Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Hmm
#67929
Espoon korkein asuintorni nousee Niittykummun metron kupeeseen
Niittykummun jo tekeillä olevan metroaseman kupeeseen alkaa kohota Espoon korkein asuintalo.

Ensi vuoden alussa Merituulentien ja Haukilahdenkadun kulmaan alkaa nousta 24-kerroksinen asuintorni, jonka korkeus on 78 metriä.

Torniin tulee 21 asuinkerrosta ja alakertaan liiketiloja.

Korkean tornitalon naapuriin on tulossa 12-kerroksinen asuintalo, joka kohoaa 42 metriin.

Matalan tornin tilaaja on Sato. Asuntoja kahteen tornitaloon tulee yhteensä noin 300.

Asukkaat pääsevät tällä tietoa muuttamaan Niittykummun korkeaan tornitaloon alkuvuodesta 2017. Matalan tornin on määrä olla valmis 2018.

Niittykummun metrokeskuksen uusi liikekeskus valmistunee ennen uusien asukkaiden tuloa syksyllä 2016.

On todennäköistä, että niittykumpulaiset joutuvat luovuttamaan kaupungin korkeimman asuintalon kunnian myöhemmin Keilaniemeen.

Niittykummun korkean tornin rakentava SRV havittelee Keilaniemeen, Koneen ja Fortumin pääkonttoreiden taustalle, 32–40-kerroksisia tornitaloja.

"Niittykummussa ollaan 81 metriä merenpinnan tasosta, Keilaniemessä korkein torni olisi 128 metriä meren pinnasta", vertaa SRV:n hankekehitysjohtaja Juha Toimela.

Toistaiseksi Niittykumpu on voitolla. Keilaniemen torneja viivyttää luultavasti vielä muutaman vuoden alueen muu suunnittelu.

Espoon valtuusto pui maanantaina Kehä I:n remonttia Keilaniemessä. Esillä on ollut tien kattaminen betonitunnelilla neljän asuintornin kohdalle.

Tunnelin hinta voi kohota jopa 200 miljoonaan euroon, joten kuntapoliitikot toivovat suunnitelman keventämistä.

On esitetty tunnelista luopumista tai eritasoliittymien karsimista tai valtion rahoituspanosta. Kehä I on valtion tie.

"Kehä I:n kattaminen liittyy tornien rakentamiseen niin olennaisesti, että Keilaniemen tornien aloittaminen on vielä epävarmaa", sanoo projektinjohtaja Markus Saari Espoon kaupungilta.

Hankkeesta on meneillään myös valituskierros oikeudessa.

Toinen Niittykummun asuinnäkymien kanssa kilpaileva torni on Fortumin Keilaniemen vanha pääkonttori.

Energiayhtiö on päättänyt muuttaa toimistotorninsa asunnoiksi. Espoon korkein rakennus kohoaa 84-metrisenä ohi Niittykummun tulevan asuintornin.

Espoon kaupunginhallituksen on maanantaina määrä hyväksyä Niittykummun asuintornien sekä liikekeskuksen aloittaminen. SRV ja Sato maksavat tornitalojen tontista kaupungille runsaat 13 miljoonaa euroa.

Niittykummun metroaseman on määrä olla valmis 2015 lopussa. Länsimetron liikennöinnin aloitus on tällä tietoa venymässä syksyyn 2016.
http://www.hs.fi/kaupunki/Espoon+korkei ... 2628273339
tekijänä Ozie
#70431
Espooseen nousee 24-kerroksinen asuintorni

Rakennusyhtiö SRV kertoi tiistaina, että se toteuttaa Espoon Niittykumpuun metrokeskuskokonaisuuden, joka käsittää alueellisen liikekeskuksen sekä kaksi asuintornia.

Merituulentien ja Haukilahdenkadun lounaispuolelle rakennettavan keskuksen asuintornit ovat 12- ja 24-kerroksiset, joista korkeampi on valmistuessaan Espoon korkein. Sen nimeksi tulee Niittyhuippu, yhtiö kertoo.

”Länsimetron tulo synnyttää asemaympäristöihin uusia asuinalueita. Metroaseman myötä liikenneyhteydet paranevat. Lisäksi liikekeskus tuo myös monipuoliset palvelut nykyisten ja uusien asukkaiden ulottuville. Hankekokonaisuus on suuruudeltaan sadan miljoonan euron luokkaa”, johtaja Juha Toimela SRV:n hankekehityksestä sanoo.

Korkeamman 24-kerroksisen tornin on määrä valmistua keväällä 2017 ja 12-kerroksisen tornin vuonna 2018.

Asuintorneihin tulee yhteensä noin 300 asuntoa. SRV rakentaa 24-kerroksisen tornin 14 ylimpään kerrokseen kuluttajille myytäviä asuntoja.

”Tässä Espoon korkeimmassa asuintornissa pääsee ihailemaan Suomenlahden rannikkoa liki 90 metrin korkeudesta. Uskon, että kiinnostus hyvillä näkymillä sekä erinomaisten palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä oleviin asuntoihin on suuri.”

SATO ostaa korkeammasta tornista kymmenen ensimmäistä kerrosta korkeatasoisiksi vuokra-asunnoiksi. Keskuksen 12-kerroksisen tornin SRV rakentaa kokonaan SATO:lle.
http://www.talouselama.fi/uutiset/espoo ... i/a2272284

Näköjään SATOlle tulee melkeen puolet korkeammastakin tornista ja kokonaan tuo matalampi.
tekijänä zeizei
#70440
Ozie kirjoitti:
Espooseen nousee 24-kerroksinen asuintorni
...
”Tässä Espoon korkeimmassa asuintornissa pääsee ihailemaan Suomenlahden rannikkoa liki 90 metrin korkeudesta. Uskon, että kiinnostus hyvillä näkymillä sekä erinomaisten palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä oleviin asuntoihin on suuri.”
http://www.talouselama.fi/uutiset/espoo ... i/a2272284

Näköjään SATOlle tulee melkeen puolet korkeammastakin tornista ja kokonaan tuo matalampi.
Ihan varmasti tulee kysyntää yläkerroksen asunnoille, saaristo on sen verran kaunista ja jopa ainutlaatuista maisemaa. Ellei noita sitten hinnoitella pilalle..
Avatar
tekijänä Janne_H
#70442
SRV:n sivuilta löytyy viilattuja havainnekuvia.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Edit:

Länsiväylän artikkelissa yksityiskohtaisempaa tietoa. Tornista tehdään nähtävästi 85 metriä korkea (kesäkuussa uutisoitiin vielä 78 metrisestä), eli metrin Fortumin tornia korkeampi. Merenpinnasta korkeus 89 metriä. Rakentaminen alkaa ensi maalliskuussa.

Yksi kuva lisää Länsiväylän artikkelista. Oikein tyylikäs tästä kuvakulmasta!
Kuva
tekijänä tissot
#70450
Tykkään tuosta vaalean puun käytöstä noissa sisäpinnoissa. Näkyy hyvin juuri tuossa viimeisessä kuvassa.
Pieni yhteneväisyys näiden Tapiolan alueen uudisrakennusten kanssa. Jalavan tönöt, LähiTapiolan pääkonttori, uusi stocka ja Tapiolaan suunitelmissa oleva puukerrostalo.


Tähän mennessä Tapiolassa toteutettu tavara on ollut suomen oloissa laadukasta. Toivottavasti tämä jatkuisi Niittykummussa.
Viimeksi muokannut tissot, 21.10.14 23:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#70462
rakentaja kirjoitti:
hmikko kirjoitti:Jään odottelemaan tornitalojen kylkien suorakulmaistumista havainnekuvien seuraavassa versiossa.
Juuri näin tässä sitten kävi. :)
Ööh ei. Edit jaa tarkoitatte varmaankin ensimmäisen version havainnekuvia eikä toisen version.
tekijänä cobaink
#73156
Kuva

Metro muuttaa Espoon pikkuamerikan eurooppalaiseksi kaupungiksi
Espoon Niittykumpu muuttuu lähes 10 000 asukkaan kotipaikaksi
Oranssien aitojen aukosta näkyy sotkuinen rakennustyömaa. Vielä on miltei mahdotonta kuvitella, että samassa paikassa pitäisi avautua syksyllä 2016 Niittykummun uusi metrokeskus kauppoineen.

Ympärillä levittäytyy Espoon pikkuamerikka: monikaistaiset väylät, pysäköintialueet, autokaupat, huoltoasemat sekä kirkko ja hautausmaa.
Savisessa maastossa Haukilahdentien tuntumassa harppoo Niittykummun projektijohtaja Markus Saari.

Taustalla häämöttää suuri muuntamokenttä, mutta johtoja ei näy missään.

"Voimalinjat painettiin maan alle, jotta päästään rakentamaan. Kallis homma: siirto maksoi 4,5 miljoonaa euroa", Saari kertoo.

Tasan kuukauden päästä rakennusyhtiö SRV polkaisee käyntiin uuden kauppakeskuksen rakentamisen.

"Pian se nousee. Kaksi kolmasosaa tiloistakin on vuokrattu", vakuuttaa SRV:n Suomen-johtaja Juha Toimela.

Koska Niittykummusta pääsee metrolla Tapiolan tavarataloihin kahdessa minuutissa ja Matinkylän Isoon Omenaan minuutissa, Niittykumpuun ei kannata rakentaa suurta keskusta. Tulossa on pari ruokakauppaa, Alko, kahvila ja muita palveluita.

Kun keskus on valmis, katolle alkaa kohota Espoon korkein asuntotorni, joka kurkottaa jopa 90 metriin.

Niittykummun maamerkissä on 24 kerrosta. Uutta on, että 180 asunnosta kaksi kolmasosaa myydään ostajille ja yksi kolmasosa vuokrataan.
Tornitalon kaveriksi nousee myöhemmin toinenkin asuintorni, tosin puolet matalampi.

Metron tulo mullistaa harvaan ja matalasti rakennetun, leveiden teiden halkoman Niittykummun. Se alkaa muistuttaa eurooppalaista kaupunkia.

Samalla asukkaiden määrä yli kaksinkertaistuu. Uusia asukkaita on tulossa yli viisituhatta.

"Tätä duunia kestää kymmenen vuotta. Nyt urakasta on tehty vasta viisi prosenttia", Markus Saari arvioi kahvikupin ääressä Teboilin huoltoasemalla.

Ennen muutosta Niittykummun yli hyökyy purkamisen aalto. Heti kun metrokeskus on valmis, nykyinen ostoskeskus pannaan nurin ja tilalle rakennetaan asuntoja.

Tälläkään huoltoasemalla autoilijat eivät enää käy tankkaamassa bensaa ja kahvia kovin pitkään. Tilalle tulee toriaukio ja sen alle pysäköintipaikkoja.

"Halutaan, että kirkko tulisi nykyistä paremmin esille", Saari perustelee.

Purkutuomio on tiedossa myös naapurissa olevalle Länsi-Auton autokaupalle ja korjaamolle. Markus Saari näyttää tietokoneensa ruudulta hahmotelmia kymmenestä jännittävästi kaartuvasta kerrostalosta.
"Neuvottelemme kaupungin kanssa tontin myynnistä. Pitää etsiä uusi liikepaikka ja hankkia rahoilla uudet tilat", kertoo Länsi-Auton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Länsi-Auto mielii paikkaan, josta on hyvät julkiset liikenneyhteydet.

"Huoltoon autoaan tuovan pitää päästä helposti pois", Köninki muistuttaa.

Muillakin Merituulentien pohjoispuolelle levittäytyneillä autokaupoilla on sama kohtalo. Autojen tilalle tulee sadoittain asuntoja.

Kerrostaloja ja kaupunkipientaloja rakennetaan myös viereiselle Riihitontun alueelle. Lisäksi läheiselle Tonttumuorin alueelle tulee kaupunkipientaloja.

Pääosin 1960- ja 1970-luvuilla rakennetusta kaupunginosasta säilyy monta muistoa.

"Espoon vanhin alakoulu, Niittykummun koulu, saa tulevaisuudessa jatkeekseen uuden osan", Saari kertoo.

Maailman arkkitehtuurihistoriasta jää häivähdys kivenheiton päähän metrokeskuksesta. Pylväiden varassa seisovan kerrostalon esikuvana ovat kuuluisan arkkitehdin Le Corbusierin 1960-luvun alun talot.

Niitä kutsuttiin aikoinaan koneiksi, joissa asutaan. Espooseen idean jalosti arkkitehti Osmo Lappo.

"Näin saadaan yhdisteltyä vanhaa ja uutta arkkitehtuuria mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi", sanoo Saari.
http://www.hs.fi/kaupunki/a1426306073746
Avatar
tekijänä Janne_H
#75560
SRV:lle peukkua hyvästä blogista! :smt023

Uusi Niittykumpu -blogi

Nosturi on siis saapunut työmaalle. Muutama poiminta blogikirjoituksesta:
Uusi Niittykumpu kirjoitti: Niittykummun torninosturi on Suomen työmailla käytettävistä nostureista korkeimmasta päästä. Se pystyy nostamaan 13,5 tonnia tavaraa 40 metrin päähän keskiöstään ja yhdeksän tonnia tavaraa keskiöstään 60 metrin päähän. Alamaisiaan se katselee tulevaisuudessa jopa yli 100 metrin korkeudesta.

Kuningas on toistaiseksi komein kurottaja suunnasta kuin suunnasta, mutta sen kilpailija on jo kuopissaan: heinäkuun alkupuolella aletaan tehdä Niittyhuipun perustuksia. Edessä ovat muotti- ja raudoitustyö, betonointi sekä betonin kuivumisen jälkeen muotin purku.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13