Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä eskimo
#74578
Kanniston monitoimitalo
Talossa toimivat alakoulu, päiväkoti, nuorisotilat ja hammashoitola.
Vantaan kaupunki myönsi kohteelle Rakentamisen laatupalkinnon kunniamaininnan ja se oli ehdolla myös Vantaan kaupungin World Design Capital 2012 hankkeeksi.

KuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuva
Linja Arkkitehdit Oy - Oulu
tekijänä Purkki^
#74580
Nyt on eskimolla väärä ketju.

Huvittavaa muuten tuo laatupalkinto kun kouluhan jouduttiin heti remontoimaan sisäilmaongelmien takia. Muovimatot oli asennettu liian märän betonin päälle. YIT joutui lopulta maksamaan 200 000€ korvauksia kaupungille, mutta remontti oli varmasti tuota paljon kalliimpi.
Avatar
tekijänä MindW
#75144
Vain päiväys kertoo, että suunnitelma ei ole ikivanha. Niiin arkkitehtuuriltaan, kaavoitukseltaan ja käsin tehdyn piirustuksen osalta.
Avatar
tekijänä Urbaani
#76431
28.8.2015 - 09.10
Paikalliset

Uusi kauppakeskus Keravalle on nyt lähellä toteutumista

Kuva

Aleksintorin, Kahverin ja Petterin paikalle uutta liiketilaa ja kerrostaloja.

KERAVA  |  Keravan keskusta on näivettynyt, mutta ratkaiseva siirto kohti parempaa tulevaisuutta on lähellä toteutumista.

Rakennusliike SRV, Kesko, Aleksintorin omistusta hoitava Niam sekä Keravan kaupunki ovat kesän aikana hieroneet suunnitelmia uuden suuren kauppakeskushankkeen edistämiseksi.

Perusratkaisu suunnitelmissa on pysynyt samana jo jonkin aikaa: Keravan keskustassa sijaitsevat Aleksintorin, Petterin ja Kahverin kiinteistöt puretaan ja niiden paikalle rakennetaan liiketilaa katutasoon ja asuntoja ylempiin kerroksiin.

Tarvittavat pysäköintitilat louhittaisiin maan alle.

Purettavaksi aiotut kiinteistöt on rakennettu 1970- ja 1980-luvuilla. Keskon omistamat Petteri ja Kahveri ovat täysin tyhjillään.

Aleksintorilla toimii enää yksittäisiä yrityksiä, kuten keilahalli, pub O’Robin’s sekä Kotipizza. Niiden kanssa on käyty neuvotteluja olemassa olevista vuokrasopimuksista.

Kesän aikana suunnitelmiin on tullut muutoksia ja tarkennuksia lähinnä erilaisiin yksityiskohtiin. Osapuolet ovat miettineet muun muassa uuden kauppakeskuksen ajoyhteyksiä sekä asuntojen ominaisuuksia. Uudet asuinkerrostalot olisivat 7–8-kerroksisia.

– Yli kahdeksankerroksisissa taloissa tulee niin paljon teknisiä ja muun muassa pelastautumiseen liittyviä vaateita, että siinä on selvä ”kannattavuuden epäjatkuvuuskohta” kerrosluvun kasvattamisessa, kertoo SRV-yhtiöiden asiakkuusjohtaja Toni Kankare .

Kesko on ilmaissut kiinnostuksensa löytää tilat ainakin ruokakaupalle Keravan keskustasta sen jälkeen, kun K-Supermarket Kahveri suljettiin vuonna 2011.

Nyt Keskolla on toisella puolen keskustaa kaupan suuryksikkö Citymarket, jossa toimivat myös Kookenkä- sekä Intersport-erikoisliikkeet.

Neuvottelujen osapuolet vakuuttavat, että hankkeen suunnitelmat ovat nyt pidemmällä kuin kertaakaan aikaisemmin.

Keski-Uusimaan tietojen mukaan SRV-yhtiöiden hallituksella on kahden viikon sisällä kokous, jossa päätetään Keravan-hankkeen toteutumisesta tai toteutumatta jättämisestä.

Rakentaminen voisi alkaa ensi vuoden loppupuolella.

– Osapuolilla on yhteinen maali, ja nyt tämä alkaa olla viimeistelyä vaille valmista, sanoo Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä .

– Näin pitkällä ei ole aikaisemmin oltu. Kauppakirjaluonnosta on luettu jo kolmeen kertaan, Niamin johtaja Markku Strömberg lisää.

http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/3 ... teutumista
On kyllä erittäin positiivista, mikäli vuosikausia tyhjillään olleesta Aleksintorista ja parista yksikerroksisesta peltilaatikosta päästään vihdoin eroon!
Avatar
tekijänä Urbaani
#77128
1.10.2015 - 09.00 Paikalliset

Vihdoin se tapahtuu – Aleksintorin tilalle uusi kauppakeskus

KERAVA  |  Keravan keskustassa pitkään lähes tyhjillään olleen Aleksintorille rakennetaan kauppakeskus ja asuntoja.

Pitkään puhuttu hanke nytkähti vihdoin eteenpäin, kun Keravan kaupunki, rakennusliike SRV ja Kesko julkistivat suunnitelmansa tiedotustilaisuudessa torstaiaamuna.

Suunnitelmana on, että Aleksintorin, Petterin ja Kahverin kiinteistöt puretaan ja niiden tilalle rakennetaan liiketilaa katutasoon ja asuntoja ylempiin kerroksiin. Sunnitelmat sisältävät viisi asuinkerrostaloa ja liikekeskuksen.

Vastaavaa on suunniteltu vuosien saatossa aiemminkin, mutta hankkeet ovat kariutuneet.

Nyt Aleksintorin omistava kiinteistösijoitusyhtiö Niam on myynyt omistuksensa SRV:lle. Kahverin ja Petterin kiinteistöt omistaa Kesko, joka sekin luopuu omistuksestaan. Kesko haluaa kuitenkin vuokralle uuteen kauppakeskukseen.

Purattavaksi aiotut kiinteistöt on rakennettu 1970–1980-luvuilla. Petteri ja Kahveri ovat jo täysin tyhjillään. Aleksintorilla on toiminut enää yksittäisiä yrityksiä, kuten keilahalli.

Aleksintorista on väännetty kättä kauan ja rakennuksen historia on värikäs.

Niam omisti Aleksintorin vuodesta 2007 lähtien. Jo vuonna 2009 yhtiö ilmoitti purkavansa koko rakennuksen ja rakentavansa tilalle uuden liikekeskuksen ja asuntoja. Pian yhtiö tuli kuitenkin siihen tulokseen, että purkaminen ja uuden rakentaminen tulisi liian kalliiksi.

Sen jälkeen Niam aikoi uudistaa Aleksintoria remontoimalla ja toivoi saavansa Keraan kaupungin vuokralle liikekeskuksen toiseen kerrokseen. Valmisteilla ollut vuokrasopimus kariutui lopulta Niamin rahoitusvaikeuksiin.

Tämän jälkeen Niam suunnitteli myyvänsä Aleksintorin ja kertoi jälleen käyvänsä neuvotteluja hankkeesta, jossa Aleksintorin ja naapuritonttien paikalle tulisi liikekeskus ja asuntoja. Tämäkin hanke kariutui, jonka jälkeen Niam etsi viime vuodet vuokralaisia Aleksintorille.

http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/3 ... uppakeskus
tekijänä hmikko
#77130
^ Kesko ilmeisesti haluaa laittaa ruokakaupan tulevaan kauppakeskukseen? Sinänsä mielenkiintoista, kun Citymarket on kävelyetäisyydellä. Ilmeisesti keskusliikkeetkin todella ovat tajuamassa pienempien kauppojen hyvät puolet.
tekijänä hmikko
#77152
Pari viestiä sitten linkatun kerrostalon tontti siis on myös tuossa näkymässä heti tien toisella puolella.
Avatar
tekijänä Urbaani
#77158
Keravan pelastus löytyi rakennusliikkeistä

Kuihtuvaan keskustaan nousee asuntoja ja liikekeskus

Kaupunki 2.10.2015 2:00

Kaisu Moilanen

Helsingin Sanomat

Keravan kuihtuvalla keskustalla on ehkä sittenkin toivoa.

Kaupunki on juuri saanut vuosia kestäneet neuvottelut päätökseen ja solminut rakennusyhtiö SRV:n kanssa sopimuksen Keravan keskustan kehittämisestä.

"Tämä on tosi hieno juttu ja Keravan keskustan historian suurin kehityshanke", kaupunginjohtaja Petri Härkönen sanoo.

Samalla toinenkin keskustan murheenkryyni on liikahtamassa. Purkamista odottavan kaupungintalon myynnistä kohtuullisella hinnalla on jo alustavasti sovittu. Tilalle nousee todennäköisesti asuintaloja. Kaupunki on yrittänyt myydä vanhaa kaupungintaloa vuosien ajan. Kaupunki on nyt saamassa vanhasta kiinteistöstä lopulta sen hinnan, mitä se havitteli. Viisi miljoonaa euroa, kertoo Härkönen.

Härkösen mukaan molemmat hankkeet tuovat keskustaan lisää elämää palveluiden ja asumisen kautta. Niiden rahallinen yhteisarvo on Härkösen varovaisen arvion mukaan noin 250 miljoonaa euroa.

Mitä keravalaiset tällä hinnalla saavat? Ainakin kymmeniä vuosia vanhat, tyhjät kiinteistöt Aleksintori, Kahveri ja Petteri jyrätään maan tasalle. Tilalle nousee uusi matala liikekeskus, mihin tulee ruokakauppa, palveluita ja liikkeitä.

Kerava on kipuillut jo vuosia autioituvan keskustan kanssa. Kävelykadun liiketiloista lähes puolet on tyhjillään. Kiinteistösijoitusyrityksiä ja rakennusyhtiöitä on ollut vaikea saada mukaan rakentamaan keskustaa, sillä valmiin kaupunkirakenteen sekaan rakentaminen on kallista, eikä alueella ole laskettu olevan riittävästi ostovoimaa kattamaan kustannuksia.

Ostajat käyvät nyt Keravan naapurikunnissa isojen kauppakeskusten perässä. Niiden kanssa uuden keskustan ei ole tarkoituskaan kilpailla, kertoo SRV:n asiakkuuspäällikkö Toni Kankare.

"Emme edes halua kilpailla jumbojen ja muiden kanssa. Tässä tarjotaan lähellä ne arjen asiat."

Uuteen liikekeskukseen on tulossa noin 20–30 erillistä liiketilaa. Kesko haukkaa tiloista 2 000 neliötä päivittäistavaroille.

"Se on kompaktin kokoinen. En ehkä kutsuisi sitä kauppakeskukseksi. K-supermarketin lisäksi sinne saadaan varmaan parturia, kukkakauppaa, kahviloita ja erikoisliikkeitä."

Kankare arvioi, että uusien asuntojen myötä asiakkaita on riittävästi. "Kerava on kasvava kaupunki ja asunnot tuovat lisää väkeä."

Keravan keskustan kohtalo ei siis ole lainkaan menetetty, tuumii Härkönen. Ensimmäinen hanke tulee avaamaan pullonkaulan.

"Kun tämä saadaan liikkeelle, muut seuraavat perässä."

Kaisu Moilanen HS
Kerava

http://www.hs.fi/kaupunki/a144367600898 ... f=fb-share
tekijänä hmikko
#77162
Tande kirjoitti:
Kesko haukkaa tiloista 2 000 neliötä päivittäistavaroille.
300 metrin kävelymatkan päässä Citymarketista. Ihan kiintoisaa. En usko, että takavuosina Kesko olisi ruvennut tuohon, mutta maailma on ilmeisesti muuttunut.
Viimeksi muokannut hmikko, 03.10.15 13:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä zeizei
#77168
Harmillista, että vaikka kaupungin väkiluku nousee tasaisesti, keskusta kuihtuu. Onneksi tähän nyt panostetaan, ja onnea uudelle keskustalle!
Avatar
tekijänä RV
#77177
Millainen kaupungintalo tää on? Varmaan taas aikansa näyttävintä kuten yleensä? Ja mitäänsanomattomat ajan luomukset tietty säilyvät...

Mun mielestä Keravan pelastus nimenomaan olisi puuhata joku Jumbo; kunta on todella tiuhaan asuttu Suomen mittakaavassa ja liikenneyhteydet ovat todella hyvät joukkoliikenteenkin suhteen. Jouduttaisi Lahdentien leventämistäkin.