Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#5317
Thank you, ch1le! :)

Now is this for the Rotermanni part of the world, or for the Harbor?

I had to laugh about your calling these designs "a bit Finnish" :lol: and I agree. ;)
tekijänä ch1le
#5319
its between the harbour area (well next to water) and rotermanni, connecting both...: I coloured it red, the building "above it in the corner" are rotermanni buildings, tho mostly the new parts of it ;)
The building connected with Ahtri SPA (uncoloured) is already UC merikaru Hotel
Kuva
Avatar
tekijänä OlliMolli
#5322
The harbour district really has huge potential. The Merikaru quarter looks absolutely awesome and if all those planned buildings get realised, Tallinn's docks will be the best part of the city. I find plans like this one far more interesting than, say, high-rise buildings. Dense build-up on the shore is something I adore. Just to give you some good Northern European examples, there's the Dockan at Malmö, Akerbrygge (?) in Oslo, Liljeholmen in Stockholm.

Hki, btw, is currently planning the West Harbour project, which is a lot like this one, and I just can't wait it to finally get started. All in all I think the harbour will be converted into apartment for 15'000 people and workplaces for another 9000. The bad thing is that, just like in the case of Central Pasila, they can't start the constructions until the completition of the new harbour in Vuosaari. This means that can start building the docks no earlier than 2008, and it might take even longer. :( Still, the area is so large, that it will single-handedly increase the inner-city area of Hki by maybe 10%. I guess it's a good thing they're not rushing it.
tekijänä ch1le
#5451
update, overview of the AHTRI spa (superstructure) area, you can see Merikaru also UC.

Kuva
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#5457
Eh, what a mess!

Just kidding. :D

It's great to hear about and see so much construction activity near Tallinn's harbor. :smt023

Thank you, ch1le! :)
tekijänä Joggeri
#5924
Damn... the more I learn about how things flow in Tallinn.... the more I HATE the byrocracy in Finland and Helsinki. There has been lots and lots of great plans to develop Finnish cities (especially H:ki-area) but every good plan seems to die because complaining about projects is too easy in Finland. In H:ki every project is more or less a compromise :evil:
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#6172
^^ That must be quite a bummer, Joggeri! :| And you're right: Tallinn is one happenin' city, it's in a HUGE building phase.

I look forward to new photos of the capital of Estonia real soon. :) OL & Molo are headed there tomorrow & will meet up with ch1le. Have a great time, guys! 8)
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#6262
Ah! :) The gentlemen's copious & gorgeous photos of their Tallinn visit is in the Aula section, here.

Thanks, OL & OlliMolli! :!: :arrow:
tekijänä hmikko
#77493
Virvoitan vanhan ketjun yhdeksän vuoden unilta.

Tallinnassa on ilmeisesti jotain perin kummaa tekeillä satamassa Amiraliteetin altaan ja Rotermann-korttelin välisellä tontilla. Siihen on rakenteilla uusi ostoskeskus ja toimistotaloja. Isosta ja satamassa erittäin näkyvästä kohteesta järjestetty kilpailu on juuri ratkennut, mutta brittiläinen voittajaehdotus oli ilmeisesti olemassa jo ennen kilpailua ja tontilla on jo nosturit pystyssä, päivä voittajan julkistamisen jälkeen. Kilpailua ja sen voittajaa on kritisoitu Viron tv:tä myöten. Juryssa on listattuna mm. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa työskentelevän Tuomas Hakalan nimi, mutta hän ei oman ilmoituksensa mukaan ole tehnyt mitään tuomarointia, ainoastaan suostunut aikanaan juryn jäseneksi. Sen jälkeen hän ei kuulemma ole kuullut järjestäjiltä asiasta mitään. Arkkivahti Tarja Nurmi on ottanut asiakseen kirjoittaa aiheesta. Blogiteksteissä on kuvia ja linkkejä vironkielisiin juttuihin ja tv-pätkään.

Aktuaalne kaamera / More on Estonian TV about the competition

Tuomas Hakala from Helsinki city planning department says that he knows nothing about the Tallinn competition

Tallinn competition site
Avatar
tekijänä Clepe
#77508
Tietenkin ikävää jos kilpailussa on toimittu epärehellisesti, mutta mielestäni toi voittanut työ oli ilmeeltään samaa tasoa ellei parempi kuin noi muut. Vahti kauhistelee myös tyylilleen uskollisesti voittajatoimiston aikasempia tuotoksia, vaikka sillä ei oikein ole relevanssia.
tekijänä hmikko
#77515
Mie en onnistunut löytämään selviä havainnekuvia, joista näkyisi kaikkien ehdotusten kaupunkisuunnittelulliset ratkaisut. Viron kielen taitokin on liki nolla. Videoissa näkyvistä ja parista satama-altaan suunnasta kuvatusta renderistä on vähän paha sanoa, miten kukin on onnistunut. Voittaja vaikuttaa selkeästi eniten amerikkalaismalliselta ostoskeskukselta.
Avatar
tekijänä Clepe
#77521
Ilmeisesti ton projektin esite on kadonnut Chapman Taylorin sivuilta, mutta itse kuvat löytyivät vielä googlen kuvahaun avulla. Kahden muun Tallinnan satamaan rakennettavan projektin (Merekeskus ja Lootsi) suunnitelmat ovat sivuilla nähtävissä. Tohon kilpailuun liittyen löytyi myös tämän Chapman Taylorin työntekijän nettisivu, josta kyllä saa sen kuvan että suunnittelma on valmistunut vuonna 2011. En tosin tiedä milloin kilpailu on alkanut, mutta 4 vuotta kuulostaa pitkältä ajalta.

Admiralty Basin:
Kuva
Kuva
Sieltä takaa paljastui kauppakeskusmöhkäle:
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Merekeskus:
Kuva
Kuva

Lootsi:
Kuva
Mielestäni miellyttävää katettua mutta avointa tilaa:
Kuva
Kuva
Kuva
tekijänä hmikko
#77537
Kiitos Clepelle kuvien etsimisestä! Vielä kun jostain näkisi tätä vastaavan muista kilpailuehdotuksista:
Kuva
Tuo risteysalue kuvassa vasemmalla näyttää äkkiseltään semmoiselta sekaannukselta, että se olisi uudelleensuunnittelun ja remontin tarpeessa. Se on satamasta vanhaan kaupunkiin kävellessäkin suht ankea.

Omaan silmääni arkkitehtuuri ei kyllä vaikuta "hienolta", vaan lähinnä tavanomaiselta tämän hetken tavaralta.
Avatar
tekijänä Klazu
#77539
hmikko kirjoitti:Omaan silmääni arkkitehtuuri ei kyllä vaikuta "hienolta", vaan lähinnä tavanomaiselta tämän hetken tavaralta.
Minusta tässä on hienoa ettei kompleksin arkkitehtuuri edusta ole vain yhtä suuntausta (kuten Suomessa monesti jalostetaan kaikki ympäröivä samasta tyylistä, case Kalasataman keskus ja Tripla) vaan rakennukset ovat rohkeasti erilaisia. Kuvat ovat tietysti vain kuvia, mutta visioidut materiaalit vaikuttavat myös laadukkailta eivätkä ole vain peltiä ja lasia. Hyvältä näyttää Virossa.