Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä eskimo
#72404
Royal Ontario Museum

Kanadan suurin luonnonhistorian ja kulttuurin museo, esillä mm. dinosauruksia, Kanadan historiaa, muinaista Egyptiä, luonnon monimuotoisuutta.

Kuva
The Michael Lee-Chin Crystal arkk. Libeskind
Viimeksi muokannut eskimo, 20.02.15 11:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä hmikko
#72405
eskimo kirjoitti: arkk. Michael Lee-Chin Crystal
Rakennuksen on suunnitellut Studio Daniel Libeskind, kuten ulkomuodosta saattanee arvata. Michael Lee-Chin on bisnesmies ja lahjoittaja, ja talo nimettiin jälkikäteen hänen kristallikseen.
Avatar
tekijänä Kantti
#73102
Eilen oli juttutuvassa puhetta Louhisaaren kartanosta. Kävin 2009 tekemässä Louhisaarikierroksen, tästä muutamia kuvia Marsalkka C.G.E.Mannerheimin syntymäpaikasta.
http://www.nba.fi/fi/museot/louhisaaren_kartanolinna

Kuva

Silmiinpistävää historiallisissa paikoissa ja museoissa käydessä on siellä käyvien ihmisten ikäjakauma. Suurin osa vierailijoista on vanhempaa väkeä, eläkeläisporukoita, mammaa ja pappaa. Ikäluokka 20-30 vuotta puuttuu lähes kauttaaltaan, jotain nelikymppistä voi toisinaan kävellä vastaan, joillakin voi olla lapsiakin mukana tutustumassa kulttuuriperintöön.
Kuva

Kuva

Kuva

Kartanolinnan kierrokset sisällä ovat kaikki opastettuja ja johdettuja. Tämäkin kuva kertoo selvästi millainen ikäkokoonpano - jopa sukupuolikokoonpano - taide- kultuuri-historiakohteita hallitsee!
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


NI DEU SÆDIFICET FRU
STRADOM ULLA PARAIUR
FELICES CIVES DATQUE
FACTIQUE DEUS

Invidiam oblyore
ucivicere

ANNO CHRISTI
1655
RENOVATUM PER: HERVAII
FLEMING ANNO 76
Kuva

Puutarhan huvimaja
Kuva

Huvimajan ovesta näkyvä kaunis kaakeliuuni
Kuva

Perinteinen Louhuisaaren kartanokuva puiston puolelta.
Kuva

Kartanon pihaa kehystävät siipirakennukset.
Kuva

Kuva

Askaisten hautausmaalla on Mannerheim-suvun hautakappeli.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Jos on Askaisten nurkilla liikkeellä, kannattaa kiepauttaa Louhisaaren kautta vaikka ei sisällä kävisikään. Aina voi katsella paikkoja ulkopuolelta.
Avatar
tekijänä 16valve
#77915
Aamulehti kirjoitti:Tämä kulttuuriteko sai hyvän rakentamisen palkinnon Tampereella

Kuva

Palkinnon myöntänyt Tampereen yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto perustelee, että Näsilinnan kunnostus on kulttuuriteko.
Teon arvoa nostavat Näsilinnan poikkeuksellinen arkkitehtuuri ja keskeinen sijainti. Kunnostus on tehty pieteetillä vanhaa kunnioittaen, palkintoraati perustelee.
Näsilinna on Tampereen historian ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä rakennus. Se rakennettiin Peter von Nottbeckin yksityispalatsiksi vuonna 1898, mutta siirtyi kaupungin omistukseen vuonna 1905.
Valmistuttuaan Näsilinna hallitsi Tammerkosken yläjuoksun maisemaa. Myöhemmin sankka Näsinpuiston puusto on vähentänyt sen kaupunkikuvallista merkitystä muun muassa Näsilinnankadun päätteenä.
Rakennukseen liittyy paljon kulttuurihistoriaa ja jopa dramatiikkaa sen varhaisvaiheissa ja sisällissodan melskeissä. Rakennus on toiminut Hämeen museona vuoteen 1998.
Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon vuonna 1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.
Näsilinnan ohella kunniamaininnan saivat Tampereen teknisen yliopiston Kampusareena ja Asunto Oy Torino.
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/11950 ... eella.html