Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#73418
arkkinikkari kirjoitti:Seinäjoella esimerkiksi on aika paljon paremmat perustamisolosuhteet kuin Töölönlahden lutakossa
Seinäjoella käsittääkseni jossain määrin myös käytettiin aikaa rahan sijasta. Kirjasto valmistui aika verkkaisesti, pääurakoitsija teki matkan varrella konkurssin ja kaupunki otti käsittääkseni hankkeen sen jälkeen omalle kontolleen. Samoin vanhan Aallon kirjaston remontti tehtiin hyvin hissukseen. Sinne on muutto vasta nyt käynnissä, kun talo on ollut poissa käytöstä kolmisen vuotta.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#73419
Vaikea nähdä miten aikaa käyttämällä saataisiin säästöjä aikaan. Yleensä pyritään nimenomaan päinvastoin tekemään mahdollisimman nopeasti alta pois. Pääoman korkokulut kun kuitenkin juoksevat kokoajan, vaikka rakennus ei olisi vielä käytössä.

Pääurakoitsijan konkurssi toki väkisinkin hidastaa toimintaa, ja kertoo ehkä myös siitä, että rakennettiin liian halvalla (eli urakoitsijalle ei jäänyt tarpeeksi katetta).
Avatar
tekijänä eskimo
#73420
ALA ARCHITECTS
sivuilta päivitettyjä suunnitelmia

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Yleinen sauna pitää tietysti olla suomalaisessa kirjastossa. Ulkoasussakin on hivenen saunatunnelmaa.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
tekijänä Purkki^
#75332
Keskustakirjaston maanrakennustyöt alkavat syksyllä

Keskustakirjaston rakentaminen Helsingin Töölönlahdella alkaa syyskuussa maanrakennustöillä ja kirjaston kellarin rakentamisella. Helsingin kiinteistölautakunta valitsi maanrakennustöiden ja kellarin betonirakenteiden urakoitsijaksi E.M. Pekkinen Oy:n. Urakan arvo on 7,8 miljoonaa euroa.
Tontilla on pilaantuneita maa-aineksia ja tontti on logistisesti haastavalla paikalla. Rakennuksen kellarikerros on osittain pohjavedenpinnan alapuolella ja pohjaveden virtaukset ja taso pitää säilyttää sallituissa arvoissa.
http://www.rakennuslehti.fi/2015/06/kes ... -syksylla/
Avatar
tekijänä Bernheart
#76492
Keskustakirjaston rakentaminen alkaa huomenna tiistaina 1.9.2015 klo 13.00

http://www.metro.fi/uutiset/a1387813996382

:D

Nyt saavat maantieässät lopulliset lähtöpassit tuolta virtsaiselta kentältä, samalla menee se nuutunut ja virtsainen linjuri-isäntien taukokoppi :smt026
Avatar
tekijänä RV
#76501
Bernheart kirjoitti:Keskustakirjaston rakentaminen alkaa huomenna tiistaina 1.9.2015 klo 13.00

http://www.metro.fi/uutiset/a1387813996382

:D

Nyt saavat maantieässät lopulliset lähtöpassit tuolta virtsaiselta kentältä, samalla menee se nuutunut ja virtsainen linjuri-isäntien taukokoppi :smt026
Miksi suomalaiseen iloon sisältyy aina, aina, aina vahingonilo? Masentaa jo aamusta tällaInen.

Hienoa, että pääsevät rakennustyöt alkuun. Aalto sai kuin saikin kulttuurirakennus-Töölönlahtensa.
Avatar
tekijänä Bernheart
#76509
@RV:

Hei RV, en ole vahingoniloinen sinänsä, vaan enemmänkin iloinen siitä, että tuo vastenmielinen alue saa sinettinsä vihdoin. Ajatellaanpa tilannetta isossa kuvassa: kaupungin ykköspaikka on ollut karmea jättömaa kymmeniä vuosia ja mielestäni näin isossa kaupungissa keskeistä aluetta EI voida varata maantieässille taukoiluun.

Iloa tämä on, ei vahingoniloa. :D

P.S Kun länsimetro valmistuu, iso osa Elielin liikenteestä ohjataan Kamppiin. Tämä on itse asiassa paluu historiaa, sillä esim. Helsingin linjat 32, 40, 41, 43 lähtivät tuolta suunnalta. Tarkkaan ottaen Scandic Simonkenttäkin oli aiemmin kaasutuskenttää, jossa oli bussien 32 ja 46 päättäri 15.4.1998 asti. Kyllä Helsinki menee aimo harppauksen taas eteenpäin.

Kuvia RV:lle:

http://jlf.fi/galleria/showphoto.php?photo=3638
http://ander.kuvat.fi/kuvat/Bus+-+Suome ... g?img=full

Vertaa tätä
http://static.panoramio.com/photos/orig ... 148059.jpg

näihin:

http://ander.kuvat.fi/kuvat/Bus+-+Suome ... ta_133.jpg
http://albumit.lasipalatsi.fi/images/v/1020146-1106.jpg

Tai tätä:

http://www.jukkajoutsi.com/art144.jpg

Tähän:

http://www.tietoa.fi/wp-content/uploads ... hti_03.jpg
tekijänä hmikko
#76511
^ :) Kuva Narinkkatorista on siinä määrin inhorealistinen, että sen perusteella ei välttämättä uskoisi järin suureksi harppaukseksi. Olen kyllä käyttänyt bussiasemaa ennen ja jälkeen, myös yöpynyt Scandicissa useamman kerran, ja pidän harppausta harppauksena, mutta tori on kyllä suurimman osan aikaa juuri tuommoinen harmaa kivikenttä vesisateessa, minkä läpi ihmiset kulkevat puolijuoksua. Töölönlahdella voitais yrittää tehdä ensimmäinen viihtyisä uusi aukio 50 tai sataan vuoteen.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#76512
Ei tosta Kansalaistorista viihtyisää saa oikein millään. Mittakaava on sen verran suuri (isompi kuin Narinkkatori), eikä siihen ole tulossa keskelle sen enempää kiinteää toimintaa. Ja tilallisestikin se "vuotaa" paljon pahemmin kuin Narinkka, joka sentään on aika selkeästi rajattu joka suunnasta.

Toisaalta on hyvä miettiä, mikä on kansalaistorin pääasiallinen funktio ylipäätään. Mitään Etelä-Eurooppalaista söpöä jokapäiväisen elämän täyttämää Piazzaa siitä on ihan turha haaveilla, mutta kesäisenä tapahtumatorina sillä voisi olla hyvinkin vahva potentiaali. Musiikkiesityksiä, mielenosoituksia, kulttuuritapahtumia jne.
tekijänä hmikko
#76513
^ Tilaa vois rajata istutuksilla, enkä tarkoita välttämättä isoja puita tms., vaan ihan vaan kivikentän rajaamista nurmikolla tms. Paikkahan on enempi puisto kuin seinien rajaama aukio, ja kansa hengaa Musiikkitalon edustalla nykyiselläänkin vähän piknik-tyyliin.
Avatar
tekijänä RV
#76514
Ei se ilma kauniimmaksi muutu käskemällä. Kamppi on asiallisen näköinen (vaikka enempi voisi toivoa perustuen Vapaudenkatu-aikaisiin tornisuunnitelmiin) ja Töölönlahdessa riittää puistoa. Ei taida juuri olla mitään, mille me voisimme tuolla paikalla vaikuttaa... Uskomaton onni on jo se, että Kampin Keskuksen alue saatiin täyteen.
tekijänä järvellä nukkuva
#76520
Olen ehkä vähemmistössä tässä, mutta minusta sekä Narinkkatori että Kansalaistori ovat hyvinkin onnistuneita. Todella usein kun kävelee Narinkkatorin läpi siellä tuntuu olevan jotain tapahtumaa, ja aluetta rajaa joka puolelta joku rakennus. Puukappelistakin on tullut hyvä lisä tuohon paikalle. Ihmiset tuntuvat selvästi viihtyvän myös Kansalaistorilla ja sen ympäristössä, vaikka torin ankeahko asfalttipinnoite käsittääkseni on vain väliaikainen ratkaisu. Kirjaston myötä ihmisvirtaa riittää pitkälle iltaan, kun kirjasto on muistaakseni joidenkin suunnitelmien mukaan auki jopa iltakymmeneen. Ja iltaisin valaistus tekee ympäröivistä rakennuksista hienompia mitä ne luonnonvalossa ovat, esim. Sanomatalon valaistus jostain syystä miellyttää kovasti ainakin omaa silmää.

Toreilla on erilaisia funktioita. Ei kaikkien tarvitsekaan olla ahtaan viihtyisiä kauppatoreja. Itse tykkään muutenkin avarista toreista, ne jotenkin kuuluvat Helsinkiin ja tuovat kävelymatkalle mukavaa tilallista vaihtelua.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13