Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Janne_H
#72159
Arkistoidaan juttu tänne myös:
Seppo Korkman, Länsiväylä kirjoitti: Lama lyö lisää jarruja Westendin hotellihankkeelle

18-kerroksisen Marriot-hotellin piti valmistua vuonna 2012, mutta rakennustöiden aloittamisesta ei ole vieläkään tietoa.

Westendiin suunnitellun Marriott-hotellin rakennustöiden alkamisesta ei edelleenkään ole varmuutta.

– Tämän kevään aikana työt eivät ainakaan ala. Enkä uskalla luvata, että ne alkaisivat syksylläkään, rakentamisesta vastaavan Ultivista Oy:n toimitusjohtaja Sami Alatalo muotoilee.

Kun, tai jos, rakennustöihin joskus päästään, kestävät ne 20 kuukautta. Alun perin hotellin piti valmistua vuonna 2012.

Alatalon mukaan neljä vuotta kestänyt valitusruletti hotellihanketta vastaan merkitsi sitä, että kaikki rahoitusta ja rakentamista koskevat sopimukset on neuvoteltava uudelleen.

Nämä neuvottelut ovat Alatalon mukaan edelleen kesken.

Hän myöntää, että yleinen talouden epävarmuus voi olla osaltaan vaikuttamasta neuvottelujen hitaaseen etenemiseen.

– Marriott-ketjun kanssa meillä on edelleen voimassa oleva sopimus siitä, että he ovat tulossa pyörittämään hotellitoimintaa.

Kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Ultivistan omistajia ovat muun muassa Laakkosten autosukuun kuuluva Mikko Laakkonen sekä jääkiekkoilija Teemu Selänne .

Kiivaimmin 18-kerroksisen hotellin rakentamista on vastustanut Heini Wathén , joka tunnetaan entisenä missinä ja egyptiläisen miljardööriliikemies Mohamed Al-Fayedin vaimona. Wathén omistaa lapsineen talon muutaman sadan metrin päässä hotellin tontista.

Korkein hallinto-oikeus löi pisteen valitusruletille syyskuussa 2013, kun se ei antanut valituslupaa hallinto-oikeuden päätökseen jättää käsittelemättä hotellin rakennusluvasta tehdyt valitukset.

Lupien puolesta rakentaminen voisi siis alkaa vaikka huomenna.

EU:n komissiossa on edelleen käsittelyssä Wathénin tekemä kantelu hotellin lupaprosessista.

Valituksen mukaan rakennuslupaa ja asemakaavaa myönnettäessä on rikottu luontodirektiiviä, koska viranomaisilla olisi ollut puutteelliset selvitykset alueen lepakoista.

18-kerroksiseen kongressihotelliin on tulossa 270 huonetta sekä kongressi- ja kylpylätiloja. Hankkeen kustannusarvio on vähintään 70 miljoonaa euroa.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/2647 ... hankkeelle
tekijänä jake
#74985
Helsingin uutiset kertoo:
Kohuttu tornihotelli tulee Espooseen – IL: Rakentaminen alkamassa vuoden sisällä

Westendiin suunnitellun Marriott-hotellin rakennustyöt pyritään aloittamaan vuoden sisällä, kertoo Iltalehti perjantain paperilehdessään.

Luksushotellihankkeesta vastaavan Ultvista Oy:n hallituksen jäsen Ari Lehto sanoo lehdessä, että hotellin rakentaminen on nyt varmaa.

– Nyt päivitetään Marriotin kanssa suunnitelmia, lähinnä eri tilakokonaisuuksia. Eli missä mittakaavassa ravintolat, kokoustilat ja muut toteutetaan. Kerros- ja hotellihuonemäärät pysyvät entisellään, Lehto kertoo lehdelle.

18-kerroksiseen kongressihotelliin on tulossa noin 270 huonetta sekä kongressi- ja kylpylätiloja. Hankkeen kustannusarvio on vähintään 70 miljoonaa euroa. Yksi hankkeesta vastaavan Ultvista Oy:n omistajista on jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Luksushotellin rakentamista uimarannan viereen Westendinporttiin on kaavailtu jo vuosia. Alun perin hotellin piti valmistua vuonna 2012, mutta valitukset ovat viivästyttäneet hanketta.

Kiivaimmin hotellin rakentamista on vastustanut Heini Wathén, joka tunnetaan entisenä missinä ja egyptiläisen miljardööriliikemies Mohamed Al-Fayedin vaimona. Wathén omistaa lapsineen talon muutaman sadan metrin päässä tulevan hotellin tontista.

Korkein hallinto-oikeus pani kuitenkin pisteen valituskierteelle syyskuussa 2013, kun se ei antanut valituslupaa hallinto-oikeuden päätökseen jättää käsittelemättä hotellin rakennusluvasta tehdyt valitukset.
Avatar
tekijänä Urbaani
#74987
Vuoden sisällä... Hienoa kuitenkin, että kerrosmäärä on pysynyt entisellään, kun siitäkin oli vielä hiljattain mainintaa.

Joka tapauksessa:

Kuva
tekijänä jake
#75060
MTV3:n nettijutussa lisätietoa hankkeen aikataulusta:
Selänteen hulppea hotellihanke etenee – tulossa myös rantakahvila ja kylpylä

KOTIMAA JULKAISTU 09.06.2015 22:22

Westendin hotellin rakentaminen alkanee vuoden kuluessa.

Espoon Westendiin suunnitteilla oleva hotellihanke etenee. Rakennuttajayhtiö Ultivista Oy:n toimitusjohtaja Sami Alatalon mukaan työt alkavat ehkä jo ensi keväänä.

Hanke viivästyi vuosilla sekä sen kaavasta että rakennusluvasta tehtyjen valitusten vuoksi. Nyt valitukset on käsitelty ja hotelli on saanut rakennusluvan. Toimitusjohtaja Alatalon mukaan muutoksia alkuperäiseen ei juurikaan ole tehty.

– Kokoluokka on pysynyt samana, eli 18-kerroksinen rakennus on suunnitteilla. Suuria muutoksia ei ole myöskään tulossa muihin tiloihin. Huoneita on suunnitteilla reilut 270. Lisäksi hotelliin on tulossa kongressitilojen lisäksi muiden muassa kylpyläosasto, kuntosali ja rantakahvila.

Urakkasuunnitelmat sekä laskelmat joudutaan tekemään kuitenkin uusiksi aikataulun venymisen vuoksi.

– Hinnat ovat muuttuneet tässä ajassa, osa suunnitelmista oli myös määräaikaisia, joten ne joudutaan pyytämään uudestaan. Kaiken kaikkiaan suunnitelmat päivitetään ajantasalle, kuvailee Alatalo.

Kustannusarvio 60 miljoonaa euroa

Ultivistan toimitusjohtaja Sami Alatalo sanoo, että rakennustyöt alkavat ensi rakennuskaudella.

– Toivotaan, että saisimme laskelmat ja suunnitelmat täsmennettyä kuluvan vuoden aikana. Kun tiettyjä rakennusvaiheita ei kannata aloittaa keskellä talvea, niin todennäköisesti rakentaminen alkaa vuoden kuluessa, parhaimmillaan jo keväällä. Kustannusarvio on noin 60 miljoonaa euroa.

Yhteistyökumppanina on kansainvälinen Marriott-ketju. Ultivistan omistajia ovat muun muassa jääkiekkoilija Teemu Selänne sekä pääomasijoittaja Mikko Laakkonen.
Avatar
tekijänä Janne_H
#82449
Sunnutaina hämmästelin kaivinkoneita Westendin rannalla kopterin välittämän kuvan kautta. Tarkempi tarkastelu osoitti, että kaivinkoneet ovat kunnostamassa rantaa kaupungin laskuun. No tarkempi tarkastelu osoitti myös, että Marriottin tontilta on perattu parhaimillaan viisimetriseksi kolmessa vuodessa kasvanut taimikko. Ehkäpä siellä alkaa tapahtua lähiaikoina?

Kuva

Tämmöiset maisemat huipulta avautuu: https://c2.staticflickr.com/2/1501/2675 ... b50b_o.jpg
tekijänä jake
#82523
Janne_H kirjoitti:Sunnutaina hämmästelin kaivinkoneita Westendin rannalla kopterin välittämän kuvan kautta. Tarkempi tarkastelu osoitti, että kaivinkoneet ovat kunnostamassa rantaa kaupungin laskuun. No tarkempi tarkastelu osoitti myös, että Marriottin tontilta on perattu parhaimillaan viisimetriseksi kolmessa vuodessa kasvanut taimikko. Ehkäpä siellä alkaa tapahtua lähiaikoina?

Kuva

Tämmöiset maisemat huipulta avautuu: https://c2.staticflickr.com/2/1501/2675 ... b50b_o.jpg
Toivottavasti alkaa vihdoin tapahtua, tuo "vuoden sisällä" -aikaraja tulee kohta vastaan. :) Uimarannan kunnostus on osin eri hanke, joka on tosiaan käynnistynyt tänä keväänä kaupungin toimesta, ks. http://www.espoo.fi/fi-FI/Westendin_uim ... lla(88853). Sinänsä jännä juttu, alun perin oli puhetta että uimarannan kunnostus tapahtuu hotellin rakentajan piikkiin, muistaakseni tästä sovittiin kaavoituksen yhteydessä - toivottavasti tämä uusi urakka ei kuitenkaan tarkoita, että kaupunki olisi päätellyt hotellin jäävän toteutumatta.
tekijänä jake
#82574
Lainaus Tapiolan Killan Facebook-ryhmästä, jossa eräs killan aktiivivaikuttajista tietää kertoa näin:

"Hei, Westendin rantaa ollaan parhaillaan kunnostamassa! Hotellihanke kaatui ja tilalle aletaan veivaamaan asuntoja. Westend-seuran kanssa Kiltakin patisti kaupunkia fixaamaan ränsistyneen rannan odotteluajaksi (vuosia). Kohta siellä uidaan!"

Harmillista, jos tämä tieto pitää paikkansa. Valittajat saivat viivytystekniikalla tapettua hankkeen - Nokia ja moni muu työnantaja lähti Keilaniemestä ja investoijien into lopahti taloustilanteen myötä.
tekijänä hmikko
#82579
jake kirjoitti: Harmillista, jos tämä tieto pitää paikkansa. Valittajat saivat viivytystekniikalla tapettua hankkeen - Nokia ja moni muu työnantaja lähti Keilaniemestä ja investoijien into lopahti taloustilanteen myötä.
Lisäksi Helsingissä on jonkunasteinen hotellibuumi meneillään. Clarionin lisäksi rakenteilla on useita muita, ja Vantaalla se toinen Clarionkin. Marriott-hanke taisi jäädä vähän jalkoihin, jos se todella on peruuntunut.
tekijänä pallo
#82583
Tuonne pitäisi ehdottomasti rakentaa satametrinen harmaa ja massiivinen viljasiilo ja piikkilanka-aidat ympärille. Ymmärtäisivät hieman valittajat mitä jatkuva poru aiheesta kuin aiheesta saattaa aiheuttaa. Olen itsekin luontoarvojen ehdottoman suojelun puolella, mutta en 15 kilometrin säteellä pääkaupungin keskustasta moottoritien kupeessa.
tekijänä jake
#82591
hmikko kirjoitti:
jake kirjoitti: Harmillista, jos tämä tieto pitää paikkansa. Valittajat saivat viivytystekniikalla tapettua hankkeen - Nokia ja moni muu työnantaja lähti Keilaniemestä ja investoijien into lopahti taloustilanteen myötä.
Lisäksi Helsingissä on jonkunasteinen hotellibuumi meneillään. Clarionin lisäksi rakenteilla on useita muita, ja Vantaalla se toinen Clarionkin. Marriott-hanke taisi jäädä vähän jalkoihin, jos se todella on peruuntunut.
Joo hotelleja nousee nyt kovalla vauhdilla ja ymmärrän miksei tämä hanke kantanut, vaikka sinänsä siitä kovasti tykkäsinkin. Marriottin sijainti keskellä asuinaluetta ei olisi ollut kovin hyvä. Esim illallis- ja ajanviettomahdollisuudet ovat matkailijoille todella rajallisia, vaikka Tapiola kehittyykin paljon. Lisäksi bisnesvieraat pääsevät Keilaniemeen yhtä nopeasti tai jopa nopeammin metrolla keskustahotelleista kuin kävelemällä yli kilometrin Länsiväylän reunaa Westendistä.
tekijänä jake
#82618
Länsiväylä 12.5.2016 - 16.27
Westendin jumiutuneelle hotellihankkeelle etsitään vaihtoehtoja – Kylpylä, asuntoja?

Westendiin vuosia mallatulle Marriott-hotellihankkeelle tutkitaan vaihtoehtoja.

– Käymme parasta aikaa keskusteluja kaupungin kanssa siitä, millainen kombinaatio Westendinsolmuun toteutetaan, Ari Lehto, viiden tähden bisneshotellin rakentamista alueelle suunnitelleesta Ultivista Oy:stä kertoo.

Sen tarkemmin hän ei tässä vaiheessa keskustelujen keskeneräisyyteen vedoten suostu asiaa avaamaan.

– Varmaa on, että alueelle rakentuu kokonaisuus, jossa tarjotaan ravintola-, kahvila- ja kylpyläpalveluja.

Lehto ei kiistä myöskään sitä, että alueelle nousisi myös asuntoja.

Uusien vaihtoehtojen taustalla on Tapiola-Keilaniemen -alueen voimakas muuttuminen viime vuosina sekä osaltaan myös elokuussa avautuva länsimetro.

Myös amerikkalaistaustainen Marriott-hotelliketju on Lehdon mukaan edelleen halukas tulemaan mahdollisen hotellin operaattoriksi.

Mahdollisten rakennustöiden alkamisajankohtaa Lehto ei nykytilanteessa halua ennakoida.

Mikäli suunnitelmat muuttuvat, saatetaan nykyinen, vuosien varrella kaikki valitusasteet läpikäynyt asemakaava joutua muuttamaan.

Westendinsolmuun on mallattu vuosia 18-kerroksista kongressihotellia, johon tulisi 270 huonetta sekä kongressi ja kylpylätiloja. Hankkeen kustannusarvioksi on vuosi sitten arvioitu vähintään 70 miljoonaa euroa.

Kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Ultivistan omistajia ovat muun muassa Laakkosten autosukuun kuuluva Mikko Laakkonen sekä ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Hotellihankkeen kiivaimpiin vastustajiin on puolestaan kuulunut egyptiläisen miljardööriliikemies Mohammed Al-Fayedin vaimo, suomalaisyntyinen Heini Wathén. Hän omistaa lapsineen merenrantatalon suunnitellun hotellin lähistöllä.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/3935 ... a-asuntoja
tekijänä Kazaam
#82642
Hesari kirjoittaa asiasta vähän tarkemmin:
HS.fi 14.5.2016 kirjoitti:
Espoon Westendin hotellitornia ajetaan alas – kiinteistöyhtiö pyörittelee nyt ajatusta asuntotornista

Naapureiden vastustaman liikemieshotellin hehku himmeni, kun Nokia lähti naapurista ja Fortumkin virittelee omaa torniaan asunnoiksi.

Westend / Tapiola

Aika näyttää ajaneen ohi tornihotellista, jota kiinteistösijoittajat ovat sovitelleet Espoon Westendiin jo yli kymmenen vuoden ajan. Nyt kiinteistöyhtiö pohtii hotellihankkeesta luopumista.

Lähinaapureiden mieliharmi, 18-kerroksinen tornitalo on kuitenkin edelleen mukana kuvioissa. Hotellihuoneiden sijaan siihen voi tulla vaikka asuntoja.

Kiinteistöyhtiön edustajat ovat tänä keväänä esitelleet Espoon päättäjille uusia ajatuksiaan.

”Nyt käydään läpi kaikkia eri tilavaihtoehtoja”, sanoo tornihankkeesta Ultivista-yhtiössä vastaava Ari Lehto.

Hänen mukaansa tontin kaupunkilaisille suunnatut palvelut kuten kylpylä, ravintola ja kahvila on tarkoitus säilyttää, vaikka itse tornin käyttötarkoitus muuttuisi.

”Mitään päätöksiä ei ole tehty”, Lehto huomauttaa. Keskustelut Espoon edustajien kanssa jatkuvat hänen mukaansa ensi viikolla.

Idea Westendin uimarannan ja Länsiväylän väliin kiilautuvasta hotellista lähti liikkeelle 2000-luvun puolivälissä.

Silloin viereisessä Keilaniemessä sijaitsi rivi suuryhtiöiden pääkonttoreita, joiden ansiosta ylemmän liikemiesluokan hotellille arvioitiin olevan kovasti kysyntää.

Nyt Nokia on lähtenyt, ja Fortum suunnittelee oman pääkonttoritorninsa muuttamista asunnoiksi.

”Keilaniemen rakenne on muuttunut olennaisesti, mutta niin on myös Tapiolan keskustan rakenne tulevan metron myötä”, Lehto sanoo.

”Meidän pitää huomioida koko Tapiolan alueen kehittyminen”, Ari Lehto kertoo.

Lehdon mukaan kansainvälinen hotelliketju Marriott on edelleen mielellään tulossa operoimaan hotellia Espooseen, jos sopiva paikka vain löytyy.

Uusissa oloissa se saattaisi löytyä Westendin sijaan Tapiolan keskustasta.

”Tapiola on lähin hotellipuolella. Nyt haluamme kartoittaa, mikä on asuntopaikka ja mikä on hotellipaikka.”

Westendin hotellihanke on ollut alusta saakka vastatuulessa etenkin lähinaapureiden ärhäkän vastustuksen vuoksi. Yksi kovimmista vastustajista oli takavuosien kauneuskilpailuista tunnetuksi tullut, lontoolaisen liikemiehen Mohamed Al-Fayedin puoliso Heini Wathén.

Hotelli sai rakennusluvan 2009, mutta valitukset viivästyttivät hanketta useilla vuosilla.

Myös Ultivistan taustalla on tunnettuja rahamiehiä. Hallituksen puheenjohtaja on Mikko Laakkonen, jonka omaisuus Laakkosen autoliikkeen peruja. Toinen hallituksen jäsen on Paul Hartwall.

Osakkaista julkitunnetuin on kuitenkin entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Vielä kaksi vuotta sitten Ultivistan toimitusjohtaja Sami Alatalo sanoi ”uskovansa ja toivovansa”, että Marriot-hotelli nousee Westendiin.

”Varmaa se on tietysti vasta sitten, kun rakennus on pystyssä”, Alatalo sanoi keväällä 2014.

HS:n tietojen mukaan Ultivista-yhtiö on esitellyt uusia ajatuksiaan ainakin Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan kokousta edeltäneessä epävirallisessa tiedotustilaisuudessa muutama viikko sitten.

Tällöin tunnusteltiin, voisiko hotellitorni muuttua asuntotorniksi yksinkertaisella tontin käyttötarkoituksen muutoksella. Lainvoimaisen asemakaavan mukaan tontille saa rakentaa 18-kerroksisen hotellin, mutta ei asuintornia.

Raskaampi tie eli asemakaavan muuttaminen olisi yhtiön kannalta suurempi riski. Espoo ei näet periaatteessa hyväksy korkeita asuinrakennuksia muualle kuin raideliikenteen asemien lähistölle. Kaavamuutos altistaisi hankkeen myös uudelle valituskierteelle.

Virallisesti asiaa ei ole käsitelty HS:n tietojen mukaan vielä missään.

”Toivottavasti ennen kesää löytyy sopiva malli, miten edetään”, Ari Lehto sanoo.

Ultivista esittelee Westendin Marriott-hanketta edelleen etusivullaan internetissä.
En oikein ymmärrä mistä syystä Marriott haluaa niin hanakasti nimenomaan Espooseen, mutta olkoon.
Avatar
tekijänä Urbaani
#84112
Asuintorni tulossa.
29.8.2016 - 14.05 Puheenaihe

Tällaista maamerkkiä mallataan Westendiin – taustalla Teemu Selänteen sijoitusyhtiö

Kuva

Länsiväylä on saanut haltuunsa ensimmäisen havainnekuvan Westendin maamerkiksi mahdollisesti nousevasta asuintornitalosta.

Aiemmin Westendin uimarannan ja Länsiväylän väliin oli vuosia suunnitteilla hotelli. Nyt samalle tontille halutaan rakentaa 18-kerroksinen asuinkerrostalo.

Hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on tulossa nähtäville 5. syyskuuta.

Rakennushankkeen takana on kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Ultivista Oy, jonka omistajiin kuuluu muun muassa ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/4279 ... oitusyhtio
Ihan asialliselta vaikuttaa.
Clepe tykkää tästä
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18