Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä RV
#73612
That was sick tuo porukka ei juuri Kulosaaren siltaa itään ylittele :shock:
tekijänä Kazaam
#73885
HS.fi 19.4.2015 kirjoitti:
Helsingin Myllypuroon saattaa nousta harvinaisen kallis kampusalue

Kuva

Helsingin Myllypuroon saattaa nousta vielä tämän vuosikymmenen kuluessa jättimäinen ammattikorkeakoulukampus.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) esittää maanantaina kaupunginhallitukselle, että se hyväksyisi noin 165 miljoonaa euroa maksavan Metropolia-ammattikorkeakoulun kampuksen hankesuunnitelman.

Kampukselle on määrä tulla noin 6 000 opiskelijaa ja 540 henkilökunnan jäsentä. Sinne on tarkoitus keskittää Metropolian rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijat. Tiloihin siirtyy myös Metropolian hallinto.

165 miljoonaa euroa maksava kampushanke on poikkeuksellisen kallis.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi alkuvuodesta keskustakirjaston hankesuunnitelman. Sen rakentamisen arvioitiin tuolloin maksavan noin 100 miljoonaa.

Myllypuron Liikuntamyllyn eteläpuolelle suunnitellun oppilaitoksen hinta saattaa nousta alkuperäisestä, sillä hanke on rakennusteknisesti vaativa. Vaikeusastetta lisää muun muassa se, että hankkeeseen liittyy avoimen metrokuilun osittainen kattaminen.

"Siitä tulee aika vaikea rakennushanke ja monet pelkäävät, pysyykö se tuossa kustannusarviossa. Maksuosuus jää Helsingille, jos se tulisi tuota kalliimmaksi", sanoo Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr).

Sinnemäen mielestä kampuksen saaminen Itä-Helsingin Myllypuroon on kuitenkin kaupungille todella tärkeää. Hän uskoo koulun muun muassa virkistävän alueen yrityselämää.

"Ammattikorkeakoulut tekevät todella paljon yhteistyötä jo nyt yritysten kanssa, joten tästä tulee varmasti paljon kerrannaisvaikutuksia", Sinnemäki sanoo.

"Ei tämä kuitenkaan yksinään ratkaise itäisen Helsingin kaikkia asioita. Meidän täytyy jatkaa esimerkiksi Itäkeskuksen kehittämistä aiempaa kaupunkimaisemmaksi alueeksi."

Koulun rakentamisen on tarkoitus alkaa toukokuussa 2016. Sen on määrä valmistua elokuussa 2019.

Lopullinen sananvalta koulun rakentamisesta on Helsingin kaupunginvaltuustolla.
Kuva
Kuva
Kuva
Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy
Avatar
tekijänä Krio
#73886
Eiköhän ohjelmistolla olisi saatu parempaa jälkeä? LÖRTS SININEN, LÖRTS KELTAINEN. Voi vittu.
tekijänä hmikko
#73887
Krio kirjoitti:Eiköhän ohjelmistolla olisi saatu parempaa jälkeä? LÖRTS SININEN, LÖRTS KELTAINEN. Voi vittu.
Vika lienee näppäimistön ja penkin välissä. Metrojuna näyttää tuon rinnalla hillityn väriseltä, mikä lienee jonkunlainen saavutus.
Avatar
tekijänä Urbaani
#76045
Uutiset / Myllypuron täydennysrakentamiselle hahmotellaan suuntaviivoja

Kuva

Myllypuro
11. elokuuta 2015

Helsinki laatii suunnitteluperiaatteita Myllypuron täydennysrakentamiselle. Suunnitelmassa määritellään tavoitteet alueen lisärakentamiselle ja osoitetaan mahdollisia uusia tontteja. Periaatteet ohjaavat Myllypuron myöhempää asemakaavoitusta.

Suunnitteluperiaatteet koskevat 1960-luvulla rakennettua kerrostaloaluetta, ostoskeskuksen ja metroaseman ympäristön toimitila-aluetta sekä Myllypurontietä reunustavia viheralueita.

Suunnitteluperiaatteiden vastavalmistuneessa luonnoksessa täydennysrakentamisen paikkoja esitetään muun muassa nykyisille asuintonteille ja Myllypurontien reunoille. Asuintonteilla lisärakentaminen voisi tarkoittaa uusia rakennuksia, mutta myös nykyisten rakennusten korottamista tai vanhojen rakennusten korvaamista uusilla.

Myllypurontien varteen luonnoksessa ehdotetaan pientaloja sekä rivi- ja kerrostaloja. Uudet talot vähentäisivät meluhaittaa nykyisillä asuintonteilla, ja maantiemäinen ympäristö muuttuisi kaupunkimaiseksi kaduksi.

Tavoitteena kolmannes lisää rakentamista

Valmisteilla olevassa Helsingin uudessa yleiskaavassa varaudutaan Helsingin kasvuun. Ajatuksena on, että kasvusta karkeasti ottaen kolmannes toteutuisi nykyisten alueiden täydennysrakentamisena. Yleiskaavan luonnoksessa Myllypuron lisärakentamisen tavoitteena on vähintään vajaan kolmasosan lisäys nykyiseen verrattuna. Se tarkoittaisi 2 000–2 500 uutta asukasta. Nyt suunnittelualueella asuu noin 7 200 asukasta.

– Täydennysrakentamistavoitteen toteutuminen riippuu hyvin pitkälle taloyhtiöiden eli alueen asukkaiden tahdosta, sillä yksityisessä hallinnassa olevien kerrostalotonttien täydennyskaavoja tehdään vain taloyhtiöiden aloitteesta, arkkitehti Mikko Näveri kaupunkisuunnitteluvirastosta sanoo.

Lisärakentamiselle voidaan rahoittaa taloyhtiöiden remontteja

Taloyhtiöille lisärakentaminen on mahdollisuus rahoittaa esimerkiksi putki- ja julkisivuremontteja. Täydennysrakentamisen avulla on myös mahdollista monipuolistaa alueen asuntokantaa. Lisäksi asukasmäärän kasvu tukee alueen palveluiden säilymistä ja kehittymistä.

Myllypuron täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteista järjestetään keskustelutilaisuus 19. elokuuta kello 17.30–19.30 asukastalo Myllärissä, Kiviparintie 2 J. Suunnitteluperiaatteiden luonnokseen voi tutustua lisäksi 31. elokuuta asti mm. asukastalo Myllärissä ja kaupungin verkkosivuilla osoitteessa http://www.hel.fi/suunnitelmat.

http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset ... ntaviivoja
Avatar
tekijänä RV
#76057
Myllypuron eritasoliittymää muuten kiirehditään Helsingin kaupungin toimesta ilmeisesti - uskomatonta että yksi ainoa ramppi Kouvolaan jätetään rakentamatta... Myllypuro joka tapauksessa myös ilmeisesti nostaa paljon arvoaan asuinpaikkana. Tulevaisuudessa aluetta tullaan varmaankin yhdistämään Itäkeskukseen Puotinharjun kautta, Viikin suuntaanhan tämä on jo pitkälti tehty.

30-luvun Viikintielle on tehtävä kiireellisesti jotain sille perhanan yhden kilsan pätkälle, jos se joutuu kestämään vielä lisää liikennettä tuolta täydennysrakentamisalueelta, jota kyllä ilmanmuuta kannatan.
Avatar
tekijänä Urbaani
#77630
Myllypuroon suunnitellaan opiskelija-asuntoja

Helsingin Myllypuroon suunnitellaan opiskelija-asuntojen rakentamista. Asunnot toteutetaan täydennysrakentamisena Yläkiventiellä sijaitsevien 1960-1970-luvuilla rakennettujen kerrostalojen välittömään läheisyyteen.

Uusissa asuintaloissa on suunnitelmien mukaan kerrosalaa 15 200 kerrosneliömetriä. Taloihin tulee asuntoja yhteensä 350-500 uudelle asukkaalle. Suuri osa asunnoista tulee olemaan opiskelija-asuntoja pääasiassa Myllypuron Metropolian ammattikorkeakoulun tarpeisiin. Lisäksi taloihin tulee myös erityisasumista sekä ikäihmisten palveluasumista.

Uusista taloista tulee 5-8-kerroksisia ja niitä rakennetaan olemassaolevien kerrotalojen kupeeseen yhteensä kahdeksan. Talojen pysäköintipaikat tulevat neljään pysäköintilaitokseen.

Kaupunkisuunnitteluvirasto tutkii mahdollisuuksia rakentaa alueelle lisää asuntoja. Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Myllypuron lisärakentamista kokouksessaan tiistaina.

http://www.metro.fi/uutiset/a1387815019491
Avatar
tekijänä Urbaani
#78119
Uutiset / Myllypuron kampuksen rakentaminen alkaa puiden kaadolla

Kuva

Myllypuro
13. marraskuuta 2015

Metropolian Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen rakentamistöiden aloitusta valmistellaan puiden kaadolla. Katso videolta kaatoa ja ilmasta kuvattua tonttia hetkeä ennen puiden kaatamista. Puita kaadetaan Myllypuron metroaseman ja Liikuntamyllyn vieressä olevalta tontilta 13. ja 16.11.


Työmaan perustamisen jälkeen varsinainen rakennustyö alkaa kampustontin louhinnalla tammikuussa 2016. Suunnitelmien mukaan kampuksen ensimmäinen Kehä 1:n puoleinen osa valmistuu 2018 ja loppuosa 2019.


Myllypuron kampuksen rakennuttaa Helsingin kaupunki ammattikorkeakoulun käyttöön.


Myllypuron ytimeen osin metroradan päälle Kehä 1:n kupeeseen rakennettava korkeakoulukampus palvelee aikanaan 6000 opiskelijaa ja 500 henkilöstön asiantuntijaa. Se luo alueelle innostavan ja avoimen oppimisen verkoston ja lisää alueen elinvoimaisuutta. Valmistuttuaan se on Metropolian neljästä kampuksesta suurin.


“Tämä on merkittävä ja historiallinen hetki Metropolialle, kun Myllypuron kampuksen konkretisoituminen alkaa. Puiden ja niistä kampukselle tehtävien esineiden kautta Myllypuron kampus nivoutuu alueen kehitykseen ja symboloi tapaamme toimia kiinteässä yhteistyössä alueen kanssa”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

Metropolia ottaa puidenkaadon yhteydessä talteen tontilta parikymmentä runkoa, joista muotoilun ja rakennusarkkitehtuurin opiskelijat työstävät uudelle kampukselle käyttöesineitä ja teoksia. Metsästä kampukseksi -opiskelijaprojekti kuljettaa Myllypuron historiaa tarinallisiksi muistoiksi uuteen rakennukseen menneisyyttä kunnioittaen.
Myllypuroon siirtyvät Metropolian sosiaali- ja terveysala, rakennusala, korkeakoulun johto ja keskitetyt yhteiset toiminnot. Kampukselle tulee lisäksi koulutustoimintaan tarvittavia liikunta-, terapia- ja laboratoriotiloja. Modernit kirjaston palvelut ja Positia-hyvinvointipalvelut tulevat myös asukkaiden käyttöön.

http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset ... n-kaadolla
:smt023
Avatar
tekijänä Urbaani
#78214
Metsä ryskyy ja puuta kaatuu – Myllypuroon tulevalla kampuksella elvytetään Itä-Helsinkiä

Kaupunki 16.11.2015 9:36 Päivitetty: 16.11.2015 9:36
Helsingin Sanomat

Kuva
Metropolia-ammattikorkeakoulun rakennustyöt aloitettiin tontinraivauksella.

Myllypuroon rakennettavan Metropolia-ammattikorkeakoulun rakennustöitä alettiin pohjustaa perjantaina kampustontin raivauksella. Myllypuron Liikuntamyllyn eteläpuolelle rakennettavan korkeakoulukampuksen on tarkoitus ottaa suojiinsa 6 000 opiskelijaa ja 500 työntekijää.

Helsingin kaupunginjohto toivoo, että kampus virkistäisi Itä-Helsingin yrityselämää.

Helsinkiä on arvosteltu siitä, että itäisiin lähiöihin on annettu kasautua keskimääräistä enemmän työttömiä, maahanmuuttajia ja alemman koulutustason saavuttaneita kaupunkilaisia kuin muualle Helsinkiin.

Uuden ammattikorkeakoulun odotetaan tekevän yhteistyötä Itä-Helsingin yritysten kanssa. Helsingillä on positiivisia kokemuksia korkeakouluyksiköiden piristävästä vaikutuksesta. Esimerkiksi Viikin yliopistokampus on houkutellut ympärilleen yrityksiä.

Myllypurossa yrityksille on tarjolla tontteja metroaseman pohjoispuolelta.

Kuva
Kampusrakennuksen havainnekuvassa näkyy miltä rakennus voisi näyttää lounaasta päin kuvattuna.

yllypuron kampukselle siirtyvät Metropolian sosiaali- ja terveysala, rakennusala ja korkeakoulun johto. Korkeakoulun opiskelijoiden lisäksi kampus tuo palveluita myös alueen asukkaille, jotka voivat käyttää kampuksen kirjastoa ja hyvinvointipalveluita.

Varsinainen rakennustyö alkaa kampustontin louhinnalla tammikuussa 2016. Kampuksen ensimmäisen osan kaavaillaan valmistuvan vuonna 2018. Lopullisesti tilojen uskotaan olevan valmiita vuonna 2019.

165 miljoonaa maksavan hankkeen rakennuttajana toimii Helsingin kaupunki. Rakennusprojekti on teknisesti haastava muun muassa siksi, että kampuksen rakentaminen vaatii avonaisen metrokuilun kattamista.

Uusi kampus tuo rakentamista myös Myllypuron Yläkiventien varteen. Yläkiventiellä suunnitellaan yhteensä kahdeksaa uutta kerrostaloa. Taloihin tulee asuntoja 350–500 asukkaalle. Suuri osa asunnoista on varattu opiskelija-asunnoiksi Metropolia-ammattikorkeakoulun tarpeisiin.

Kuva
Myllypuron kampus tuo Itä-Helsinkiin lisää työpaikkoja. Grafiikka näyttää työpaikkojen epätasaisen jakautumisen Helsingissä. Tiedot ovat vuodelta 2009.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1447644253704
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#78216
Hesarin havainnekuvat ovat hankesuunnitelmavaiheesta, nykyistä suunnitteluvaihetta edustaa paremmin Lahdelma & Mahlamäen sivuilta löytyvät havainnekuvat (jotka tosin ovat päinvastaisesta suunnasta kuin aiemmat kuvat)
KuvaKuva
Avatar
tekijänä Urbaani
#78217
arkkinikkari kirjoitti:Hesarin havainnekuvat ovat hankesuunnitelmavaiheesta, nykyistä suunnitteluvaihetta edustaa paremmin Lahdelma & Mahlamäen sivuilta löytyvät havainnekuvat (jotka tosin ovat päinvastaisesta suunnasta kuin aiemmat kuvat)
KuvaKuva
Vaikuttaa ihan lupaavalta! Toki perus nauhaikkunnavirityskin kelpaisi, mutta kun oikeasti mielenkiintoista ja näyttävää arkkitehtuuria on luvassa, niin johan! :smt026
tekijänä Bob the Builder
#79570
Näyttää kampus oikein hyvältä yllä olevien kuvien perusteella, toivottavasti toteutuu tuollaisena

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... maailmassa
Harvinainen tunnustus Myllypuron K-kaupalle – ”Viikon ruokakauppa koko maailmassa” Kantar Retail on suuri brittiläinen markkina-analyysiyritys, joka julkaisee arviointeja kaupoista. Arvioinnin tekijä Bryan Roberts kiertää ja arvioi kauppoja ympäri maailmaa.