Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
tekijänä Arto N
#70780
Tämäpä vasta mielenkiintoinen aihe! Tiesittekö että korkeissa rakennuksissa ei voi perinteistä " ontelolaatta seinän päälle ja seuraava seinä sen päälle" tapaa käyttää vaan ontelolaatat pitää korvata massiivilaatalla ( esim. paikallavalu tai kuorilaatta-pintavalu -yhdistelmä ) Asiaan selitys löytyy täältä:
http://www.betoniyhdistys.fi/media/norm ... rtti_27.pd

"Normaalinkorkuisia" kerrostaloja voi toki tehdä kaikenlaisessa runkotekniikalla ja ainakaan äänieristyksestä ei elementtiversiokaan "floppaa"
Koppelo kirjoitti:...Ilmeisesti riippuu pitkälti siitäkin onko firmalla omaa osaavaa porukkaa valuhommiin ...
Ja tällä on varmasti se suurin vaikutus. Rakennusalalla ihmiset helposti jakautuvat paikallavalupuolueisiin ym. ääriliikkeisiin :) Varsinkin puukerrostalopuolueella on kovaääniset kannattajat :)
tekijänä Kala29
#76037
Helsingin Eiranrannassa on uudehkoja taloja, joissa runko, välipohjat, huoneistojen väliset seinät paikalla valettu, samoin kampissa Urho Kekkosen katu/Fredrikinkatu, kokonaan paikalla valu, välipohja 32 cm ja lisänä uiva eristekerros, aivan erinomainen äänieristys, ovat toki hinnaltaan sieltä korkeimmalta tasolta.
Muualtakin suomesta löytyy muutamia tälläisiä uusia taloja.
Uusi elementtitalokin on kyllä melko hyvä äänieristykseltään, välipohja P-370 on paljon parempi, kuin esim. 15 vuotta sitten rakennetuissa ja uusissa on vesikalusiteiden äänet minimoitu, samoin ilmanvaihto ei ole enää ns.puheputkilla, vaan omilla kanavilla tai toisella systeemillä, jossa siinäkään ei ole ilmanvaihdon kautta yhteyttä naapuriin, että on kehitystä tapahtunut vuosien varrella.
tekijänä Kala29
#95608
Terve! Palaan talon runkoratkaisuihin kun lisää tietoa eli Tampereen seudulla YIT ja Skanska tekevät aika paljon paikalla valettua välipohjaa ja toteuttavat ääniteknisesti parhaalla tavalla eli lämpöpattereiden nousuputket eivät lävistä välipohjaa vaan ne viedään jokainen patteriputki omassa linjassaan paikalla valetun holvin sisällä rappuun ei ei mitään yhteyttä naapureihin! Tätä rakennustapaa ei voi toteuttaa elementti eli ontelolaattaholvissa.
Tampereella ainakin NCC tekee enimmäkseen ontelolaattaholvia ja muutama pienempi rakentaja myös, helsingin ja lahden ja jyväskylän seudulla tehdään myöskin valtaosin ontelolaattaholvia.
Porissa Yit on tehnyt muutaman talon porin keskustan riihiketoon ja niissä on koko talon runko, väliseinät ja holvi paikalla valettu.
Salossa paikallinen pienempi rakennusliike on tehnyt myös kerrostaloja kokonaan paikalla valaen eli laadukasta rakentamista tehdään yhä ja uuden asunnon ääneneristys on vanhaan verraten melkoisen paljon parempi.