Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä sw
#77540
Noista ilmakuvista pitää sitten huomioida se, että alue näyttää jo nyt aika erilaiselta, sillä uusia taloja on noussut ja nousemassa paraikaa kaavaillut megarakennusprojektin ympärillä olevalle alueelle. Samoin Rotermanni kehittyy uusien rempattavien talojen myötä valmiimmaksi. Joten mistään "yksinään töröttävästä" projektista ei todellakaan ole kyse.
Itse ainakin iloitsen siitä, että tämä vuosikymmeniä tyhjänä seissyt kammottava kenttäalue parhaimmalla turisti"käytävällä" saadaan lopultakin kuntoon. Pieni korruptio on vain hieman suolaa tässä sopassa :D
tekijänä hmikko
#77541
Klazu kirjoitti: Minusta tässä on hienoa ettei kompleksin arkkitehtuuri edusta ole vain yhtä suuntausta (kuten Suomessa monesti jalostetaan kaikki ympäröivä samasta tyylistä, case Kalasataman keskus ja Tripla) vaan rakennukset ovat rohkeasti erilaisia.
Sanoisin, että Tripla on kyllä reilulla marginaalilla sekä rohkeampi että vallitseviin muoteihin nähden poikkeavampi kuin tuo Admiraliteedi Center, valitettavasti vaan aivan vikasuuntaan poikkeava. Tuosta Taylor Chapmanin Admiraliteedi-suunnitelmasta tulee tyylillisesti itselleni mieleen juurikin Kalasatama - ei välttämättä sen keskus, mutta muut uudet ja suunnitteilla olevat korttelit.
tekijänä hmikko
#77558
Vielä pari lehtijuttua Virosta:

Arhitektid ei tunnusta Admiraliteedi basseini konkurssi (Googlen käännös englanniksi). Äripäev 19.10. Viron arkkitehtiliitto on siis ilmoittanut julkisena kantanaan, että se ei tunnusta Amiraliteetin kilpailun tulosta ja että alun perin nimetyn juryn pitäisi kokoontua uudelleen ratkaisemaan asia. Juryssa oli nimetty muitakin ei-osallistuneita kuin Tuomas Hakala, muunlaisten epäselvyyksien lisäksi.

Porto Franco investorid eelistaks eesti projekteerijat (Googlen käännös englanniksi). Äripäev 21.10. Rakennushankkeen sijoittajatahoista ainakin osa luemma kannattaa epäkilpailussa toiseksi tulleen virolaisen Kandarik Tüür Arhitektidin (KTA) ehdotusta.

Hanke on luemma tarkoitus saada rakennetuksi valmiiksi pikavauhtia jo vuoden 2018 alkuun mennessä, Viron EU-puheenjohtajakaudeksi, mikä selittänee paikalle ilmaantuneita nostureita.
Avatar
tekijänä RV
#77595
Tallinnan moderni arkkitehtuuri on kyllä todella tasokasta. Nyt saneeraavat vanhaa tehdasta satama-alueella asunnoiksi laittamalla kylkeen/päälle tornitalon ilmeisesti. Tuollaisia juttuja pitäisi Suomen tajuta esim. voimaloiden ja siilojen suhteen!
tekijänä hmikko
#90174
Arkkivahdin blogissa pientä päivitystä sataman alueelta ja muualtakin. (Koplin Arsenal-kauppakeskus näyttää juuri semmoiselta, mitä olen mielessäni kaipaillut Suomeen.)

En ole itse Tallinnassa vähään aikaan käynyt, mutta kuvista päätelleen Amiraliteetin altaan kauppakeskuksen pika-aikataulu ei ole toteutumassa (piti olla valmis ensi vuonna). Sataman promenaadi näyttää tässä vaiheessa suorastaan suomalaiselta:

Kuva
Avatar
tekijänä veka
#90463
On kyllä erittäin tyylikäs ja kotoisankin tuntuinen suunnitelma. Onneksi on lähellä, jolloin Suomestakin pääsee tästä nauttimaan. Toivottavasti tallinnalaisten rahkeet riittävät suunnitelman toteuttamiseen. Samalla pieni toive Jätkäsaaren suunnittelijoille ja tekijöille: Saiskos jonnekin vaikka vain muutaman pätkän lankuista tehtyä boardwalkia. Alla vielä muutama näkymä Tallinnan tulevaan satamaan vähän isompina.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuvakuvat: Zaha Hadid Architects
tekijänä hmikko
#96239
Ei liity sataman alueeseen, mutta muutakaan Tallinna-ketjua ei alakerrassa näytä olevan...

In kaubanduskeskus we trust, näemmä myös lahden toisella puolen. Ülemisten kauppakeskuksen naapuriin tien ja rautatien toiselle puolelle avataan kuukauden myöhässä ens viikolla T1-niminen uusi kauppakeskus. Luemma 80 000 kerrosneliötä ja maailmanpyörä katolla.

https://www.tallinna24.ee/artikkeli/711 ... arraskuuta

Näkyy jo Google satelliiittikuvassa: https://goo.gl/maps/smvpT8rJi7k

Kuva

Kuva