkeutta. Esimerkiksi TT Malmössä on mielestäni hirveän näköinen. n. 40 kerrosta tai alaspäin niin voi näyttää hyvältä matalamman keskellä yksittäinen torni, esimerkiksi Ruoholahdessa tämä mahdollisuus hylättiin.

Mielenkiintoista, miksei Kazaam laske Moskovaa/Pietaria osaksi Eurooppaa? Missä se raja kulkee oikein? Donetskissa? Kyllä Moskovassa esimerkiksi on montakin yli 250-metristä pytinkiä ja on ihan yhtä lännessä kuin itäinen Suomi, korkein on 95krs, kyseessä suuri klusteri (taitaa siellä keskikerroskorkeus muutenkin olla jotain yli 20 nykyisin). Lontooseen ollaan puuhaamassa supertall-luokkaan lukeutuvaa kamaa, samaten Pariisiin, veikkaisin että Espanjaan jossain vaiheessa ainakin kanssa. Tämä projekti nyt on tällaista "jonkun Göteborgin" yritystä päästä kartalle. Arkkitehtuuri toki näyttää hyvältä, mutten tuosta älyttömästä korkeudesta osaa sanoa mitään ennen kuin valmistuu, muodon olisi tullut tässä kokoluokassa yksittäisenä ehkä olla enemmän vaikkapa tuon Pietariin rakenteilla 0levan kaltaista ylöspäin kapenevaa.
Avatar
tekijänä veka
#79997
Kuva
kuvalähde: Serneke

Pian (?) Pohjois-Euroopan korkein rakennus, Göteborgiin suunnitteilla oleva 266-metrinen Karlatornet, on saamassa ympärilleen useita pienempiä torneja ja laajahkon kävelyalueen. Kuvassa oikealla oleva yli 30-kerroksinen mökki näyttää lähes kääpiöltä varsinaisen tornin rinnalla.

Rakennuttajafirma Serneken sivuilla on muutamia uusia kuvia katutason elämästä tornien juurella:

http://www.serneke.se/projekt/karlavagnsplatsen/

Kokonaisuus näyttää todella hienolta. Löytyisiköhän Helsingistä paikka tämmöiselle? Hernesaari? Koivusaari? Hanasaari? Lapinlahti?
Avatar
tekijänä Urbaani
#80001
Stadi ei pystyne kohta kilpailemaan edes Göteborgin kanssa. Todella vaikuttavia hankkeita kaupungissa vireillä, em. tornin lisäksi.
tekijänä pakolaishallitus
#80045
En ymmärrä tätä hehkutusta. Tuo massiivisen korkea rakennus näyttää niin yksinäiseltä, ja jopa irvokkaalta muuten matalassa katukuvassa. Itse tornin ulkonäössä ei ole mitään vikaa, se on vain täysin väärässä paikassa, tai pitäisi olla huomattavasti matalampi.

Ei kiitos tuollaisia Helsinkiin. (No ei ole tulossakaan.)
Avatar
tekijänä Urbaani
#80046
Malmön Turning Torso kyllä toimii, vaikka onkin ainoa pilvenpiirtäjä alueella.
tekijänä hmikko
#80056
Tande kirjoitti:Malmön Turning Torso kyllä toimii, vaikka onkin ainoa pilvenpiirtäjä alueella.
Sen ei tiemmä ollut tarkoitus jäädä yksin, mutta muut tornit ovat jääneet toteutumatta toistaiseksi tai suunnitelmat madallettiin.
tekijänä sekovene
#80058
Tämän hankkeen taloudellinen puoli kiinnostaisi, kun kyseessä on about Helsingin kokoinen kaupunki. Kuka omistaa tontin, millä hinnalla rakennusoikeus myydään, millä hinnalla rakennusoikeutta tavallisesti myydään Göteborgissa ja niin edelleen. Lieköhän jossain tietoa näistä? Jos tontin omistaa kaupunki, rakennusoikeus myydään varmaankin melko halvalla, koska tuon korkuisen talon rakentaminen alkaa olla aika kallista puuhaa. Vaikken pilvenpiirtäjäfani olekaan, olisi hauskaa tietää, löytyisikö Hesestä halukasta rakentajaa tuollaiselle, jos vaikka luovutettaisiin tontti nollasta eurosta alkavalla huutokaupalla.
tekijänä pallo
#80061
Juu on kyllä todella yksinäisen näköinen torni. Paljon mieluummin otan suunnitelmissa tyylikkään pasilan klusterin tai jopa kalasataman automarkettihelvetin. Jätetään +150m korkeiden talojen kokoluokka suosiolla isoille pojille Tanskasta alaspäin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9